Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-18@16:24:26 GMT

اثرات خطرناک فست فود بر سلامت بدن

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۱۴۰۳

اثرات خطرناک فست فود بر سلامت بدن

امروزه خوردن فست‌ فودها و خرید غذاهای بیرون‌بر به بخشی از عادت غذایی ما تبدیل شده است که مصرف مداوم این غذاها مضرات بسیاری برای سلامت ما به همراه دارد. بنابراین با توجه به اثرات مخرب فست فودها بر سلامت بدن، باید در مصرف آنها بیشتر احتیاط کرد.

مصرف فست فود با بدن چه می کند؟

_ اختلال در دستگاه گوارش: فست فود‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی این غذا‌ها وارد بدن می‌شوند قند حاصل از آنها وارد خون می‌شود و قند خون افزایش پیدا می کند. از جمله بیماری‌های گوارشی که طرفداران فست فود را تهدید می‌کند می توان به نفخ، سوء هاضمه، رفلاکس معده، سرطان معده و سرطان روده بزرگ اشاره کرد.

_ دستگاه تنفسی: کالری اضافه در این مواد غذایی موجب چاقی می شود. خطر بیماری تنفسی به واسطه فست فود در کودکان بیشتر است. پژوهش‌ها نشان داده کودکانی که در هفته سه بار فست فود می‌خورند بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به مشکلات تنفسی قرار می‌گیرند.

_ اختلال در روند باروری افراد: مواد موجود در فست فود‌ها می‌تواند در باروری شما تاثیر گذار باشد. این مواد عملکرد هورمون‌ها را دچار اختلال می‌کند و موجب بروز مشکل در روند تولید مثل می‌شود. در زنان باردار مصرف بیش از حد فست فود باعث ایجاد بیماری‌های روحی و جسمی در جنین می‌شود.

_ تاثیر بر پوست: غذا‌های چرب مثل فست فود‌ها باعث بروز جوش‌های پوستی می‌شود که نتیجه کربوهیدرات بالا در فست فود‌ها است.
کودکانی که فست فود زیاد مصرف می‌کنند بیشتر در معرض اگزمای پوستی قرار می‌گیرند.

_ تاثیر روی سیستم عصبی: افرادی که فست فود مصرف می‌کنند نسبت به دیگران ۵۱ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار می‌گیرند.

_ ابتلا به بیماری قلبی_ عروقی: وجود نمک و چربی در فست فود‌ها باعث بالا رفتن فشار خون می شود و ابتلا به بیماری قلبی_ عروقی را افزایش می‌دهد.

_ بیماری‌های دهان و دندان: معمولا به همراه فست‌فود‌ها، نوشابه گازدار هم استفاده می‌شود که حاوی اسید و قند بالایی هستند و مصرف آنها پوسیدگی دندان و فرسایش مینای دندان‌ها را به دنبال دارد.

از جمله راه‌های مناسب در استفاده از فست فودها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

_ استفاده از گوشت سفید به جای گوشت قرمز

_ استفاده کمتر از سوسیس و کالباس

_  استفاده کمتر از سس‌های مایونز

_ حذف نوشابه گازدار و استفاده از آب و دوغ

_ طرز تهیه فست فود‌های خانگی و سالم

فعالیت بدن بعد از توقف مصرف فست فود

۱_ کاهش بیماری قلبی: چربی و سدیم زیاد فست فود‌ها باعث بیماری قلبی می‌شود اگر مصرف فست ‌فود را قطع کنیم احتمال ابتلا به بیماری قلبی کمتر می شود.

۲_ تقویت حافظه و توانایی یادگیری بیشتر: افراد پس از مدت‌ها مصرف مکرر فست فود دچار از دست دادن حافظه و افت توانایی شناختی می‌شوند. یک پژوهش استرالیایی نشان می‌دهد دانش آموزانی که فست فود می‌خورند گرفتار کمبود اسید‌های چرب امگا ۳ هستند، آنها در مدرسه بیشتر دچار مشکل می‌شوند و در درس‌هایی مانند املا و قرائت ضعف دارند و رفتار‌های مناسبی از خود بروز نمی‌دهند.

۳_ خلق و خوی شما بهبود می‌یابد: زنانی که یک رژیم غذایی سرشاراز غذا‌های التهاب زا، مثل نوشابه‌ها، گوشت قرمز و مارگارین را مصرف می‌کنند درمقایسه با زنانی که یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی ضد التهاب مثل چربی‌های سالم، سبزیجات و میوه‌ها را مصرف می‌کنند، با ۴۱ درصد خطر بیشتر برای ابتلا به افسردگی مواجه خواهند شد.

۴_ خطر ابتلا به دیابت کاهش می‌یابد:  خوردن غذا‌های فست فودی می تواند مقاومت به انسولین را منجر و به مرور زمان، این شرایط می‌تواند به افزایش وزن و افزایش خطر دیابت نوع ۲ هم منجر شود.

۵_ استخوان‌های قوی‌تری خواهید داشت: مطالعات نشان داده است که سدیم می‌تواند به واسطه رقابت با کلسیم دربدن برسلامت استخوان‌ها هم تاثیر داشته باشد. هرچه سدیم بیشتری مصرف کنید، کلسیم بیشتری ازطریق ادرار دفع می‌شود و این موضوع می تواند خطر پوکی استخوان و شکستگی را افزایش دهد.

