Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دادگاه انقلاب اسلامی کرمان از دستگیری تعدادی از عناصر سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه در این استان خبر داد.

به گزارش گروه روی خط رسانه خبرگزاری برنا، به نقل از ایرنا، احمد قربانی، رئیس دادگاه انقلاب اسلامی کرمان، گفت: تعدادی از عناصر وابسته به سرویس های اطلاعاتی بیگانه در کرمان دستگیر و پس از طی مراحل تحقیق و رسیدگی برای آنها، حکم قانونی صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همچنین تعدادی از اعضای گروهک های معاند نیز در کرمان دستگیر، در دادگاه انقلاب اسلامی کرمان به جرم آنها رسیدگی و منجر به صدور حکم برای آنها شده است.

قربانی با اشاره به این مطلب که در این دادگاه پرونده های امنیتی زیادی رسیدگی و منتهی به صدور حکم شده است تصریح کرد: از جمله این پرونده ها می توان به پرونده شرور یحیی احمدیوسفی و شرور آریا جاویدان اشاره کرد که نامبردگان در منطقه جنوب استان کرمان سال ها شرارت و آدمکشی می کردند .

وی ادامه داد:این دو نفر که  با اقدامات ایزایی خود علاوه بر از بین بردن امنیت منطقه موجب از بین رفتن رشد اقتصاد نیز شده بودند در عملیات های جداگانه ای توسط سربازان گمنام حضرت ولیعصر (عج) در اداره کل اطلاعات استان کرمان، دستگیر و به پرونده های آنها در دادگاه انقلاب اسلامی کرمان رسیدگی و پس از صدور حکم اعدام و اجرای آن، امنیت به منطقه بازگشت که موجب خوشحالی مردم و رشد مجدد اقتصاد و سرمایه گذاری شد.

رئیس دادگاه انقلاب اسلامی کرمان با اشاره به فعالیت چهار شعبه در دادگاه انقلاب اسلامی کرمان، عنوان کرد: ورودی پرونده به این دادگاه در سال گذشته ۶ هزار و ۷۲۵ پرونده و ورودی پرونده در سه ماهه اول سال جاری یک هزار و ۲۹۵ پرونده بوده و در همین بازده زمانی خروجی پرونده سال قبل ۶ هزار و ۶۴۱ فقره پرونده و سه ماهه سال جاری یک هزار و ۲۱۰ پرونده بوده است.

قربانی با اشاره به این مطلب که در سال گذشته در مجموع ۷۷ درصد ابلاغیه های این دادگاه به صورت الکترونیک صورت گرفته است، بیان کرد: در سه ماهه نخست امسال ۸۱ درصد ابلاغیه های به نحو الکترونیک بوده است. 

وی عنوان کرد: با توجه به شیوع بیماری کرونا و در راستای جلوگیری از سرایت این بیماری به زندان و در اجرای تدابیر مسئولان قوه قضائیه بخصوص ریاست کل دادگستری استان کرمان مقرر شد که به هیچ عنوان متهمان از زندان به مراجع قضائی اعزام نشوند و جلسات تحقیق و رسیدگی به صورت الکترونیک و از طریق ویدیو کنفرانس صورت گیرد که در این راستا در سه ماهه نخست امسال ۴۰۰ جلسه دادگاه و تحقیق از طریق ویدیو کنفرانس در مجتمع قضائی شهید باهنر کرمان برگزار شده که این موضوع علاوه بر جلوگیری از تسری بیماری کرونا به زندان، موجب کاهش هزینه بسیار زیادی در اعزام و بدرقه متهمین از زندان تا مرجع قضائی شده است.

وی در تشریح صلاحیت های رسیدگی دادگاه انقلاب به پرونده ها نیز گفت: ماده ۳۰۳ قانون آئین دادرسی کیفری به جرائمی که رسیدگی آنها در صلاحیت دادگاه انقلاب اسلامی است را تصریح کرده است.

وی ادامه دادک: این جرائم عبارتند از جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی، محاربه و افساد فی الارض، بغی تبانی و اجتماع علیه جمهوری اسلامی ایران یا اقدام مسلحانه یا احراق، تخریب و اتلاف اموال به منظور مقابله با نظام، توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری، تمام جرائم مربوط به مواد مخدر، روانگردان و پیش سازهای آن و قاچاق اسلحه و مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل و سایر مواردی که به موجب قوانین خاص در صلاحیت این دادگاه است مانند دخالت در امور پزشکی یا قاچاق کالاهای ممنوعه و قاچاق کالا به صورت حرفه ای و یا سازمان یافته و یا قاچاق کالاکه مستلزم حبس است.

رئیس دادگاه انقلاب کرمان با تاکید بر اینکه این استان در امر مبارزه با مواد مخدر در کشور از جایگاه بسیار مطلوبی برخوردار است، خاطرنشان کرد: به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبری بی بدیل مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای و رهنمودهای ریاست قوه قضائیه و رئیس کل دادگستری استان کرمان، همدلی و تعامل بسیار خوبی بین نیروهای عمل کننده اعم از نیروی انتظامی، اداره کل اطلاعات و سپاه پاسداران استان کرمان با مراجع قضائی حاکم است و این همدلی و تعامل موجب ایجاد موفقیت بسیار زیادی در امر مبارزه شده است.

وی گفت: رصدهای اطلاعاتی حاکی از این است که قاچاقچیان مواد مخدر برای حمل محموله های خود از استان کرمان به عنوان میدان مین یاد کرده و ترجیح می دهند تا آنجایی که می توانند از این مسیر استفاده نکنند و یا بیشترین تدابیر و امکانات خود را برای حمل مواد خود در این مسیر به کار می گیرند که با این حال، درصد کشفیات مواد مخدر و مورد ضربه قرار گرفتن باندهای قاچاق مواد مخدر در کرمان بسیار بالا است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دادگاه کرمان عناصر اطلاعاتی دادگاه انقلاب اسلامی کرمان رئیس دادگاه انقلاب استان کرمان مواد مخدر سه ماهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۴۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عذاب وجدان حکم قصاص را متوقف کرد| قسامه چیست و چطور با ۵۰ قسم یک نفر قصاص می شود؟

همشهری آنلاین - حوادث: رسیدگی به این پرونده از سال ۸۴ و به‌دنبال قتل مرد جوانی در دزفول آغاز شد. عصر روز حادثه، مقتول همراه با یکی از دوستانش در یکی از خیابان‌های شهر سوار خودرو بودند که ناگهان یک موتورسوار سر رسید. او که لباس مشکی به تن داشت و با پارچه ای سر و صورتش را پوشانده بود، ناگهان اسلحه کشید و به‌سوی راننده خودرو شلیک کرد و بلافاصله گریخت. اصابت گلوله به راننده باعث شد کنترل خودرو از دستش خارج شود و خودرو کمی جلوتر با دیوار برخورد کند و متوقف شود. زمانی که خودرو توقف کرد، مردی که همراه راننده بود متوجه شد او بر اثر اصابت گلوله جانش را از دست داده است. در این شرایط بود که ماجرا به پلیس گزارش داده و با حضور مأموران در محل حادثه تحقیقات در این‌باره آغاز شد.

دستگیری ۹ مظنون

کارآگاهان در نخستین گام به تحقیق از فردی که همراه مقتول بود پرداختند. او چیزهایی را که در صحنه قتل دیده بود بازگو کرد؛ اما به‌دلیل اینکه قاتل صورتش را پوشانده بود اطلاعات چندانی از او وجود نداشت. در همین حال، شواهد به‌دست‌آمده از صحنه قتل نشان داد که قاتل از سمت راننده به‌خودرو نزدیک شده و شلیک کرده و به‌احتمال زیاد باید چپ‌دست باشد. در این شرایط بود که تحقیقات ادامه یافت و ۹ نفر به‌عنوان مظنون به قتل دستگیر شدند. کارآگاهان یک‌به‌یک مظنونان را تحت بازجویی‌های فنی قرار دادند. در بین آنها فقط یک نفر چپ‌دست بود، اما شواهد محکمی علیه وی وجود نداشت. در این شرایط بود که همه مظنونان آزاد شدند و تحقیقات در این پرونده به نتیجه مشخصی نرسید.

دستگیری ۴ سال بعد از قتل

در شرایطی که ۴ سال از وقوع این جنایت مرموز گذشته بود و هنوز به‌درستی معلوم نبود که چه‌کسی مرتکب قتل شده کارآگاهان با مجوز قضایی به خانه یکی از همان ۹ مظنون رفتند و به بازرسی آنجا پرداختند. در این بازرسی در میان لباس‌های او لباسی شبیه همان لباسی که قاتل به تن داشت و پارچه نقابی شبیه پارچه نقاب او کشف شد و در این شرایط او بار دیگر به اتهام دست داشتن در قتل بازداشت شد. متهم وقتی تحت بازجویی قرار گرفت، مثل گذشته قتل را انکار کرد و مدعی شد بی‌گناه است. این بار اما انکارهایش بی‌فایده بود و پرونده‌اش با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری فرستاده شد.

قصاص با قسامه

در نخستین دور از محاکمه تنها متهم پرونده از اتهام قتل تبرئه شد، اما در دیوان عالی کشور حکم دادگاه نقض شد. به همین دلیل او دوباره محاکمه شد. در دومین دور به‌دلیل اینکه پرونده از موارد لوث تشخیص داده شده بود قاضی حکم به برگزاری مراسم قسامه داد. در این شرایط اولیای دم ۵۰ نفر از بستگانشان را در دادگاه حاضر کردند و آنها قسم خوردند متهمی که در دادگاه حضور دارد قاتل است. به این ترتیب، حکم قصاص صادر و مدتی بعد در دیوان عالی کشور تأیید شد.

