Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@12:18:32 GMT

تکلیف واردات خودروهای سنگین چه شد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۲۲۷۱

به گزارش باشگاه خبرنگاران، طرح کلید به کلید در حوزه نوسازی ناوگان جاده ای به عنوان یکی از مهم ترین طرح های حمل ونقلی است که متاسفانه طی چند سال گذشته توجه چندانی به این بخش نشده است اما فرسوده شدن ناوگان جاده ای تا جایی ادامه یافته که متاسفانه بسیاری از بخش ها و دستگاه های حمل ونقلی در این زمینه اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح ناموفق کلید به کلید در حوزه ناوگان جاده ای 

در همین رابطه جواد سمساریلر  رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت های حمل ونقلی  در گفت وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران  جوان به اجرای طرح ناموفق کلید به کلید در حوزه ناوگان حمل و نقل جاده‌ای اشاره کرد و گفت: طرح کلید به کلید از سال‌های قبل مطرح بود، اما هیچ وقت به درستی اجرا نشد.

رئیس هئیت مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقلی تاکید کرد: چگونه راننده یک کامیون فرسوده می‌تواند با فروش کامیون خود و پرداخت مبالغ زیاد یک کامیون نو از دولت دریافت کند.

سمساریلر افزود: در زمان جنگ ایران و عراق کشور ترکیه با اجرای طرحی موفق در حوزه حمل و نقل جاده‌ای تبدیل به یک کشور قدرتمند در عرصه حمل ونقل جاده‌ای شد.

به گفته سمساریلر بیان کرد: نخست وزیر ترکیه در آن دوران اعلام کرد که هر فردی قادر به واردات کامیون به کشور است وارد کند و به ازای واردات، ۱۰ سال از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی معاف شود.

او بیان کرد: من به عنوان رئیس هیئت مدیره تا کنون چندین بار چنین پیشنهادی را به دولت مطرح کردم، اما متاسفانه هیچ وقت این طرح‌ها اجرایی نشده است.

تکلیف کامیون های وارداتی ۳ ساله چه شد؟

همچنین صدرالله بمانا مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در امور نوسازی ناوگان عمومل جاده‌ای در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان درباره آخرین وضعیت متقاضیان و رانندگانی که اقدام به ثبت نام برای کامیون‌های وارداتی  ۳ ساله کرده اند، گفت: تنها کسانی که سامانه تایید کرده و اطلاعات آن‌ها برابر با اسامی مورد تایید سازمان راهداری است می‌توانند از این طرح استفاده کنند بنابراین متقاضیان با وارد کردن اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت می‌توانند اقدام به ثبت سفارش کنند و پس از تایید اطلاعات مجوز برای واردات صادر می‌شود.

سنجش سلامت کامیون های دست دوم وارداتی با سازمان استاندارد

بمانا اظهار کرد: پس از تایید اطلاعات از طریق سامانه جامع تجارت مراحل ثبت سفارش شروع می‌شود و زمان واردات این کامیون‌ها از طریق این سامانه مشخص خواهد شد البته باید سازمان ملی استاندارد آلایندگی‌های این کامیون‌ها را تایید و سازمان گمرک هم پیش از ترخیص با توجه به اطلاعاتی که در اختیار دارد مراحل ترخیص را انجام دهد.

او تصریح کرد: البته پیش از این مراحل باید راننده اقدامات لازم برای اسقاط خودرو را انجام دهد.

مشاور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در امور نوسازی ناوگان عمومی جاده‌ای با اشاره به اینکه طرح کلید به کلید از سال گذشته آغاز شده است، اظهار کرد: تعدادی کامیون از طریق این طرح در اختیار کامیون داران قرار گرفته و تعداد اتوبوس هم در اختیار رانندگان برای جابجایی مسافران برون شهری قرار گرفته است.

بمانا با اشاره به اینکه در کنار طرح اصلی کلید به کلید  طرح واردات کامیون‌های سه ساله را آغاز کرده ایم، افزود: ۱۶۰ دستگاه سال گذشته کامیون در اختیار متقاضیان از طریق این طرح قرار گرفته و ۷۰۶ دستگاه کامیون هم در آینده نزدیک به متقاضیان واگذار می‌شود، همچنین ۱۰۵ دستگاه اتوبوس هم در  قالب طرح کلید به کلید در اختیار رانندگان قرار گرفته بنابراین این طرح از سال گذشته کار خود را آغاز کرده و من ادعا‌های بسیاری از تشکل‌ها که این طرح آغاز نشده را رد میکنم.

بمانا تاکید کرد: کارخانجات سازنده کامیون یک میلیارد دلار مرسولی تحویل گرفته اند و به زودی با ثبت سفارش و تکمیل اطلاعات از طریق این سامانه  مراحل ساخت کامیون‌ها سرعت می‌گیرد.

