Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمدعلی مدیر فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: متأسفانه آن‌گونه که باید برای اهمیت داشته‌ها و میراث چندین هزار ساله تبلیغ نمی‌شود، باید فرهنگ‌سازی مطلوبی صورت گیرد تا به جای حفاری‌های غیرمجاز برای حفظ آثار تاریخی تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: متأسفانه در حفاظت بهتر و بیشتر آثار تاریخی با کمبود شدید نیرو و امکانات مواجه هستیم، از شهریور ماه که روستاییان محصول را برداشت کرده و بیکار می‌شوند حفاری‌های غیر مجاز بسیار زیاد می‌شود، در این مدت نه تنها خودشان به دنبال کشف آثار تاریخی می‌روند بلکه راهنمای حفاران غیر مجاز نیز می‌شوند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: توهم گنج این افراد را به سمت حفاری غیر مجاز سوق می‌دهد، در صورتی که اگر اقلام تاریخی هم باشند، تحت حفاظت نیرو‌های یگان میراث فرهنگی و نیروی انتظامی هستند.

مدیر بیان کرد: متأسفانه قانون قوی و محکمی نداریم که مقام قضایی با این متخلفان برخوردی جدی داشته باشد و این موجب شده قوانین، بازدارنده نباشند و با متهم برخورد جدی صورت نگیرد.

او تصریح کرد: درسه ماهه ابتدای امسال حفاری غیر مجاز ۲۷ مورد، تخریب آثار تاریخی شامل سیلاب، باران، عوارض طبیعی توسط متخلفان ۱۶ مورد، دستگیری افراد متخلف ۳۹ نفر و ۶۰ مورد کشف آثار تاریخی داشته‌ایم.
 فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی تاکید کرد: حفاری غیر مجاز سال قبل ۱۲ مورد و امسال ۲۷ مورد، تخریب آثار تاریخی سال قبل یک مورد و امسال ۱۶ مورد و دستگیری حفاران غیر مجاز از ۲۶ نفر در سال قبل به ۳۹ نفر در امسال، کشف فلزیاب از ۵ مورد در سال قبل به ۷ مورد در امسال رسیده است.
بیشتر بخوانید: دستگیری باند حفاران غیر مجاز در زاوه
مدیر با اشاره به اینکه کشف آثار تاریخی در سال قبل ۱۵۶ قلم و امسال ۶۰ قلم بوده است، تأثیر انجمن‌های میراث فرهنگی را بسیار حائز اهمیت دانست واظهار کرد: چون به لحاظ تعدد آثار نمی‌توانیم در هر روستا یک مأمور داشته باشیم به همین دلیل تا کنون بیشترین کشفیات و دستگیری که صورت گرفته به کمک انجمن‌های میراث فرهنگی بوده است.
او تصریح کرد: هر جایی که بخواهد تخلفی صورت گیرد به خصوص در زمینه آثار تاریخی که تخریبشان موجب می‌شود دیگر به دست نیایند برخورد شدید و جدی برابر قانون و مقررات انجام می‌شود.   انتهای پیام// ف.غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آثار تاریخی میراث فرهنگی و گردشگری میراث فرهنگی انجمن میراث فرهنگی حفاران غیر مجاز میراث فرهنگی آثار تاریخی سال قبل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۷۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، سید محمد رستگاری با قدردانی از اقدامات شورای اسلامی شهر و شهرداری میبد در راستای احیا و مرمت بافت تاریخی و معابر ارزشمند میراث فرهنگی گفت: مقررشد؛ میراث فرهنگی با مشارکت شهرداری برای مرمت و احیا قلعه مهرجرد و بارجین اقدام کند.


رستگاری با بیان اینکه کارخوبی که درگذر شاه جهان آباد صورت گرفته است؛ مجموعه عالی برای رویداد‌های فرهنگی گردشگری درراستای توسعه گردشگری پایدار در میبد است گفت: نارین قلعه، قنات و محوطه آن نیز نیاز به توجه بیشتر و مرمت و بازسازی دارد که باید پیگیری لازم جهت تامین اعتبار آن انجام شود.


وی با اشاره به کف سازی، بدنه، نورپردازی و احیا و مرمت راسته از سوی شهرداری گفت: با اقداماتی که در راسته بازار انجام شده است ظرفیت ارزشمندی در این منطقه درحال رقم خوردن در حوزه میراث فرهنگی است. مجید بهارستانی شهردار میبد هم با بیان اینکه میبد بیش از ۸۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد گفت: برای حفظ بافت تاریخی و جلوگیری از تخریب آن، در ۱۰ منطقه درحوزه بازآفرینی شهری، زیرسازی، بدنه سازی، مرمت بدنه بافت تاریخی کار کردیم.


بهارستانی با بیان اینکه در چهار منطقه از شهر بیشتر هزینه شده است افزود: در راسته بازار ۱۰ میلیارد تومان، گذر شاه جهان آباد ۴ میلیارد تومان، حمام و مسجد جامع شهیدیه ۳ میلیارد تومان هزینه شده است.


وی خاطرنشان کرد: تامین پارکینگ محله ایی و بازآفرینی وخدمات شهری از دیگر اقدامات شهرداری است که برای خدمات رسانی بافت‌های تاریخی، دو دستگاه موتور آتش نشانی خریداری کرده ایم.

دیگر خبرها

  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز