Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-19@13:41:39 GMT

تعبیر نیکی هیلی از سند همکاری ایران - چین

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۹۲۵۰

تعبیر نیکی هیلی از سند همکاری ایران - چین

به گزارش گروه  همشهری آنلاین به نقل از فارس، «نیکی هیلی»، نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد از سند همکاری ایران و چین به عنوان تحولی یاد کرده که به «پایان انزوای جهانی ایران» منجر خواهد شد.

هیلی با به اشتراک گذاشتن مطلبی از رسانه آمریکایی «آکسیوس» در توئیتر که در آن از همکاری ایران-چین به عنوان «تحول خطرناک» یاد شده نوشت: «چین با ایران شریک شده تا به انزوای جهانی ایران پایان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» هیلی در ادامه، بخشی از مطلب آکسیوس که در آن به کلیاتی از مفاد سند همکاری ایران و چین اشاره شده را نقل قول کرده است: «این همکاری، حضور چین در بخش‌های بانکی، مخابرات، بنادر، خطوط ریلی و ده‌ها پروژ دیگر را به شدت گسترش می‌دهد.»

اول تیرماه امسال در خبر کوتاهی اعلام شد که پیش نویس نهایی سند «برنامه ۲۵ ساله همکاری های جامع ایران و چین» به تصویب هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران رسید و وزارت امورخارجه مامور انجام اقدامات نهایی تا امضای این سند با طرف چینی شد. این سند با عنوان رسمی «برنامه همکاری های جامع ایران و چین » ثبت شده و حوزه‌های  سیاسی، امنیتی، دفاعی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصادی، علمی، جهانگردی، نفت و انرژی، زیرساخت های مخابراتی و فناوری ارتباطات، تجارت، بهداشت و سلامت و ... را شامل می‌شود.

در برخی از بندها صحبت از تسهیل سرمایه گذاری و فاینانس است و برخی از بندها از حمایت های متقابل سیاسی در مجامع بین المللی می‌گوید. در حوزه نظامی و دفاعی موضوعاتی همچون آموزش، انتقال فناوری های دفاعی، مبارزه با تروریسم و رزمایش مشترک آمده است.

از نکات بسیار مهم این سند می‌توان به توافق بر سر تجارت با ارزهای ملی یاد کرد. همچنین در این سند بارها به طرح بزرگ چین به نام «یک کمربند- یک راه» (طرحی بر بستر مسیر جاده ابریشم) اشاره شده و این که ایران می تواند ضمن مشارکت فعال در این طرح جهانی،  از فواید اقتصادی و صندوق اعطای وام این طرح نیز بهره مند شود.

بر اساس این مدارک چین وارد کننده ثابت نفت از ایران خواهد بود و ایران نیز باید نگرانی‌های چین برای بازگشت سرمایه گذاری خود را برطرف کند.

ارتقای همکاری‌های بانکی ، مالی و بیمه‌ای و گشایش شعبات بانک های ایران و تاسیس بانک مشترک ایران و چین به ویژه ایجاد پیام رسان ملی میان دو کشور به جای سوییفت نیز مطرح شده است.

کمک به ساخت خط آهن در نقاط مختلف کشور، افزایش صادرات فراورده های نفتی به چین، کمک و سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت های انرژی فسیلی، سرمایه گذاری در تقویت کریدورهای راهبردی که از ایران می گذرند، سرمایه گذاری برای توسعه تولید و صادرات انرژی از ایران به کشورهای منطقه، مشارکت در توسعه همه جانبه سواحل مکران، کمک به ایران برای ایجاد نسل5 اینترنت و تقویت شبکه ملی اطلاعات، سرمایه گذاری برای تولید انرژی‌های پاک در مناطق کویری ایران،کمک به توسعه صنعت صلح آمیزهسته‌ای کشورمان و سرمایه گذاری در تامین واگن مترو و ساخت خطوط مترو در شهرهای بزرگ و شهرهای جدید ایران از جمله دیگر بخش‌های این سند است.