شرایط ثبت نام برای نوسازی کامیون ها

گفتنی است متقاضیان ورود خودرو‌های باری سنگین تا سه سال ساخت، می توانند در آدرس اینترنتی  (www.rmto.ir) بخش نوسازی و توسعه ناوگان ثبت نام کنند.

- شرکت‌های تولیدکننده داخلی خودرو‌های سنگین

- شرکت‌های حمل‌ونقل توانمند دارای مجوز از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای

-  شرکت‌های وارد کننده کامیون‌های سنگین دارای مجوز از وزارت «صمت» (صنعت، معدن و تجارت).

- مالکین حقیقی و حقوقی کامیون‌های فرسوده واجد شرایط و متقاضی واردات.

الف- شرایط کامیون‌های وارداتی:

۱-  بیش از سه (۳) سال از زمان ساخت آن‌ها نگذشته باشد.

۲- از خدمات پس از فروش موضوع قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو- مصوب ۱۳۸۶ و آئین‌نامه اجرایی آن موضوع تصویب نامه شماره ۷۴۱۵/ت ۵۱۶۸۱ هـ مورخ ۲۸/۰۱/۹۵ و اصلاحات بعدی آن برخوردار باشند. 

۳-کامیون‌های وارداتی باید از نظر ایمنی، کیفیت و آلایندگی‌های محیط زیست با استاندارد‌های روز و اجباری که مورد تائید مراجع ذیربط بوده، انطباق داشته و دارای استاندارد e-mark نیز باشند.

۴- کامیون‌ها می‌توانند دارای بارگیر ثابت یا غیرثابت (کشنده) باشند.

ب- شرایط کامیون‌های اسقاطی:

۱- واردات هر یک دستگاه کامیون منوط به اسقاط حداقل یک دستگاه کامیون که از زمان ساخت آن بیش از بیست و پنج (۲۵) سال گذشته باشد و ظرفیت آن نیز می‌تواند حداکثر سه (۳) تن کمتر از ظرفیت کامیون وارداتی باشد. در این مرحله، ظرفیت کامیون اسقاطی مندرج در کارت مشخصات وسیله نقلیه حداقل پانزده (۱۵) تن است.

۲- کامیون مورد اسقاط باید فعال در بخش حمل‌ونقل عمومی و دارای معاینه فنی معتبر در زمان اسقاط (برابر اسناد ثبتی در سامانه‌های سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای) باشد.

۳- به ازای اسقاط کامیون، پس از تایید سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، سود بازرگانی کامیون وارداتی بیست و پنج (۲۵) درصد توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران کاهش می‌یابد.

ج- شرایط  واردکنندگان:

۱-کارخانجات تولیدکننده کامیون، شرکت‌های واردکننده کامیون‌های سنگین دارای مجوز از وزارت «صمت»، شرکت‌های حمل‌ونقل توانمند دارای مجوز از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، مالکین وسایل نقلیه فرسوده می‌توانند مبادرت به واردات نمایند.

۲- در مرحله اول، سقف میزان واردات در هر درخواست توسط کارخانجات تولید کننده داخلی خودرو‌های سنگین یک هزار (۱۰۰۰) دستگاه، شرکت‌های حمل‌ونقل توانمند یکصد (۱۰۰) دستگاه، شرکت‌های واردکننده کامیون‌های سنگین پنجاه (۵۰) دستگاه و مالکان حقیقی و حقوقی وسایل نقلیه فرسوده ده (۱۰) دستگاه است.

۳- ارائه درخواست جدید در مراحل بعد، منوط به واردات هشتاد درصد (۸۰) درخواست مرحله قبلی است.

 اجرای طرح کلید به کلید خود می تواند یک  راه حل راهگشایی برای حوزه جاده ای کشور باشد که امیدواریم هرچه سریعتر و تا پایان دولت به مرحله اجرایی برسد  امیدواریم تمامی دستگاه ها در این زمینه همکاری لازم را انجام دهند .

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای سازمان راهداری و حمل کامیون های وارداتی شرکت های حمل ونقل حمل و نقل جاده ای طرح کلید به کلید کلید به کلید شرکت های حمل دارای مجوز سال گذشته کامیون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۲۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون شهری ویژه اربعین

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، نشست بررسی دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کل کشور به ریاست سید کمال هادیان‌فر معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی، محسن صادقی مدیرکل دفتر ارزیابی‌های اقتصادی و مدیریت بهره‌وری این معاونت، حمیدرضا شهرکی ثانوی معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و جمعی از مدیران عامل و رؤسای شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون‌شهری در روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه برگزار شد.

