Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-20@00:16:39 GMT

معترضان صربستان خواستار استعفای رئیس‌جمهور شدند

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۳۸۵۲

معترضان صربستان خواستار استعفای رئیس‌جمهور شدند

هزاران نفر از معترضان صرب در پنجمین شب متوالی از اعتراضات خود، با برگزاری تظاهرات در مقابل ساختمان پارلمان در «بلگراد» خواستار استعفای رئیس‌جمهور کشور خود شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هزاران نفر از مردم صربستان در پنجمین شب پیاپی از اعتراضات خود با زدن ماسک، مقابل پارلمان کشور خود تظاهرات برپا کردند و خواستار استعفای «الکساندر ووچیچ» رئیس‌جمهور صربستان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری رویترز در این خصوص گزارش کرد، معترضان صرب که اغلب آنها را دختران و پسران جوان تشکیل می‌دادند، در اعتراض به سیاست‌های دولت خود در خیابان‌های بلگراد تظاهرات برپا کردند.

تظاهرات‌های خشن در خیابان‌های بلگراد از روز سه‌شنبه در اعتراض به تشدید محدودیت‌های قرنطینه‌ای مرتبط با کرونا آغاز شد و سپس با اعتراض به سیاست‌های دولت ادامه داشته است و معترضان خواستار استعفای ووچیچ هستند.

«استفان راجینوویچ» یکی از معترضان در خصوص انگیزه شرکت در تظاهرات‌های اعتراضی علیه دولت ووچیچ گفت: «ما امیدواریم که مقامات‌ صدای ما را بشنوند. ما می‌خواهیم که مسئولان دست از دروغگویی بردارند و می‌خواهیم که تمامی حقایق مربوط به شیوع بیماری همه‌گیر کروناویروس را بدانیم».

طبق این گزارش، علاوه بر بلگراد، راهپیمایی‌های اعتراضی آرامی نیز در شهرهای «نووی ساد»، «زرنجانین»، «چاچاک» و «نیس» برگزار شد.

اواخر روز جمعه هفته گذشته، در درگیری نیروهای امنیتی با معترضان در پایتخت صربستان، ۱۴ نیروی پلیس زخمی و ۷۱ نفر نیز بازداشت شدند.

منتقدان می‌گویند که تصمیمات دولت در صدور مجوز برای برگزاری مسابقات فوتبال، مراسمات مذهبی، مهمانی‌ها و دورهمی‌های خصوصی در ماه می (خردادماه) و برگزاری انتخابات پارلمانی در تاریخ ۲۱ ژوئن (اول تیرماه) موجب افزایش تعداد مبتلایان به کروناویروس در صربستان شده است.

با اینحال، ووچیچ ضمن رد تمامی ادعاهای مربوط به نقش دولت وی در تسریع شیوع کرونا در صربستان، اعتراضات در این کشور را «احمقانه» توصیف کرده است.

صربستان با هفت میلیون جمعیت تاکنون ۱۸ هزار و ۷۳ مورد ابتلا به کرونا و ۳۸۲ مورد فوت مربوط به این ویروس را ثبت کرده است.

صربستان اولین کشور اروپایی محسوب می‌شود که از زمان اعلام همه‌گیری ویروس «کووید-۱۹»، انتخابات پارلمانی برگزار کرد. شماری از احزاب مخالف در اعتراض به کنترل ووچیچ بر رسانه‌ها، انتخابات را تحریم کردند اما رئیس‌جمهور صربستان تمامی این اتهامات را رد کرده است.

از طرف دیگر، «گوران وسیک»، معاون شهردار شهر بلگراد، بعد از چهارمین شب پیاپی اعتراضات در این شهر، خسارت‌های وارد شده به بلگراد را در دو شب اول ناآرامی‌ها،  ۱.۱ میلیون دلار (حدود یک میلیون یورو) بر آورد کرد.

«الکساندر ووچیچ»، رئیس‌‌جمهور صربستان روز سه‌شنبه هفته گذشته از وضع مجدد محدودیت‌هایی به منظور پیش‌گیری از همه‌گیری ویروس کرونا در این کشور خبر داد و تصریح کرد که قوانین جدید منع آمد و شد از روز جمعه هفته جاری اجرا خواهد شد و در تعطیلات آخر هفته (شنبه و یکشنبه) نیز ادامه خواهد داشت.

درگیری‌ها برای اولین بار روز سه‌شنبه بعد از آن در پایتخت صربستان آغاز شد که ووچیچ قبل از آنکه کشورش را به مقصد فرانسه ترک کند، تأکید کرد که به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر بیماری کووید-۱۹، مجدداً محدودیت‌های مربوط به قرنطینه‌ را وضع خواهد کرد.

