Web Analytics Made Easy - Statcounter

امتداد - مدیرعامل تامین سرمایه بانک مسکن روز جاری در نشست خبری ویژه «پذیره‌نویسی مرحله دوم اوراق رهنی بانک مسکن در فرابورس» توضیحاتی درباره مشخصات این اوراق، ارکان آن، نرخ سود و سایر ویژگی‌های اوراق رهنی ارائه کرد و گفت: مرحله دوم انتشار و پذیره‌نویسی اوراق رهنی بانک مسکن به ارزش هزار میلیارد تومان و با سررسید دو ساله است که نرخ آن 16 درصد و مواعد پرداخت سود آن هر سه ماه یک‌بار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بهرنگ اسدی با بیان اینکه امروز در جریان پذیره‌نویسی این اوراق، هزار میلیارد تومان برای اوراق رهنی تامین مالی خواهیم کرد، افزود: بلافاصله مبالغ جمع‌آوری‌شده از طریق پذیره‌نویسی را برای بانک مسکن واریز خواهیم کرد که در نتیجه ظرفیت تسهیلا‌ت‌دهی بانک مسکن به همین میزان افزایش می‌یابد و شاهد بهبود نسبت‌های کفایت سرمایه این بانک خواهیم بود.


او همچنین از برنامه مسکن برای انتشار دو مرحله دیگر اوراق رهنی هر کدام به ارزش 1000 میلیارد تومان تا پایان سال خبر داد که در صورت موافقت سازمان بورس و طی مراحل لازم این مهم عملیاتی خواهد شد.


اسدی در توضیح اوراق رهنی عنوان کرد که این اوراق در طبقه اوراق به پشتوانه دارایی است و در مورد اوراق رهنی بانک مسکن، سبدی از تسهیلات مبنای انتشار آن قرار گرفته است تا با تسریع بازگشت منابع حاصل از اعطای تسهیلات بتواند چرخه ایجاد اعتبار در بانک را تقویت کند و ظرفیت اعطای تسهیلات را افزایش دهد.


او درباره ارکان ان اوراق بیان کرد: به لحاظ ساختاری این اوراق دارای بانی و ضامن است که در اینجا بانک مسکن این نقش را بر عهده دارد و سایر ارکان آن را متعهد پذیره‌نویسی  و بازارگردان یعنی شرکت تامین سرمایه بانک مسکن، عامل فروش شرکت کارگزاری بانک مسکن و عامل پرداخت سود یعنی شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار تشکیل می‌دهند.


تعمیق بازار اوراق رهنی در دستور کار بانک مسکن


کاوه دلسوز معاون تامین سرمایه بانک مسکن نیز در این نشست خبری درباره سازوکار و ماهیت ابزار اوراق رهنی گفت: اوراق رهنی در ایران نوپا بوده اما در سایر نقاط دنیا قدمتی بیش از 50 تا 60 سال دارد.


به گفته او یکی از وظایف اصلی بانک‌های تجاری، توسعه اعطای انواع تسهیلات به مشتریان برای انجام فعالیت‌های مختلف است که یکی از این فعالیت‌ها می‌تواند خرید ملک و مسکن باشد.


دلسوز با اشاره به اینکه وقتی مشتری درخواست تسهیلات دارد، معمولا تسهیلات اعطایی به او از نوع تسهیلات با سررسید بسیار بلندمدت است، اظهار کرد: در کشور ما این نوع تسهیلات معمولا 10 تا 12 ساله و در خارج از کشور 30 ساله و بعضا بیشتر است.


او درباره سازوکار اعطای وام و تسهیلات به مشتری توضیح داد: بانک مبلغی را که معمولا با تجمیع متقاضیان خرد، مبلغ هنگفتی می‌شود به عنوان تسهیلات به مشتری پرداخت می‌کند که بارپرداخت آن در دوره بلندمدت اتفاق می‌افتد، این موضوع اما در بعد کلان موجب می‌شود تا توان تسهیلات‌دهی بانک کاهش یابد.


دلسوز راهکار افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک را انتشار اوراق رهنی ذکر کرد و ادامه داد: راهکار این بود که به پشتوانه درآمدهای آتی یعنی دریافت اقساط وصولی، بانک اقدام به انتشار اوراق می کند تا قدرت تسهیلات‌دهی  را افزایش داده و به نوعی معطل بازپرداخت اقساط نماند.


