Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@21:01:22 GMT

برای فلسطینی‌ها فیل و خر فرقی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۷۵۷۲

برای فلسطینی‌ها فیل و خر فرقی ندارد

آمریکا علی‌رغم وعده‌های مکررش به ملت فلسطین درباره تحقق حق آنها برای داشتن کشور مستقل اما بارها پشت آنها را خالی کرده است و پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آتی این کشور که پیشتر معاون باراک اوباما بود هم فلسطینی‌ها را به تأسیس کشور مورد نظرشان نمی‌رساند و علی‌رغم تعویق اجرای طرح الحاق، این طرح به قوت خود باقی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، شبکه خبری المیادین در گزارشی درباره طرح الحاق کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی و ارتباط آمریکا با آن نوشت: "با وجو آن‌که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل نتوانست وعده انتخاباتی خود درباره اجرای طرح الحاق را در اول ژوئیه محقق کند اما این تاخیر هرگز اسرائیل را از ادامه سیاست‌های استعمارگرایانه خود و مورد حمایت واشنگتن باز نمی‌دارد.

در حالی که نزدیک به سه دهه مذاکرات رهبری فلسطین با دولت آمریکا تنها به دادن امتیازات پیاپی توسط فلسطین منجر شد، به نظر می‌رسد که رهبری فلسطین از شکست‌های مذاکرات قبلی خود با دولت‌های متوالی آمریکا درس نگرفته و همچنان به واشنگتن به عنوان یک طرف قادر به احیای حق و حقوق فلسطین و برآورده کردن آرمان‌های فلسطینی‌ها برای دستیابی به حاکمیت نگاه می‌کند.

در مصاحبه‌ای که بنیاد "کارنگی" با محمد اشتیه، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین انجام داد، وی برای بازنگری در "چشم‌انداز" صلح دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به پیروزی جو بایدن، کاندیدای دموکرات در انتخابات آتی آمریکا تکیه کرد، این درحالی است که جانبداری بایدن از اسرائیل کاملا واضح و آشکار است و در مناسبت‌های مختلف خواستار حفاظت از منافع این رژیم در خاورمیانه شده است.

در اواخر دهه ۸۰ قرن گذشته، رهبری فلسطین کانال‌های ارتباطی را با دولت آمریکا باز کرد اما جهت گیری‌های سیاست خارجی آمریکا متشکل از دو حزب آن یعنی دموکرات و جمهوری خواه نسبت به فلسطین، همیشه رویکرد سیاسی ناعادلانه‌ای را نسبت به فلسطینی‌ها دنبال کرده و سیاست خارجه مغرضانه و جانبدارانه‌ای را به نفع اسرائیل در پیش گرفته است. بیشتر مذاکراتی که تاکنون به رهبری آمریکا میان دو طرف صورت گرفته، درصدد گرفتن امتیازهای بیشتر از فلسطینی‌ها بوده و همچنین کاملا به حقوق تاریخی آنها طبق قانون بین‌المللی بی‌اعتنا بوده است.

از زمان اشغال اراضی کرانه باختری در سال ۱۹۶۷ تاکنون اسرائیل حدود ۲۴۰ شهرک و کانون شهرک‌سازی را در کرانه باختری و قدس شرقی بنا کرده است و حتی پس از امضای توافقنامه اسلو در سال ۱۹۹۳ توسط یاسر عرفات، رئیس سابق تشکیلات خودگردان فلسطین و تحت نظارت آمریکا و همچنین با حضور بیل کلینتون، رئیس جمهوری وقت آمریکا، شهرک‌های اسرائیلی در حال توسعه و گسترش هستند.

انتخاب جورج بوش در سال ۲۰۰۴ به ایجاد پیشینه‌ای برای اعلام "چشم‌انداز صلح" ترامپ کمک کرد، چراکه جورج بوش در پیامی به آریل شارون، نخست‌وزیر اسبق اسرائیل از موضع این رژیم و مخالفت با حق بازگشت آوارگان فلسطینی حمایت کرد و الحاق شهرک‌های اسرائیلی اصلی به اراضی اشغالی را تأیید کرد. او در همین حال، مدعی شد که ایالات متحده از تأسیس کشور مستقل فلسطین حمایت می‌کند.

پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ آمریکا دید مثبت رهبری فلسطین و انتظارات آنها را از رخ دادن تحولات اساسی در پرونده فلسطین به همراه داشت اما سیاست‌ها و دیدگاه وی نسبت به مناقشه فلسطین و اسرائیل با رویکردی که رؤسای جمهوری پیش از وی در پیش گرفتند، هماهنگ بود، چراکه سیاست‌های دولت اوباما در قبال روند صلح فلسطین و اسرائیل به جای عمل بر حرف متمرکز شد.

اوباما در سخنرانی که در قاهره انجام داد، مدعی شد که "اوضاع فلسطین قابل تحمل نیست و آمریکا هیچ‌گاه به آرزوها و آرمان‌های قانونی فلسطینی‌ها ازجمله کرامت و کشور مختص آنها پشت نخواهد کرد"، علی‌رغم این تعهد، سیاست‌های وی این آرزوهای فلسطینی‌ها را تضعیف کرد و تشکیلات خودگردان فلسطین را تحت فشار قرار داد تا "گزارش گلدستون" را رها کند؛ گزارشی که به شواهدی مبنی بر ارتکاب جنایات جنگی توسط اسرائیل در تجاوز به غزه در سال ۲۰۰۸ دست یافته بود. تشکیلات خودگردان فلسطین را تحت فشار قرار داد و این گزارش از سازمان ملل متحد خارج شد و به دنبال آن اسرائیل به شهرک سازی خود ادامه داد.

با روی کار آمدن ترامپ، دولت وی از هر بهانه‌ای برای میانجی‌گری یا مذاکره درباره مبانی مشروعیت بین‌المللی صرف نظر کرد. وی در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ قدس را به عنوان پایتخت "اسرائیل" به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را به این شهر منتقل کرد. یک سال بعد، ترامپ کمک‌های مالی خود به آژانس کار و امداد آوارگان فلسطینی (آنروا) را متوقف کرد.

در همین سال وزارت خارجه آمریکا دیگر به کرانه باختری، نوار غزه و قدس شرقی با نام "مناطق اشغالی" اشاره نکرد. "چشم انداز صلح" خاورمیانه (معامله قرن) هم که اواخر سال گذشته میلادی رونمایی شد، به اسرائیل اجازه می‌دهد که تسلط ۳۰ درصد از اراضی فلسطین را به دست بگیرد و شهرک‌های کرانه باختری و غور اردن را به اراضی اشغالی الحاق کند.

همزمان با موج الحاق، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، وزرا و مشاوران او در رام الله به صدور بیانیه‌های بیهوده در محکومیت این اقدام ادامه می‌دهند و تهدید به خروج از توافقنامه اسلو و توافقنامه هماهنگی امنیتی با اسرائیل می‌کنند.

با این وجود، اما هیچ یک از وزارتخانه‌های فلسطین بسته نشد، هیچ وزیری استعفا نکرد و زندانیان از زندان‌های امنیتی فلسطین آزاد نشدند. رهبری فلسطین نه تنها استراتژی مابعد خروج از توافقنامه اسلو و اقداماتی که پس از آن انجام می‌دهد را به ملت فلسطین ارائه نکرد، بلکه به پاسخگویی به طرح الحاق در یک کنفرانس مرکزی در "أریحا" متوسل شد و در این کنفرانس به حضور بین‌المللی اعتماد کرد و بار دیگر به عقب‌نشینی دولت منتخب آمریکا در نوامبر پیش‌ رو از تصمیمات ترامپ امید بست.

همانگونه که امیدهای رهبری فلسطین به دولت‌های کلینتون، بوش و اوباما ناامید شده بودند، چشم‌انداز ترامپ نیز بار دیگر ناکامی دلبستگی‌ها و امیدهای رهبری فلسطین را آشکار کرد. الحاق کرانه باختری ستون اساسی "چشم انداز" ترامپ برای صلح است که تلاش می‌کند فلسطینی‌ها پراکنده و متفرق باقی بمانند.

هزینه‌ای که آوارگان فلسطینی در اردوگاه‌ها و خارج آنها و تحت اشغال و محاصره اسرائیل متحمل می‌شوند، نتیجه شکست رهبری آنهاست و تهدیدهایی که توسط تشکیلات خودگردان فلسطین مطرح می‌شوند تهدیدهای بیهوده و بدون عمل هستند.

آمریکا علی‌رغم وعده‌های مکررش به ملت فلسطین درباره تحقق حق آنها برای داشتن کشور مستقل اما بارها پشت آنها را خالی کرده است و پیروزی جو بایدن در انتخابات که پیشتر معاون باراک اوباما بود، فلسطینی‌ها را به تاسیس کشور مورد نظرشان نمی‌رساند و علی‌رغم به تعویق افتادن طرح الحاق، الحاق اراضی فلسطینی به اراضی اشغالی توسط اسرائیل متوقف نخواهد شد".

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: الحاق کرانه باختری تشکیلات خودگردان فلسطین کرانه باختری رهبری فلسطین فلسطینی ها چشم انداز طرح الحاق سیاست ها علی رغم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۷۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟

 در بیانیه نویسندگان آمده است که انجمن قلم آمریکا به تعهد اعلام‌شده سازمان به صلح و برابری برای همه، و آزادی و امنیت برای نویسندگان در همه جا خیانت کرده است.

مراسم اهدای جوایز قرار بود در ۲۹ آوریل در تاون هال شهر نیویورک برگزار شود، اما اکنون لغو شده است. این جمع از نویسندگان با امضای نامه‌ای خواستار استعفای فوری مدیرعامل این سازمان، مدیر آن و تمام اعضای کمیته اجرایی آن شدند و بر «تضاد فاحش» بین موضع انجمن قلم آمریکا و سایر مراکز قلم در سراسر جهان تاکید کرد.

در بخشی از این نامه آمده بود که انجمن قلم انگلیس، همراه با قلم ایرلند و قلم ولز، به صراحت از موضع غیرانتقادی دولت بریتانیا در قبال اسرائیل انتقاد کرده‌اند، خواستار تحقیقات در مورد فروش تسلیحات به اسرائیل شده‌اند و خواستار اعمال فشار سیاسی به اسرائیل برای تبعیت از قوانین بین‌المللی شده‌اند. در مقابل، انجمن قلم آمریکا هیچ انتقادی به همدستی آمریکا در بمباران غزه نداشته است.

پیش‌تر نیز در ماه فوریه بیش از ۵۰۰ نویسنده با امضای نامه‌ای سرگشاه نسبت به رویکرد منفعل و سکوت انجمن قلم آمریکا (PEN) نسبت به کشتار روزنامه‌نگاران، نویسندگان و شاعران فلسطینی توسط رژیم اسرائیل انتقاد کرده بودند. در این نامه سرگشاده نویسندگان و متخصصان ادبی از جمله «روکسان گی»، «مازا منگیست» و «نانا کوامه آجی-برنیاه» به انجمن قلم آمریکا (PEN) از این سازمان خواسته بودند تا موضع محکم‌تری در قبال جنگ اسرائیل در غزه اتخاذ کند.

البته انجمن قلم آمریکا به این انتقاد‌ها پاسخ داد و با استناد به اینکه آنها «در کنار نویسندگان غزه ایستاده‌اند» خواستار آتش‌بس فوری شد و بر گسترش حمایت خود از نویسندگان فلسطینی از طریق صندوق اضطراری خود تأکید کرد.

از زمان شروع جنگ رژیم صهیونیستی و حماس، نویسندگان وابسته به انجمن قلم آمریکا (PEN) بار‌ها این سازمان را برای حمایت از اسراییل و کم اهمیت جلوه دادن جنایاتی که علیه نویسندگان و روزنامه نگاران فلسطینی انجام داده است، محکوم کرده‌اند.

