Web Analytics Made Easy - Statcounter

افراد مبتلا به دیابت شرایط خاصی را تجربه می‌کنند که می‌توان با تحرک، داشتن تغذیه سالم و مصرف به موقع داروها آن را کنترل کرد.

اگر شما یا یکی از نزدیکان‌تان دچار دیابت است احتمالاً می‌دانید که افت قند خون با گرسنه ماندن این افراد پیش می‌آید و بسیار خطرناک است. در این مقاله شش میان وعده سالم، سیر کننده و مناسب برای افراد مبتلا به دیابت را به شما معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این میان وعده‌ها اغلب حاوی مقادیر بالای فیبر، پروتئین و ویتامین‌های ضروری برای بدن هستند.

۱. تخم مرغ سفت آب‌پز

تخم مرغ آب‌پز سفت شده یکی از بهترین میان وعده‌های غذایی برای افرادی است که به دیابت مبتلا هستند. هر تخم مرغ آب پز بزرگ حدود شش گرم پروتئین دارد که مانع از بالا رفتن زیاد قند خون بعد خوردن می‌شود.

در یک پژوهش ۶۵ فرد مبتلا به دیابت نوع دوم به مدت ۱۲ هفته روزانه دو عدد تخم مرغ خوردند. در پایان این پژوهش میزان قند ناشتای این افراد به طرز محسوسی پایین آمده بود. همچنین هموگلوبین A1c که یک فاکتور کلیدی برای کنترل قند خون در طولانی مدت است، در این افراد کاهش پیدا کرده بود.

تخم مرغ به دلیل خاصیت سیر کنندگی بالایی که دارد، نقش مهمی در مدیریت کردن دیابت بازی می‌کند. متأسفانه این بیماری ریسک ابتلاء به چاقی و ایجاد بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد. بنابراین برای کنترل قند خون و داشتن احساس سیری طولانی مدت می‌توانید یک یا دو عدد تخم مرغ را به عنوان میان وعده نوش جان کنید. اگر قصد دارید هر روز این کار را انجام دهید، لطفاً با پزشکتان مشورت کنید.

۲. سیب و کره بادام زمینی

برش‌های سیب به همراه کره بادام زمینی از دیگر میان وعده‌های مناسب برای افراد مبتلا به دیابت است. سیب سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین‌های گروه ب، ویتامین سی و پتاسیم است. کره بادام زمینی هم اگر توسط بهترین مارک‌ها و از مواد طبیعی ساخته شده باشد، مقادیر زیادی ویتامین ای، منگنز و منیزیم را در خودش جا داده است. بنابراین موقع خرید کره بادام زمینی از برندهای مختلف ایرانی یا خارجی بهتر است به فکر طبیعی بودن محصول باشید و نه قیمت آن. تمامی موارد بالا برای کنترل دیابت مفید عمل می‌‎کنند.

سیب و کره بادام زمینی حاوی مقادیر بالای فیبر هستند. یک سیب متوسط به همراه ۲۸ گرم کره بادام زمینی حدود هفت گرم از فیبر مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند و همین مسئله منجر به کنترل قند خون خواهد شد.

آنتی اکسیدان‌های پلی فنول Polyphenol موجود در سیب، از تخریب سلول‌های لوزالمعده جلوگیری می‌کند.

می‌توانید به جای سیب بعضی میوه‌های دیگر از جمله گلابی و موز را با تأیید پزشکتان به همراه کره بادام زمینی نوش جان کنید.

۳. یک مشت بادام

بادام یکی از مغذی‌ترین مغزهاست که برای استفاده شدن به عنوان میان وعده هم بسیار مفید و خوش خوراک است.

هر وعده ۲۸ گرمی بادام بیش از ۱۵ ویتامین و مواد معدنی از جمله ۳۲ درصد از میزان مورد نیاز منگنز، ۱۹ درصد منیزیم و ۱۷ درصد ریبوفلاوین مورد نیاز بدن در طول روز را فراهم می‌کند.

تحقیقات نشان داده‌اند مصرف بادام ممکن است به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. در یک مطالعه ۵۸ نفر آزمودنی که به مدت ۲۴ هفته هر روز بادام خورده بودند، شاهد کاهش سه درصدی سطح قند خون در طولانی مدت شدند.

در تحقیق دیگری که روی ۲۰ نفر بزرگسال مبتلا به دیابت انجام شد، به مدت چهار هفته به آزمودنی‌ها هر روز بادام داده شد و پس از این مدت مشخص شد سطح قند خون این افراد ۹ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین سطح انسولین این افراد نیز کاهش کم شده بود.

توانایی بادام برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون به ترکیب پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم در این دانه مغز برمی‌گردد و هر کدام از این موارد نقش مهمی در مدیریت دیابت ایفا می‌کند.

جالب است بدانید در تحقیقات دیگری نشان داده شده است مصرف بادام برای سلامت قلب مفید است و از طریق کاهش کلسترول خون می‌تواند به سلامت عمومی بیشتری منجر شود.

۴. سالاد ماهی تن

سالاد تن ماهی ترکیبی از ماهی تن، مایونز و بعضی مواد دیگر مثل پیاز و کرفس است.

۸۴ گرم تن ماهی حدود ۲۲ درصد پروتئین دارد و همین مسئله این خوراکی را به یک میان وعده مناسب برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می‌کند.

ماهی تن سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که مشخص شده از طریق کاهش التهاب و بهبود کنترل قند خون نقش مهمی در مدیریت دیابت ایفا می‌کند.

با جایگزین کردن پنیر کتاژ به جای سس مایونز می‌توانید سالادتان را سالم‌تر درست کنید.

۵. آووکادو

طبق این مقاله که به مزایای آووکادو برای دیابت اشاره دارد، خوردن آووکادو برای کسانی که دچار دیابت هستند، منجر به کنترل سطح قند خون می‌شود.

مقادیر زیاد فیبر و چربی‌های اشباع نشده در آووکادو این میوه را به یک گزینه ایده‌آل تبدیل می‌کند. این دو مورد مانع از بالا رفتن ناگهانی قند خون بعد از صرف غذا می‌شود.

یک پژوهش نشان داده افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که منابع غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده را مصرف کرده بودند، به طرز واضحی شاهد بهبود سطح قند خون‌شان شدند.

۶. نخود بو داده

نخود یکی از سالم‌ترین حبوبات است که وقتی به صورت بو داده مصرف شود، به یک اسنک سالم و خوشمزه تبدیل خواهد شد.

هر فنجان نخود که حدود ۱۶۴ گرم است؛ تقریباً ۱۵ گرم پروتئین و ۱۳ گرم فیبر دارد. وجود مقادیر بالای فیبر و پروتئین هم از دلایلی است که نخود را به یک میان وعده مناسب برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل کرده است.

تحقیقات نشان می‌دهد مصرف نخود به صورت منظم می‌تواند مانع از پیشرفت دیابت شود.

در یک مطالعه سطح قند خون و انسولین ۱۹ فرد بزرگسال که به مدت شش هفته هر روز نخود خورده بودند، پس از صرف غذا کاهش پیدا کرد.

می‌توانید نخود را به همراه روغن زیتون تفت بدهید و از طعم آن لذت ببرید.

مراقب اسنک‌های فرهنگی باشید!

هر کشوری میان وعده‌های مخصوص به خودش را دارد که بعضی از آن‌ها سالم هستند و بعضی ناسالم. برای مثال ارده ایرانی که معمولاً با قیمت مناسب توسط کمپانی عقاب به دنیا صادر می‌شود؛ یکی از میان وعده‌هایی است که در کشورهای زیادی طرفدار دارد؛ اما افراد مبتلا به دیابت باید نسبت به خوردن خوراکی‌های گرفته شده از کنجد، مثل انواع ارده کنجد، حلوا شکری و کرم کنجد حساس باشند و بدون مشورت پزشک سراغ این میان وعده ایرانی نروند. در مورد استفاده از انواع مربا، مارمالاد و بیسکویت‌ها هم وضع به همین منوال است.

