Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-18@13:45:32 GMT

مصرف پنیر سنتی مهم ترین عامل ابتلا به تب مالت در یزد

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۹۰۰۴

مصرف پنیر سنتی مهم ترین عامل ابتلا به تب مالت در یزد

تاج فیروزه گفت: هم اکنون بیشتر آلودگی به تب مالت در استان یزد از طریق مصرف لبنیات آلوده اتفاق می افتد و مهمترین فرآورده ای که در استان باعث انتقال بیماری شده پنیر سنتی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس بیماریهای مشترک مرکز بهداشت استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی، هر بیماری یا عفونتی که به طور طبیعی بین حیوانات مهره دار و انسان انتقال می یابد، بیماری قابل انتقال بین انسان و حیوان نامیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اکبر تاج فیروزه افزود: براساس آمار سازمان بهداشت جهانی ۲۵ درصد مرگ و میر جهان در رابطه با بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده که این آمار در کشورهای در حال توسعه به یک سوم نیز می رسد.

وی گفت: بر اساس بررسی های صورت گرفته معادل ۴۷ درصد بیماری های انسان به طور مستقیم یا غیرمستقیم از طریق حیوانات انتقال می یابد. هم چنین در ۴۰ سال اخیر بسیاری از بیماری های عفونی جدید در بخش هایی از دنیا شایع شده که بخش وسیعی از آنها جزء بیماری مشترک یا اصطلاحاً زئونوز بوده است.

تاج فیروزه اظهار کرد: یکی از مهمترین بیماریهایی که از حیوان به انسان منتقل می شود ، تب مالت است. این بیماری در حیوانات منجر به سقط جنین در دام های آبستن ، کاهش وزن و شیر گردیده و سبب زیان اقتصادی فراوانی در دامداری ها می شود. همچنین از طریق دفع باکتری توسط دام های مبتلا، مراتع و محل های نگهداری دام ها آلوده شده ، دام های سالم را مبتلا کرده و سبب شیوع بیشتر بیماری می شود. این بیماری یکی از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان است که هم به لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ بهداشت عمومی دارای اهمیت می باشد.

وی ادامه داد: ابتلا انسان به تب مالت باعث از کارافتادگی به مدت نسبتا طولانی، هزینه درمانی سنگین و گاه عوارض طولانی مدت در شخص مبتلا می شود.

این مقام مسئول بیان کرد: رواج دامداری های سنتی، عادات غذایی غیربهداشتی، ناکافی بودن آگاهی شهروندان در رعایت اصول بهداشت فردی و محیطی، استاندارد نبودن روش های جمع آوری و آماده سازی شیر و تهیه لبنیات، جا به جایی و حمل و نقل بدون کنترل دام و نظارت دامپزشک به همراه ناکافی بودن پوشش کامل واکسیناسیون دام ها از جمله عوامل شیوع این بیماری به شمار می آید. همچنین قطع حلقه بیماری درگرو سلامت دام و رعایت موازین بهداشتی و اقدامات پیشگیرانه است.

 

چطور از  بروز تب مالت جلوگیری کنیم؟

تاج فیروزه عنوان کرد: استریلیزه و یا پاستوریزه کردن شیر باکتری بروسلا که عامل بیماری تب مالت است را نابود می کند. البته بقای بروسلا در فرآورده های غذایی بستگی به نوع ماده غذایی، میزان رطوبت، حرارت، تغییرات PH و عمل بیولوژیکی دیگر باکتریهای موجود و مدت زمان نگهداری فرآورده دارد.

وی هشدار داد: متاسفانه در بعضی  از مناطق شیر به صورت خام مصرف شده و پنیر تازه از شیر حرارت ندیده تولید می شود که این موضوع عاملی برای ابتلا به تب مالت است.

وی افزود: همچنین برای کاهش خطر ابتلا به تب مالت افرادی که با  دام سر و کار دارند می بایست در زمان کار با حیوانات مرده یا بیمار و یا بافت حیوانات و همچنین در زمان کمک به تولد نوزاد حیوانات از دستکش های پلاستیکی و ماسک استفاده کنند.