اکنون انجمن قلم آمریکا که با نارضایتی گسترده‌ای از واکنش‌ها علیه خود روبه روشده، مراسم اهدای جوایز سالانه خود را لغو کرد. ده‌ها نامزد از این رویداد که قرار بود هفته آینده برگزار شود، انصراف داده بودند.

«پن» یک سازمان ادبی از آزادی بیان حمایت می‌کند، هر سال صد‌ها هزار دلار جایزه اهدا می‌کند که جایزه ۷۵ هزار دلاری جین استاین برای بهترین کتاب از جمله آنهاست؛ اما با انصراف ۹ نویسنده از ۱۰ فینالیست این جایزه و انصراف نامزد‌های دیگری از بخش‌های مختلف از ترجمه گرفته تا بهترین کتاب اول، برگزاری مراسم که قرار بود در تالار شهر منهتن شکل بگیرد، غیر قابل اجرا بود.

کاترینا واندن هوول، وندی واندن هوول و بیل کلگ به نمایندگی از بنیاد و دارایی ادبی جین استاین بیانیه زیر را ارائه کردند: جین استاین مدافع پرشور حقوق فلسطین بود و از نویسندگان فلسطینی حمایت و تجلیل کرد. در حالی که او جایزه PEN آمریکا را به نام خود برای جلب توجه و حمایت معنادار از نویسندگان دارای بالاترین دستاورد ادبی تاسیس کرد، می‌دانیم که او به موضع و فداکاری نویسندگانی که امسال از رقابت کنار کشیده‌اند، احترام می‌گذاشت. برای احترام به تصمیم آنها، املاک جین استین از انجمن قلم آمریکا خواسته است تا این جایزه ۷۵ هزار دلاری را به صندوق امداد کودکان فلسطین اهدا کند.

سوزان نوسل، مدیر عامل PEN آمریکا در بیانیه‌ای که دوشنبه منتشر شد، گفت: حجم زیادی کار برای این مراسم انجام می‌شود و همه ما از این نتیجه متاسف هستیم، اما در نهایت به این نتیجه رسیدیم که امکان ندارد جشنی را به روشی که امیدوار بودیم و برنامه ریزی کرده بودیم برگزار کنیم.

از زمان آغاز جنگ در اکتبر گذشته، نویسندگان وابسته به انجمن قلم بار‌ها این سازمان را به اتهام حمایت از اسراییل و کم اهمیت جلوه دادن جنایات علیه نویسندگان و روزنامه نگاران فلسطینی محکوم کرده اند. در نامه سرگشاده‌ای که ماه گذشته منتشر شد و نائومی کلاین و لوری مور از امضا کنندگان آن بودند، امضاکنندگان از «پن» برای بسیج نکردن «هیچ حمایت هماهنگ اساسی» از مردم فلسطینی و پافشاری نکردن بر ماموریت خود که «رد کردن همه نفرت‌ها و حمایت از آرمان‌های بشری برای زندگی در صلح وبرابری» است، انتقاد کردند.

انجمن قلم بار‌ها خواستار آتش‌بس در غزه شده و به ایجاد صندوق اضطراری ۱۰۰ هزار دلاری برای نویسندگان فلسطینی کمک کرده، اما اعضای آن این اقدامات را در برابر نسل‌کشی رژیم صهیونیستی کافی نمی‌دانند.

منبع : ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال
  • از تصاویر تظاهرات دانشگاهی در سراسر ایالات متحده علیه اسرائیل تا حمله اسرائیل به اردوگاه پناهندگان فلسطینی
  • حماس: تعطیلی مسجدالاقصی، مشروعیتی به اسرائیل نمی‌دهد
  • دلیل انصراف نامزد‌های جایزه قلم آمریکا چه بود؟
  • چرا رای‌گیری شورای امنیت درباره فلسطین امیدوارکننده است؟
  • زیرپوست وتوی کشور فلسطین
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • همدستی این پیام رسان با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین + جزئیات
  • همدستی واتساپ با اسرائیل برای کشتار مردم فلسطین
  • مراسم انجمن قلم آمریکا لغو شد/ ایستادگی نویسندگان برای فلسطین