کد خبر 433670

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دیابت رژیم غذایی سلامت تخم مرغ بادام میان وعده غذایی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مناسب برای افراد مبتلا به دیابت کره بادام زمینی کنترل قند خون میان وعده میان وعده ها سطح قند خون تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۶۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این گیاه یک جایگزین سالم برای قند مصنوعی

گیاه شیرین برگ بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی بوده و نوع وحشی آن در سرزمین‌های بلند مناطق برزیل و پاراگوئه می‌روید. ارتفاع این گیاه نهایتا یک متر بوده و حداکثر عمر آن پنج سال است. استویا(Stevia) عمدتا در برزیل، پاراگوئه، ژاپن و چین رشد می‌کند.

به گزارش سرگرمی روز، این شیرین کننده طبیعی حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ برابر شیرین‌تر از شکر بوده و آن را در رده صفر کالری طبقه بندی می‌کنند. بیشترین ترکیب موجود در استویا، ربودیوزید A است که در سال ۲۰۰۸ میلادی توسط سازمان غذا و داروی امریکا (FDA) به عنوان شیرین کننده بی خطر برای غذا اعلام گردید.

گیاه استویا دارای مزایای بسیاری برای سلامتی افراد بوده و یک جایگزین سالم برای شکر خصوصا در افراد مبتلا به دیابت است. برخی از نام‌های تجاری معمول برای شیرین کننده استویا عبارتند از:

مزایای سلامتی این گیاه

استویا به عنوان یک شیرین کننده دارای مزایای سلامتی قابل توجهی است. این گیاه بدون کالری محسوب می‌شود، به این معنی که حاوی کمتر از ۵ گرم کربوهیدرات است، اما می‌تواند با سایر مواد تشکیل دهنده ترکیب شود، بنابراین ممکن است بسته به محصول چند کالری از این مواد موجود باشد. طعم شیرین استویا به طور طبیعی ظاهر می‌شود، به همین خاطر ممکن است این ویژگی برای افرادی که دوستدار غذاها و نوشیدنی‌های طبیعی هستند، خوشایند باشد.

اطلاعاتی درباره گیاه استویا

در اینجا به معرفی برخی از مزایای بی‌نظیر این شیرین کننده خواهیم پرداخت:

مقابله با قند خون بالا و دیابت:

یکی از مهم‌ترین خواص گیاه استویا، توانایی آن برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت می‌باشد. این شیرین کننده  یک جایگزین ایده آل برای شکر در افراد مبتلا به دیابت محسوب می‌شود. استویا به افراد دیابتی این امکان را می‌دهد که از تنوع غذای بیشتری بهره مند شوند. تحقیقات نشان داده است که مصرف این گیاه به کاهش قند خون ناشتا کمک کرده و مقاومت به انسولین را در افراد دیابتی بهبود می‌بخشد.

کاهش وزن:

علل بسیاری از موارد اضافه وزن و چاقی، عدم فعالیت فیزیکی و مصرف مواد غذایی حاوی چربی و قند زیاد می‌باشد. استویا دارای قند نیست و کالری کمی دارد، از این رو می‌تواند به یک رژیم غذایی متعادل کمک کند، بدون آن که طعم شیرینی از غذا حذف شود. این وضعیت منجر به کاهش وزن خواهد شد.

جلوگیری از سرطان پانکراس:

شیرین برگ حاوی بسیاری از استرول‌ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی است. مطالعات نشان داده‌اند که این گیاه خطر ابتلا به سرطان پانکراس را ۲۳ درصد کاهش خواهد داد.

کاهش فشار خون بالا:

برخی از گلیکوزیدها در عصاره استویا می‌توانند دفع سدیم و تولید ادرار را افزایش دهند. مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۳ نشان داده است که این گیاه می‌تواند به طور شگفت آوری باعث کاهش فشار خون شود، اما برای تایید صحت این موضوع هنوز تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

ترک سیگار:

تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف شیرین برگ به دلیل مقادیر بالای ویتامین C و داشتن خاصیت مدر به سم زدایی و دفع نیکوتین از بدن کمک کرده و در نتیجه برای ترک سیگار مفید است.