۶_ انرژی بیشتری خواهید داشت: فست فود سرشار از قند است. زمانی که مقادیر زیاد قند تصفیه شده و کربوهیدرات‌های ساده را مصرف می‌کنید، پانکراس انسولین ترشح می کند تا قندخون پایین بماند و باعث می شود پس از غذا خوردن با احساس خستگی روبرو شوید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: فست فود دستگاه گوارش سیستم ایمنی بدن رفلاکس معده سبک زندگی پارسی خبر مصرف می کنند بیماری قلبی فست فود ها غذا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۱۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد

علیرضا بیگمی متخصص طب سالمندی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: با بالارفتن سن و کاهش ایمنی سلول‌های بدن فرد سالمند با بیماری های مختلفی درگیر می‌شود که روش درست زندگی تا دوران سالمندی می‌تواند تا حدود زیادی از میزان ابتلا به این بیماری‌ها بکاهد.

او تاکید کرد: افسردگی، اضطراب و استرس و آلزایمر ازجمله مشکلات روانی است که برخی از سالمندان در دوران کهنسالی با آن درگیر می‌شوند که این وظیفه اطرافیان است که احساس ناامیدی را در فرد کهنسال از بین ببرند. 

او توضیح داد: افسردگی یک بیماری روانی شایع در بین کهنسالان است که با احساس ناراحتی، ناامیدی و بی ارزشی همراه است. فرد سالمند با بالارفتن سن مدام گمان می‌کند که دیگر مانند گذشته نمی‌تواند برای خودش و خانواده تاثیر گذار باشد به همین دلیل دچار افسردگی می‌شود که این موضوع می‌تواند تاثیر بدی بر روند و کیفیت زندگی فرد سالمند داشته باشد. 

او براین باور است که این افسردگی با خود اضطراب را نیز به همراه می‌آورد و سبب می‌شود فرد سالمند مدام احساس نگرانی، عصبی بود و بی قراری داشته باشد. این اضطراب می‌تواند بر روی خواب، تمرکز و حافظه فرد سالمند تاثیر گذار باشد. 

بیگمی افزود: در دوران سالمندی ما با جنون هذیانی روبرو می‌شویم در این دوران فرد سالمند گاهی بر روی باور‌های غلط و غیر منطقی خودش پافشاری می‌کند که این موضوع می‌تواند می‌تواند مشکلاتی را در روابط اجتماعی و شغلی فرد سالمند ایجاد کند.زیرا دیگران این را نمی‌دانندکه او با یک بیماری روانی دست و پنجه نرم می‌کند و در این مواقع فرد سالمند کمتر از سوی اطرافیان درک می‌شود. 

این متخصص طب سالمندی زوال عقل را نیز در دوران سالمندی شایع عنوان کرده و اظهار کرد: با بالارفتن سن فردی افراد دچار یک اختلال عصبی می‌شوند تدریجا حافظه خود را از دست می‌دهند و قدرت تفکر و حافظه شان دچار مشکل می‌شود در واقع زوال عقل بیماری جدی است که در صورت ابتلای فرد سالمند خانواده نیز درگیر شده و فرد نیاز به مراقب‌های بیشتری پیدا می‌کند. 

عواملی که خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را در افراد مسن افزایش می‌دهند

بیگمی گفت: نوع تغذیه نامناسب در طول زندگی می‌تواند ابتلا به موارد مطرح شده را افزایش دهد. سابقه خانوادگی، بیماری‌های روانی در فامیل و برخی از شرایط پزشکی زمینه‌ای، مانند بیماری آلزایمر، می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش دهند.

بیگمی بر این باور است که در دوران سالمندی برخی افراد ناچارند دارو‌های مختلفی برای کنترل فشار خون، دیابت و یا چربی خود مصرف کنند که خود این دارو‌ها می‌تواند امکان ابتلا به بیماری‌های روانی را افزایش دهد.

این متخصص طب سالمندی تاکید کرد: با مراقبت‌های جسمی و روانی می‌توان خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را در دوران پیری کاهش داد. ورزش، کاهش استرس‌های زندگی و تقویت حافظه با خواندن کتاب یا جدول می‌تواند این مشکلات را در افراد سالمند کاهش دهد.اما از این مهمتر داشتن رژیم غذایی مناسب است چرا که تغذیه می‌تواند بسیار تاثیرگذار عمل کند و در داشتن سلامت عمومی و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های روانی کمک کننده باشد. خواب کافی، ارتباط با دوستان و خانواده و کاهش میزان استرس در زندگی برای سالمندان به شدت حیاتی است و می‌تواند در کاهش بیماری‌های دوران سالمندی نقش تاثیر گذاری را ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی در بوکان از چرخه مصرف خارج شد
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • قارچ چاگا ؛ برای افرادی که به سیستم ایمنی خود اهمیت می دهند(+عکس)
  • عوارض خطرناک استفاده از رژلب‌های قاچاقی
  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید
  • آیا مصرف زیاد شکر باعث دیابت می‌شود؟