Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@21:49:01 GMT

جنگ مظلومانه کادر درمان با کرونا

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۰۰۴۲

جنگ مظلومانه کادر درمان با کرونا

ایسنا/بوشهر روزهای تلخ و سختی را می‌گذرانیم. هر لحظه خبر بیماری و مرگ یکی از عزیزان و دوستان و آشنایان جان‌های خسته‌مان را بیش از پیش رو به زوال می برد... گویی به تن لحظه‌ها نیز آهک پاشیده باشند که اینچنین حرف‌ها و نگاه‌ها و حتی افکارمان مسموم و زنگارگرفته است. "کرونا"، این ویروس بد و بی‌ریشه به تاخت پیش می‌رود و گویی روح زندگی را نشانه گرفته و ما نظاره‌گر دفن امیدهایمان شده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

کوچه‌های شهر را که رد می کنی هر گوشه رخت و تخت عزا می بینی، هر جا که نگاه می‌کنی جای کسی خالی است، و طعم تلخ بی‌تفاوتی، خستگی، تنهایی، درد، خشم، حسرت و بی‌چارگی کام مردم را تلخ کرده، هیچکس دیگر تاب تحمل این هجمه درد را ندارد. هریک به نوعی درگیر است، آن که عزیزی را از دست داده، آن که شاهد مرگ کسی بوده و آن که هر روز می میرد تا کمی بیشتر زنده بماند. در میانه این جنگ عجیب، کادر درمان حال و روز عجیب تری دارند. لباس رزم سفید پوشیده و با دیوی درافتاده اند که این بار نه در بند است بلکه نامرئی و بی‌رحم نفس قربانیانش را می‌بُرد!

درد کشیدن بیماران و جان دادنشان خیلی عذاب آور است

یکی از اعضای کادر درمان شاغل در بیمارستان های سطح استان بوشهر می‌گوید: "اینجا ضریب اشغال تخت‌ها خیلی بالا است، گاهی پیش می آید که اصلا تخت خالی نداریم، ظرفیت اورژانس تنفسی هم پر شده و بیماران مبتلا به کرونا را به اورژانس بزرگسال می بریم. بخش جراحی زنان و مردان به بیماران کرونا اختصاص داده‌ شده و باز هم پاسخگوی حجم بیمار نیست، و تقریبا در تمام ساعات روز پر است. زمانی که بیماری مرخص شود هم به سرعت بیمار بعدی جایگزین او می‌شود، در مواقعی هم مجبور به ادغام بخش‌ها هستیم تا تخت‌های خالی بیشتری برای بیماران مبتلا به کووید19 فراهم شود. متاسفانه روزانه شاهد بدحال شدن و فوت بیماران کرونایی هستیم. اعلام کد احیا، درد کشیدن بیماران و در آخر جان دادنشان خیلی تلخ و عذاب آور است."

او با اشاره به اینکه بسیاری از نیروهای اورژانس بخاطر کرونا خانه‌نشین شده‌اند، ادامه می دهد: "این مدت فشار کاری و استرس ما خیلی بیش‌تر شده، البته طبیعی است که با توجه به افزایش بیمار و همینطور مرگ‌ومیرها و شرایط بد جامعه ما نیز تحت تاثیر قرار بگیریم خصوصا اینکه ما مستقیما با بیماران و یا خانواده‌های آنان در ارتباط هستیم."

کادر درمان نیاز به استراحت دارد

می گوید و می گوید. از فشار کار، از اجبار شیفت دادن تا صبح، از مثبت‌شدن یک به یک همکاران و پرسنل، از قرنطینه دو هفته ای و برگشتن سر کار با وجود مثبت بودن، از آلودگی بخش‌ها، از بار مسئولیت، از کمبود نیرو و از دوام آوردن... نمی داند تا کی دوام می آورد، و نمی داند تا کی قرار است این وضع ادامه داشته باشد. تنها چیزی را که خوب می داند این است که کادر درمان خسته است و نیاز به یک استراحت طولانی دارد.

"روزانه مراجعه خیلی زیادی به بیمارستان داریم که درصد بالایی درگیر کرونا هستند. به دلیل حجم بالای مراجعات، گاهی اوقات ظرفیت اورژانس تکمیل می شود و ناگزیر به پذیرش بیمار بدون تخت می شویم! علاوه بر این کمبود پرستار مشکل بزرگی است، چون پرسنل از آخر سال 98 تا امروز بیش از 5 ماه است که شدیداً مشغول کار هستند، با این فشار کاری و خستگی، و  افزایش موارد مثبت کرونا در میان پرسنل از لحاظ روحی نیز شرایط مناسبی نداریم." اینها را یکی از پرستاران بیمارستان سنترال کرونا در استان بوشهر عنوان می کند. او همچنین از لغو مرخصی‌ها و آشفتگی بیمارستان به دلیل شرایط روحی و روانی بیماران و همراهان آنها می گوید.

در تجهیزاتی مثل ونتیلاتور محدودیت داریم

این پرستار با اشاره به پایین آوردن کیت‌ها و کم کردن آزمایشات گفت: "روزانه از تعداد محدودی تست کرونا گرفته می‌شود. در خیلی از بخش‌ها، بیمارانی بستری هستند که از آن‌ها تست گرفته نشده و با توجه به علائم اولویت‌بندی و نوبت‌دهی می‌شوند. حتی برای پرسنل نیز، در صورت نداشتن علائم تست گرفته نمی شود. البته در بخش های مختلف و درهر شیفت به تعداد پرسنل لباس و تجهیزات حفاظتی تحویل داده می شود اما در تجهیزاتی مثل ونتیلاتور محدودیت داریم."

او درباره کمبود نیرو و درگیری شدید کادر درمان با کرونا عنوان می کند: "به دلیل کمبود پرستار و حجم زیاد بیماران مجبور هستیم با تعداد نیروی کم تمام بخش ها را پوشش دهیم که این ممکن است سبب پایین آمدن کیفیت کار و خدمات ارائه شده شود. و البته تقصیر هیچکس نیست، این میان نه ما گناهی داریم و نه بیمار. شرایط اینگونه است. اوضاعِ شهر و بیمارستان‌ها وخیم است. وقتی می بینیم میزان رعایت در سطح جامعه چقدر کم است، و جلسات و مهمانی ها و اجتماعات مختلف اداری و شخصی به راه است واقعا ناامید می شویم چون ما باید تاوان این بی مبالاتی ها را پرداخت کنیم."

کادر درمان به رغم پوشش حفاظتی مناسب نیز ممکن است مبتلا شوند

به گزارش ایسنا، به تبع افزایش صعودی ابتلا به کرونا در سطح جامعه، شیوع این بیماری در میان پرسنل بیمارستان ها و کادر درمان و بهداشت نیز بسیار زیاد است تا جایی که مسئولان علوم پزشکی بوشهر بیش از 600 مورد مثبت شناسایی شده را تایید کرده اند. فوکال پوینت علمی کرونا در استان بوشهر در مورد درگیری پرسنل و کادر درمان با بیماری کرونا به ایسنا می‌گوید: پرسنل از دو جهت در معرض بیماری هستند، یکی مانند مردم عادی که به واسطه زندگی شخصی خود به فروشگاه و بیرون می‌روند و ممکن است به خانواده سر بزنند و مثل بقیه افراد جامعه در معرض بیماری قرار می گیرند. از سوی دیگر به واسطه ماهیت شغلی خود و کار در بیمارستان یا آزمایشگاه یا رادیولوژی در معرض ارتباط با بیماران کرونایی قرار می‌گیرند و به رغم پوشش حفاظتی مناسب نیز ممکن است مبتلا شوند. بنابراین افرادی که در حیطه پزشکی و کادر بهداشت و درمان فعالیت می کنند از دو جهت در خطر بوده و از هر دو منظر نیز ممکن است به بیماری مبتلا شوند.

فرهاد عباسی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است کادر درمان به واسطه عدم رعایت پروتکل ها درگیر شوند، عنوان می کند: بله امکان دارد، ممکن است بعضی از همکاران ما دقت کافی را در پوشش حفاظتی خود نداشته باشند. به هر حال محیط بسیار آلوده است و اگر یک لحظه هم ماسک برداشته شود و یا در محیطی که مملو از ویروس است پوشش به درستی استفاده نشود ممکن است افراد درگیر شوند. و اینکه قطعا عده ای از همکاران ما خارج از بیمارستان مبتلا می شوند و ممکن است در ارتباط با مسئله شغلی آنان نباشد و مانند بقیه افراد عادی مبتلا شوند. اینکه ما تاکید داریم افراد در هر جایی خارج از منزل از ماسک استفاده نمایند فلسفه اش همین است. تا افرادی که خارج از محیط کار نیز با ویروس مواجه می شوند به واسطه پوشش مناسب و استفاده از دستکش و ماسک و رعایت بهداشت مصون بمانند.

