Web Analytics Made Easy - Statcounter

قوانین علم فیزیک با تمام پیچیدگی‌های خود زندگی‌ها را شیرین می‌کند به گونه‌ای که اگر نباشد هیچکس قادر به راه رفتن یا حتی نوشتن نیست.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، از آنجایی که کاربرد علوم مختلف در زندگی روزمره یکی از سوالات پرتکرار و همیشگی محصلان در کلاس‌های درس است بر آن شدیم تا بخشی از کاربرد‌های علوم گوناگون را به تفکیک مطرح کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این قسمت فیزیک از زمان بیدار شدن تا رفتن به مدرسه یا محل کار! 
فیزیک یا مطالعه ماده، انرژی و تعامل بین آن‌ها به ما کمک می‌کند تا قاعده و قانون‌هایی را که بر دنیای فیزیکی حاکم است درک کنیم. همه دانش‌آموزان فیزیک را در سطوح عمیق مطالعه نمی‌کنند، اما هر دانش‌آموزی مفاهیم پایه‌ای فیزیک را برای حرکت در زندگی روزمره خود نیاز دارد. چگونه هرکسی در زندگی روزمره خود از مفاهیم فیزیکی استفاده می‌کند؟
ساعت زنگ‌دار
درست زمانی که از خواب بیدار می‌شوید، فیزیک وارد زندگی شما می‌شود. صدای وزوز ساعت زنگ‌دار به شما کمک می‌‌کند تا هر روز طبق برنامه بیدار شوید. صدا چیزی است که نمی‌توانید ببینید، اما آن را می‌شنوید یا تجربه می‌کنید. درواقع صدایی که شما را هر روز از خواب بیدار می‌کند پدیده‌ای فیزیکی است. فیزیک منشا، انتشار و ویژگی‌های صدا را مطالعه می‌کند.     اتو بخار
درست زمانی که صبح با صدای ساعت زنگدار از خواب بیدار شدید و برای رفتن به مدرسه، دانشگاه یا محل کار آماده می‌شوید برای مرتب کردن لباس‌های خود به اتو نیاز دارید و اینجا جاییست که فیزیک وارد می‌شود. اتو بخار وسیله‌ای است که برای خروج بخار از قوانین فیزیکی زیادی استفاده می‌کند. اصلی‌ترین قانون فیزیکی که در اتوبخار استفاده می‌شود «گرما» است. گرما در ترمودینامیک نوعی انتقال انرژی از جسم گرمتر به جسم سردتر است. اتو تنها با داشتن یک صفحه فلزی گرم این کار را انجام می‌دهد.  
راه رفتن
حالا وقتی برای مدرسه یا محل کار خود آماده شدید، لازم است مدتی را قدم بزنید تا به اتومبیل برسید یا از اتومبیل به مکان مورد نظر بروید. اگر به راحتی می‌توانید راه بروید فقط به دلیل فیزیک است. علت اینکه در یک جاده یا پارک راه می‌روید و لیز نمی‌خورید وجود نوعی سختی یا مقاومت بین کف کفش شما و سطح جاده است. این مقاومت «اصطکاک» یا «کشش» نام دارد. با این حال وقتی پوست موزی زیر پای شما می‌آید زمین می‌خورید. علت زمین خوردن در این حالت چیست؟ بسیار ساده است. زمین خوردن به دلیل کاهش اصطکاک بین کفش شما و سطح جاده روی پوست موز لیز اتفاق می‌افتد.     کمربند ایمنی اتومبیل
آیا تا به حال توجه کرده‌اید که کمربند اتومبیل شما با چه اصلی کار می‌کند؟ این اصل همان فیزیک است. وقتی کمربند ایمنی اتومبیل خود را محکم می‌کنید، از مفهوم «اینرسی» کمک می‌گیرید. اینرسی عدم تمایل یا لختی یک جسم برای تغییر حالت ایستا یا حرکت است. در صورت تصادف، کمربند ایمنی به جلوگیری از حرکت بدن شما به سمت جلو، کمک می‌کند، زیرا بدن شما بدلیل قانون اینرسی تمایل دارد حرکت رو به جلوی خود را ادامه دهد.     خودکار ساچمه‌ای
چه در محل کار باشید و چه در مدرسه، خودکار‌ها ابزار‌های نوشتاری شما هستند. اگر فیزیک وجود نداشت، نمی‌توانستید با خودکارهای ساچمه‌ای روی کاغذ بنویسید. در این مورد، مفهوم گرانش وارد می‌شود. همانطور که خودکارتان روی کاغذ حرکت می‌کند، ساچمه می‌چرخد و نیروی گرانش جوهر را به نوک ساچمه می‌کشد؛ جوهر به کاغذ منتقل شده و نوشتن صورت می‌گیرد.    

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اینرسی گرانش زمین محل کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۶۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمد مخبر، عصر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس ضمن شرکت در سیزدهمین نشست هیات امنا از جدیدترین دستاوردهای شرکت های دانش بنیان این مجموعه علمی در حوزه تولیدات و تجهیزات پزشکی، دارویی، حمل و نقل و طراحی و ساخت تجهیزات هواپیما، مالی و بانکی، صنعتی و انرژی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان جدیدترین تولیدات علمی و فن آور شرکت های دانش بنیان این مجموعه و برخی مشکلات آنها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور طی سخنانی در سیزدهمین نشست هیات امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت با تاکید بر اینکه پارک فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان های مهم اقتصادی و تجاری بین المللی، باید شرکت های دانش بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.

مخبر با اشاره به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حمله موشکی نظامیان صهیونیست به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

وی با اشاره به اهمیت پارک‌های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان به عنوان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل اداره و حل مسائل کشور تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بسترهای دانش بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ماموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.

وی همچنین با تاکید براینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه ها و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و تلاش های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می کنیم که تمام مشکلات و مسایل کشور توسط این جوانان حل شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسأله با مراجعه به نیروی های نخبه، جوان، با انگیزه، دیندار و وطن پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.

مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت های دانش بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور همواره بر فعال کردن بیش از پیش حرکت شرکت های دانش بنیان تاکید کرده و دستورات لازم را در این زمینه صادر کرده اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری های دانش بنیان، هوش مصنوعی و فناوری های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیروهای جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.

وی اظهار کرد: وزارتخانه‌ ها موظف هستند حمایت از حرکت دانش بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسایل و خواست های این شرکت های دانش بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.

مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت های شرکت های دانش بنیان تاکید کرد: دستگاه‌ ها باید به محصولات و دستاوردهای این شرکت ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می شود.

معاون اول رئیس جمهور به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیروهای نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیلکرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می شود.

در این بازدید سه ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

کد خبر 845133 برچسب‌ها استارت‌آپ تکنولوژی (فناوری) دانش بنیان دولت سیزدهم محمد مخبر

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی بدون حمایت آمریکا یک روز هم قادر به حمایت از خود نیست
  • برگزاری المپیاد‌های علمی دانش آموزان در تبریز
  • آزمون مرحله دوم المپیاد‌های علمی دانش آموزان در تبریز
  • همایش استانی روز فیزیک در دانشگاه صنعتی اصفهان
  • همایش استانی روز فیزیک در دانشگاه صنعتی اصفهان + فیلم
  • ریشه های عشق در زندگی گرایی ایرانیان / بدیو: عشق در آثار کگور در زندگی رخ می دهد
  • حرکت قطارهای جنوب شرق بدون معطلی
  • طرح ملی زندگی با آیه‌ها برای مدت طولانی اجرا می‌شود
  • معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است
  • چرا دانشمندان اسم این مورچه را «لرد وُلدمورت» گذاشته‌اند؟!