Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسی که پس از وقف به‌دست آوردم برایم تازگی داشت، ماندگاریش به کنار، اینکه به‌طور پیوسته درآمد و عواید حاصل ار موقوفه در مسیر اجرای نیتم خرج می‌شود، به من آرامش می‌دهد، خیالم راحت است که کودکان بی‌سرپرست چشم به‌راه کمک نخواهند ماند.

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس فرهنگی| وقف، سنت دیرینه در اسلام و اقدامی ماندگار است، از سالیان دور، افرادی که به دنبال به جای گذاشتن آثار خوبی از خودشان هستند با بخشش پول یا ملک به شخص یا مؤسسه غیر انتفاعی سعی می‌کنند منافع  این بخشش را به مصرف خاصی برسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وقف، هم صدقه است و هم نیکی، ولی در عین حال عنوانی خاص برای وقف است، خداوند در قرآن به طور کلی از خوبی‌ها و خیرات سخن گفته است و نام برخی از خوبی‌ها و خیرات را مطرح کرده است، به مال و زمین وقف شده، موقوفه گفته می‌شود و افراد واقف دارای موقوفه خواهند بود.

سنت وقف را علاوه بر کشور ما در کشورهای دیگر جهان نیز میتوان مشاهده کرد؛  دانشگاه "هاروارد" با ارزش بیش از ۳۴ میلیارد دلار در رتبه اول صد دانشگاه‌ها برتر دنیا با ارزش موقوفاتی شامل بیش از یک‌میلیارد دلار است که نشان دهنده نقش بارز علم در بین افکار واقفین یا خیرین است، دانشگاه ییل، تگزاس و استنفورد نیز از موقوفات هستند.

 گفتنی است کشور ما رتبه برتر وقف در جهان را داراست و تعداد موقوفات نه تنها انگشت شمار نبوده بلکه قابل شمارش نیست، افراد در روستا، شهر و استان اقدام به وقف زمین یا ساختمان و یا چیزهای دیگر می‌کنند.

نکته جالب اینکه، چندی پیش شاهد وقف ۵۰ میلیارد تومانی در شهرستان نور استان مازندران بودیم که توسط واقفی که اهل این استان نبود، بودیم! این موضوع نشان از این دارد که اجرای نیات خیر واقفان مرزهای شهری، استانی و یا کشوری را در هم می‌کوبد.

چندی پیش در خبرگزاری فارس مازندران؛ خبری مبنی بر اینکه؛ محمد چراغی شش‌دانگ مجتمع تجاری "عروس دریا" را به ارزش ۵۰ میلیارد تومان و به مساحت هزار و ۳۱۳ مترمربع در رستم‌رود شهرستان نور وقف کرد! منتشر شد، شنیدن این خبر مسرت‌بخش، بهانه‌ای شد تا گفت‌وگویی با این واقف خیراندیش داشته باشیم.

  این واقف با نام، محمد چراغی ۷۰ ساله، اهل و ساکن تهران، که در حال حاضر در دوران بازنشستگی به‌سر می‌برد، برای انجام ساخت و ساز و اقدامات عمرانی به شهرستان نور رفت و آمد دارد، وی مجتمع تجاری عروس دریا را با نیت اینکه درآمد حاصل از آن صرف رسیدگی به کودکان بی‌سرپرست شود، وقف کرد. 

آقای چراغی در این رابطه می‌گوید؛ من از دوران جوانی با فرهنگ وقف آشنا بوده و به‌دنبال انجام یک کار ماندگار و چشمه‌ای همیشه جاری بودم، اولویتم با توجه به سفارش ائمه اطهار توجه به کودکان بی‌سرپرست بود.

 بر این اساس این مجتمع تجاری را وقف کردم و به همه کسانی که شرایط وقف دارند توصیه می‌کنم این فرصت را از دست نداده و وقف را با عنوان باقیات و صالحات بشناسند و بدانند که منافعش ابدی است.

این واقف بیان می‌کند؛ همچنین یک مدرسه با نام شهید دیلمانی روستا لامیزده محمودآباد در حال بهره‌برداری، یک کتابخانه لامیزده با نام پدر مرحومم حاج حسین چراغی که متأسفانه اوقاف محمودآباد بهره‌برداری نکرده است،  مرکز اورژانس گلندرود به‌نام شهید دیلمقانی که فعال است را وقف کرده‌ام.

 مرکز نگهداری بچه‌های بی‌سرپرست، با نام "بچه‌های آسمان نور"  در مازندران و یک مجموعه آپارتمانی در تهران برای عروس و دامادهای کم‌بضاعت که دو سال اول زندگیشان استفاده کنند، مدرسه حضرت خدیجه (س) در زاهدان  از دیگر موقوفه‌های من هست.

وی ادامه می‌دهد؛ حسی که پس از وقف به‌دست آوردم برایم تازگی داشت، ماندگاریش به کنار، اینکه به‌طور پیوسته درآمد و عواید حاصل از موقوفه در مسیر اجرای نیتم خرج می‌شود، به من آرامش می‌دهد، خیالم راحت است که کودکان بی‌سرپرست چشم براه کمک نخواهند ماند.