وی در خصوص روند افزایشی تعداد بیماران،روحیه کادر درمان و وضعیت بیمارستان ها اظهار کرد: عده ای از همکاران ما در کادر درمان مبتلا شده اند و به واسطه بیماری ناگزیر به ترک محیط کار هستند و این موضوع موجب فشار بیشتر بر روی نیروهای کار باقیمانده می شود. کاردرمان شدیدا تحت فشار هستند، همکاران کادر درمان ساعتهای طولانی مشغول  فعالیت هستند و کار کردن در این شرایط واقعا طاقت‌فرسا است. این است که من صمیمانه از مردم تقاضا می‌کنم که بیشتر مراعات کنند چرا که اگر کادر درمان از پا دربیاید بیماران نمی توانند به خوبی مورد درمان، مراقبت و حمایت قرار بگیرند و میزان مرگ و میر افزایش پیدا می کند.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: مردم در وهله اول در خانه‌های خود بمانند، دوم اگر مجبور شدند برای انجام موارد کاری به بیرون از منزل بیایند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و حتما از درون منزل ماسک پوشیده و تا برگشت به منزل ماسک خود را برندارند، یعنی حتی یک لحظه هم بدون ماسک در محیط بیرون به خصوص فضاهای بسته حضور نداشته باشند. دستکش، مواد شوینده، شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون از اهمیت ویژه ای برخوردار است و حتما دقت شود.

فرهاد عباسی درباره کمبود تجهیزات و دستگاه هایی مانند ونتیلاتور بیان کرد: ما فعلا مشکلی نداریم اما با روند فزاینده ای که دارد اتفاق می افتد ممکن است در آینده با مشکل مواجه شویم. الان تعداد زیادی بیمار بستری در بخشها، و بیمار بستریِ بدحال در ICU داریم و اگر این روند فزاینده ادامه داشته باشد ممکن است در خدمت رساندن به بیماران دچار مشکل شویم. این یک مسئله ساده ریاضی است؛ تعداد زیادی از مردم مبتلا می‌شوند، درصدی از این افراد کارشان به بیمارستان کشیده می‌شود، درصدی از آنها بدحال شده و کارشان به آی‌سی‌یو کشیده می‌شود، و درصدی از بیماران ICU به دلیل شدت بیماری جان خود را از دست می‌دهند.

وی در خصوص نرخ مراجعه بیماران گفت: این بسیار متفاوت است، ما به طور متوسط هر شب بین ۱۵ تا ۲۵ بیمار بستری نیز ممکن است داشته باشیم که این مقدار ممکن است بیشتر یا کمتر شود. و اینکه به هر حال عده بیشتری هم مراجعه می‌کنند و شرایط بستری ندارند و تحت درمان سرپایی قرار می‌گیرند. تعداد زیادی از بیماران در مطب ها و اورژانس بیمارستان ها و درمانگاه ها مورد بررسی واقع شده و تحت درمان سرپایی قرار گرفته و مرخص می شوند که این تعداد بسیار بیشتر از رقم بیماران بستری است. 

فرهاد عباسی درباره تهدید بیماران بدون علامت و یا با علائم خفیف که سرپایی درمان شده و مرخص می شوند برای جامعه پیرامونی، توضیح داد: تعداد افرادی که به شکل سرپایی به کادر درمانی مراجعه می کنند خیلی زیاد است و ما فقط می توانیم هشدار بدهیم و و فرهنگ‌سازی نماییم و درباره اینکه خطر این افراد که ناقل هستند، روشنگری کنیم. ما برای این افراد 14 روز مرخصی از محل کار در نظر گرفته و اطلاعات و آموزش های لازم را به بیمار و خانواده او ارائه می کنیم. دستگاه های اجرایی نیز مکلف به همکاری هستند.

