Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه ترکیه از پیش شرطی که دولت وفاق ملی لیبی برای قبول آتش‌بس با تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی گذاشته است، خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه ترکیه گفت که دولت لیبی آتش‌بس در این کشور را جز در صورت عقب نشینی نیروهای تحت فرماندهی ژنرال حفتر از شهر «سرت» و پایگاه هوایی «الجفره» و بازگشت به خط توافق «الصخیرات»، نمی‌پذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«مولود چاووش اوغلو»و وزیر خارجه ترکیه در گفت‌وگو با روزنامه انگلیسی زبان «فایننشال تایمز» گفت: «ترکیه می‌گوید تا زمانی که حفتر عقب نشینی نکند، آتش‌بسی در لیبی نخواهد بود».

وزیر خارجه ترکیه، دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس را در ادامه عملیات علیه نیروهای حفتر در صورت عقب نشینی این نیروها از شهر ساحلی سرت و منطقه الجفره که یک پایگاه هوایی استراتژیک در آنجاست ، مصمم خواند.

اوغلو به خطر ادامه درگیری‌ها در لیبی که آن را جنگ نیابتی در این کشور خواند اشاره کرد و گفت: «تشدید تنش‌ها می‌تواند به وقوع درگیری مستقیم میان نیروهای بیگانه حامی طرف‌های مختلف در لیبی منجر شود».

وزیر خارجه ترکیه درباره حمله هوایی به پایگاه هوایی الوطیه در غرب لیبی گفت: «در این خصوص تحقیقات در حال انجام است و عاملان آن مجازات خواهند شد».

او به حضور نیروهای آموزشی و فنی ترکیه‌ای در پایگاه الوطیه اشاره کرد که نیروهای حفتر آن را در 18 ماه مه گذشته به تصرف خود درآوردند و افزود: «به نیروهای ترکیه‌ای در این پایگاه در حمله هوایی مذکور آسیبی نرسید».

اوغلو تصریح کرد که روسیه ماه گذشته در جریان سفر هیئتی از این کشور به استانبول پیشنهادی را درباره آتش‌بس ارائه داد که شامل تاریخ و ساعت مشخصی برای ایجاد آتش‌بس در لیبی بود.

وزیر خارجه ترکیه گفت که در گفت‌وگوهای ترکیه با دولت وفاق ملی لیبی، دولت وفاق پیش شرطی را برای آتش‌بس تعیین کرده است که آن هم عقب‌نشینی حفتر از سرت و الجفره و بازگشت به خط توافق الصخیرات است که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسیده است.

اوغلو گفت:«توپ اکنون در زمین طرف مقابل است، آنها باید این پیش شرط‌ها را برای ایجاد آتش‌بس پایدار بپذیرند».

وزیر خارجه ترکیه در پایان سخنان خود گفت: «ترکیه هیچ گونه افزایش تنش یا جنگی در منطقه را تایید نمی‌کند در حالی که دیگران از کودتاچیان حفتر حمایت می‌کنند».

به دنبال شدت گرفتن درگیری‌ها در لیبی، طرف‌های خارجی هم پایشان به این بحران باز شده و کشورهای مختلف طرف یکی از این دو طرف اصلی درگیری را گرفته‌اند.

طبق گزارش‌ها، روسیه، مصر، امارات عربی متحده و برخی کشورهای اروپایی از قبیل فرانسه حامی نیروهای حفتر هستند و ترکیه و قطر از دولت وفاق ملی حمایت می‌کنند.

رئیس جمهور مصر هم با بالا گرفتن تنش‌ها نیروهای ارتش خود را به حال آماده باش درآورده و تاکید کرده که شهر سرت و پایگاه الجفره برای مصر هم خط قرمز است و امنیت ملی مصر هم متاثر از آن است.

