Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-24@00:51:20 GMT

وسعت شهرک های کشاورزی ۹ برابر شد

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۱۹۴۰۱

به گزارش اکوفارس، ساسان والی زاده سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با تسنیم اظهار کرد: بخش مهمی از مأموریت ما در وزارت جهاد کشاورزی در اجرای شعار سال، مبنی بر جهش تولید خلاصه می‌شود درصورتی‌که بتوانیم  این شعار را در بخش کشاورزی محقق کنیم در واقع خدمتی ماندگار برای کشور رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود در سال جاری میزان تولید محصولات کشاورزی کشور از 124 میلیون تن به 128 میلیون تومان افزایش یابد که باوجود همه تحریم‌ها و محدودیت‌های ناشی از کرونا برای دستیابی به اهداف ترسیم شده تلاش زیادی می‌شود.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بخش کشاورزی پیشران اقتصاد کشور و عامل اصلی رونق اقتصاد ملی به حساب می‌آید ادامه داد:  در سال گذشته بخش کشاورزی رشد 8.8 درصدی داشته است و توانسته یک تنه رشد منفی بخش های دیگر اقتصادی کشور را به مثبت 1.1 دهم درصد ارتقا دهد.

برنامه های وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای الگوی کشت

وی تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی مجموعه اقداماتی برای تحقق اهداف بخش دارد؛ از آن جمله می‌توان به ایجاد نظام یکپارچه اطلاعات اشاره کرد که به نفع تولید رفتار می‌کند و منجر به یکسان‌سازی تصمیمات و تصمیم سازی‌ها می‌شود و از فعالیت‌های جزیره ای در بخش کشاورزی کشور جلوگیری به عمل می‌آورد.

وی اظهار داشت: با ایجاد فرهنگ‌سازی های لازم در بخش کشاورزی، وجود اطلاعات یکپارچه و جامع، سیستم‌های حمایتی مانند خریدهای تضمینی و توافقی و ارائه تسهیلات مانند بیمه کشاورزی می‌توان کشاورزان  را مجاب و تشویق به اجرای الگوی کشت کشاورزی کرد.

  والیزاده گفت: اتفاقی که در سال جاری در جنوب کرمان روی داد (تولید صیفی جات بیشتر از نیاز بازار) درواقع عدم رعایت الگوی کشت کشاورزی بود و تولید به یکباره به حدی افزایش یافت که صنایع تبدیلی ما قابلیت پذیرش آنها را نداشت و بازار داخلی و صادراتی نیز پذیرای آنها نبود که کرونا و تحریم‌ها مشکلات را بیشتر کرد.

وی افزود: برای رفع این مشکل دولت به میدان آمد تا تولید مازاد کشاورزان را خریداری کند تا به این طریق، با بالا رفتن قیمت‌ها از ضرر بیشتر کشاورزان جلوگیری به عمل آورد اما باید توجه داشت که این بودجه در واقع باید برای توسعه کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

این مقام مسئول تأکید کرد: حل بخشی از این مشکلات، وظیفه حاکمیت و برنامه ریزی‌های آن  و بخشی دیگر فرهنگی و رفتاری تولیدکنندگان است.

وی با بیان اینکه تنها یک درصد از کشاورزان کشور تحصیلات دانشگاهی مرتبط کشاورزی دارند گفت: سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی می‌تواند در این زمینه کمک‌رسان بخش کشاورزی باشد تا دانش موردنیاز کشاورزی را به بخش انتقال دهند اما خود کشاورزان نیز باید از دانش لازم بهره‌مند باشند تا بتوانند آن را در نظام کشت اجرا کند.

