Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، داودنژاد ادامه داد: روزی رسول صدرعاملی (تهیه‌کننده فیلم) با من تماس گرفت و گفت که این بار فرق می‌کند هم کارگردانش و هم دلایلش برای انتخاب شما. بعد از تماس رسول، محمد کارت تماس گرفت و سناریو را فرستاد و خواندم. پس از خواندن فیلم‌نامه احساس کردم تازگی‌هایی دارد و همین طور فیلم کوتاه «بچه خور» این کارگردان جوان را دیدم و باز هم احساس کردم کار متفاوتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با هم قراری گذاشتیم و در گفتگویی که داشتیم، متوجه شدم از دلباختگان واقعی سینماست و نگاه و سلیقه سینمایی دارد و به خوبی می‌داند چه می‌خواهد و عزمش را برای ساختن یک فیلم تازه و اثر گذار جزم کرده است.

او با اشاره به کارکتری که در «شنای پروانه» بازی کرده است،گفت: محمد کارت در ملاقات حضوری صراحتا گفت که کاراکتری که ایفای نقش آن را به من پیشنهاد می‌دهد، یک سکانس بیشتر بازی ندارد اما شخصیتی کلیدی است که باید یک حکم بدهد و این حکم، موتور فیلم را روشن کند و قصه را به حرکت درمی‌آورد . شخصیتی که برای قهرمان فیلم، ماموریت تعریف می‌کند و باید خودش و اجرایش باور پذیر و اثرگذار باشد و برای همین نمی‌خواهد از بازیگر استفاده کند و با چیزهایی که از من و فیلم‌هایم دیده مطمئن است که اگر مصمم باشم،می‌توانم این کار را به خوبی برای او انجام بدهم؛ و او به عنوان جوانی که قرار است  اولین فیلم سینمایی خود را بسازد و فیلم بچه خور هم نمونه‌ای از توانایی اوست ، از من موکدا می‌خواهد که تردید نکنم و این کار را برایش انجام بدهم.گفتم مطمئن نیستم همانی باشم که او در تصور خود دارد .گفت اعتماد کنید و انجامش را به من بسپارید.نهایتا چاره‌ای جز پذیرش در خواست او نمی‌دیدم.


علیرضا داودنژاد که در کارنامه کاری‌اش ساخت فیلم‌های چون «کلاس هنرپیشگی»، «هوو»،«مصائب شیرین»،«فراری» و «روغن مار» را دارد در پاسخ به اینکه از نتیجه این همکاری در «شنای پروانه» راضی است؟ گفت: تا جاییکه فیلم نامه را خواندم و تکه‌های مونتاژ شده‌ای از فیلم را دیدم، به نظرم باید فیلمی شسته رفته و خوش ساخت و با سلیقه از کار درآمده باشد و خوشحالم که توانستم برای او قدمی بردارم چرا که می‌دانم از سرمایه‌های سینمای آینده ایران است.

او ادامه داد: من در مقطعی نگران سینمای آینده بودم و می‌گفتم مهرجویی،کیمیایی، علی حاتمی،ناصر تقوایی ،امیر نادری ، کبارستمی ، بیصایی و... اگر فیلم نسازند،سینمای ایران چه می‌شود؟ خوشبختانه بعد از انقلاب موجی از جوانان خوش قریحه و بااستعداد آمدند و درخشیدند و فیلم‌های خوبی ساختند و برای احتیاجات  چند دهه سینمای ایران کار کردند و هنوز هم اگر شرایط برایشان مهیا باشد کار می‌کنند و پشتوانه‌های سینمای ما به حساب می‌آیند اما کم کم جای خالی نسل تازه‌ای را که بتواند استمرار و  بقای دهه‌های آینده سینمای ایران را تضمین کند، احساس می‌کردم و نگران بودم؛ ولی با پیدا شدن سروکله فیلم‌هایی متفاوت و اثرگذار و سینماگرانی  مثل  اصغر فرهادی،  بهرام  توکلی و بعدتر سعید روستایی، هومن سیدی، حسین مهدویان، شهرام مکری و ... و  حالا محمد کارت احساس می‌کنم آینده سینمای ایران از بابت  نیروی انسانی خوش قریحه و متخصص و خلاق برای دهه‌ها بیمه است و اگر مدیریت دولتی و صنفی گره گشا و دلسوز جریان تولید فیلم در داخل باشند،  این نسل از پس حفظ و رونق و اعتلای سینمای ایران  برمی‌آید.

داودنژاد ضمن آرزوی موفقیت برای این نسل تازه از فیلمسازان ایرانی در ادامه خاطرنشان کرد: اینک بحث اصلی برای من که همیشه هم تکرار کرده‌ام، بحث بازار سینما،جریان تولید،منابع سرمایه، جایگاه مخاطب و امنیت شغلی است. عمده بازار سینمای ما تا به امروز محدود به تعدادی سالن در پایتخت و چند سالن در ده پانزده شهرستان بوده و هست و خواه ناخواه این بازار کوچک و این مخاطبان محدود تاثیرات  خود را بر انتخاب موضوع فیلم‌ها،ترکیب عوامل سازنده آنها و لحن و بیان سینمایی آثار بر جای گذاشته  و در گرایش انها به باز تولید کلیشه‌ها موثر بوده و هست و باید به فکر توسعه بازار نمایش و بیرون آمدن از انحصار سالن و ورود سنجیده و جدی به عرصه‌های تازه این بازار  بود.

او تصریح کرد: حالا که کرونا آمده و بازار سالن فعلا از رونق افتاده یا بسته شده ،بهتر است بیشتر انرژی و توان خود را روی اکران آنلاین و وی او دی - که البته هنوز به دلایل زیر ساختی و قاچاق سر و شکل واقعی خود را پیدا نکرده- بگذاریم  و هر طور شده به بازار نمایش خانگی یک سر و سامان تازه بدهیم و امیدوارم با حضور نسل‌های قدیم و جدید در میدان کار و ورود نیروهای تازه به فعالیت‌های حرفه‌ای و صنفی، این بازار مدیریت شود و شکل بگیرد و ما در آینده نه  چندان دور دو بازار پر رونق سالن و ویدئو خانگی را در کنار هم داشته باشیم و باورمان بیاید که این دو بازار رقیب یکدیگر نیستند و می‌توانند متقابلا به یکدیگر رونق و توسعه ببخشند.
داودنژاد اظهار کرد: وقتی به این ترتیب سینمای ایران رونق بگیرد خواه ناخواه  تولید و تنوع فیلم‌ها بالا می‌رود و طبیعتا سالن‌ها، امکان انتخاب بهتر و بیشتری پیدا می‌کنند و شرایط به صرفه‌تری برای نمایش فیلم‌ها بوجود می‌آید که هم به نفع سالن‌های نمایش و هم به نفع شبکه نمایش خانگی است و نهایتا به قوام و دوام سینمای ایران می‌انجامد.

کد خبر 530215

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۶۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرید حاجی: سینمای تاثیرگذار از درون فیلم‌ساز جوانه می‌زند نه سینمای کوتاه و بلند

محبوبه ابوالحسنی: باکس فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار» که از ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ در سینماهای هنروتجربه سراسر کشور در حال اکران است، متشکل از ۵ فیلم کوتاه از ۵ کارگردان جوان است که ۵ قصه متفاوت را با نخ تسبیح «ترس» و «لذت» برای مخاطبان سینما به تصویر می‌کشد.

بسته فیلم کوتاه «اتاق فرار» شامل فیلم‌های چون «مورس» ساخته روناک جعفری، «اسپاسم» ساخته صحرا اسداللهی، «نفس نکش» ساخته میلاد نسیم سبحان، «رویای نیمه جان» ساخته آرمین اعتمادی و «گوشت تلخ» ساخته فرید حاجی است که به همین بهانه به سراغ یکی از کارگردان‌های این بسته فیلم کوتاه رفتیم تا درباره فلیم، سینمای کوتاه و اکران‌های سینمای هنروتجربه گفتگو کنیم.

فرید حاجی، نویسنده، کارگردان، تدوینگر و مدرس انجمن سینمای جوانان ایران- دفتر تهران و همچنین نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه «گوشت تلخ»، در ابتدا با اشاره به اینکه «گوشت تلخ» درباره شفقت و بخشیدن یک انسان طمع‌کار و شکم‌باره است، درباره باکس فیلم کوتاه «اتاق فرار» مطرح کرد: «اتاق فرار» یک جایی است همراه با ترس و لذت، که درون‌مایه مشترک هر پنج فیلم همین دو کلید واژه بوده و به همین دلیل تلاش کردیم تا مخاطبانی که برای تماشای فیلم‌های ما در سالن‌های سینما می‌نشینند، با ترس و لذت‌های خود آشنا و شریک کنیم.

وی با بیان دلیل نام‌گذاری این باکس به نام «اتاق فرار» افزود: در تمام این فیلم‌ها موقعیتی دراماتیک در یک اتاق وجود دارد. در فیلم «گوشت تلخ» نگهبان دزدی را در اتاقی می‌گیرد و از او بازجویی می‌کند، در «رویای نیمه جان» دختری زندگی در اتاقی جادویی را تجربه می‌کند، در «اسپاسم» دختر جوانی که عاشق بازیگری است، در یک اتاق با تست بازیگری هولناکی مواجه می‌شود، در «مورس» چند دوست قدیمی در اتاقی یک‌دیگر را ملاقات می‌کنند و در «نفس نکش» قهرمان باید نفسش را اتاقک ماشین حبس کند، در همه این فیلم‌ها یک اتاق و یک اتفاق جادویی به شکل مشترک وجود دارد و همه کاراکترهای اصلی فیلم قصد دارند از شرایط فعلی که همراه با ترس و لذت است، فرار کنند.

کارگردان فیلم کوتاه «له له» درباره استقبال از فیلم کوتاه و میزان اثرگذاری آن بر مخاطب تصریح کرد: فیلم کوتاه در حال حاضر مدیوم روزاست و گونه‌ایست که با سرعت تمدن و زندگی امروز منطبق است. در دنیای امروزکه همه چیز سریع اتفاق می‌افتد، فیلم کوتاه یک سینمای ۱۵ دقیقه‌ای در اختیار مخاطب می‌گذارد تا او بتواند ۱۵ دقیقه جادوی سینما را تجربه کند.

وی با بیان اینکه زمان فیلم با تاثیرگذاری روی مخاطب تاثیر مستقیمی ندارد، درباره سینمای تاثیرگذار و دغدغه‌مند مطرح کرد: کوتاهی زمان فیلم باعث اثرگذارتر شدن آن نمی‌شود و بستگی دارد به اینکه سازنده فیلم، اثری تولید کند که مربوط به خودش باشد؛ یعنی تاثیرگذاری ربطی به کوتاه و بلندی فیلم ندارد و به این مربوط می‌شود که اثر چه اندازه با درون فیلم‌ساز ارتباط برقرار کرده است.

فرید حاجی در پایان درباره اکران‌ فیلم‌های کوتاه در سینمای هنروتجربه گفت: پیشنهاد می‌کنم که اکران فیلم‌های کوتاه بیشتر حمایت شود، در این صورت فیلم‌ها و فیلم‌سازها بیشتر دیده شوند. فیلم‌سازان در مرحله تولید به اندازه کافی دست تنها هستند، حداقل در مرحله پخش دیگر دست تنها نباشند. اگر ما نتوانیم سینمای کوتاه ملی خودمان را حمایت کنیم و اگر نهادی از آن حمایت نکند، فیلم‌ساز به خارج از مرزها فکر می‌کند. نمی‌گویم این خوب است یا بد، ولی اگر می‌خواهیم سینمای کوتاه ملی برای مردمِ خودمان داشته باشیم، نیاز به حمایت دارد؛ هنروتجربه بستر خوبی است، ولی باید قوی‌تر عمل کند.

«اتاق فرار» با بازی بازیگرانی چون هادی حجازی‌فر، صحرا اسدالهی، سامان صفاری، الاهه بخشی، علی باقری، علیرضا مهران، سلمان فرخنده، محمدعلی کریمی منش و مرتضی خانجانی در اکران نوروز ۱۴۰۳ در سینماهای منتخب گروه سینمایی هنروتجربه اکران می‌شود و سامانه‌های بلیت‌فروشی سینماتیکت، ایران تیک و گیشه هفت برای تهیه بلیت این بسته فیلم کوتاه برای مخاطبان در دسترس است.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888805

دیگر خبرها

  • راکد ماندن ۱۰ ساله ساخت استخر شنای سرپوشیده آموزش و پرورش بردسکن
  • فرید حاجی: سینمای تاثیرگذار از درون فیلم‌ساز جوانه می‌زند نه سینمای کوتاه و بلند
  • زمینه‌های مناسب برای حضور ایران در بازار بزرگ اسباب بازی روسیه
  • چطور پرویز دهداری و سعید پورصمیمی ۴۰ سال بعد به هم رسیدند؟
  • «تمساح خونی» در یک روز ٧ میلیارد تومان فروخت
  • خانۀ سپنتا را به موزۀ سینمای اصفهان تبدیل کنید
  • استقبال از اسباب بازی‌های ایرانی در بازار‌های روسیه
  • سعید راد در بیمارستان بستری شد؛ بیماری سعید راد چیست؟
  • افزایش میزان پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای
  • نامه نگاری پروانه فروهر و مصدق به مناسبت سال نو