خودکشی یکی از مظنونان

با تأیید حکم قصاص، شمارش معکوس برای اجرای حکم آغاز شد. در این بین اما خبر تکان‌دهنده‌ای پرونده را تحت الشعاع قرار داد. یکی از مظنونان پرونده که هنگام دستگیری علیه محکوم به قصاص اعتراف کرده بود، وقتی حکم قصاص قطعی شد، از روی پل خودش را در رودخانه انداخت و جان باخت. او پیش از این در جمع دوستانش از عذاب وجدانش صحبت کرده بود و این موضوع نشان می‌داد که او از سر عذاب وجدان دست به‌ خودکشی زده است.

در یک‌قدمی چوبه دار

مراحل قضایی رسیدگی به این پرونده به آنجا رسید که چندی قبل جوان محکوم به قصاص برای اجرای حکم قصاص آخرین ملاقات را با خانواده‌اش کرد و به قرنطینه زندان منتقل شد. فقط ۴۸ ساعت تا اجرای حکم باقی مانده بود که یکی از ۵۰ نفری که در مراسم قسامه شرکت کرده بود دچار عذاب وجدان شد و با مراجعه به دادگستری قسمش را پس گرفت. به همین دلیل اجرای حکم متوقف شد.

۱۹ سال بلاتکلیفی

حالا ۱۹ سال از وقوع این قتل گذشته و متهم پرونده ۱۵ سال از عمرش را بلاتکلیف پشت میله‌های زندان گذرانده است. او درباره شرایطش در این سال‌ها به همشهری می‌گوید: خدا می‌داند که در این مدت چه شرایط سختی داشتم، به‌خصوص شبی که به قرنطینه منتقل شدم و قرار بود قصاص شوم. یک‌باره همه روزهای زندگی جلو چشمانم آمد. من اگر پای چوبه دار هم بروم، باز هم می‌گویم بی‌گناه هستم و مرتکب قتل نشده‌ام. حالا هم به رأی اعتراض کرده‌ایم و مدت‌هاست که پرونده در دیوان عالی کشور است، اما نمی‌دانم چرا زودتر تکلیفم را روشن نمی‌کنند. از مسئولان قضایی می‌خواهم که کمکم کنند. من بی‌گناهم.

قسامه چطور اجرا می‌شود؟

محمدرضا گیوکی، وکیل دادگستری، درباره مراسم قسامه به همشهری می‌گوید: در پرونده‌های قتل، زمانی که شواهد و قرائنی علیه متهم وجود داشته باشد اما این دلایل آنچنان محکم نباشد که بتوان حکم به قصاص او داد، پرونده از موارد لوث است. در این حالت تکلیف پرونده با برگزاری مراسم قسامه مشخص می‌شود. اجرای قسامه به این شکل است که ۵۰نفر از بستگان نسبی و مرد اولیای دم باید سوگند یاد کنند که متهم مرتکب قتل عمد شده است. در این شرایط دادگاه حکم به قصاص قاتل می‌دهد. حال اگر شاکی نتوانست ۵۰قسم‌خورنده را به دادگاه معرفی کند، می‌تواند به مظنون رد قسم کند، به این معنا که متهم باید ۵۰نفر را در دادگاه حاضر کند یا خودش ۵۰مرتبه قسم بخورد که بی‌گناه است. در چنین شرایطی حکم تبرئه متهم صادر و دیه مقتول از صندوق بیت‌المال به خانواده اولیای دم پرداخت می‌شود.

کد خبر 845380 برچسب‌ها دادگاه اعدام قتل - قاتل حوادث ایران

دیگر خبرها

  • صدور حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال
  • حکم قطعی محکومان پرونده کثیرالشاکی پروژه الماس مال صادر شد
  • رشد ۱۶ درصدی مخاطبان صدا و سیما نسبت به سال قبل/ یک قدم کوتاه نمی‌آییم
  • توجه به هویت ملی رمز موفقیت صداوسیما
  • روایت رئیس صدا و سیما از دو بار تفقد و تحسین رهبر انقلاب
  • توجه به هویت ملی، رمز موفقیت صداوسیما
  • عذاب وجدان حکم قصاص را متوقف کرد
  • عذاب وجدان حکم قصاص را متوقف کرد| قسامه چیست و چطور با ۵۰ قسم یک نفر قصاص می شود؟
  • واکنش ایران به حکم دادگاه آرژانتینی در پرونده «آمیا»
  • رای دیوان عالی کشور در مورد قانون مبارزه با مواد مخدر