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه لیبی آتش بس وزیر خارجه وزیر خارجه ترکیه دولت وفاق ملی عقب نشینی ملی لیبی آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۰۸۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: روند توسعه دیپلماسی منطقه‌ای استان در راستای سیاست دولت سیزدهم در افزایش تعاملات و همکاری‌ها با کشور‌های مختلف در سال جاری با جدیت پیگیری می‌شود.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجان غربی در جلسه شورای روابط خارجی آذربایجان‌غربی با اشاره به اجرای برنامه‌های حوزه دیپلماسی منطقه‌ای و فعال کردن روابط با کشور‌های مختلف به ویژه کشور‌های همسایه در سال گذشته، افزود: امسال نیز این روند با جدیت ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به برگزاری ششمین نشست همکاری‌های اقتصادی استان‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران و ترکیه در وان، یادآور شد: آمادگی میزبانی هفتمین اجلاس را در ارومیه داریم و در کنار دعوت از استان‌های مرزی ترکیه با آذربایجان‌غربی، پیگیر حضور استان‌های اقتصادی و بزرگ ترکیه در راستای تأثیرگذاری بیشتر نتایج در این اجلاس هستیم.

استاندار آذربایجان‌غربی به برخی از دستاورد‌های توافقات انجام شده در اجلاس هفتم استان‌های مرزی ترکیه با آذربایجان غربی نیز اشاره کرده و افزود: بازگشایی مرز کوزه رش بعد از حدود سه دهه به عنوان چهارمین مرز مشترک بین ایران و ترکیه و همچنین ترانزیتی شدن مرز رازی از جمله دستاورد‌های این اجلاس بود.

معتمدیان با اشاره به سفر رئیس جمهور کشورمان به ترکیه و امضای تفاهم نامه همکاری با رئیس جمهور ترکیه، اضافه کرد: با توجه به نقش محوری آذربایجان‌غربی در توسعه تجارت با کشور ترکیه، بسیاری از این مصوبات با محوریت این استان امضا شد.

وی با اشاره به برگزاری نشست استانداران هم مرز ایران و اقلیم کردستان عراق به میزبانی ارومیه، افزود: در راستای افزایش تعاملات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی با اقلیم کردستان عراق، آماده حضور در نشست بعدی در اقلیم کردستان هستیم.

استاندار آذربایجان‌غربی افزایش تعاملات با کشور ارمنستان را نیز جزو برنامه‌های استان در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای در سال جاری عنوان کرده و یادآور شد: با توجه به هم مرز بودن ارمنستان با کشور‌های اروپایی، این کشور می‌تواند در حوزه‌های اقتصادی، علمی و دانشگاهی، درمان و سلامت و گردشگری، ارتباطات مناسبی با آذربایجان غربی برقرار کند و این مسئله مستلزم بررسی و مطالعه دقیق ظرفیت‌های همکاری مشترک است.

معتمدیان، افزایش تعاملات منطقه‌ای را از سیاست‌های مهم دولت سیزدهم عنوان کرد و افزود: توسعه دیپلماسی منطقه‌ای و افزایش ارتباط و تعاملات در حوزه‌های مختلف با کشور‌های همسایه، در برنامه‌ها و اولویت‌ها استان در سال جاری قرار دارد و در این در این زمینه فعال شدن بخش خصوصی در معرفی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های اقتصادی استان می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

دیگر خبرها

  • طرح ممنوعیت تجارت با رژیم صهیونیستی در مجلس ترکیه
  • نتانیاهو تلاش دارد برای بقا در قدرت منطقه را به جنگ بکشاند
  • ترکیه : نتانیاهو در صدد کشاندن منطقه به جنگ است
  • دیدار نخست‌وزیر قطر و وزیر خارجه ترکیه
  • بهترین راه توقف تنش در منطقه، پایان دادن به جنگ در غزه است
  • ترکیه: نتانیاهو در صدد کشاندن منطقه به جنگ است
  • آتش‌بس در غزه؛ محور رایزنی‌های وزیر خارجه ترکیه با هنیه در دوحه
  • رشد دیپلماسی منطقه‌ای سیاست دولت است
  • دیدار سفیر جمهوری اسلامی ایران‌ در ترکیه با وزیر امور خارجه
  • ببینید | روایت رفیق دوست از درخواست موشکی ایران از سوریه و لیبی؛ نقش آیت‌الله هاشمی چه بود؟