Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قزوین مدیر عامل یک شرکت تولیدی گفت: از تولیدکنندگان و صادرکنندگان به‌عنوان سربازان خط مقدم اقتصاد یاد می‌کنند ولی کمکی صورت نمی‌گیرد؛ به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانیم با بانک مرکزی کنار بیاییم چون تنها حرف خودش را می‌زند و در نهایت تمام سعی ما سازش با بانک مرکزی است.

علیرضا پازوکی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: واحد تولیدی شیمی لیا از سال ۷۸ در شهرک صنعتی لیا در اطراف استان قزوین آغاز به کار کرد و در حال حاضر یکی از واحدهای تولیدی کشور است که محصولاتی همچون پارافین‌های جامد و مایع، گرانول، وازلین، روغن‌های نساجی، روغن‌های تراشکاری، وازلین صنعتی، روغن‌های امولسیون شونده، واکس پلی‌اتیلن به‌صورت پودر و پرک در درجه‌های مختلف تولید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پلی‌اتیلن واکس برای مصارف لوله و اتصالات پی. وی. سی، پلی‌پروپیلن، پلی‌اتیلن و مستربچ انواع روغن‌های کمکی، پارافین مایع، وازلین صنعتی، روغن‌های نساجی شامل: استرچ، آنتی استاتیک، اسپیندل (دوک)، امولسیفایرهای نساجی، چربیگیرهای چرم، روغن‌های حل شونده و روغن تراشکاری کاربرد دارد.

مدیرعامل شرکت شیمی لیا، افزود: این واحد از معدود واحدهای صنعتی است که در این شرایط سخت اقتصادی توانسته است بر اساس ظرفیت اسمی به فعالیت ادامه دهد و در شرایط کنونی اقتصاد کشور توانسته است برای ۲۰ نفر به‌صورت مستقیم و برای ۱۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند.

وی عنوان کرد: در این واحد تولیدی سالانه ۶۵۰۰ تُن محصول تولید می‌شود که از این مقدار ۵۴۰۰ تُن صادر می‌شود و عمده کشورهای هدف ما برای محصولاتمان رومانی و ترکیه هستند.

پازوکی تصریح کرد: در پی شیوع کرونا تمامی کشورهای دنیا از کشورهای پیشرفته و درحال‌توسعه تا کشورهای ضعیف در حوزه تولید با مشکلاتی مواجه شدند اما در این واحد تولیدی با تمام دشواری‌ها ضمن ادامه فعالیت خود به صادرات هم پرداختیم.

وی خاطرنشان کرد: خطوط تولیدی جدید این مجموعه صنعتی شامل وازلین بهداشتی و پارافین بهداشتی آماده بهره‌برداری است و امسال وارد چرخه تولید خواهد شد که با افتتاح آنان برای ۵۰ نفر اشتغال‌زایی صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت شیمی لیا بیان کرد: یکی از مشکلات ما مسئله ارزی است؛ ما با مشتریان به‌صورت اعتباری معامله می‌کنیم یعنی با اعتباری که ما برای آنان قائل هستیم و تعهدی که آنان نسبت به ما دارند تجارت می‌کنیم و این اطمینان دوطرفه است.

وی تشریح کرد: فشارهای زیاد بانک مرکزی مبنی بر بازگرداندن ارز مشکلاتی به وجود آورده است؛ صادرکنندگان می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را به چهار روش به چرخه اقتصاد کشور برگردانند؛ آنان در ابتدا می‌توانند ارز حاصل از صادرات را به‌واسطه بانک‌ها و صرافی‌های مجاز در سامانه نیما عرضه کرده و یا اینکه از محل ارز حاصل از صادرات خود نسبت به تأمین نیازهای واردات خود اقدام کنند.

پازوکی گفت: در روش سوم صادرکنندگان می‌توانند بخشی از ارز صادراتی خود را به واردکنندگان دیگر واگذار و ارز خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند و یا اینکه بخشی از درآمد صادراتی خود را به‌صورت اسکناس به کشور وارد و به صرافی‌های مجاز و بانک‌ها بفروشند. مهم‌ترین موضوع این است که به خاطر تحریم‌ها، صادرات از طریق سیستم بانکی انجام نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت شیمی لیا توضیح داد: صادرات را با دور زدن تحریم‌ها و اطمینانی که روی سرمایه داریم انجام می‌دهیم، در حقیقت صادرکنندگان همه مشکلات را با جان‌ودل خریدند اما بانک مرکزی اظهار می‌کند ارز را به طرقی که من می‌گویم وارد کنید، برای همین است که بسیاری از افراد صادرات را کنار گذاشتند. در حقیقت می‌توانیم بگوییم به علت موانعی که دولت جلوی پای صادرکنندگان قرار داده است اغلب صادرات به‌صورت غیررسمی انجام می‌شود. گاهی حمل‌ونقل پول برای صادرکننده صرفه اقتصادی ندارد و گاهی باید از جیب نیز هزینه کند.

وی تأکید کرد: بارها پیشنهاد دادیم که بانک مرکزی دفاتری را در مراکز استان‌ها دایر کند تا صادرکنندگان بهتر ارتباط بگیرند؛ واردات و صادرات مشکلات خاص خود را دارد و گمرک‌ها پر از کالاهای وارداتی است و بانک مرکزی کد تخصیص ارز را برای واردکنندگان کالا اختصاص نمی‌دهد تا اجناس را از گمرک خارج کنند.

پازوکی تصریح کرد: من ارز صادراتی خود را به واردکنندگان دیگر واگذار کردم ولی متأسفانه بانک مرکزی کد تخصیصی به آنان نداده است و همین امر موجب شده که فعالیت آن‌ها ۲ ماه به تعویق بیفتد و دوباره ثبت سفارش انجام دهند.

مدیرعامل شرکت شیمی لیا بیان کرد: از تولیدکنندگان و صادرکنندگان به‌عنوان سربازان خط مقدم اقتصاد یاد می‌کنند ولی کمکی صورت نمی‌گیرد؛ به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانیم با بانک مرکزی کنار بیاییم چون تنها حرف خودش را می‌زند و در نهایت تمام سعی ما سازش با بانک مرکزی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی صادرات بانك مركزي بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۳۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره تامین توسط شبکه بانکی صادر شد
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد