Web Analytics Made Easy - Statcounter

تفاهم نامه سرمایه گذاری 1600 میلیارد تومانی بین شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت تایدواتر خاورمیانه برای خرید ناوگان ریلی و ساخت ترمینال غلات برای حمل کالاهای اساسی از بنادر امام ( ره) و شهید رجایی به مرکز لجستیک آپرین به امضا رسید.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، در این تفاهم نامه که توسط«سعید رسولی»معاون وزیر راه وشهرسازی ومدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران و «حسین زارعی» مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه به امضا رسید، شرکت راه آهن برای خرید 600 دستگاه واگن باری فله و کانتینربر از این سرمایه گذاری حمایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو طرف دراین تفاهم نامه بر توسعه همکاریهای ریلی در زمینه حمل ونقل غلات از بنادر یادشده به مرکز لجستیک آپرین واحداث و بهره برداری از شبکه خطوط فرعی ریلی در اسلکه های بندرامام و شهیدرجایی و حمل مستقیم غلات از کشتی به قطار توافق کردند.

هدف از امضای این تفاهم نامه و انجام سرمایه‌گذاریها در این بخش، تسهیل بیشتر حمل مستقیم و منظم کالاهای اساسی از بنادرامام (ره) و شهید رجایی از طریق شبکه ریلی به مقاصد داخلی در راستای افزایش سهم حمل ونقل ریلی در جابجایی بار در کشوراست.

این تفاهم نامه در اجرای بندهای ۲۴ و۲۵ سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه "ابلاغی مقام معظم رهبری" در خصوص اولویت توسعه حمل ونقل ریلی و ایجاد مزیت رقابتی در این بخش با مشارکت بخش خصوصی به امضا رسید.

افزایش سهم راه‌آهن در جابجایی بار، حفظ محیط زیست، کاهش مصرف سوخت و آلاینده ها، کاهش آمار تصادفات رانندگی، تشویق بخش خصوصی به انجام سرمایه‌گذاری و نوسازی ناوگان ریلی باری در گردش، اجرای مصوبات ستاد مراکز لجستیک کشور، حمایت بیشتر از توسعه ترانزیت ریلی کالا و اتصال شبکه ریلی به مراکز بزرگ اقتصادی، تجاری و صنعتی در مبادی ورودی و خروجی در کریدور شمال - جنوب از مهمترین مزیت های امضای این تفاهم نامه بین شرکت راه آهن و شرکت تایدواتر خاورمیانه است.

در این تفاهم نامه راه آهن جمهوری اسلامی ایران متعهد شده است که نسبت به صدور مجوزهای مورد نیاز سرمایه گذاری طبق ضوابط و مقررات و اختیارات قانونی و جانمایی اراضی مورد نظر در مرکز لجستیک آپرین و تحویل اراضی به سرمایه‌گذار برای آغازاجرای پروژه‌های یادشده اقدامات لازم را به عمل آورد.

همکاری لازم با سازمان بنادرودریانوردی به منظور اخذ مجوزهای قانونی جهت اتصال خطوط ریلی اسکله‌های بنادرامام خمینی(ره) وشهیدرجایی به شبکه منظور افزایش تردد قطارهای برنامه‌ای و انجام اقدامات مورد نیاز به منظور استفاده سرمایه ‌گذار از تسهیلات مالی موضوع ماده  ۱۲ قانون رفع موانع تولید و برخورداری سرمایه گذار از مزایای تبصره یک ماده ۶۶ قانون مبنی بر دسترسی آزاد به شبکه ریلی کشور ازدیگر توافقات دو طرف در اجرای این تفام نامه است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محمد اسلامی راه آهن جمهوری اسلامی ایران تفاهم نامه سرمایه گذاری شرکت راه آهن امضا رسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۵۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه مالکان لکوموتیو به وزیر راه

شرکت‌ های مالک لکوموتیو در نامه‌ای به وزیر راه با اشاره به نارضایتی شرکت‌های فولادساز به افزایش نرخ تعرفه ریلی،‌اعلام کردند: سود یک شرکت فولادسازی ۸۹ همت بوده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، متن نامه مالکان لکوموتیو به مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی به شرح زیر است؛

به‌استحضار می‌رساند اینجانبان مدیران عامل شرکت‌های خصوصی مالک لکوموتیو با هدف کسب منافع اقتصادی و در راستای نیاز کشور اسلامی و عزیزمان و مطابق با منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری و البته در جهت رشد و شکوفایی صنعت ریلی بالغ بر چند ده هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری کرده‌ایم و به یاری خداوند متعال و با رشد مداوم توانسته ایم نقش مؤثری در حمل بار ریلی ایفا کنیم. به‌گونه‌ای که در حال حاضر حدود 40 درصد حمل بار ریلی کشور توسط لکوموتیوهای بخش خصوصی در این صنعت محقق می‌شود.

