Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@14:39:31 GMT

کاهش ۱۵ درصدی مراجعات اهدای خون در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۶۴۵۳

کاهش ۱۵ درصدی مراجعات اهدای خون در مازندران

کرونا از زمانی که روند انتقال خود را آغاز کرد تا کنون روی تمام اجزای زندگی تأثیر گذاشت ، اما بیشترین فشار تا کنون روی بخش‌های بهداشتی و درمانی وارد شده است. نه تنها کادر درمان، بلکه بخش‌های پشتیبان بهداشت و درمان نیز تحت تاثیرات منفی شیوع این ویروس چینی متحمل فشارهایی شده‌اند. کاهش مراجعات به پایگاه‌های انتقال خون یکی از پیامدهای شیوع کروناست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از اهداکنندگان خون در ماه‌های اخیر به دلیل ترس از ابتلا به کرونا قید حضور در مراکز درمانی و بهداشتی را زده‌اند که در این بین با وجود ثابت بودن نیاز به خون و فرآورده‌های خونی در جامعه، کاهش روند اهدای خون می‌توان در صورت استمرار مشکلاتی را ایجاد کند.

کاهش مراجعات و اهدا

به گفته مدیر کل انتقال خون مازندران از ابتدای فروردین امسال تا پایان خونگیری در روز ۲۱ تیر ۴۵ هزار و ۹۲ نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مازندران مراجعه کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد.

دکتر ذوالفقار تقوی افزود : از این تعدادی که تا ۲۱ تیر امسال به پایگاه‌های انتقال خون مازندران مراجعه کردند، با توجه به مشاوره‌های پزشکی مقدماتی اهدای خون، از هشت هزار و ۴۱۹ نفر به دلایل متعدد خون دریافت نشد و ۳۶ هزار و ۶۳۷ نفر اهدای خون انجام دادند.

این مسئول اظهار کرد: در تعداد اهداکنندگان که ۳۶ هزار و ۶۳۷ نفر ثبت شده است نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۹.۵ درصدی ثبت شده است.

مدیرکل انتقال خون مازندران: شیوع کرونا از ابتدای امسال تا ۲۱ تیر اهدای خون را ۹.۵ درصد کاهش داد.

وی با تأکید بر این که در همه مراکز انتقال خون به طور کامل پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود و اهداکنندگان بدون هیچ نگرانی می‌توانند نسبت به اهدای خون اقدام کنند، به خبرنگار ایرنا گفت: کاهش مراجعات برای اهدای خون روی میزان ذخایر خون و فرآورده‌های خونی تأثیر می‌گذارد و ممکن است در آینده ما را با کاهش ذخایر خونی مواجه کند.

البته در کنار کاهش ثبت شده در تعداد مراجعه کنندگان و اهداکنندگان، افرادی هم در همین شرایط کرونایی برای نخستین بار تصمیم به اهدای خون گرفتند و در پایگاه‌های انتقال خون مازندران حاضر شدند. بنا به آمار اعلام شده توسط مدیر کل انتقال خون مازندران از ۳۶ هزار و ۶۳۷ نفری که تا ۲۱ تیر امسال موفق به اهدای خون در مازندران شدند، سه هزار و ۹۴۵ نفر برای نخستین بار خون اهدا کردند. ۲۳ هزار و ۳۱۱ نفر اهداکنندگان مستمر هستند و ۹ هزار و ۳۸۱ نفر نیز از اهداکنندگان باسابقه استان محسوب می‌شوند.

احتمال کاهش ذخایر خونی

 اما در مجموع کاهش آمار مراجعات و اهدا ممکن است در آینده چالش‌هایی را برای تأمین فرآورده‌های خونی ایجاد کند ، بویژه در مازندران که مصرف ثابت و مستمری در بحث خون و فرآورده‌های خونی به دلیل وجود بیماران خاص دارد.

مدیر کل انتقال خون مازندران با اشاره به نیاز همیشگی به خون و فرآورده‌های خونی اظهار کرد: بیش از چهار هزار بیمار خاص در استان به طور ثابت به خون و فرآورده‌های خونی نیاز دارند. همچنین استفاده از خون برای مصدومان تصادفات، عمل‌های جراحی و مادران باردار نیز همیشگی است. کاهش اهدای خون می‌تواند نیاز خونی این گروه‌ها را در آینده با مشکل مواجه کند.

تقوی خاطرنشان کرد: فعلا از نظر ذخایر خونی با مشکلی مواجه نیستیم. اما در صورت استمرار این روند و کاهش مراجعات احتمال کاهش ذخایر خون و فرآورده‌های خونی در استان وجود خواهد داشت.

وی افزود: از همه افرادی که شرایط اهدای خون را دارند می‌خواهیم با اطمینان خاطر از رعایت پروتکل‌های بهداشتی در پایگاه‌های انتقال خون نسبت به اهدای خون اقدام کنند تا از بروز مشکلات ناشی از کاهش ذخایر خون در آینده جلوگیری شود.