در روزهای گذشته رسانه‌های آمریکای این تفاهم‌نامه میان ایران و چین را برای سیاست‌های ضد ایرانی دولت آمریکا خطرناک ارزیابی کرده‌اند. روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» در گزارشی روز یکشنبه این سند را اقدامی در جهت تضعیف تلاش‌های ضدایرانی دولت دونالد ترامپ توصیف کرده است. روزنامه وال‌استریت‌ژورنال هم نوشته توافق ایران-چین فشار اقتصادی آمریکا بر هر دو کشور را کاهش خواهد داد.

کد خبر 530631 برچسب‌ها ایران و آمریکا ایران و چین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا ایران و چین سرمایه گذاری همکاری ایران ایران و چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۹۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه ۷: ایران با آژانس همکاری کند/مخالفت با عملیات نظامی اسرائیل در رفح

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزرای خارجه گروه ۷ که در ایتالیا دور هم جمع شده‌اند، امروز جمعه در واکنش به حمله منتسب به رژیم صهیونیستی در ایران تاکید کردند که ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که هرگونه تشدید تنش در خاورمیانه را متوقف کنند. 

براساس گزارش الجزیره، وزرای خارجه گروه ۷ مشخصا از ایران و اسرائیل خواسته‌اند که از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنند. 

علیرغم تنش‌آفرینی اسرائیل طی روز‌های اخیر، وزرای خارجه ۷ کشور صنعتی جهان در بیانیه خود مدعی شده‌اند که ایران را به خاطر اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌اش پاسخگو می‌دانند.

همچنین، در بیانیه پایانی نشست وزیران خارجه هفت کشور صنعتی جهان آمده است: ما از ایران می‌خواهیم که تشدید تنش‌های هسته‌ای را متوقف و معکوس کند.

این بیانیه می‌افزاید: ما از ایران می‌خواهیم از ادامه فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم گزارش شده توسط آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای که در چارچوب ارائه شده در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارند و خطرات اشاعه قابل توجهی را ایجاد می‌کنند، خودداری کند.

در این بیانیه آمده است: چنین اقدامی بازگشت به همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را برای فراهم آوردن اطمینان از اینکه برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح آمیز است، فراهم می‌کند. 

وزرای خارجه گروه ۷ همچنین به مساله غزه اشاره کرده و تاکید کردند که باید تلاش بیشتری برای کاهش بحران انسانی ویرانگر در غزه انجام شود. 

این گروه در ادامه بیانیه خود اعلام کردند که با هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح در جنوب غزه مخالف هستند و نسبت به عواقب فاجعه بار آن هشدار دادند.

این گروه مدعی شد «ما خواهان آتش بس فوری و پایدار در غزه، آزادی گروگان‌های اسرائیلی و رسیدن کمک‌های انسان دوستانه به غزه هستیم.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گروه ۷: ایران با آژانس همکاری کند/مخالفت با عملیات نظامی اسرائیل در رفح
  • هشت پیشنهاد ایران به نشست وزیران علوم سازمان همکاری شانگهای
  • مشارکت راهبردی ایران و روسیه در صنعت نفت و گاز
  • افزایش بیش‌از ۱۰۰ میلیون تنی ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی
  • از کنار نخل و دریا «زیر آسمان ایران» را بشنوید
  • ‌ایده‌ها و برنامه‌های مبتکرانه برای تحقق شعار سال فراخوان می‌شوند
  • آمادگی همکاری سازمان منطقه آزاد کیش با صداوسیما برای جذب سرمایه گذار
  • انعقاد تفاهمنامه همکاری میان اتاق بازرگانی ایران و آلمان
  • در سفر نخست وزیر عراق به واشنگتن چه گذشت؟
  • صفر شدن تعرفه صادرات محصولات ایران به روسیه