Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در چین گفت: قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین می‌بایست شش سال پیش به امضا دو طرف می‌رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، «مهدی صفری» در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: چین کشوری است که نیاز زیادی به انرژی دارد و یکی از فاکتورهای تامین انرژی «امنیت انرژی» است.

وی همچنین اظهارداشت: امنیت انرژی در خلیج فارس و دریای عمان بوسیله ایران تامین می‌شود چون 1200 کیلومتر از سواحل متعلق به ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در چین می گوید: «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین شش سال پیش در دیدار با حسن روحانی گفت، چین و ایران روابط استراتژیک با همدیگر دارند که یکی از فاکتورها داستان انرژی است.

وی در خصوص اینکه که می گویند «چین قدرت چهارم نظامی در دنیاست» را قبول ندارم، افزود: چین، آمریکا و روسیه ابر قدرت های هستند که در دنیا در ابعاد نظامی حرکت می کنند اما در کنار این «اقتصاد و تجارت » برای کشور چین بسیار مهم است.

صفری بیان داشت: تجارت و اقتصاد چین در دنیا اول است چون آمریکایی‌ ها که اقتصاد شان اول است بطور دائم در حال چاپ پول هستند اما چینی ‌ها در اثر تجارت و کار تکنولوژیکی به دنبال فتح قله‌های موفقیت یکی پس از دیگری می باشند.

وی با بیان اینکه تجارت چین در دنیا مستلزم امنیت است، گفت: ایران یک شریک قوی در منطقه است و می‌تواند این امنیت را بصورت تکمیلی برای چین تامین کند.

سفیر اسبق ایران در چین افزود: ایران کشوری است که می‌تواند هم انرژی و هم امنیت را برای چین تامین کند.

وی اظهار داشت: آمریکایی‌ها در دوران اوباما شروع به محاصر کردن چین از ناحیه جنوب و شرق کردند.

صفری ادامه داد: چینی‌ها به این فکر افتادند که این محاصره می‌تواند ضایعاتی هم در بحث تجارت و هم در بحث تامین انرژی برای آنان داشته باشد از اینرو بلافاصله رئیس جمهور چین نگاه به غرب و راه ابریشم را مطرح کرد.

وی گفت: هدف چینی‌ها این بود که از طریق قزاقستان و ترکمستان وارد خاک ایران شوند و با مسیر قطار سیکل تجارت خود را با اروپا و مواد اولیه مورد نیازی که باید وارد شود، ببینند.

سفیر اسبق ایران در چین افزود: چینی‌ها وقتی دیدند ایران دیرکرده مسیر خود را از طریق روس‌ها بستند.

وی اظهارداشت: قرار داد 25 ساله ایران و چین به نظر من باید شش سال پیش به امضا دو طرف می‌رسید.

صفری ادامه داد: چین در حال حاضر قرارداد خود را با عراق و سایر کشورها بسته است.

وی یادآورشد: وقتی این گونه مسائل مطرح می‌شود غربی‌ها، اسرائیلی ها و کشورهای مرتجع عربی نگران می شوند مبادا اجرای این گونه قراردادها اثر تحریم ها و فشارها علیه ایران را خنثی کند از اینرو به دنبال فرا فکنی و فضاسازی در این زمینه هستند.

انتهای پیام/

R1010113/P/S7,77,78/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ایران در چین سفیر اسبق سال پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۷۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه هفت: با هرگونه حمله اسراییل علیه رفح مخالف هستیم

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از الجزیره، وزرای خارجه گروه هفت با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که کشورهای عضو این گروه با حمله نظامی رژیم صهیونیستی به شهر رفح واقع در نوار غزه مخالف هستند.

در این بیانیه نسبت به پیامدهای فاجعه بار حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح در قبال غیرنظامیان مستقر در این منطقه هشدار داده شده است.

رفح در حال حاضر میزبان صدها هزار آواره فلسطینی است که خانه‌های خود را پس از آغاز تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ترک کرده‌اند.

گروه هفت در بیانیه مذکور خواهان تحقق فوری آتش بس در نوار غزه و آزادی تمام اسرا و تضمین ارسال کمک‌های بشردوستانه به این باریکه شد.

اعضای گروه هفت تاکید کردند که تمام طرف‌ها باید برای عدم افزایش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه تلاش کنند.

آنها بر ضرورت تلاش بیشتر در راستای کاهش دردها و رنج‌های ساکنان نوار غزه که با بحران انسانی بی سابقه در این باریکه دست و پنجه نرم می‌کنند تاکید کردند.

دیگر خبرها

  • گروه هفت: با هرگونه حمله اسراییل علیه رفح مخالف هستیم
  • قرارداد برداشت داده‌های لرزه‌نگاری دشت مغان امضا شد
  • امضای توافق‌نامه اقتصادی و فرهنگی میان کره شمالی و بلاروس 
  • سازمان ملل متحد با تحریم‌های یکطرفه علیه ایران در حوزه انرژی مخالف است
  • گوگل کارمندان مخالف همکاری با رژیم اسرائیل را اخراج کرد
  • امضای قرارداد خرید بیش از ۴۵۰ دستگاه اتوبوس جدید برای مشهد
  • تردید ستاره آرسنال: خبری از تمدید نیست
  • ساز مخالف اسلواکی در اتحادیه اروپا؛ باز هم پای روسیه در میان است
  • دولت مشکل حقوقی و قراردادی پروژه مونوریل قم را حل کند
  • سوییس به معاهده آرتمیس پیوست