وسعت شهرک های کشاورزی 9 برابر شد

والیزاده اظهار کرد: 45 هزار هکتار شهرک کشاورزی در دو سال گذشته در کشور اجرایی شده است که این رقم در گذشته تنها 5 هزار هکتار بوده است؛ این شهرک‌ها می‌توانند زمینه ورود استارتاپ ها و کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را در حوزه کشاورزی ایجاد کنند همچنین زمینه ساز تحول در بخش کشاورزی کشور خواهند بود.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه بخش قالب کشاورزان کشور به صورت خرد و معیشتی به کشاورزی می‌پردازند با تکمیل زنجیره‌های تولید در حال ساماندهی آنها برای افزایش بهره‌وری هستیم.

این مقام مسئول گفت: کشاورزی کشور نیازمند رفتار و فرهنگ‌سازی جدید است که رسانه‌ها می‌توانند در این زمینه تأثیر گذار و فرهنگ‌ساز باشد.

ارز مورد نیاز واردات نهاده های دام و طیور تأمین شد

وی در ارتباط با دلایل افزایش قیمت مرغ اظهار کرد: واقعیت این است که در خصوص نهاده های دامی به خصوص جو و ذرت مورد نیاز مرغداران مشکلی نداریم ، برای تهیه سویای موردنیاز تولیدکنندگان هم خوشبختانه بعد از رایزنی‌های انجام شده بانک مرکزی ارز فراوانی برای واردات سویا تخصیص یافت که از طریق کارخانجات روغن‌کشی تا 8 هزار تن کنجاله سویا دریافت می شود.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد:  تأمین و قیمت نهاده‌های رابطه مستقیمی با قیمت تولیدات مرغداران ما دارد که در حال حاضر نگرانی ما بسیار کاهش‌یافته و منابع عظیمی از نهاده‌ها تأمین شده است.

وی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی طرحی برای مدیریت بازار مرغ و نهاده های دامی به رئیس‌جمهور تقدیم کرده است  تصریح کرد: این طرح موجب یکپارچه سازی تأمین، توزیع و قیمت‌گذاری در این صنعت می‌شود و پیشنهاداتی برای تأمین ارزی ، تسهیلات بانکی برای خوراک دام و طیور با کمک بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد.

والیزاده با بیان اینکه بسته‌ای برای حمایت از مرغداران آسیب دیده از کرونا در نظر گرفته شده است اظهار داشت: در روزهای اخیر حجم عظیمی مرغ به قیمت مصوب در میادین میوه و تره بار توزیع شده است که این امر می تواند به تعدیل قیمت مرغ و فروش آن به قیمت منطقی کمک کند.

وی با بیان اینکه قیمت واقعی مرغ  آن است که تولید کننده از تولید خود سود  و مصرف‌کننده نیز توان خرید آن را داشته باشد، گفت: در برخی از قیمت گذاری‌ها یک طرف معادله نادیده گرفته شده است و باید به یک معدل قیمتی برسیم.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: صادرات تخم مرغ نیز برای به تعدیل رسیدن قیمت این محصول در بازار ممنوع شده است.

وی افزود: جهش قیمتی علاوه بر افزایش قیمت نهاده ها و عوامل تولید، موضوعی هیجانی و روانی بود و برخی از سودجویان در این بازار، میدان‌داری کردند و اما اکنون  قیمت تخم‌مرغ پایین آمده و در حال تعدیل شدن است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی بخش کشاورزی کشاورزی کشور اطلاع رسانی نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۱۹۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولیدات کشاورزی همدان از مسیر مولدسازی روستاها می‌گذرد

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه روستاها به عنوان تولیدکننده دامداری، صنایع لبنی و بسته‌بندی نقش موثر در تحقق شعار سال دارند، گفت: جهش تولیدات کشاورزی همدان از مسیر مولدسازی روستاها می‌گذرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، رضا بهراملو ظهر امروز در مراسم عملیاتی‌سازی جهش تولیدات کشاورزی با ایده مولد‌سازی روستاها، اظهار‌داشت: در استان همدان برای نخستین بار در سطح کشور نقشه راه کشاورزی تدوین شده که براساس آن جهش تولید در بخش کشاورزی این استان از مسیر توسعه دامداری‌های سبک و سنگین روستایی، توسعه شیلات و زنبورستان‌ها، ایجاد صنایع کوچک روستایی در قالب صنایع لبنی، میوه خشک و صنعت بسته‌بندی، ایجاد گلخانه‌های کوچک مقیاس 300 مترمربعی و توسعه فروشگاه‌های عرضه مستقیم محصولات روستایی می‌گذرد.