پاکسازی کبد:

گیاه استویا یک دیورتیک طبیعی بوده که به سم زدایی و پاکسازی بدن و کبد کمک می‌کند، از این رو برای درمان بیماری‌های کبد از جمله کبد چرب بسیار مفید است.

درمان پوکی استخوان:

مطالعات نشان داده‌اند که این گیاه با افزایش متابولیسم کلسیم، به افزایش تراکم استخوان کمک کرده و برای درمان پوکی استخوان مفید است.

عوارض جانبی شیرین برگ

مطالعات متعددی عصاره استویا را عاری از عوارض جانبی می‌دانند و هیچ مانع بزرگ، هشدار یا عوارض جانبی برای آن ثبت نشده است. در ابتدا تصور می‌شد که استویا خطر ابتلا به بیماری کلیوی را ایجاد می‌کند، بر همین اساس تحقیقاتی روی موش‌ها انجام شد و طبق آن مشخص شد که استویا در فرم مکمل قرار دارد و به جای آن دارای ویژگی‌هایی است که از کلیه‌ها محافظت کرده و تاثیر دیابت را کاهش می‌دهد.

مزایای سلامت استویا قبل از این که تایید شوند، نیاز به مطالعه بیشتری دارند، با این حال اطمینان حاصل نمایید که این گیاه یک جایگزین ایده آل برای شکر محسوب می‌شود. استفاده از این گیاه برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود، بنابراین این افراد بهتر است از مصرف آن بپرهیزند.

این گیاه چند سالی است که در شهرهای شمالی کشورمان کشت می‌شود. این محصول به صورت برگ‌های خشک بسته‌بندی شده و همچنین عصاره به فروش می‌رسد. از عصاره‌ی این گیاه برای تهیه انواع کیک‌ها، مربا، گز و غیره استفاده می‌شود.

به خاطر اینکه این گیاه چندین برابر شیرین‌تر از ساکاروز می‌باشد. برگ‌های خشک شده‌ی آن به صورت دم کرده مصرف می‌شود. توجه داشته باشید که عصاره‌ی این گیاه تا یک یا دو ماه بعد از تولید قابل مصرف است؛ و دیابتی‌ها می‌توانند آن را جایگزین قند کنند.

برگ‌های خشک استویا در انجمن‌های دیابتی‌ها وجود دارد. این گیاه به صورت برگ خشک بسته بندی شده و عصاره در شهرهایی مانند رشت، اصفهان، مازندران و احتمالاً تهران نیز به فروش می‌رسد.

امیدواریم روزی برسد که این گیاه بین مردم جایگاه خود را پیدا کند و در تهیه‌ی نوشابه ها، شیرینی‌جات و کلاً محصولات غذایی شیرین استفاده شود. می‌توانید سری به عطاری‌های شهرتان بزنید و سراغ این گیاه را بگیرید.

چگونگی مصرف استویا در انواع غذاها

شیرین کننده استویا جایگزین بسیار خوبی برای شکر می‌باشد و طعم شیرین آن کاملا طبیعی است. افرادی که ترجیح می‌دهند از غذاها و نوشیدنی‌های طبیعی استفاده کنند، بسیار علاقه‌مند به این گیاه می‌باشند. در سراسر جهان بیش از ۵۰۰۰ نوع غذا وجود دارد که از استویا در آن‌ها استفاده می‌شود. این گیاه می‌تواند به عنوان شیرین کننده در مواد غذایی  قید شده زیر به کار برده شود:

انواع دسرها

انواع سس‌ها

بستنی

ماست

نان

آدامس

آبنبات

غذاهای دریایی

سبزیجات آماده

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • درباره فواید خوردن صبحانه بیشتر بدانیم
  • این گیاه یک جایگزین سالم برای قند مصنوعی
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد
  • افراد دارای تناسب اندامی که هیچ وقت باشگاه نمی روند این ۷ عادت را دارند
  • خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!
  • اهمیت صبحانه برای کودکان