کارشناس بیماریهای مشترک مرکز بهداشت استان یزد تاکید کرد: واکسیناسیون دام ها بر علیه تب مالت  می تواند به کنترل بیماری کمک شایانی بکند لذا دامداران حتما باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند. باید دانست این واکسیناسیون به صورت رایگان توسط دامپزشکی صورت می گیرد.

وی تاکید کرد: از طریق کنترل و مراقبت، انجام واکسیناسیون، کشف و حذف دام های آلوده و همچنین آموزش به دامپروران می توان تب مالت را کنترل کرد زیرا تب مالت قابلیت انتقال انسان به انسان را ندارد.

 

علت افزایش ابتلا به تب مالت در شهرستان خاتم

وی در پاسخ به این سوال که علت افزایش دو برابری ابتلا به تب مالت در شهرستان خاتم استان یزد چیست، بیان داشت: شهرستان خاتم تا قبل از سال ۹۶ دچار یک سری خشکسالی بود که در نتیجه باعث شد کشاورزان دام‌های خود را به فروش برسانند. اما در سال ۹۷ و با بارش باران و سبزشدن مراتع دامداران مجددا شروع به خرید دام از سایر استان ها کردند. در نتیجه دام های آلوده به این منطقه راه پیدا کردند.  

تاج فیروزه اضافه کرد: دامدار باید دام های آلوده را شناسایی کرده و سپس نسبت به حذف دام آلوده اقدام کند. دامپزشکی بابت این مساله غرامت اندکی می‌دهد که نسبت به قیمت دام بسیار ناچیز است. راهکاری که در این زمینه پیش بینی شده این است که افراد دام های خود را بیمه کنند تا هم غرامت و هم مبلغ بیمه را دریافت کنند.

کارشناس بیماریهای مشترک مرکز بهداشت استان یزد ابراز داشت: هم اکنون بیشتر آلودگی ها از طریق مصرف لبنیات آلوده اتفاق می افتد و مهمترین فرآورده ای که در آمار استانی و شهرستان خاتم باعث انتقال بیماری شده در درجه اول پنیر است. زیرا برای تهیه پنیر محلی به خاطر طعم یا شیر را نمی جوشانند یا به مقدار کمی حرارت می دهند. همچنین اضافه کردن شیر خام به ماست و یا گرفتن سرشیر بدون جوشاندن شیر نیز از دیگر عوامل مهم در این زمینه هستند.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ابتلا به تب مالت تب مالت شهرستان خاتم تاج فیروزه استان یزد دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۹۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای جلوگیری از سرطان روده مسواک بزنید

محققان به ارتباط بین بهداشت دهان و دندان و ابتلا به سرطان کولون دست یافته‌اند.

به گزارش اعتمادآنلاین، روزنامه میرور در گزارشی نوشت: دندانپزشکان نسبت به تأثیر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان در تشدید سرطان هشدار دادند. 

به گفته این پزشکان، بر اساس تحقیقی که اخیراً انجام گرفته، ارتباط خیره‌کننده‌ای بین نحوه توجه به دندان‌ها و خطر ابتلا به سرطان کولون پیدا شده است که ظاهراً نوع خاصی از باکتری که در دهان ما ایجاد می‌شود، عامل به وجود آورنده آن است.

طبق گفته این دانشمندان، اگر ما به شکل صحیحی اقدام به شستن دندان‌های خود نکنیم باکتری به نام Fusobacterium nucleatum در دهان ما رشدونمو می‌کند و باعث می‌شود تا شرایط افراد مبتلا به سرطان کولون و روده بزرگ تشدید شود.

اما اگر روزانه دو بار مسواک بزنیم، این فعالیت ساده می‌تواند به شکل عمده‌ای از انتقال این باکتری مضر از دهان به بقیه بدن جلوگیری کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • خونگیری از ۷ هزار راس دام برای تشخیص بیماری مشترک بروسلوز (تب مالت) در تربت حیدریه
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • برای جلوگیری از سرطان روده مسواک بزنید
  • حواستان به افسردگی دوران سالمندی باشد
  • چشم‌رنگی‌ها در معرض این بیماری
  • آبله مرغان، بیماری شایع اولین فصل سال است
  • پرداخت تسهیلات به هنرمندان صنایع‌ دستی گیلان
  • به این دلایل به کودکتان زیاد بستنی ندهید
  • آیا مصرف زیاد شکر باعث دیابت می‌شود؟