فوکال پوینت علمی کرونا در استان بوشهر در خصوص آمار ابتلا به کرونا در میان کادر درمان گفت: از مجموعه کادر درمان در همه رده‌ها، پزشک، پرستار، آزمایشگاه، رادیولوژی هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی حدود ۶۰۰ نفر در کل استان بوشهر درگیر شده اند.

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به تقسیم شیفت کادر درمانی بر اثر ابتلای افرادی به ویروس و ارجاع آنان به منزل گفت: در سطح دانشگاه مذاکراتی جهت استخدام پرسنل جدید و ورود آنها به سیستم درمان انجام شده است تا این نیروها کمک حال کادر درمان شوند. همچنین مدیریت نیروهای باقیمانده توسط مدیریت بیمارستان و دفتر پرستاری انجام می شود تا سیستم کماکان بتواند سر پا باشد و خدمت رسانی کند. به هر حال اینجا هم مانند بقیه جاها ممکن است افرادی مبتلا شوند و به مدت دو هفته در سیستم نباشند اما قرار نیست این اتفاق و نبود این افراد سیستم را از خدمت دهی باز دارد و به گونه ای مدیریت می شود تا با همان قدرت و قوت خدمت رسانی ادامه پیدا کند.

کادر درمان، پیروز یا مغلوب؟

کادر درمان مظلومانه و با توان مضاعف، بیش از آنچه قانون و عرف و فیزیولوژی برایشان تعریف کرده با کرونا می جنگند، اما با این وضع و آنچه می بینیم پایان این جنگ چه خواهد بود؟ پیروزی کادر درمان یا غلبه کرونا، آن هم در شرایطی که هر یک به گونه‌ای مغلوب این دشمن قدرتمند و یاغی شده اند...

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بیمارستان ها نیز ممکن استان بوشهر مبتلا شوند کادر درمان شده اند بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۰۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد

به گزارش جماران به نقل از آناتولی، با هوش مصنوعی فرآیندهای تشخیص بیماری‌ها و در آینده نزدیک امکان درمان آنها بدون مراجعه به بیمارستان فراهم خواهد شد.

با استفاده گسترده از کاربردهای هوش مصنوعی در بخش سلامت، فرآیندهای تشخیص سرعت می‌گیرد و در آینده نزدیک امکان درمان بدون مراجعه به بیمارستان برای بیماران فراهم می‌شود.

پیشرفت‌های فن‌آوری مانند هوش مصنوعی و تجزیه و تحلیل کلان داده‌ها مزایای بزرگی را در زمینه‌هایی مانند تشخیص زودهنگام بیماری‌ها، برنامه‌ریزی درمان و ارائه مؤثرتر خدمات بهداشتی فراهم می‌کنند.

در حالی که سیستم‌های تشخیصی با پشتیبانی از هوش مصنوعی به پزشکان در شناسایی بیماری‌ها و تعیین روش‌های درمانی کمک می‌کنند، این سیستم‌ها با تجزیه و تحلیل سریع مجموعه داده‌های بزرگ، روند تشخیص را سرعت می‌بخشند و نتایج دقیق‌تری ارائه می‌دهند.

پرفسور ودات گورال، متخصص گاستروانترولوژی در بیمارستان مدیپول ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار آنادولو با بیان اینکه استفاده از هوش مصنوعی در حوزه سلامت رو به افزایش است، گفت: از این سیستم‌ها در تشخیص و شناسایی ضایعات سرطانی نیز استفاده می‌شود.

او اظهار داشت: هوش مصنوعی یک کاربرد بسیار قابل اعتماد در تشخیص زودهنگام سرطان، غربالگری سرطان، اثربخشی دارو و پیگیری است.

وی با اشاره به اینکه این نمونه‌ها نشان می‌دهد که استفاده از هوش مصنوعی در سلامت منجر به دستاوردهای اقتصادی نیز می‌شود، ادامه داد: با افزایش استفاده از هوش مصنوعی، امکان درمان بدون مراجعه به بیمارستان برای بیماران فراهم می‌شود و به این ترتیب به نوعی بیمارستان‌ها به لطف هوش مصنوعی به سراغ بیماران خواهد رفت.


 

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • دیدار معاون فرهنگی اجتماعی انتظامی استان با رییس بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • تغییر سبک زندگی، بهترین درمان کبد چرب / این بیماری تنها مختص افراد چاق نیست