Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی گفت: اکنون نزدیک به ۵۰۰ شرکت به‌عنوان تولیدکننده فرآورده‌های طبیعی و سنتی مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۱۵۰ شرکت صادرات داشته اند.

با توجه به ظرفیت بالایی که صنعت گیاهان‌دارویی در حوزه صادرات دارد، توسعه زنجیره ارزش فرآورده‌های دارویی گیاه پایه، یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد حسن عصاره دبیر این ستاد گفت: صنعت گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی، از یک زیست‌بوم پویا و روبه‌رشد برخوردار است که هزاران فعال بخش خصوصی در آن فعالیت می‌کنند. در این میان، بر اساس گزارش سازمان غذا و دارو، حدود ۵۰۰ شرکت، به عنوان تولیدکننده فرآورده‌های طبیعی و سنتی مطرح هستند.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته از این تعداد، حدود ۱۵۰ شرکت توانسته‌اند که محصولات خود را به خارج از کشور صادر کنند. با توجه به اینکه بیش از ۴ هزار دارو و فرآورده گیاهی و سنتی مجوز تولید اخذ کرده‌اند، باید تلاش کرد که تعداد صادرکنندگان این حوزه افزایش یابد. البته توسعه مقاصد صادراتی در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی و طب سنتی نیازمند برخورداری از دانش بازاریابی بین‌المللی است.

وی با اشاره به محدودیت‌های ناشی از تحریم و مشکل نقل و انتقال پول، افزود: باید به صادرکننده کمک کرد که علاوه بر غلبه بر این چالش‌ها، مزیت رقابتی کالای صادراتی خود را افزایش دهد. با توجه به ارزش افزوده کم صادرات به روش خام فروشی، بیشتر بسته‌های حمایتی به صادرات محصولات فرآوری شده، تخصیص یافته است که از ارزش افزوده بالاتری برخوردار هستند.

عصاره افزود: ارزش کل صادرات صورت گرفته در حوزه گیاهان دارویی و فرآورده‌های سنتی در سال ۱۳۹۷ بیش از ۷۰۰ میلیون دلار بوده است. در این میان با وجود برخی محدودیت‌ها سهم گروه داروها و فرآوردده‌های گیاهی خاص، بیش از صد میلیون دلار بوده است. البته، باید تلاش کرد تا این سبد صادراتی متنوع‌تر باشد. باید تمام ظرفیت گیاهان دارویی کشور را در حوزه صادرات به کار ببریم.

وی زیره‌، رازیانه، موسیر، گل‌محمدی، گشنیز و شیرین‌بیان را از جمله محصولاتی دانست که از ظرفیت خوبی برای توسعه و تولید منتهی به صادرات برخوردار هستند.

مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فرآورده های طبیعی گیاهان دارویی طب سنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۳۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۲۹ قلم فرآورده دامی از استان البرز

مدیرکل دامپزشکی استان البرز از صادرات ۲۹ قلم فرآورده های دامی به خارج از کشور خبر داد - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج علیرضا رفیعی‌پور صبح امروز در نشست خبری که در سالن جلسات دامپزشکی البرز برگزار شد، اظهار داشت: بخش عمده‌ای از این 29 قلم فرآورده‌های صادراتی استان شامل آبزیان، مرع و گوشت، تخم مرغ و خوارک دام است که در سال گذشته به کشورهای دیگر صادر شده است.

وی ادامه داد: آبزیان زینتی 308 قطعه، پا و پنجه مرغ 343 هزار کیلوگرم، پودر گوشت 300 هزار کیلوگرم، تخم مرغ خوراکی 11 میلیون 600 کیلوگرم، خاویار 726 کیلوگرم، خوراک دام 57 هزار کیلوگرم و‌ برخی محصولات دیگر بوده است که برای کشور ارز آوری داشته اند.

مدیر کل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اینکه استان البرز در حوزه صادارات از شاخص‌های ملی بسیا ی  برخوردار است، گفت: برای این منظور توجه بسیاری به تولیدات دامی برای صادرات صورت گرفته است.

رفیعی‌پور در ادامه به روند بازرسی‌ها از اماکن تولید و توزیع محصولات دامی پرداخت و بیان کرد: استان البرز در این حوزه توانسته از شاخص‌های بالای کشور و ملی برخوردار شود به طوری که در طرح تشدید نظارتی 30 روزه  ایام نوروز، از 3400 واحد بازدید انجام شده است.

وی افزود: در این بازدیدها بیش از 8 هزار کیلوگرم فراورده خام دامی ضبط و تعیین تکلیف شد که از این میزان حدود 6 هزار کیلوگرم غیرقابل مصرف بوده و معدوم شد.

مدیرکل دامپزشکی استان البرز در ادامه به تامین نیاز دامی استان پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال 1402 برای تامین پروتین استان بیش از 161 هزار راس دام از نوع دام سبک و سنگین ذبح شده است که از این میزان حدود 27 هزار کیلوگرم در کشتارگاه ها به دلیل غیر بهداشتی بودن ضبط گردیده و مابقی پس از تاییدیه دامپزشکی به چرخه توزیع ارسال شده است.

رفیعی پور با اشاره به تامین نیاز طیور استان در سال گذشته اشاره کرده و ادامه داد: در حوزه طیور 19 میلیون 400 قطعه ذبح شده است که 73 هزار کیلوگرم به دلیل غیر بهداشتی از چرخه خارج شده است.

مدیر کل دامپزشکی استان البرز در بخش دیگری از این مصاحبه به صدور پروانه های کسب در حوزه دامی استان اشاره کرده و عنوان کرد: در سال گذشته بیش از 1854 پروانه فعایت برای کسانی که قصد فعالیت در حوزه دامپزشکی را داشته اند صادر شده است.

وی افزود: همچنین میزان ایجاد واحدها در این حوزه رشد خوبی داشته است به گونه ای که در سال 1402 مجموع مراکز‌ و کارخانجاتی که به انجام کارهای  هایتک در حوزه بهداشت، دارو، خوراک و طیور و غیره می پردازند به 48 واحد رسیده است.

رفیعی‌پوری عنوان کرد: پیش از انقلاب تنها یک مجموعه هایتک در این منطقه وجود داشته که اکنون به جایگاه مناسبی در این زمینه رسیده‌ایم.

وی تصریح کرد: تعداد پروانه های ساخت تیز 404 فقره بوده است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • صادرات ۲۹ قلم فرآورده دامی از استان البرز
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان
  • گل محمدی به عنوان گیاهی اقتصادی برای کشاورزان یزدی
  • ممنوعیت فروش فرآورده‌های دارویی در عطاری‌ها
  • برخورد با عطاری‌هایی که فرآورده دارویی بفروشند
  • ممنوعیت عرضه دارو‌های گیاهی در عطاری‌ها
  • قرار گرفتن گل محمدی در برنامه‌ی توسعه‌ی کشت استان یزد
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان