Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@22:26:39 GMT

مجلس کاهش هزینه های جاری را از خود شروع کرد

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۰۷۴۷۴

مجلس کاهش هزینه های جاری را از خود شروع کرد

نمایندگان مجلس یازدهم کاهش بودجه جاری را از خود شروع کردند و تعدادی از نمایندگان هم به صورت خودجوش حتی این ودیعه مسکن نصف شده را دریافت نکردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا و به نقل از صاحب نیوز؛ حقوق 200 میلیونی نمایندگان مجلس در روزهای گذشته باعث حواشی برای مجلس یازدهم شد؛ حقوقی که غبار شایعات اصل آن را پوشانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حسین جلالی» نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای از دریافت حق و حقوق 231 میلیون تومانی از مجلس خبر داد. طبق گفته‌های جلالی نمایندگان مجلس علاوه بر حقوق 11 میلیون تومانی، 200 میلیون تومان بابت مسکن  و 20 میلیون تومان هم بابت سایر هزینه‌ها به حساب نمایندگان دریافت کردند.

محمد حسین فرهنگی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در واکنش به این صحبت گفت: مصوبه هیئت ناظر بر این بوده است که این مبلغ مسکن برای متقاضیان واریز شود. متقاضیان کسانی هستند که فاقد امکان سکونت در تهران هستند اما برای آنها که امکان سکونت دارند و در تهران مسکن دارند، این مبلغ واریز نمی‌شود.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این حق مسکن بلاعوض نیست و حقوق هم محسوب نمی‌شود، در واقع کمکی است برای هزینه رهن مسکن نمایندگان شهرستان که به طور طبیعی در تهران فاقد منزل مسکونی هستند. البته خود نمایندگان شهرستان هم اصراری به واریز این مبلغ ندارند.

وی افزود: برخی از این نمایندگان تاکید دارند که خود مجلس محلی را برای سکونت نمایندگان در نظر بگیرد. اما به دلیل اینکه تجارب اسکان در مجالس با  مشکلاتی همراه بوده است، از روش انتخاب محل سکونت توسط خود نماینده استفاده شده است، البته این ابزاری مدیریتی است نه رفاهی.

فرهنگی ضمن رد صحبت‌های نماینده رفسنجان در رابطه با مبلغ دریافتی نمایندگان اظهار کرد: مبلغی که به عنوان حقوق دریافتی نمایندگان مطرح شده صحیح نیست، حقوق نمایندگان طبق قانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت می‌شود و مابقی حق شامل هزینه‌های نمایندگی اعم از هزینه سکونت تا هزینه دفتر وی و نفراتی که در آنجا فعالیت دارند، می‌شود.

ما به سراغ تعدادی از نمایندگان استان اصفهان رفیتم و در خصوص دریافت ودیعه 200 میلیونی از آن ها پرسیدیم.

ودیعه 200 میلیونی به نمایندگان که در تهران مسکن ندارند، داده می شود

نماینده شهرستان های گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: من به دلیل حضور و داشتن مسکن در تهران، ودیعه 200 میلیونی مسکن را نگرفتم.

سید مسعود خاتمی گفت: کسانی که تهران مسکن دارند که ودیعه را نیاز ندارند و صرفا این ودیعه را به نمایندگان شهرستانی که در تهران مسکن ندارند، داده می شود.

وی افزود: دوره های گذشته مجلس هم به نمایندگان برای تهیه مسکن پول پرداخت می شد؛ مجلس به جای این پول باید فکری به حال خانه برای نمایندگان کنند و با این هزینه 200 میلیون ودیعه خانه گرفتن در تهران سخت است.

حسین محمد صالحی نماینده شهرستان های فریدن و فریدونشهر به خبرنگار صاحب نیوز، گفت: به دلیل نداشتن خانه در تهران، ودیعه 200 میلیونی مسکن را گرفتم.

با این مبلغ رهن منزل در مناطق ارزان قیمت تهران هم سخت است

حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی در خصوص ودیعه 200 میلیونی مسکن تصریح کرد: در هر دوره نمایندگی دولت به منظور رفع دغدغه محل اقامت نمایندگان مردم به ویژه کسانی که شهرستانی هستند مبلغی را برای رهن منزل و محل اقامت آن‌ها در نظر می‌گیرد.

نماینده خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: برای این دوره نیز مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان تعیین شده است که کمتر از نصف مبلغ ۴۵۰ میلیون تومانی دوره قبل است و با این مبلغ رهن منزل در مناطق ارزان قیمت تهران هم سخت است.

وی افزود: این مبلغ به صورت امانت در نزد نمایندگان است، پولی که دولت برای محل اقامت در اختیار نمایندگان قرار می‌دهد، از حقوق آن‌ها کسر می‌شود و کامل به بیت المال بر می‌گردد.

در محل دفتر استراحت می‌کنم و این پول را دریافت نکردم

حجت الاسلام نقدعلی با اشاره به دریافت و یا عدم دریافت ودیعه 200 میلیونی بیان کرد: بنده نیز با توجه به این که در محل دفتر استراحت می‌کنم این پول را دریافت نکردم.

ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف آباد هم در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز تصریح کرد: ودیعه 200 میلیونی مسکن را به دلیل نداشتن مسکن در تهران گرفتم.

بازگرداندن ودیعه 200 میلیون پس از پایان نمایندگی

رحمت اله فیروزی به خبرنگار صاحب نیوز گفت: من شش سال در تهران مساجر هستم و و این ودیعه 200 را دریافت کردم.

نماینده مردم شهرستان نطنز در مجلس شورای اسلامی گفت: هر خانه در تهران در حد 90 و یا 80 متری 500 میلیون ودیعه می خواهند، هزنیه خاصی نیست که متاسفانه یک سری ها در کشور فشار رسانه ای می آورند.

وی افزود: کسانی که در تهران خانه دارند این ویعه را نمی گیرند، کسانی هم که مسکن ندارند و و این ودیعه را دریافت کردند پس از دوران نمایندگی باید آن را بازگردانند.

مجلس وظایفی در قبال نمایندگان دارد

عباس مقتدایی هم در گفت و گو با خبرنگار صاحب نیوز در خصوص ودیعه 200 میلیونی مجلس اظهار کرد: همانگونه که نمایندگان وظایفی در قبال مردم و جامعه دارند، مجلس شورای اسلامی وظایفی در قبال نمایندگان دارد؛ مجلس قاعدتا برای اسکان نمایندگان در تهران مقدماتی را ایجاد می کند.

نماینده مردم شهرستان اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس دهم رقمی به عنوان ودیعه مسکن در اختیار نمایندگان اصفهان قرار داده بود تا با استفاده از آن مسکن خود را در دوره نمایندگی تأمین کنند.

وی افزود: مجلس یازدهم رقم مجلس دهم که 500 میلیون تومان بود را به 200 میلیون کاهش داد و آن را به عنوان ودیعه مسکن تعیین کرده است؛ این ودیعه در اختیار نمایندگان قرار می گیرد و پس از پایان دوره این ویعه باید باز گردانده شود.

مقتدایی با توضیح اینکه نمایندگان می توانند در طول این چهار سال و یا تا پایان دوره نمایندگی آن را پرداخت کنند، بیان کرد: نمایندگان در زمینه در یافت حقوق می توانند فقط از مجلس شورای اسلامی حقوق بگیرند و یا اینکه حقوق آن ها از سوی سازمانی که در گذشته در آن مشغول با کار بودند، دریافت کنند.

برخی از رسانه ها به دنبال تضعیف مجلس یازدهم هستند

وی اضافه کرد: برخی از رسانه ها که به دنبال تضیف مجلس یازدهم هستند، تلاش کردند تا این موضوع را اینگونه وانمود کنند که نمایندگان مجلس ماهیانه حقوق های نجومی دریافت می کنند که این موضوع از سوی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تکذیب شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خاطر نشان کرد: این خط خبری توسط رسانه های غربی و وابستگان آن ها در داخل کشور انجام می شود و هدف آن بیش از اینکه اطلاع رسانی باشد تخریب وضعیت فعلی مجلس شورای اسلامی است.

عدم استفاده برخی از نمایندگان از مزایای مجلس

وی ادامه داد: نمایندگان متناسب با شرایطی که دارند ممکن است که شخصا تصمیم بگیرند تا بخشی از مزایایی که مجلس در اختیار آن ها قرار داده را استفاده نکنند.

مقتدایی با بیان اینکه بنده در مجلس نهم بخشی از مزایای مجلس را استفاده نکردم، اظهار کرد: در مجلس فعلی هم به دلیل اینکه هنوز برای انجام اداری در این زمینه مراجعه نکردم که بعد از مراجعه، اعلام رسمی می کنم.

برخی ها با سوبرداشت از صحبت های یک نماینده مجلس، سو استفاده و آن را حقوق هر ماه نمایندگان می دانند، در صورتی که حتی  امیرآبادی فراهانی، نایب رئیس مجلس به این فضاسازی ها واکنش نشان می دهد.

امیرآبادی فراهانی در صفحه شخصی خود در توییتر می نویسد: «دوره قبل به نمایندگان ودیعه مسکن پرداخت و از حقوقشان کسر گردید. این دوره به ۲۰۰ میلیون کاهش و ماهیانه تا آخر دوره از حقوق کسر می‌شود و این ۲۰ میلیون حقوق نماینده نیست. این هزینه دفتر شامل اجاره، حقوق کارکنان، آب، برق، گاز، تلفن ثابت و سیار، اینترنت و... که به حساب دفتر واریز می‌شود.»

به نظر می رسد نمایندگان مجلس یازدهم کاهش بودجه جاری را از خود شروع کردند و تعدادی از نمایندگان هم به صورت خودجوش حتی این ودیعه نصف شده را دریافت نکردند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ودیعه 200 میلیونی مسکن مجلس شورای اسلامی ودیعه 200 میلیون نمایندگان مجلس نماینده مردم میلیون تومان مجلس یازدهم تهران مسکن ودیعه مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۷۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای جنجالی شدن کف حقوق ۱۵ میلیونی کارگران | آیا حقوق ۱۵ میلیونی برای کارگران تصویب می‌شود؟

سیصد و سی‌امین جلسه شورا عالی کار در محل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار می‌شود. عنوان شده جلسه با موضوع «اصلاح مصوبه و ترمیم دستمزد ۱۴۰۳» است.

علیرضا میرغفاری، نماینده کارگران در شورای عالی کار در واکنش به این خبر و تشکیل مجدد جلسه شورای عالی کار عنوان کرده «شنیده شده امروز شورای عالی کار با دستور جلسه‌ای نامعلوم در حالی قرار است برگزار شود که من به عنوان یکی از نمایندگان کارگران اکنون در محل کارم واقع در کنگان حضور دارم. تاکید می‌کنم موضع این جانب و بیش از ۱۰۰ هزار کارگری که از پویش «حداقل دستمزد ۱۵ میلیونی» حمایت کردند، تغییری نکرده است».

در این پویش آمده؛ هدف این پویش اعتراض کارگران به رویه فعلی در تعیین حداقل دستمزد، یعنی نادیده گرفتن «سبد معیشت خانوار» است که در سال ۱۴۰۲ منجر به فاجعه دستمزد ۵ میلیون و ۳۰۸ هزار تومانی شد.

کارگران ایران با ۶ سال ثابت ماندن حداقل دستمزد در دوران سخت جنگ تحمیلی هزینه اقتصادی قابل توجهی پرداخت کردند؛ اگرچه قرار بود فاصله بین مزد و افزایش سرسام‌آور هزینه‌های زندگی در دوران جنگ، طی مدت کوتاهی پس از آن جبران شود، اما تمام دولت‌های پس از جنگ به وسع خود به این فاصله افزودند؛ به طوری که امروز جبران فاصله بین حداقل دستمزد و هزینه‌های زندگی، صرفاً با معیار قرار دادن نرخ تورم عملاً ممکن نیست.

در این شرایط اجرای بند ۲ ماده ۴۱ قانون کار برای خروج از بن‌بست کنونی ضروری است؛ این بند زمین‌مانده تصویب حداقل دستمزد سالانه را مشروط به تأمین «معیشت خانواده» می‌داند. آخرین محاسبات رقم این سبد در سال جاری را بیش از ۲۲ میلیون تومان نشان می‌دهد.

با توجه به ناممکن بودن جبران آنی فاصله حداقل مزد و سبد معیشت، این پویش در قدم اول به دنبال تصویب رقم ۱۵ میلیون تومان به‌عنوان حداقل دستمزد ۱۴۰۳ است. این مبلغ با توجه به تورم کمرشکن سال گذشته و مهم‌تر از آن، تورم قابل پیش‌بینی امسال، تنها یک گام اولیه برای نزدیک‌تر کردن حداقل دستمزد به سبد معیشت در سال‌های آینده خواهد بود.

در حال حاضر به دلیل برتری تعداد اعضای دولتی و کارفرمایی به نسبت نمایندگان کارگری، شورای‌عالی کار یک نهاد سه‌جانبه‌ی صنفی نیست و آن طور که در سال‌های گذشته مشاهده شد، مصوبه دستمزد حتی بدون امضای نمایندگان کارگران، صرفاً بر اساس قدرت سیاسی طرف مقابل به تصویب رسیده است.

ویش اجتماعی «حداقل دستمزد ۱۵ میلیونی» اعتراضی مسالمت‌آمیز و مدنی است تا با فراخواندن مخاطبان مصوبه مزدی در سراسر کشور، فرصتی برای اتحاد نیروی کار ایران و افزایش توان چانه‌زنی نمایندگان کارگران در مذاکرات تعیین دستمزد ۱۴۰۳ فراهم کند.

گفتنی است، در ساعت‌های پایانی سال گذشته حداقل دستمزد ۱۴۰۳ جامعه کارگران بدون امضا نمایندگان جامعه کارگری و با امضا نمایندگان دولت و جامعه کارفرمایی مصوب و اعلام شد. در این خصوص رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران گفت، افزایش ۳۵ درصدی حداقل مزد کارگران در سال ۱۴۰۳ با احتساب کسورات، فقط قریب ۴۰ درصد معیشت کارگران را پوشش خواهد داد.

منبع: آرمان ملی

tags # حقوق کارگران سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • گلایه متقاضیان از عدم پرداخت وام ودیعه مسکن توسط برخی از بانک‌ها
  • حقوق کارکنان دولت در سال جاری چند درصد زیاد شد ؟
  • آیت‌الله سبحانی: منابع مادی مثل نفت صرف هزینه‌های جاری نشود
  • افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارکنان دولت در سال جاری
  • رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس: برخی خانواده‌ ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند
  • رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس: برخی خانواده‌ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند
  • مواجهه ۲.۴۲ درصدی خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های سلامت/ راهکار‌های کاهش هزینه‌های کمرشکن سلامت در ایران
  • ماجرای جنجالی شدن کف حقوق ۱۵ میلیونی کارگران | آیا حقوق ۱۵ میلیونی برای کارگران تصویب می‌شود؟
  • مبلغ اجاره خانه در کدام محله های تهران کمتر است؟
  • صدور اعتبار نامه نمایندگان منتخب تهران در مجلس دوازدهم