Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای اولین بار در کشور مرکز نوآوری مجتمع آموزش عالی شهرستان سراوان با هدف اشتغال زایی موفق به کشت و تولید گیاه جینسینگ هندی یا آشواگاندا شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ با هدف اشتغال و کارآفرینی در استان سیستان و بلوچستان، کشت زراعی گیاه جینسینگ هندی یا آشواگاندا توسط مجید جعفری، عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان و مدیر عامل شرکت رویان گیاه شستون سبز، مستقر در مرکز نوآوری این واحد دانشگاهی، برای اولین بار در کشور انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مجید جعفری، عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان در این باره به خبرنگار ما گفت: این گیاه با نام علمی Withania  somnifera (L.) Dunal که با نام آشواگاندا یا جینسنگ هندی، بوزیدان و در زبان بلوچی نیز به کاکنگ شناخته می شود، یک گیاه دارویی با ارزشی است که از زمان های بسیار قدیم در طب سنتی هند مورد استفاده قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه به دلیل بوی خاص این گیاه شبیه به بوی اسب به نام آشواگاندا لقب گرفته است، افزود: جینسینگ در طب سنتی هندوستان به پادشاه گیاهان دارویی لقب گرفته است و بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان مانند  هند، پاکستان و برخی از مناطق بلوچستان ایران مانند سراوان و ایرانشهر می باشد.

عضو هیئت علمی مجتمع آموزس عالی سراوان ادامه داد: تبدیل شرایط کاشت آشواگاندا از حالت وحشی به زراعی به دلیل موانع مشکلات مربوط به جوانه  زنی بذر، استقرار گیاه در مزرعه، عدم اطلاعات لازم در زمینه تاریخ کاشت مناسب، نیازهای تغذیه ای، حساسیت به سرما و طول طولانی دوره رشد گیاه، عدم شناخت کامل از عوامل بیماری زا، آفات و علف های هرز آن در مزرعه و عدم الگوی کشت زراعی ارگانیک آن در کشور دشوار می باشد.



اثرات ضد ویروسی جینسینگ مقابل آنفولانزا

جعفری گفت: با حمایت های مرکز نوآوری مجتمع آموزش عالی سراوان کشت زراعی و ارگانیک این گیاه برای اولین بار در کشور در منطقه بلوچستان و شهرستان با موفقیت انجام شد و فراورده های این محصول مانند پودر ریشه و دمنوش چای سبز آن در حال تولید، بسته بندی و ارائه به بازار قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه جینسینگ هندی به عنوان یکی از گیاهان دارویی، با ارزش اقتصادی صادراتی بالا به طور گسترده در هند به صورت زراعی کشت می شود، خاطر نشان کرد: خوشبختانه منطقه بلوچستان ایران به ویژه شهرستان سراوان به دلیل دارا بودن شرایط آب و هوایی ویژه و مشابه کشت زراعی آن در هند از قابلیت کشت و ایجاد اشتغال و کارآفرینی در منطقه برای کشاورزان برخوردار است. 

عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان اذعان کرد: مهمترین خواص دارویی این گیاه به ترکیبات مؤثره ارزشمند آن به نام ویتانولوئیدها مربوط می شود و از آنجایی که این گیاه به عنوان یک آداپتوژن عمل می کند از طریق پایین آوردن میزان هورمون کورتیزول (معروف به هورمون استرس و اضطراب) باعث آرام بخشی، کاهش افسردگی، استرس، اضطراب و افزایش هوش و تمرکز می شود.

جعفری تصریح کرد: همچنین از اثرات مفید اثبات شده دیگر آن در مقالات معتبر پژوهشی می توان به خواص ضدسرطانی، کاهش دهنده قند خون، کلسترول، چربی مضر خون، افزایش تراکم استخوان و افزایش سیستم ایمنی بدن و اثرات ضد ویروسی آن در برابر بیماری هایی مانند آنفلونزا  اشاره کرد. 