ووچیچ بعد از اولین شب اعتراضات، «تندروهای راستگرا» را مقصر خشونت در پایتخت صربستان دانست و بدون هرگونه شفاف‌سازی، سرویس‌های امنیتی خارجی را به اعمال نفوذ در اعتراضات صربستان متهم کرد و بعد از چهارمین شب متوالی اعتراضات، ضمن آنکه اعتراضات را بعنوان تروریسم‌ محض محکوم کرد، هشدار داد که تروریست‌ها را بازداشت و مجازات خواهد کرد.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: الکساندر ووچیچ رئیس جمهور صربستان تظاهرات کووید 19 استعفا خواستار استعفای رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعفای «پریدر» از سرپرستی شطرنج

شادی پریدر چهار ماه پس از انتصاب به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج و به منظور حضور در انتخابات از سمت خود کناره‌گیری کرد. این در حالی است که وزیر ورزش واکنشی به این استعفا نداشته است.

به گزارش مشرق، شادی پریدر که از ۲۷ آذر با حکم کیومرث هاشمی به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج منصوب شد روز سه شنبه با حضور در وزارت ورزش از سمت خود کناره گیری کرد.

این استعفا در راستای آغاز پروسه انتخاباتی فدراسیون شطرنج و به منظور تصمیم شادی پریدر برای ورود به انتخابات اتخاذ شد.

سرپرست فدراسیون شطرنج در حالی مترصد ورود به انتخابات این فدراسیون است که حمایت اعضای مجمع انتخاباتی را هم پشت سر خود می بیند. کسب اطلاع کردیم که بیش از ۴۰ نفر از اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج از جمعیت روسای هیات ها، ورزشکاران، داوران، مربیان، ملی پوشان و ... خواستار تصدی این فدراسیون توسط یکی از اهالی شطرنج مانند شادی پریدر هستند.

به همین منظور پریدر که برای دوره پیشین مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج نیز نام نویسی کرده بود تصمیم به حضور در این دوره انتخابات گرفته است. این در حالی است که وزیر ورزش در بخشی از حکم صادره برای وی به عنوان سرپرست بر عدم ورود به انتخابات تاکید و یادآور شده بود که «انتظار می‌رود ضمن رعایت اصل بی‌طرفی، عدالت‌محوری و عدم حضور در فرآیند انتخابات به عنوان داوطلب، علاوه بر انجام امور جاری فدراسیون در اسرع وقت نسبت به برگزاری مجمع انتخاباتی رییس و سایر اعضای هیات رییسه فدراسیون اقدام نمایید.»

با این اوصاف شادی پریدر روز سه شنبه استعفای خود را تقدیر کیومرث هاشمی کرد اما وی هنوز واکنشی نسبت به این استعفا نداشته است.

نام نویسی از کاندیداهای فدراسیون شطرنج از ۱۵ فرودین آغاز شده و روز چهاشنبه ۲۹ فروردین به پایان می رسد. طبق اطلاعات دریافتی خبرنگار مهر، تا به امروز به جز کمال جوانمرد دبیرکل پیشین کمیته ملی پارالمپیک و سرپرست فعلی فدراسیون سه گانه، هیچ فردی دیگری برای ورود به انتخابات شطرنج اقدام نکرده است.

فدراسیون شطرنج از خرداد سال گذشته و به دنبال استعفای حسن تامینی وارد پروسه انتخابات شد. ابتدا شهرام عظیمی به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد و در ادامه هم این مسئولیت به شادی پریدر سپرده شد.

پریدر در زمان ریاست حسن تامینی به عنوان نایب رییس بانوان با این فدراسیون همکاری داشت.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • مداح: نباید برای کیانی فشار روانی ایجاد شود
  • انتصاب معاون اول قوه قضاییه پس از استعفای مصدق
  • تصاویری بی‌سابقه از اعتراضات شدید آمریکایی‌ها علیه بایدن
  • قصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون عوامل خارجی
  • پریدر استعفایش را پس گرفت و نیامد/ ثبت نام ۱۵ کاندیدا برای ریاست شطرنج
  • کمال: استعفای ربیعی یک شوک مثبت بود
  • بایدن: اسرائیل و اوکراین برای دفاع از خودشان به ما وابسته‌اند
  • سرپرست فدراسیون شطرنج استعفای خود را پس گرفت
  • استعفای «پریدر» از سرپرستی شطرنج
  • مقابله پلیس با اعتراضات مخالفان دولتی در گرجستان