آقای چراغی در پایان عنوان می‌کند؛ اگر خداوند توفیق دهد در مسیر وقف بیشتر دارایی‌هایم تلاش خواهم کرد، من این تفکرات را در یک خانواده مذهبی و علاقمند به کمک به دیگران آموختم، مشکلات کودکان خردسال قلبم را بیش از دیگران به درد می‌آورد، از این رو نیتم را معطوف کمک در این حوزه کردم.

به گزارش فارس؛ صحبت‌های ما با این واقف بزرگ که قلبی مهربان داشت، تا همین‌جا به پایان رسید، گویی می‌خواست نیت خالصش در دل بماند، لابه لای گفته‌هایش می‌شد فهمید در مسیر وقف این موقوفات همواره کسانی بودند که قصد ممانعت داشتند، اما خداوند یار و همراه نیات پاک است، پس شد آنچه که باید می‌شد....


انتهای پیام/۸۶۰۴۸/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: محمد چراغی واقف بچه های آسمان عروس دریا کودکان بی سرپرست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۰۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح خانواده میزبان در فارس

عبدالرحمن سلیم حقیقی گفت: طرح «خانواده میزبان» با عنوان طرح میزبان ویژه مراقبت موقت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر در ۱۳ استان کشور اجرایی شده که استان فارس هم از این جمله است و مجموعاً در کل کشور تاکنون ۸۷ کودک وارد خانواده‌های میزبان شده‌اند.

او بیان کرد: این طرح که به دنبال اصلاح آیین‌نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر (مصوب ۱۳۹۲) به تصویب رسید پس از ابلاغ شیوه‌نامه اجرایی توسط وزیر دادگستری در مهرماه سال ۱۴۰۲ به سازمان بهزیستی ابلاغ شده و تکمیل‌کننده سایر طرح‌های خانواده محوری است که در سال‌های گذشته در کشور اجرا شده است.

سلیم حقیقی تصریح کرد: در فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی تا ۲۰۰ سال پیش هیچ کودک فاقد سرپرستی در مرکز شبانه‌روزی نگه‌داری نمی‌شد، جای این کودکان در خانواده خویشاوندان بود، اما به مرور با گسترش شهرنشینی و ورود الگوی غربی، مراکزی با نام دارالایتام که سپس به یتیم‌خانه و پرورشگاه تغییر نام یافت در کشور راه‌اندازی شد و گسترش یافت.

سخنگوی بهزیستی فارس یادآور شد: اجرای طرح خانواده میزبان مکملی برای بازپیوند کودکان به خانواده، ورود کودکان به خانواده جایگزین خویشاوندان و همچنین فرزندخواندگی است و یک مرحله دیگر از ورود کودک به مراکز نگه‌داری شبانه‌روزی جلوگیری می‌کند.

او همچنین با بیان این موضوع که بهزیستی فارس در سال گذشته جزو ۵ استان برتر در حوزه فرزندخواندگی بوده است، گفت: این طرح جایگزین طرح فرزندخواندگی نیست و شیوه جدیدی از فرزندپذیری برای بهره‌مندی کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر از نعمت خانواده است.

سلیم حقیقی همچنین گفت: صلاحیت خانواده‌های میزبان در کارگروه‌های شهرستانی و استانی مورد بررسی قرار گرفته و پس از آن با طی کردن دوره آموزشی، در صورت آمادگی میزبان، کودکان به صورت موقت تا زمان تعیین تکلیف آنان برای ورود به خانواده دائمی خود (بازپیوند به خانواده زیستی، نگهداری در خانواده خویشاوندان و یا فرزندخواندگی) به عنوان مهمان در خانواده میزبان حضور خواهند داشت.

سخنگوی بهزیستی فارس ادامه داد: این طرح به ویژه برای حضور کودکان نیازمند مراقبت ویژه که اقبال کمتری برای حضور در فرزندخواندگی دارند، حائز اهمیت است.

مشاور اجرایی مدیرکل بهزیستی فارس در پایان اظهار کرد: خانواده‌های متقاضی می‌توانند جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سامانه ملی فرزندپذیری به آدرس http://adoption.behzisti.net بخش «خانواده میزبان» مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • قصه گویی و اجرای نمایش برای کودکان
  • اجرای طرح تابستانه ویژه مهارت آموزی دانش آموزان سنین 7 تا 18 سال
  • اجرای طرح رایگان پوشش بیمه‌ای کودکان زیر هفت سال سن در کرمانشاه
  • اجرای ۴۰۰ ویژه برنامه در هفته کار و کارگر استان مرکزی
  • بیش از ۱۹ هزار شغل جدید در استان مرکزی ایجاد شد
  • چشم انداز روشن توسعه برق روستایی کردستان/ اجرای ۱۰۰ درصدی طرح «تکخوانی» کنتور برق روستاهای کردستان در سال ۱۴۰۳
  • آغاز مرحله استانی جشنواره ملی هنر‌های نمایشی در چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح چراغ روشن در درمیان
  • اجرای طرح چراغ روشن برای بیش ازهزار وسیله نقلیه