وی با بیان اینکه در راستای رشد و جهش تولید، طرح هر روستا یک دامداری مطرح در استان همدان مطرح شده است، عنوان کرد: رفته رفته نقش مولد بودن روستاها کمرنگ شده که ما در تلاش هستیم با استفاده از ظرفیت روستاها به عنوان تولیدکننده دامداری، صنایع لبنی و بسته‌بندی این اثرگذاری را مجدد احیا کنیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه یک میلیون هکتار اراضی در استان کشاورزی است و از این میزان 25 درصد اراضی آبی می‌باشد، عنوان کرد: باوجود شرایط آبی استان باید با تغییر الگوی کشت متناسب با رشد جمعیت افزایش تولید را عملیاتی کنیم.

بهراملو با اشاره به اینکه 4.8 درصد از تولیدات کشور به دامداری، واحدهای صنایع تبدیلی و واحدهای پرورش ماهی استان همدان مربوط است، بیان کرد: خوشبختانه ما در تولید محصولات کشاورزی از جمله انگور، یونجه، گردو و سیب‌زمینی دارای رتبه نخست کشوری است.

وی احیا و به ظرفیت رساندن واحدهای راکد، افزایش جوجه‌ریزی در بخش طیور و شیلات، تدوین ایده دستورالعمل مولدسازی روستاها در بخش‌های دام و طیور، گلخانه‌های کوچک مقیاس، ایجاد صنایع روستایی را از دیگر اقدامت جهاد‌کشاورزی استان همدان اعلام کرد و افزود: افزایش تولید به 5 میلیون تن در سال جاری هدف‌گذاری شده است.

وی اهداف و برنامه‌های کشاورزی استان را استفاده از توان فکری و ایده‌های نو دانست و گفت: در این خصوص از تمام توان مجموعه فعالان حوزه کشاورزی و تشکل‌ها استفاده ویژه خواهد شد.

رئیس جهاد‌کشاورزی استان همدان بازگشت 261 واحد راکد به چرخه تولید در بخش کشاورزی را تا هفت سال آینده خبر داد و بیان کرد: توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری و جلوگیری از خام‌فروشی در کنار کاهش 10 درصدی ضایعات پس از تولید نیز از دیگر برنامه‌های جهادکشاورزی استان همدان است.

بهراملو با بیان اینکه معرفی 41 نخبه نمونه ملی و 19 شرکت دانش‌بنیان توسط جهادکشاورزی استان همدان انجام شده است، گفت: کاهش ضایعات گندم از 6 به 4 درصد که معادل 10 هزار تن و به ارزش 150 میلیارد تومان است از دیگر دستاوردهای این سازمان در استان همدان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • اختصاص ۹۸ میلیارد ریال برای طرح‌های آبرسانی کشاورزی گناباد
  • آغاز تولید امسال تخم چشم زده ماهی قزل‌آلا در اصفهان
  • ادامه توزیع گوشت قرمز منجمد گوساله و گوسفند در مشهد
  • جهش تولیدات کشاورزی همدان از مسیر مولدسازی روستاها می‌گذرد
  • فروش خودروهای وارداتی ۵ برابر قیمت اصلی!
  • واکنش وزارت جهاد کشاورزی به احتکار کالاهای اساسی | قیمت هیچ کالایی تغییر نکرده است
  • خودروهای وارداتی ۵ برابر قیمت اصلی فروخته می‌ شوند!
  • نظارت بر مراکز تامین و تولید کالاهای اساسی کشاورزی آغاز شد
  • مرکز فناوری هسته‌ای کشاورزی در اردبیل راه‌اندازی می‌شود