Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوشکی گفت: با هدف افزایش توانمندی و ارتقای مهارت شاغلین در صنایع و کارخانجات منطقه ویژه اقتصادی شیراز، تفاهمنامه ای آموزشی میان مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای فارس و مدیر عامل و عضو هیئت مدیره منطقه ویژه اقتصادی شیراز منعقد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «حشمت کوشکی»، امروز (دوشنبه 23 تیر) از انعقاد تفاهمنامه آموزشی بین اداره کل آموزش فنی و حرفه ای فارس با منطقه ویژه اقتصادی شیراز خبر داد و به خبرنگاران گفت: با هدف افزایش توانمندی و ارتقای مهارت شاغلین در صنایع و کارخانجات منطقه ویژه اقتصادی شیراز، تفاهمنامه ای آموزشی میان مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای فارس و مدیر عامل و عضو هیئت مدیره منطقه ویژه اقتصادی شیراز منعقد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای فارس ادامه داد: انعقاد این تفاهمنامه در تقویت و توسعه مهارت آموزی در بین صنعتگران و شاغلین منطقه ویژه اقتصادی، بستر سازی لازم  برای رشد اقتصادی مداوم و فراگیر، تقویت اشتغال پایدار و مولد، ارتقای توان تولید و صادرات محصولات در مناطق ویژه اقتصادی به واسطه ارتقای کیفیت و بازدهی از طریق آموزش مهارت به نیروی انسانی و استفاده متقابل طرفین از توانمندی های آموزشی و مهارتی و امکانات و تجهیزات در جهت رشد و ارتقای نیروی انسانی نقش موثری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: بخشی از تعهدات اداره کل آموزش فنی و حرفه ای فارس در این تفاهمنامه، شامل برنامه ریزی برای اجرای دوره های آموزشی در راستای نیاز سنجی و با توجه به فرصت های شغلی و مهارتی معرفی شده توسط منطقه ویژه، تهیه و تدوین و اصلاح استانداردهای آموزشی و شایستگی شغلی مورد نیاز، نظارت بر اجرای دوره های آموزشی، تامین مربی و برگزاری دوره های آموزشی عرضه محور و سفارش محور و ... است.

کوشکی تاکید کرد: همکاری در خصوص صدور مجوز طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار برای صنعتگران متقاضی و برگزاری ارزشیابی و سنجش مهارت متقاضیان دوره های مورد توافق در کمیته اجرایی تفاهم نامه براساس تقویم و برنامه زمان بندی آزمون ها و صدور گواهینامه مهارت با رعایت ضوابط و مقررات سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از دیگر تعهدات و برنامه های این تفاهم نامه است.

وی با اشاره به بخشی از تعهدات منطقه ویژه اقتصادی شیراز در این تفاهم نامه بیان کرد: الزام و تشویق در فراگیری آموزش های مهارتی برای عموم شاغلین و اولویت در به کار گیری و جذب دارندگان گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای در مناطق ویژه، فراخوان شناسایی، سازماندهی و معرفی جامعه هدف به آموزش فنی و حرفه ای، آینده پژوهی و اعلام نیازهای آموزشی مهارتی شاغلین و اولویت بندی آن و ... از جمله این موارد است.

 مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای فارس ادامه داد: همکاری در تامین  بخشی از تجهیزات کارگاه های آموزشی مشترک و مواد مصرفی مورد نیاز، همکاری در تامین مربی در صورت نیاز برای برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز منطقه ویژه، معرفی افراد متخصص برای تدوین استانداردهای آموزشی مورد نیاز، همکاری در راه اندازی و استقرار مرکز جوار کارگاهی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز و حمایت از تجاری سازی فناوری به ویژه طرح های مربیان و کاراموزان برتر مهارتی برای تولید نمونه اولیه در قالب اهداف مراکز ارتقا و انتقال فناوری پیشرفته نیز از جمله تعهدات منطقه ویژه اقتصادی شیراز است.

وی اعلام کرد: تعهدات مشترک نیز در این تفاهمنامه شامل همکاری در ایجاد فضای مناسب تبلیغاتی برای توسعه و تقویت فرهنگ مهارت و کارآفرینی، اجری طرح های مطالعاتی درارتباط با نوآوری و کارآفرینی و همکاری در برگزاری همایش، کنفرانس و سمینارهای تخصصی، برگزاری نمایشگاه های مشترک برای ارائه دستاوردهای طرفین، همکاری در برگزاری مسابقات آزاد مهارتی در بین شاغلین مناطق ویژه اقتصادی و مشارکت موثر در اشتغال مهارت آموختگان در بازارهای ملی و بین المللی است.