از یکم فروردین تا ۲۱ تیر امسال ۴۵ هزار و ۹۲ نفر برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مازندران مراجعه کردند.

درخواست اهدای پلاسما

علاوه بر تأکید و درخواست سازمان انتقال خون مازندران مبنی بر حضور اهداکنندگان در پایگاه‌های انتقال خون، از ابتدای اردیبهشت نیز فراخوان اهدای پلاسمای خون توسط بهبودیافتگان کرونا منتشر شد. مدیرکل انتقال خون مازندران درباره میزان استقبال مازندرانی‌ها از اهدای پلاسما گفت: تا ۲۱ تیر فقط ۸۷ نفر از بهبودیافتگان کرونا در مازندران برای اهدای پلاسما مراجعه کردند. با توجه به بهبود بسیاری از مبتلایان به کرونا در مازندران انتظار داریم که تا یک ماه پس از بهبودی کامل برای اهدای پلاسما اقدام کنند.

تقوی اظهار کرد: دریافت پلاسما در پایگاه انتقال خون بابل انجام می‌شود و از افرادی که مبتلا به کرونا بودند و توانستند این بیماری را شکست دهند درخواست می‌کنیم برای انجام پلاسمادرمانی روی سایر بیماران کرونایی، تا یک ماه پس از بهبودی کامل برای اهدای پلاسما اقدام کنند. زیرا آنتی بادی موجود در پلاسمای خون این افراد که نوعی سپر دفاعی در برابر ویروس کروناست به مرور از بین می‌رود.

مازندران یکی از استان‌های پیشرو در اهدای خون محسوب می‌شود و شاخص اهدای خون در این استان نسبت بالاتر از میانگین کشوری است.

زنگ خطر ورود بیماری کرونا به مازندران ۳۰ بهمن سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار مشکوک در بابل نواخته شد. بیماران شناسایی شده افرادی بودند که همزمان با شیوع کرونا در قم به آن شهرستان سفر داشتند.

با وجود اینکه مازندران در خرداد ماه به آرامش نسبی در شیوع ویروس کرونا دست یافت، اما از حدود ۲ هفته پیش روند شیوع بیماری افزایشی شد و بخشی از محدودیت‌ها و تعطیلی‌های قبلی دوباره به استان برگشت که از جمله آن تعطیلی نماز جمعه تعدادی از شهرها بوده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا مازندران سازمان انتقال خون ایران پروندهٔ خبری کرونا و اهدای خون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مازندران سازمان انتقال خون ایران ویروس کرونا مازندران سازمان انتقال خون ایران خون و فرآورده های خونی پایگاه های انتقال خون انتقال خون مازندران کاهش ذخایر خون مراجعه کردند کاهش مراجعات اهدای پلاسما اهدای خون اقدام کنند برای اهدای تا ۲۱ تیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۶۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در پویش مهر سرخ ۹۱۶ نفر خون اهداء کردند

مهدیزاده مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی گفت: از ابتدای ماه مبارک رمضان  ششمین پویش اهدای خون مهر سرخ با هدف ترویج فرهنگ اهدای خون درمراکز خونگیری سراسر استان آغاز شده و تا  شب میلاد کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی (ع) ادامه داشته است.  

او افزود: در طول این مدت ۹۱۶ نفر جهت اهدای خون به مراکز خونگیری مراجعه کردند که ۷۷۱ نفر موفق به اهدای خون شدند.

مهدیزاده از اهدای خون ۱۰۴ نفر برای اولین بار در طول برگزاری پویش خبر داد و بیان کرد: ۴۷۲ نفر از اهداکنندگان شرکت کننده در پویش اهداکننده مستمر بودند و ۵۴ خانم هم موفق به اهدای خون شدند.

مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی از برگزاری  پویش سراسری اهدای خون فرشتگان رمضان تا پایان ماه رمضان نیز خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • انتقال خون ایلام آماده پذیرش اهداکنندگان
  • فعالیت ۶ پایگاه اهدای خون اصفهان در شب‌های قدر
  • اهدای ۳۷۰ واحد خونی در پویش نذر خون فارس
  • در پویش مهر سرخ ۹۱۶ نفر خون اهداء کردند
  • جزئیات فعالیت مراکز اهدای خون اصفهان در شب‌های قدر
  • جزئیات فعالیت مراکز اهدای خون استان در شب‌های قدر
  • کاهش ۶۴ درصدی بیماری دامی در مازندران
  • رشد ۷ درصدی اهدای خون در اصفهان / شاخص اهدای خون بانوان به ۳.۵۱ درصد رسید
  • واقعی شدن تعرفه پزشکی به نفع بیماران است | ارزان بودن خدمات درمانی باعث اضافه بار مراجعات بیماران شده است !
  • اعمال قانون بیش از هزار راننده متخلف در مازندران