نکته حائز اهمیت در بنگاه‌های اقتصادی این چنینی این است که تنها منبع درآمد عملیاتی از محل حمل بار و البته تعرفه‌ای است که توسط سازمان‌های دولتی بالادستی و به صورت سالاانه تعیین می‌شود.

این موضوع همواره محل اختلاف بخش خصوصی و این سازمان‌ها بوده است. حال پس از چندین سال جلسات مداوم با حضور مسئولان و مدیران راه آهن و ارائه آمارها و اسناد مالی و صورت‌های سود و زیان شرکت‌های مالک در نهایت امر مدیرعامل محترم فعلی راه آهن جمهور اسلامی ایران با در نظر داشتن جمیع جهات هزینه‌ای و درآمدی شرکت راه‌آهن نسبت به ترمیم نسبی نرخ تعرفه این بخش از صنعت ریلی اقدام کرده که هم جای تقدیر از ایشان را دارد و هم کور سوی امیدی برای جذب بیشتر سرمایه گذاران در این حوزه است.

با این حال در کمال تعجب برخی از شرکت‌های معظم فولادی و معدنی طی نامه‌هایی نسبت به این افزایش نرخ تعرفه ریلی اظهار نارضایتی داشته‌اند. این در حالی است که در دوره ای که این بخش از صنعت ریلی و راه آهن متحمل زیا‌ن‌های انباشته ناشی از هزینه‌های سنگین ارزی نگهداری و تعمیرات لکوموتیوها و عدم تغییر نرخ مطابق با رشد تورم بوده‌اند بررسی صورتهای مالی این سه شرکت نشان از وضعیت بسیار مطلوب سوددهی سالانه و سهم ناچیز حمل در بهای تمام شده این شرکتها به ویژه در بخش صنعت ریلی دارد.

بخش عمده آن ناشی از تعدیل قیمت فروش کالا به صورت مداوم و متناسب با افزایش هزینه‌ها ناشی از تورم است. به‌طور نمونه مطابق صورت‌های مالی حسابرسی شده در سال 1401 در حالی‌که راه آهن جمهوری اسلامی ایران زیان خالص داشته و شرکت‌های حمل و نقل ریلی نیز با سود ناچیز مواجه بوده‌اند، مجموع سود خالص یکی از شرکت‌های فولادی مطابق صورت‌های مالی ارائه شده بیش از 89 همت بوده که تنها کمتر از 0.2 درصد (180 میلیارد تومان) از این سود را صرف حق دسترسی شبکه ریلی راه آهن کرده است.

با عنایت به توضیحات فوق جا دارد شرکت‌های مذکور حتی با قبول هزینه مشابه جاده یا اندکی بیشتر در این برهه اقتصادی که هزینه‌های ارزی بر شانه‌های مالکان لکوموتیو سنگینی می‌کند، نسبت به حمایت حمل و نقل ریلی و پرداخت هزینه‌های معمول آن اقدام کنند تا علاوه بر توجیه اقتصادی شرکت‌های سرمایه گذار در این حوزه باعث بهبود وضعیت و سرعت سیر بازرگانی و حتی کاهش هزینه های حمل ریلی در آینده نزدیک مشابه کشورهای توسعه یافته باشیم.

همچنین امیدواریم با حمایت‌های حضرتعالی تعرفه ریلی لکوموتیو متناسب با افزایش هزینه‌ها ناشی شده از تورم حاکم بر کشور حداقل در دوره‌های سه ماهه به واقعیت موجود نزدیک‌تر شود، به‌نحوی که شاهد بهبود وضعیت صنعت ریلی و افزایش سودآوری و ایجاد فضای مناسب جهت جذب سرمایه گذاری جدید بخش خصوصی در این حوزه باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در استان کرمان امضا شد
  • امضا تفاهم نامه همکاری میان جهاد کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان
  • آغاز اجرای طرح فیبر نوری در بیرجند
  • ایران و روسیه تفاهم‌نامه امنیتی امضا کردند
  • تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری خارجی ۸ میلیون دلاری در بندر امام امضا شد
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • تفاهم نامه مدیریت مصرف در حوزه صنایع شهرستان خوی امضا شد 
  • سرمایه‌گذاری هشت میلیون دلاری در بندر امام خمینی(ره)
  • برای حل مشکلات لرستان، تمام‌قد در کنار دولت ایستاده‌ایم
  • نامه مالکان لکوموتیو به وزیر راه