Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@03:31:58 GMT

گام نخست توسعه نسل پنجم ارتباطی با اجرای پایلوت 5G

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۴۶۷۲

گام نخست توسعه نسل پنجم ارتباطی با اجرای پایلوت 5G

مجری طرح پایلوت 5G در پژوهشگاه ارتباطات، اجرای پایلوت نسل پنجم ارتباطی را اولین گام دستیابی به بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در کشور دانست.

به گزارش ایسنا، پس از اینکه در سال‌های گذشته با ورود نسل سوم و چهارم تلفن همراه در دنیا مواجه بودیم، چند سالی است که صحبت از 5G یا همان نسل پنجم تلفن همراه مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقا ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع ازجمله ویژگی‌های نسل پنج ارتباطی است که این فناوری نوین ارتباطی را به‌عنوان یک فناوری تحول‌ساز که سایر جنبه‌های فناوری را نیز متحول می‌کند مطرح کرده است.

محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- سال گذشته درباره اینترنت نسل پنج‌ گفته بود مقدمات پیاده‌سازی 5G در ایران انجام شده است و از اجرایی کردن اولین نسخه 5G و ارائه خدمات اینترنت نسل ۵ به‌عنوان یک مطالبه جدی و نیازمندی کسب‌وکارها در کشور خبر داده بود. او همچنین ۱۶ خرداد ماه سال جاری، اظهار کرد که مطابق برنامه تا شهریورماه، پنج منطقه تاریخی تهران زیر پوشش نسل پنجم تلفن همراه قرار می‌گیرد.

در این راستا و به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهدی فسنقری، معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اهداف راه‌اندازی پایلوت نسل پنج ارتباطات در پژوهشگاه ارتباطات گفت: ازجمله مهم‌ترین اقدامات درگذر از نسل‌های مختلف ارتباطات سیار به نسل‌های نوین، اجرای پایلوت به‌صورت محدود و سپس پیاده‌سازی آن در سطح وسیع است. در حال حاضر تعداد محدودی از کشورها، شبکه نسل پنجم شبکه ارتباطی را اجرا کرده‌اند اما بیشتر کشورها در حال پیاده‌سازی یا اجرای پایلوت آن هستند.

مجری طرح پایلوت 5G در پژوهشگاه ارتباطات ادامه داد: با توجه به تصویب طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه در بهار سال جاری، برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی همه‌جانبه از تمام ظرفیت‌های علمی، فنی و اجرایی پژوهشگاه در طی ماه‌های گذشته انجام شد. اجرای پایلوت نسل پنجم ارتباطی در پژوهشگاه، اولین گام دستیابی به بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در کشور است.

وی ادامه داد: پژوهشگاه با دارا بودن ظرفیت علمی و پژوهشی در کنار بهره‌مندی از زیرساخت‌های دانشی و آزمایشگاهی مجهز، به‌روز و گسترده،‌ به‌عنوان بازوی تحقیقاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اولین گام عملیاتی و اجرایی برای ورود نسل پنجم شبکه ارتباطی به کشور را با آغاز عملیات پیاده‌سازی و اجرای پایلوت در محل پژوهشگاه در طی هفته‌های اخیر، با دستور و حمایت ویژه وزیر ارتباطات و همکاری، هدایت، راهبری و مساعدت فراوان معاونت‌ فناوری و نوآوری و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رقم‌زده است.

مجری طرح پایلوت 5G در پژوهشگاه ارتباطات اظهار کرد: عملیات اجرایی پایلوت نسل پنجم ارتباطی با هدایت معاونت فناوری و نوآوری، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و به همت پژوهشگاه، آخرین مراحل راه‌اندازی را طی می‌کند و به‌زودی نتایج آن در اختیار جامعه دانشگاهی، صنعت فاوا و عموم مردم قرار خواهد گرفت.

با اجرای پایلوت و در ادامه، راه‌اندازی بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه، امکان مشارکت و حمایت از استارت‌آپ‌ها، دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و سایر بخش‌های خصوصی برای بهره‌برداری از خدمات این پایلوت در لایه‌های مختلف توسعه شبکه، فراهم خواهد شد. همچنین ایجاد زمینه توسعه بومی و داخلی زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جهت ارائه سرویس در سال‌های پیش رو، ازجمله مهم‌ترین کاربردهای این پایلوت در ادامه پیاده‌سازی طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نسل پنجم شبکه ارتباطی ارتباطات و فناوری اطلاعات نسل پنجم شبکه ارتباطی پژوهشگاه ارتباطات ارتباطی در پژوهشگاه نسل پنجم ارتباطی اجرای پایلوت پیاده سازی پایلوت 5G

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۴۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح ایران دیجیتال در کردستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جمع فعالان حوزه آی سی تی کردستان گفت: برای توسعه اقتصاد دیجیتال و خدمات نرم‌افزاری مرزی بودن استان کردستان می‌تواند به عنوان یک مزیت مورد توجه قرار گیرد.

عابدی با اشاره به اینکه سال گذشته در 10استان کشور فعالیت دیجیتالی ویژه دانش‌آموزان انجام شد افزود: با همکاری وزارت آموزش و پرورش امسال 10 هزار دانش‌آموز کردستانی مهارت‌های دیجیتال را آموزش می‌بینند.

معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: سال گذشته برای تأمین مالی شرکت‌ها در کشور 2هزارو 600میلیارد تومان اعتبار هزینه شد.

وی؛ در ادامه از احصا‌ء‌ مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه صنعت در استان کردستان و چاره‌اندیشی برای پیگیری و رفع آن‌ها از طریق وزارتخانه خبر داد.

سوری رییس پارک علم و فناوری استان هم عنوان کرد: 60 شرکت در استان کردستان در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات فعالیت دارند.

کمبود تسهیلات و حمایتهای مالی از مطالبی بود که توسط صاحبان شرکتهای فناوری اطلاعات در این جلسه بیان شد.

دیگر خبرها

  • طرح اجرای فیبرنوری کشور امسال به اتمام می‌رسد
  • اجرای طرح ایران دیجیتال در کردستان
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها در ۵ شهر استان سمنان
  • حمایت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیرجند
  • رایتل پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی را دریافت کرد
  • پیشرفت ۴۰ درصدی اجرای فیبر نوری در بوشهر
  • شرکت مخابرات ایران، پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی دریافت کرد
  • اتصال روستا‌های ۲۰ خانوار اردبیل به شبکه ملی اطلاعات