گفتنی است، مدت اجرای این تفاهمنامه همکاری 2 سال بوده که در صورت رضایت طرفین قابل تمدید است.

پایان پیام/664

منبع: شبستان

کلیدواژه: منطقه ویژه اقتصادی شیراز فنی و حرفه ای فارس انعقاد تفاهم نامه تفاهم نامه همکاری شیراز منطقه ویژه اقتصادی شیراز دوره های آموزشی مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۵۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدعلی زلفی‌گل صبح امروز در اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: باید حواسمان باشد که شخصیت علمی فناوری و نوآوری کشورمان را هماهنگ ببینیم، شخصیت علمی کشورمان نباید کاریکاتوری رشد کند، اگر این‌گونه باشد اثربخشی در کشور نخواهد داشت.

وی ادامه داد: منظور از این‌که شخصیت علمی ما باید هماهنگ رشد کند این است که باید نقش هر یک از بازیگران عرصه علمی را مناسب ببینیم تا اثربخشی و جایگاه خود را داشته باشد مثل چرخ‌دنده ها، اگر قراراست کشور ما پیشرفت متوازن داشته باشد باید حتما به بخش‌های مختلف علمی و فناوری و نوآوری کشور توجه شود.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: توجه بیش‌ازحد به یک بخش و کم‌مهری به بخش دیگر باعث می‌شود جورچین کشور ما ناقص بوده و این هم‌افزایی رخ ندهد، باید تصمیم‌گیری عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی درست باشد باید قانون را محترم بشماریم، جوامع بشری براساس قانون مدیریت می‌شوند در جوامعی که به قانون کم توجهی شود در حد طرفیت ها پیشرفت ها رخ نمی دهد.

به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است

زلفی گل افزود: در مرور قوانین علم و فناوری گاهی متوجه می‌شویم که به قوانین علم و فناوری توجه لازم نشده است به‌عنوان مثال اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی بیان می‌کند قانون آموزش عالی رایگان تا سرحد خودکفایی، باید توجه کنیم آیا این تعداد دانشجو که با بودجه عمومی پدیرفته می شوند براساس نیاز کشور است؟ و همه براساس این قانون توسعه یافته اند؟ یقینا متوجه می شویم نسب به قانون کم توجهی شده است.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه آمده‌است که آموزش مهارتی باید سی درصد باشد با نگاه خوش‌بینانه در حال حاضر ما توانسته ایم آن را به ۱۶ درصد برسانیم، بنابراین یا باید موقعی که قانون‌گذاری انجام می شود واقعیت‌ها را ببینیم و آن‌چه که هست را تصویب کنیم یا این‌که ظرفیت‌ها را برای تحقق قانون مذکور آماده کنیم بنابراین در علم و فناوری در خیلی جاها نسبت‌به قانون کم مهری شده‌است.

در برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است

وزیر علوم افزود: در برنامه هفتم توسعه آموزش‌های مهارتی ۴۰ درصد پیش‌بینی‌شده است ما به‌عنوان مسئولان علم و فناوری از هم‌اکنون باید برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم درحال‌حاضر دانشگاه‌های نظری ما آموزش‌های مهارت محوری دارند که در حد انتظار نیست و باید آسیب‌شناسی و آسیب‌های آن‌ها برطرف کنیم.

تدوین دستورالعمل افزایش آموزش های مهارتی در دانشگاه ها

وی ادامه داد: خوشبختانه در برنامه توسعه هفتم حکمی را پیش‌بینی و مصوب کردیم و دستورالعمل آن را باید با همکاری وزارت بهداشت تدوین کرده و توسط هیات وزیران تصویب کنیم. براساس آن میزان مهارت محور کردن آموزش‌های دانشگاهی افزایش می یابد. این موضوع در وزارت بهداشت تقریباً محقق شده‌است چون بیمارستان‌ها در دست خود دانشگاه است در دانشگاه فرهنگیان نیز به‌همین صورت است چون دبیرستان‌ها و آموزشگاه ها در اختیار آموزش‌وپرورش اند ولی در وزارت علوم این‌گونه نیست صنایع در دسترس ما نیستند در دستورالعملی که باید آن را تدوین کنیم باید به‌گونه‌ای عمل شود تا منافع پذیرش دانشجو با منافع صنعت همسو شود تا دانشجوی ما را پذیرش کنند و مهارت محور شدن شکل بگیرد.

ثبت بیش از ۱۵ هزار نیاز در سامانه نظام ایده ها و نیازتوسط صنایع مختلف

وزیر علوم با اشاره به این موضوع که باید نقص قوانین را برای مهارتی شدن آموزش رفع کنیم به سامانه نظام ایده‌ها و نیازها اشاره کرد و گفت: درحال‌حاضر وزارت نفت ۶۰۰ نیاز در این سامانه ثبت کرده و بیش‌از ۱۵ هزار نیاز نیز توسط صنایع کشور در این سامانه ثبت‌شده است، اگر استادان و دانشجویان ما براساس این نیازها طرحی تعریف کنند پژوهانه ویژه به آن‌ها اختصاص داده می‌شود همچنین در آیین‌نامه ارتقا و ترفیع امتیاز می‌گیرند.

اختصاص امتیاز تبدیل علم به فن و ثروت در آیین نامه ارتقا

وزیر علوم افزود: آیین‌نامه ارتقا تدوین شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده‌است در این آیین‌نامه افرادی که علم را به فن و ثروت تبدیل می کنند، امتیازات ویژه‌ای دریافت کنند.

وی به مسائل فرهنگی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت : مسائل فرهنگی اصل هستند ما نمی‌توانیم به آموزش و پژوهش توجه کنیم ولی مسائل فرهنگی را نادیده بگیریم، بزرگ‌ترین سرمایه یک جامعه فرهنگ جامعه است یکی از کارکردهای دانشگاه‌ها بحث فرهنگی است نتایج همه این آموزش‌ها در خدمت جامعه قرار می‌گیرد از این بابت است که این همایش نقش کلیدی در آموزش عالی کشور دارد.

ابلاغ آیین نامه تدوین کتاب های درسی به دانشگاه ها

وزیر علوم در ادامه به کتاب‌های درسی اشاره کرد و گفت: آیین‌نامه‌ای به دانشگاه‌ها ارسال کردیم که براساس آن مشخص شده‌است که کتابی که تألیف می‌شود باید براساس چه شاخص‌هایی باشد و چه خروجی‌هایی داشته باشد برخی از شاخص‌های تدوین کتاب های دانشگاهی نیاز محوری، هویت‌ساز بودن، مهارت محوری است که باید به آن توجه شود.

تبدیل دانشگاه فنی و حرفه ای به دانشگاه مهارت ملی

وزیر علوم تأکید کرد: باید جایگاه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای را توسعه دهیم بنابراین پیگیر این هستیم تا دانشگاه فنی حرفه‌ای را به دانشگاه مهارت ملی تبدیل کنیم. دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد مبنی‌بر این‌که فارغ‌التحصیلان این دانشگاه شاغل هستند این درحالی است که ایجاد شغل برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بسیار هزینه می‌برد برای همین است که مقام معظم رهبری به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تأکید می‌کنند.

ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی/ ۴ برابرشدن بودجه دانشگاه فنی و حرفه ای

وزیر علوم همچنین به ایجاد پارک علم و فناوری مهارتی و کنسرسیوم‌های اشتغال اشاره کرد که در این دانشگاه پیگیری می‌شود و افزود: در دو سال گذشته توجه و فعالیت زیادی در خصوص دانشگاه فنی و حرفه ای صورت گرفته است مبنی براینکه بودجه دانشگاه فنی‌حرفه‌ای هزار و دویست میلیارد تومان بود اکنون امیدواریم آن را به بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان برسانیم و تقریباً چهار برابر شود.

وی افزود: بیش‌از هزار و پونصد میلیارد تومان نیز در سفرهای ریاست‌جمهوری به استان‌های مختلف برای دانشگاه فنی حرفه‌ای پیش‌بینی‌شده است.

وی همچنین از رفع مشکل استخدامی اعضای هیات علمی در دانشگاه فنی‌حرفه‌ای نیز خبر داد.

کد خبر 6085211

دیگر خبرها

  • انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۸ میلیون دلار در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی​
  • انعقاد تفاهم‌نامه هشت میلیون دلاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره)
  • آمادگی استانداری تهران در انعقاد تفاهمنامه فرهنگی،اجتماعی و سلامت
  • وعده سازمان بازرسی منطقه ۳ برای رفع مشکلات تولیدکنندگان
  • تلاش خود را برای رفع مشکلات تولیدکنندگان به کار می‌گیریم
  • ۴۱۴ هزار و ۳۲۸ نفر ساعت مهارت در خمین ارائه شد
  • دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود
  • تشریح برنامه‌های هفته سلامت در آموزش و پرورش فارس
  • بهترین آموزشگاه مهارت‌های فنی با ضمانت بازگشت وجه در صورت نارضایتی
  • راه اندازی رشته‌های جدید در مرکز فنی حرفه ایی میناب