تنظیم تعادل هورمون های بدن

وی در تکمیل مطلب فوق اضافه کرد: از دیگر خواص مهم این گیاه تنظیم تعادل هورمون های بدن، افزایش میزان هورمون  تستوسترون و افزایش قدرت باروری در مردان می باشد. 

عضوهیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان گفت: همچنین با وجود اثرات ضدآنفلونزایی ترکیبات این گیاه  امروزه تحقیقات گسترده علمی بر روی اثرات ضدکرونایی آن توسط محققان ژاپنی و هندی در حال بررسی است، بطوریکه تحقیقات بیوانفورماتیکی مورد بررسی بر روی ترکیب ویتانون این گیاه نشان داده است که این ترکیب می تواند به پروتئین سطح خارجی کروناویروس متصل شود و ویروس را غیرفعال کند.

به گفته این مقام مسئول اشکال قابل مصرف و سنتی این گیاه به صورت پودر ریشه های خشک شده گیاه در انواع نوشیدنی ها و یا در قالب کپسول یا قرص می باشد و همچنین برگ های آن به صورت دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد. 

جعفری بیان کرد: اشکال قابل ارئه آن در محصولات پزشکی و بهداشتی به صورت عصاره استخراجی ریشه به صورت کپسول و یا قرص، کرم، صابون و شامپو است.



وی تصریح کرد: سالانه میزان زیادی از ریشه این گیاه جهت عرضه به فروشندگان گیاهان دارویی در کشور وارد می شود که با توجه به قیمت قابل توجه و بالای این محصول، توسعه کشت وسیع و علمی این گیاه می تواند علاوه بر تولید بازار این محصول در داخل کشور زمینه صادارات آن را نیز فراهم کند. 

عضو هیئت علمی مجتمع آموزش عالی سراوان خاطر نشان کرد: با هدف توسعه کشت علمی این محصول در منطقه بلوچستان و سایر مناطق گرمسیر کشور آماده همکاری با کشاورزان از طریق عقد قرارداد همکاری و مشاوره به منظور توسعه کشت، تولید و خرید تضمینی محصول آنها هستند.

وی گفت: با توجه به سازگاری اقلیم مناسب منطقه بلوچستان و سایر استان های جنوبی کشور برای کشت گیاه آشواگاندا می توان زمینه اشتغال و کارآفرینی را از طریق تولید، خرید و فروش این محصول در این مناطق را افزایش داد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: منطقه بلوچستان گیاهان دارویی کشت زراعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۱۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی آب و فاضلاب استان بوشهر به سیل زدگان سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالحسن عالی بعد از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شرکت آبفا استان بوشهر در راستای تحقق مسئولیت‌های اجتماعی همواره در امداد رسانی به مناطق آسیب دیده از حوادثی مانند سیل و زلزله پیشگام بوده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه در جریان سیل اخیر در سیستان و بلوچستان نیز آسیب‌هایی به زیرساخت‌های این منطقه و شبکه آبرسانی تحمیل شد، افزود: در همین راستا تیم آبرسانی سیار شرکت آبفا استان بوشهر به منطقه اعزام شده است.

عالی ادامه داد: تیم اعزامی تا زمان موردنیاز در منطقه حضور خواهد داشت و بر اساس درخواست‌های مدیریت بحران نسبت به خدمت رسانی به هم وطنان اقدام خواهد کرد.

وی افزود: چنین اقداماتی تبلوری از اتحاد و همدلی در ایران اسلامی است تا استان‌ها همگام با یکدیگر در مواقع بحرانی به کمک یکدیگر بشتابند.

کد خبر 6087696

دیگر خبرها

  • امدادرسانی آب و فاضلاب استان بوشهر به سیل زدگان سیستان و بلوچستان
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • تعریف کمپوست
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • توقیف خودروهای حامل بار سوخت قاچاق در مرزهای جنوبی سیستان و بلوچستان
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان