Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-25@23:21:50 GMT

جلسه ۵۱ پس از ۵۱ روز

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۴۴۱۰

شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه با موافقت رهبر انقلاب و برای اتخاذ تصمیمات کلان تا پیش از آغاز به کار مجلس یازدهم و ریاست محمدباقر قالیباف، هر دو هفته یک بار و معمولا در روزهای شنبه با حضور روسای سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه برگزار می‌شد و تا پیش از این پنجاه جلسه برگزار شده بود. 

آخرین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سه قوه با حضور حسن روحانی رئیس قوه مجریه، سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه و علی لاریجانی رئیس وقت قوه مقننه روز شنبه سوم خرداد ۹۹ برگزار شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جلسه‌ای که پنجاهمین جلسه مشترک روسای سه قوه بود و علی لاریجانی پیش از پایان ریاستش بر مجلس دهم برای آخرین بار در آن حضور داشت.

با حضور قالیباف به عنوان رئیس مجلس یازدهم، برگزاری این جلسات متوقف شده بود و شایعاتی مبنی بر وجود اختلاف میان روسای قوه مجریه و مقننه به دلیل رقابت های انتخاباتی سال های ۹۲ و ۹۶ مطرح می شد. از طرفی انتشار اخباری مبنی بر تلاش برخی نمایندگان مجلس برای استیضاح و یا حتی طرح عدم کفایت رئیس جمهور بیش از پیش، این شایعات را قوت می‌بخشید.

در چنین شرایطی اظهارات روز یک شنبه ۲۲ تیر رهبر انقلاب اسلامی در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس یازدهم، تقریبا تکلیف برخی اقدامات و اظهارات نسنجیده عده‌ای را که به دنبال اختلاف افکنی بودند، مشخص کرد.

حضرت آیت الله خامنه‌ای در بیانات خود درباره تعامل قوا خطاب به نمایندگان مجلس یازدهم تاکید کردند: روابط مجلس با دولتمردان باید مطابق قانون و شرع باشد، یعنی سؤال و تفحص به عنوان حق مجلس وجود داشته باشد اما توهین و دشنام و نسبتِ بدون علم به دولتمردان به هیچ وجه جایز نیست و برخی از این نسبت‌ها حرام شرعی است.

رهبر انقلاب اسلامی در ادامه خاطرنشان کردند: حضور وزرا در یک ماه اول آغاز به کار مجلس و ارائه گزارش از شرایط کشور، کار بسیار خوبی بود، اما نباید به وزرا توهین و یا تهمتی زده شود. از برخوردهای احساسی و غیرمنطقی پرهیز شود و بیان دیدگاه و نظر مخالف متین، خردمندانه، قوی و قابل توجیه باشد.

ایشان درباره همکاری مجلس با قوای دیگر گفتند: مردم از مجلس و دو قوه دیگر انتظار بیان حق و پیگیری آن را دارند و به شدت با مجادله و گریبان گیری و تشنج میان قوا مخالف هستند و همه بدانند فضای منازعه در رئوس دستگاه‌ها برای افکار عمومی زیان بخش و ناراحت کننده است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به سال آخر دولت یادآور شدند: سال آخر دولت ها معمولاً سال حساسی است و باید مراقبت شود که پیگیری امور به هیچ وجه سست نشود و بر همین اساس اعتقاد راسخ دارم که دولت ها باید تا روز آخر وظایف خود را انجام دهند و بعد از پایان دوره قانونی خود، امانت را با ارائه صورت وضعیت، به دولت بعدی تحویل دهند.

رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: در شرایط حساس سال آخر دولت و همچنین سال اول مجلس، باید دو قوه فضا را به گونه ای مدیریت کنند که به کار مهم کشور لطمه نخورد.

در این دیدار ویدئوکنفرانسی و پیش از اظهارات رهبر انقلاب، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس یازدهم، گزارشی از رویکردها، برنامه ها و اقدامات مجلس ارائه کرد و گفت: مجلس یازدهم با همفکری و همراهی همه نمایندگان «بسته اقتصاد مردمی» را برای «تحول اقتصادی به نفع مردم» در پنج محور در دستور کار خود دارد که ذیل هر محور مجموعه ای از طرح ها و اقدامات تقنینی و نظارتی تعریف می شود.

حالا و پس از این دیدار مجازی رهبر نقلاب با نمایندگان مجلس یازدهم، پنجاه و یکمین جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوای سه‌گانه دیروز (دوشنبه ۲۳ تیر) پس از وقفه ای ۵۱ روزه با حضور حسن روحانی رئیس جمهور، سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و سایر اعضای این شورا به میزبانی ریاست جمهوری برگزار شده است. جلسه ای که قالیباف برای اولین بار در آن حاضر شد و از اظهارات روسای سه قوه این گونه برداشت می شود که تذکرات رهبر انقلاب راهگشای برگزاری مجدد و تعامل بین قوا بوده است.

در این جلسه حسن روحانی رئیس جمهور با اشاره به اینکه این شورا پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران و تحمیل جنگ اقتصادی تشکیل شد، گفت: در جلسه‌ای رهبر معظم انقلاب با تاکید بر ضرورت آمادگی و هماهنگی همه ارکان کشور در مقابله با جنگ اقتصادی دشمن فرمودند که فرمانده این جنگ باید رئیس جمهور باشد و سایر قوا هم باید در کنار دولت به میدان بیایند.

روحانی با بیان اینکه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به منظور اتخاذ تصمیمات خاص و مناسب در شرایط ویژه اقتصادی تشکیل شد، اظهار کرد: بر این اساس مقرر شد تصمیماتی که نیاز به هماهنگی میان قوا دارد با تایید رهبر معظم انقلاب، برای همه لازم‌الاجرا باشد.

وی با اشاره به تصمیمات مهمی که طی دو سال گذشته در این جلسه اتخاذ شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون با همه مشکلات موجود با هماهنگی و همدلی توانسته‌ایم از شرایط مشکل پیش آمده در گذشته عبور کنیم و در فرصت یک ساله پیش رو نیز سه قوه می‌توانند در کنار یکدیگر تصمیمات موثری را برای شکوفایی اقتصاد کشور اتخاذ کنند.

رئیس جمهور با ابراز تشکر از بیانات راهگشای مقام معظم رهبری که نقشه راه سه قوه را در مسیر همکاری و هم‌افزایی ترسیم کردند، اظهار امیدواری کرد مسئولان قوای سه گانه با همدلی و هماهنگی و اتخاذ تصمیمات مناسب بتوانند شرایط کشور را به بهترین وجه پیش برده و موجب کاهش مشکلات مردم و بهبود معیشت آنها شوند.

روحانی همچنین با اشاره به شرایط سخت اقتصادی و معیشتی مردم به واسطه تحریم‌ها و شیوع بیماری کرونا، بر ضرورت همکاری، همدلی و تلاش سه قوه در راستای حل مسائل و مشکلات اقتصادی و بهبود اوضاع زندگی مردم تاکید کرد.

پس از سخنان رئیس جمهور در این جلسه، سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت همکاری همه ارکان کشور برای حل معضلات اقتصادی گفت: مردم از همه مسئولان انتظار دارند تا برای حل معضلات معیشتی و اقتصاد کشور اقدامات موثری انجام داده و همه مسئولان در هر سه قوه باید در کنار یکدیگر با یک برنامه منسجم در مسیر رفع مشکلات مردم اقدام کنند.

همچنین محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در این جلسه حل مشکلات اقتصادی کشور را دغدغه اصلی قوه مقننه و نمایندگان مجلس برشمرد و با تاکید بر  آمادگی مجلس برای همکاری با دولت در جهت حل مشکلات افزود: با هماهنگی، همراهی و انسجام در تصمیم‌گیری‌ها از سوی همه قوا و مسئولان در سطوح مختلف کارشناسی، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، می توان اقدامات موثری برای حل این مشکلات اقتصادی انجام داد.

در این جلسه عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و روند تامین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی و ضروری کشور ارائه کرد. روسای سه قوه ضمن حمایت از برنامه‌های بانک مرکزی برای ایجاد ثبات در بازار ارز، بر لزوم تشویق و حمایت همه‌جانبه از رشد صادرات غیرنفتی و بازگشت ارز صادرکنندگان به چرخه اقتصاد تاکید کردند.

با توجه به اظهارات روسای سه قوه در این جلسه و تاکید هر سه بر تعامل قوا با یکدیگر به نظر می رسد می توان امیدوار بود که رقابت های گذشته کنار گذاشته شده و در یک سال باقی مانده از دولت دوازدهم با توجه به شرایط خاص کشور که علاوه بر تحریم های آمریکا، با معضلات مرتبط با شیوع ویروس کرونا هم دست و پنجه نرم می کند، سران قوا تلاش دارند با برگزاری مجدد این جلسات هماهنگی، قدمی در جهت رفع مشکلات کلان کشور بردارند.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: رهبر انقلاب حسن روحانی سید ابراهیم رئیسی قوه قضاییه علی لاریجانی رئیس مجلس رقابت نمایندگان مجلس استیضاح رئیس جمهور رهبر انقلاب قانون انقلاب اسلامی دولت اقتصاد رئیس مجلس شورای ریاست جمهوری ملت ایران جنگ رهبر معظم انقلاب رهبر معظم مشکلات اقتصاد کشور مقام معظم رهبری سه گانه مشکلات مردم مشکلات اقتصادی مجلس شورای اسلامی رئیس کل بانک مرکزی ارز کالاهای اساسی بانک مرکزی صادرات غیرنفتی ویروس جنگ رئیس کل بانک مرکزی سه گانه مشکلات ملت ایران شورای عالی هماهنگی اقتصادی محمدباقر قالیباف نمایندگان مجلس روسای سه قوه مجلس یازدهم رهبر انقلاب رئیس جمهور رئیس مجلس رئیس قوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۴۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند

حسن نوری زاده سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در جلسه کمیته هماهنگی مرز دوغارون گفت: اینکه خراسان رضوی با کشور‌هایی مصرف کننده همجوار است، خود یک فرصت طلایی برای شکوفایی و رونق بخش صادرات این استان به شمار می‌رود که باید نهایت استفاده از آن را داشت.

وی افزود: مرزنشینان نقش بسزایی در تامین امنیت پایدار مرز‌های کشور دارند و فعالیت‌های اقتصادی قانونیبرای آنان باید پیش بینی شود که این خود رضایتمندی اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: ایجاد رضایتمندی در بین سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی باید در اولویت کاری همه مسئولان، به ویژه دستگاه‌های اجرایی در مناطق مرزی استان، باشد.

نوری زاده بیان کرد: استاندارد‌های لازم و بالابردن سطح کیفیت محصولات ایرانی باید در دستور کار تولیدکنندگان باشد.

این مقام مسئول اضافه کرد: برای رشد و پویایی اقتصاد هر منطقه باید زیرساخت‌های لازم در آنان نیز تقویت شود که این نیاز به تلاش، هم افزایی و تلاش مضاعف مدیران و نهاد‌های متولی دارد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: داشتن تناسب بین صادرات و واردات کالا در بین کشور‌های همسایه یک اصل مهم است که این خود افزایش سطح تعاملات را به همراه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • ضرب الأجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • ضرب العجل قالیباف برای دولت رئیسی /فقط تا روز یکشنبه برای برنامه اقتصادی منتظر می مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • فروش نوکیای تقلبی حرام است!
  • کشور‌های همسایه خراسان رضوی فرصتی برای رونق صادرات هستند
  • هیئت اقتصادی و تجاری هرمزگان عازم چین می‌شود