در این نشست ابتدا دستورالعمل واردات اتوبوس از محل بند (ص) تبصره ۷ قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور تشریح شد که بر این اساس؛ «اولویت با شرکت‌های حمل‌ونقلی یا کارگزار‌های آنها برای واردات باشد»، «شرکت‌های حمل‌ونقل، باید تعهد بدهند پس از تأیید تخصیص ارز در زمان حداکثر یک هفته‌ای نسبت به تهیه نقدینگی نهایی اقدام کنند. بدیهی است اگر این زمان افزایش یابد شرکت در لیست سیاه قرار گرفته و حداکثر تا یک سال آینده امکان واردات نخواهند داشت.»، «هر شرکت می‌تواند حد اکثر ۲۵ دستگاه وارد کند (مگر در شرایط خاص) لیکن اگر مشکل نقدینگی دارند باید همان ابتدا تعداد دقیق را مشخص کنند. در غیر این صورت حتی اگر بخشی از نقدینگی هم تأمین نشود در لیست سیاه قرار می‌گیرند»، «شرکت‌ها تا رسیدن اتوبوس به سن ۱۰ سالگی امکان فروش آنها را ندارند»، «حداکثر پیمایش اتوبوس‌ها در سال در حوزه بین شهری باید ۱۵۰هزار کیلومتر باشد مگر اینکه با توجه به شرایط روز (مثل کرونا...) این مقدار توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای کاهش یابد»، «ـ واردکننده باید با شفاف سازی نرخ ارز تحت نظارت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، حداکثر ۳ ماه پس از خرید اتوبوس، آن را با سود متعارف واگذار کند. بدیهی است در صورتی که خریدار وجود نداشته باشد امکان تطویل زمان از سوی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای امکان پذیر خواهد بود.»، «شرایط تامین نقدینگی و مشخص کردن حداکثر تعداد (بند ۳)، برای شرکت‌های وارد کننده نیز برقرار خواهد بود».

در ادامه این نشست، سید کمال هادیان فر معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی ضمن عرض خیرمقدم و خوش آمد گویی به مدعوین حاضر در این جلسه و تشکر و قدردانی بابت خدمات ارائه شده به مسافران در سفر‌های نوروزی ۱۴۰۳، بر برگزاری عملیات جابه‌جایی زائران ابا عبدالله در اربعین حسینی (ع) امسال تأکید کرد و گفت: شرکت‌ها و تعاونی‌های مسافربری در نظر داشته باشند با برنامه‌ریزی و همکاری، مشکلات و موانع برطرف می‌شود.

وی افزود: با تدابیر وزیر راه و شهرسازی و تصمیمات اتخاذ شده در ستاد اربعین برای واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی اتوبوس برون‌شهری مبلغ ۶۰۰ میلیون یورو و همچنین ۴هزار میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات با سود ۹ درصد از محل منابع داخلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به شرکت‌ها و تعاونی‌های حمل‌ونقل مسافر برون شهری برای واردات ناوگان مورد نیاز در نظر گرفته شده است.

معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه بیان داشت: در فاز اول؛ مبلغ ۱۵۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس با عمر کمتر از ۵ سال (و قیمت هر دستگاه تا ۲۲۰ هزار دلار) در نظر گرفته شده است و متقاضیان واجد شرایط می‌توانند تا صبح روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه، تعداد ناوگانی که امکان واردات دارند را به معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای اعلام کنند.

هادیان فر خاطرنشان کرد: این یک فرصت استثنایی است که در اختیار بخش حمل‌ونقل عمومی برون شهری قرار گرفته که برای بهره‌مندی این بخش از فرصت پیش رو موانع از سوی وزیر راه و شهرسازی برطرف شده است و سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای نهایت همکاری را به عمل می‌آورد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی
  • تعیین ۶۰۰ میلیون یورو اعتبار برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • تخصیص ۶۰۰ میلیون یورو برای واردات اتوبوس برون‌شهری ویژه اربعین
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی/ اولین عرضه خودروهای برقی در روزهای آینده
  • فرصت استثنایی برای واردات ناوگان اتوبوس برون شهری ویژه اربعین
  • مراجعه بیش از ۱۸ هزار دستگاه ناوگان سنگین به مرکز معاینه فنی جنوب کرمان
  • تکلیف واردات خودروهای کارکرده چه شد؟
  • مراجعه بیش از ۴۶ هزار ناوگان سنگین به مراکز معاینه فنی سیستان وبلوچستان
  • مراجعه ۸۰ هزار خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان
  • مراجعه بیش از ۸۰ هزار دستگاه خودروی سنگین به مراکز معاینه فنی استان همدان