Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-24@00:53:19 GMT

۱۱ روز مذاکره سرانجامی جز شکست نداشت

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۷۵۵۵

۱۱ روز مذاکره سرانجامی جز شکست نداشت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از القدس العربی، اتیوپی امروز سه شنبه اعلام کرد که گفتگوها با مصر و سودان درباره سد النهضه با شکست روبرو شده است.

سیلیشی بیکیلی وزیر منابع آبی و انرژی اتیوپی گفت: مذاکرات سه جانبه (مصر، سودان و اتیوپی) درباره سد النهضه که طی ۱۱ روز گذشته با حضور ۱۱ ناظر و کارشناس جریان داشت، شب گذشته بدون دست یابی به هیچ توافقی پایان یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باوجود پیشرفت‌هایی که در مذاکرات رخ داد اما توافقی که منجر به حل بحران درباره سد النهضه شود، حاصل نشد. ما امروز گزارشی را به اتحادیه آفریقا و رهبرانمان آماده می‌کنیم.

این در حالی است که اتیوپی بر آبگیری سد النهضه در جولای جاری اصرار دارد؛ اما سودان و مصر با آن مخالف هستند.

قبلاً، آبی احمد نخست وزیر اتیوپی اعلام کرد بود: اختلافات ما درباره آبگیری و راه اندازی سد در داخل خانواده آفریقایی حل خواهد شد. ما زیانی به مصر نمی‌رسانیم و آبگیری سد را برای استفاده از فصل باران‌های فراوان، شروع خواهیم کرد.

این درحالی است که منابع سودانی اعلام کرده اند که دولت اتیوپی آبگیری سد النهضه را به شکل پنهانی شروع کرده که این سبب کاهش سهم آب در سودان شده است. این منابع بیان کردند که همه شواهد حکایت از این موضوع دارد و سودان از کمبود آبی که به آن وارد می‌شود، شکایت دارد.

همزمان محمد السباعی سخنگوی وزارت منابع آبی مصر گفته بود: اطلاعاتی در این زمینه که اتیوپی مخفیانه شروع به آبگیری سد کرده است، وجود ندارد. هر که از شروع آبگیری سد در حال حاضر می‌گوید از او بپرسید که درست می‌گوید یا خیر. مذاکرات میان مصر و سودان و اتیوپی ادامه دارد و تحول جدیدی رخ نداده است و امیدواریم که تحول مثبتی رخ دهد.

گفتنی است که مصر بشدت به آب نیل نیاز دارد. حدود ۹۰ درصد از منابع آبی مصر از رود نیل تأمین می‌شود. همین مساله اهمیت نیل را برای زندگی و اقتصاد مصر نشان می‌دهد. حدود ۸۶ درصد از آبی که به سد اسوان می‌رسد از ارتفاعات اتیوپی سرچشمه می‌گیرد.

نیمی از رودخانه نیل در مناطق پر بارش بالای خط استوا در کشورهای تانزانیا و کنیا و نیمی دیگر در مناطق کاملاً خشک مصر واقع شده است. مصر در طول تاریخ خود با کسب بیشترین منافع از این رودخانه و داشتن یک تمدن رودخانه‌ای، رابطه‌ای ناگسستنی با رود نیل داشته است. منافع استراتژیک، ژئوپلیتیک و اقتصادی مصر به دلیل نیاز به آب برای کشاورزی، صنعت و تأمین آب شرب ۹۰ میلیون نفر، همواره اهمیت نیل به عنوان شاخص امنیت ملی این کشور را به روشنی نمایان کرده است.

از سوی دیگر، اتیوپی از اینکه طی دهه‌ها و سده‌های گذشته نتوانسته از موقعیت ژئواستراتژیک خود به عنوان یک کشور بالادستی به لحاظ در اختیار داشتن منابع آبی فراوان بهره گیرد بسیار ناراضی و حتی خشمگین است.

در گذشته دولت آدیس‌آبابا به دلیل در اختیار نداشتن منابع مالی لازم و نیز وضعیت سیاسی ناپایدار نتوانسته بود زیر ساختهای مربوط به مدیریت منابع آبی خود را ایجاد کند. اکنون که اتیوپی در زمینه ایجاد زیر ساختهای لازم به توانمندی نسبی رسیده است به هیچ وجه حاضر نیست از حق خود در مدیریت آبی رود نیل صرفنظر کند.

کد خبر 4973941

منبع: مهر

کلیدواژه: اتیوپی سد النهضه مصر ایالات متحده آمریکا عراق رژیم صهیونیستی ویروس کرونا عربستان سعودی لبنان فلسطین سوریه ایران دونالد ترامپ روسیه افغانستان ترکیه امارات متحده عربی آبگیری سد منابع آبی سد النهضه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۷۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد‌های کبوترلانه کنگاور و قشلاق صحنه در آستانه آبگیری

محسن حسین‌آبادی مجری پروژه‌ها گفت : سد کبوتر لانه کنگاور تقریبا آماده آبگیری است و امیدواریم نیمه اول امسال شاهد آبگیری این سد باشیم.

محسن حسین‌آبادی پیشرفت کنونی سد کبوترلانه را ۹۲.۳ درصد اعلام کرد و افزود: بخش عمده سازه سد احداث شده و کار‌های مختصری که باقی مانده مانع از آبگیری این سد نیست.

به گفته مجری سد کبوتر لانه، اواخر سال گذشته کمیته آبگیری سد‌های وزارت نیرو نیز بازدیدی از این سد داشتند و کار‌های نهایی آن نیز انجام شده و مانعی برای آبگیری آن وجود ندارد.

حسین‌آبادی مجموع اعتباری که تاکنون برای سد کبوتر لانه هزینه شده را نزدیک به ۴۷۹ میلیارد تومان اعلام کرد که حدود ۱۹۰ میلیارد تومان آن در سال ۱۴۰۲ تخصیص یافته و عنوان کرد: جهت تکمیل کار‌های باقی مانده سد، پرداخت مطالبات پیمانکاران و همچنین پرداخت مطالبات کشاورزان - که زمین هایشان به ساخت این پروژه اختصاص یافته، حدود ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز است.

وی با بیان اینکه حجم مخزنی سد کبوترلانه حدود ۲۵ میلیون مترمکعب است، تامین آب بخش کشاورزی، شرب و صنعت را از اهداف احداث آن برشمرد.

حسین‌آبادی به آخرین وضعیت سد در دست احداث قشلاق شهرستان صحنه نیز اشاره کرد و گفت: این سد نیز در حال حاضر ۹۱ درصد پیشرفت دارد و کار‌های سازه سد تقریبا به اتمام رسیده و آماده آبگیری است.

مجری سد قشلاق صحنه اظهار کرد: تنها کار باقی مانده تملک اراضی برای آبگیری سد است که نیازمند تامین مالی است و در صورت حل این مشکلات، امکان آبگیری سد وجود دارد.

وی مجموع اعتباری که برای تملک اراضی و تکمیل کار‌های باقی مانده سد قشلاق مورد نیاز است را حدود ۵۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد و یادآور شد: تاکنون حدود ۴۶۲ میلیارد تومان نیز برای احداث این سد هزینه شده است.

حسین‌آبادی با اشاره به حجم مخزن ۵۰ میلیون مترمکعبی این سد، خاطرنشان کرد: تامین آب بلندمدت شهر صحنه، تامین آب شهرک صنعتی آب باریک و تامین آب برای اراضی کشاورزی پایین دست از اهداف احداث این سد است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • نیروهای واکنش سریع به دنبال تاسیس دولت در غرب سودان
  • آبگیری ۱۵ میلیون متر مکعبی سازه‌های آبخیزداری بندرلنگه
  • شروع کار سفارت در هتل و مذاکرات سفیر برای خرید جنگنده از اتیوپی
  • سد‌های کبوترلانه کنگاور و قشلاق صحنه در آستانه آبگیری
  • علت حادثه در خط انتقال آب به کاشان چه بود؟
  • ذخیره ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر
  • ذخیر ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر
  • آبگیری چهار سد سنگی و ملاتی در اردستان