او با بیان اینکه در انتشار مرحله دوم اوراق رهنی بانک مسکن به ارزش هزار میلیارد تومان،  بهترین پرونده‌های تسهیلاتی بانک مسکن به تعداد حدود 137 هزار پرونده مدنظر قرار گرفته است، گفت: این پرونده‌های تسهیلاتی به نوعی هیچ ریسکی برای سرمایه‌گذاران ندارد و بانک مسکن نیز به عنوان ضامن اوراق تعهد کرده است اصل مبلغ اوراق خریداری‌شده در فرایند پذیره‌نویسی را در موعد سررسید و سود آن را در مواعد سه‌ماهه به موقع پرداخت کند.


به گفته معاون تامین مالی بانک مسکن تیرماه سال 1395 برای نخستین بار شاهد انتشار اوراق رهنی بانک مسکن و تامین مالی 300 میلیارد تومانی این بانک از طریق پذیره‌نویسی اوراق رهنی در بازار فرابورس بودیم و حال در فاز دوم، این اوراق به مبلغ یک‌هزار میلیارد تومان روز جاری منتشر و به عموم خریداران عرضه شد که مهلت آن 10 روزه است.


دلسوز همچنین عنوان کرد که در ادامه طبق برنامه‌‌ریزی صورت‌گرفته به منظور عمق‌بخشی به بازار اوراق رهنی دو پارت هزار میلیارد تومانی دیگر از این اوراق منتشر و در بازار فرابورس پذیره‌نویسی خواهد شد و امیدواریم علاوه بر بانک مسکن، سایر بانک‌های تجاری نیز که در امر تسهیلات‌دهی وام خرید مسکن فعال هستند، به چرخه انتشار این اوراق افزوده شوند تا بر قدرت وام‌دهی بانک‌ها اضافه شود.


لازم به ذکر است از امروز دوشنبه 23 تیرماه پذیره‌نویسی 10 میلیون ورقه اوراق رهنی بانک مسکن به ارزش هزار میلیارد تومان با نرخ سود 16 درصد آغاز شد که در نخستین روز از این مهلت به دنبال استقبال سرمایه‌گذاران، کل این اوراق خریداری شد تا بانک مسکن با جذب منابعی که از این طریق انجام داده است بر توان تسهیلات‌دهی خود بیش از پیش بیفزاید.

منبع: امتداد نیوز

کلیدواژه: اوراق رهنی بانک مسکن هزار میلیارد تومان بانک مسکن پذیره نویسی تسهیلات دهی دهی بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۶۶۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحصارزدایی از بازار اجاره نویسی با اعطای حق انتخاب به مردم

  ساماندهی بازار اجاره مسکن در قالب طرح‌های مختلف یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت از سال‌های گذشته بوده است که در این زمینه از سال گذشته تا به امروز اقدامات گسترده‌ای را در دستور کار خود قرار داده است یکی از اقدامات حائز اهمیتی که از پایان سال گذشته د ر دستور کار خود قرار داده است راه اندازی سامانه  خود نویس بود که با اجرای این طرح به گفته بسیاری از کارشناسان  تا حدودی از التهاب‌های بازار اجاره مسکن که به دلیل مشاوران املاک ایجاد شده بود کاسته شده است.

بحث بالا بودن حق الزحمه مشاوران املاک در قراردادهای اجاره مسکن مشکل دیرینه مستاجران بوده است. این هزینه ها هزینه اضافی قابل توجهی را به فرآیند اجاره اضافه کرده است و یافتن مسکن مقرون به صرفه را برای افراد دشوارتر می کند.

از ۱۷ بهمن ماه سال گذشته سامانه خود نویس که توسط وزارت راه وشهرسازی طراحی شده بود راه اندازی شد و با اجرای این  سامانه تمامی مشاوران املاک به این سامانه منتقل شدند و از این تاریخ به بعد تمامی قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق این سامانه منعقد می‌شود.

دولت از مرداد ماه سال گذشته با امکان ثبت قرارداد‌های اجاره بین موجر و مستاجر و دریافت کد رهگیری رایگان تا حدودی بخشی از التهاب‌های بازار اجاره را کاست.

با توجه به اینکه داشتن کد رهگیری،  مزایای بسیاری داشته و ماده ۱۸ قانون جهش تولید مسکن، بر نظارت بر بازار مسکن، تاکید دارد، دولت  در سال گذشته، از سامانه ثبت قرارداد اجاره مسکن srem.mrud.ir،  رونمایی کرد که افراد را در خصوص مراجعه به بنگاه برای اخذ کد رهگیری قرارداد اجاره، بی نیاز می‌کند که نحوه ورود و مراحل ثبت اطلاعات از طریق سامانه طرح‌های حمایتی مسکن و با مراجعه به قسمت ثبت قرارداد رایگان اجاره امکان پذیر است.

براساس این گزارش از ۱۷ بهمن ماه همزمان با راه اندازی سامانه خود نویس تا به امروز بیش از ۱۲۶ هزار قرارداد اجاره مسکن منعقد شده است و با راه اندازی این سامانه تمامی بساط زیرمیزی و دریافت هزینه برای کد رهگیری و همچنین دریافت هزینه‌های بیش از نرخ‌های تعرفه جمع شد.

سامانه خود نویس گامی بلند در ساماندهی مشاوران املاک

در همین رابطه هادی عباسی معاون وزیر راه وشهرسازی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه سامانه خود نویس خود یکی از مهم‌ترین اقدامات دولت در حوزه بازار مسکن بوده است که نقش بسیاری برای بهبود وضعیت بازار اجاره مسکن  ساماندهی مشاوران املاک داشته است.

به گفته وی، این سامانه از زمان راه اندازی تا به امروز دارای مشکلاتی بود که خوشبختانه این مشکلات برطرف شده از این پس ثبت تمامی قرارداد‌های اجاره  مسکن از طریق سامانه خود نویس الزامی شده است.

او می‌گوید: دریافت کد رهگیری از طریق این سامانه رایگان بوده موجران و مستاجران می‌توانند بامراجعه به این سامانه قرارداد‌های اجاره خود را  منعقد کنند و کدرهگیری دریافت کنند.

افزایش تولید مسکن راهکار نهایی در بهبود وضعیت بازار اجاره مسکن است

همچنین در همین رابطه داود بیگی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه با راه اندازی سامانه خود نویس به هیچ عنوان مشاوران املاک جمع نمی‌شوند،گفت: هنوز به صورت کامل اطلاعات سامانه ایران املاک که امکان تمدید قرار داد وجود داشت منتقل نشده است و هنوز این سامانه دارای خلع‌های است، اما با وجود آنکه برخی عنوان می‌کنند که با راه اندازی این سامانه مشاوران املاک جمع می‌شوند را کامل رد می‌کنم.

وی ادامه داد: دولت باید برای کنترل بازار اجاره مسکن علاوه بر انجام این اقدامات برنامه ریزی برای افزایش تولید مسکن را در دستور کار خود قرار دهد تا از طریق این اقدام بتوانیم بازار اجاره مسکن را به ثبات برسانیم و تا زمانی که تولید وعرضه مسکن متناسب نباشند نمی‌توان امید داشت که بازار به آرامش می‌رسد.

او بیان کرد: همزمان با افتتاح و بهره برداری از واحد‌های نهضت ملی مسکن طی امسال می‌توان امید داشت که این بازار طی امسال به آرامش و ثبات می‌رسد.

براساس این گزارش  یکی از برنامه‌های که دولت و مجلس امسال به مرحله اجرایی خواهد رساند طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی است که از سال گذشته در مجلس به تصویب رسیده و در انتظار تصویب شورای نگهبان است که در این زمینه هم وزیر راه وشهرسازی اعلام کرده است که با اجرایی شدن این طرح به طور قطع بازار اجاره مسکن به ثبات خواهد رسید.

گفتنی است امسال به طور قطع با افزایش تولید و عرضه بخشی از واحد‌های نهضت ملی مسکن و همچنین مسکن مهر شاهد بهبود وضعیت بازار مسکن و در نهایت بازار اجاره خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • انحصارزدایی از بازار اجاره نویسی با اعطای حق انتخاب به مردم
  • بهترین ابزار مهار نوسان اخیر ارزی، اوراق گواهی بود
  • هدف‌گذاری برای تسهیل پرداخت تسهیلات خرد توسط بانک‌ها
  • قانون وام ازدواج ، فرزندآوری و مسکن ابلاغ شد
  • ابلاغ قانون پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، فرزندآوری و مسکن در سال ۱۴۰۳
  • شرایط دریافت ۷۰۰ میلیون تومان وام ازدواج اعلام شد/ شرط مهم برای پرداخت وام سه میلیاردی به خانواده‌های فاقد مسکن/ وام فرزندآوری چند میلیون تومان شد؟
  • ابلاغ قانون پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و مسکن
  • قانون وام ازدواج، فرزندآوری و مسکن ابلاغ شد
  • نتیجه آخرین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی اعلام شد
  • ابلاغ قانون پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزند و مسکن به شبکه بانکی