Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد امام جمعه یزد با بیان این‌که امروزه هیچ نمادی از معماری ایرانی اسلامی در نقاط جدید شهر یزد دیده نمی‌شود گفت: معماری ایرانی اسلامی مهمترین نماد معرفی هویت اجتماعی در ساخت و سازهای شهری است که باید بیش از پیش مورد استفاده قرار گیرند.

آیت‌الله «محمدرضا ناصری‌یزدی» در جریان دیدار با رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان یزد با اشاره به این‌که یزد سبک معماری خاص و منحصر به فردی دارد اظهار کرد: حجم تخلفات ساختمانی در یزد اصلا خوب نیست و به‌ویژه ساختمان های با کیفیت پایین می‌تواند خطرات بسیاری برای مردم داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید برتقویت نظارت بر ساخت و ساز و همچنین تسهیل کردن روند صدور پروانه ساخت افزود: تعرفه های پروانه ساخت و ساز و نظارت بر آن باید به گونه‌ای باشد که برای مردم خیلی مشکل‌ساز نشود.

امام جمعه یزد با تاکید بر ضرورت حفظ نقاط قوت سبک معماری اصیل یزد، گفت: به‌ویژه در شرایط فعلی که بحث مدیریت انرژی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، باید سعی کنیم نقاط قوت‌ها خانه‌های قدیمی را بروزرسانی کرده و در ساختمان‌های جدید استفاده کنیم.

ناصری یزدی تصریح کرد: در گذشته ساختمان‌هایی ساخت می‌شد که در طول روز به هیچ عنوان احتیاج به نور نداشت و در هر قسمت از خانه به اندازه کافی نور طبیعی وجود داشت و این موضوع بالاترین نوع مدیریت مصرف انرژی است.

نماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به این‌که بازار قدیم یزد با وجودی که سرپوشیده است، در طول روز روشن و خوب است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که امروزه به محض ورود به یک پاساژ و بازار مسقف در شهر چه در روز و چه در شب باید هزاران لامپ روشن کرد که چشم انسان بتواند ببیند.

وی اظهار کرد: علاوه بر این در حوزه سرما و گرما هم ساختمان‌های قدیمی با وجودی که وسایل سرمایش و گرمایش پیشرفته امروزی را نداشتند، هوای نسبتا خوبی را برای مردم به ارمغان می‌آوردند؛ در حالی که الان برای گرم کردن یا خنک کردن خانه‌ها باید مقدار بسیار زیادی انرژی استفاده کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه یزد، نماینده ولی فقیه در استان یزد با اشاره به این‌که تقسیم‌بندی‌های شهری هم در مسائلی از جمله بلندمرتبه‌سازی در طول سال‌های گذشته خیلی مراعات نشده تصریح کرد: امروزه هیچ نمادی از معماری ایرانی اسلامی در نقاط جدید شهر یزد دیده نمی‌شود، در حالی که ما باید از این نمادها برای معرفی هویت خود بیش از پیش بهره‌گیری کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی يزد امام جمعه يزد ساخت و ساز شهری سبک معماری ایرانی اسلامی معماری ایرانی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۷۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وساز‌های جدید قم

آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور در دیدار اعضای شورای اسلامی شهر قم گفت: جا دارد از تلاش‌ها و اقدامات در شهرداری و شورای اسلامی شهر باوجود اختلاف سلایقی که هست، تشکر و قدردانی کنیم، آنچه در مدیریت شهری اهمیت دارد راه و رسم تعامل، همدلی و همراهی برای خدمت هر چه بیشتر به مردم است. البته نقد‌هایی وجود دارد، لذا باید ارزیابی جامع داشته باشیم.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با اشاره به اهمیت توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و ساز‌های جدید افزود: شهر قم باید به عنوان الگوی شهرسازی معماری اسلامی و ایرانی در کشور مطرح شود و این در سایه یک کار و همت جمعی و خرد نخبگانی فنی و علمی میسر خواهد شد.

امام جمعه قم گفت: سبک شهرسازی و معماری روی فرهنگ و آداب هر منطقه‌ای اثر می‌گذارد، شهر قم به عنوان ام القرای جهان اسلام باید در این سبک معماری اسلامی در کشور پیشتاز باشد و این در سایه یک مهندسی و معماری قوی همراه با روح سرشار معنوی و اندیشه معرفتی و اسلامی صورت خواهد پذیرفت، اما در حال حاضر این خلاء وجود دارد و چنین اراده قوی در ساخت و ساز‌های جدید وجود ندارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به فرهنگ و پیوست فرهنگی نهاد‌ها و سازمان‌ها اشاره و بیان کرد: هر دستگاه و نهادی که ارتباط و تعامل بیشتری با مردم و آحاد جامعه دارد باید دارای یک پیوست فرهنگی و معرفتی باشد؛ اگر خدمت توأم با فرهنگ و اخلاق همراه باشد، ارزش بیشتری دارد.

آیت الله اعرافی، رودخانه قم را نَفَس شهر توصیف و تصریح کرد: بستر رودخانه را باز بگذارید. هسته مرکزی شهر یعنی حرم، بازار، فیضیه و مسجد اعظم تاریخچه قم و اهالی قم است، مدیریت شهری علی رغم تمام تلاش‌هایی که داشته نسبت به تسهیل رفت وآمد زائران و مجاوران شهر کریمه اهل بیت (ع) در هسته مرکزی شهر، کاری از پیش نبرده و شیوه را اصلاح نکرده است.

مدیر حوزه‌های علمیه عنوان کرد: امروز تردد طلاب و اساتید به مدارس علمیه و به ویژه مدرسه فیضیه در هسته مرکزی شهر سه راه بازار، شیخان، حرم مطهر، مدرسه فیضیه با دشواری‌های همراه است، زائران دسترسی مناسبی به اطراف حرم و محیط پیرامونی آن ندارد که ان شاءالله به این نکته توجه شود.

در ابتدای این نشست، محرری، صابری، ملایی از اعضای شورای شهر قم نکاتی را مطرح کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • سخنگوی شورای شهر: باید به نمای خانه ها دقت بیشتری شود | معماری خیلی از ساختمان ها در شان شهر ایرانی اسلامی نیست
  • توجه ویژه به معماری ایرانی_اسلامی در شهر تهران
  • تاکید بر توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وساز‌های جدید قم
  • رکن اصلی سبک زندگی ایرانی-اسلامی، معماری تمدن‌پایه است
  • اجرای طرح‌های معماری ایرانی - اسلامی در بوستان‌های پایتخت
  • یادمان شهدای زمین فوتبال چوار با معماری ایرانی اسلامی اجرا می‌شود
  • لزوم ورود مدیریت شهری به مسائل زیست‌محیطی برای جلوگیری از ایجاد بحران‌ها
  • احداث یک باغ ایرانی جدید در شیراز تا پایان سال جاری
  • افتتاح باغ ایرانی فرصت جدید گردشگری در شیراز است