Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-25@21:56:49 GMT

بی رحم ترین قاتلان تاریخ بشریت!

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۲۷۵۶۰

بی رحم ترین قاتلان تاریخ بشریت!

دانشمندان و محققان پزشکی سالهاست که بر سر تعریف دقیق همه گیری اختلاف نظر دارند. وبا، طاعون بوبیونی، آبله و آنفلوانزا برخی از بی رحم ترین قاتلان تاریخ بشریت هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ دانشمندان و محققان پزشکی سالهاست که بر سر تعریف دقیق همه گیری (پاندمی (همه‌گیرجهانی) یا اپیدمی (همه‌گیری)) اختلاف نظر دارند، اما چیزی که همه با آن موافق هستند این است که این کلمه وقایع گسترده بیماری را بیش از آنچه که به طور معمول در یک منطقه جغرافیایی انتظار می رود توصیف می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وبا، طاعون بوبیونی، آبله و آنفلوانزا برخی از بی رحم ترین قاتلان تاریخ بشریت هستند. شیوع این بیماری ها به ویژه آبله که در طول قدمت 12000 ساله خود جان بین 300 تا 500 میلیون نفر در سراسر مرزهای بین المللی را گرفته به طور صحیح تعریفی از همه گیری ارائه می دهد.

کووید19 چیست؟

این ویروس در اوایل ماه دسامبر سال 2019 در منطقه ووهان چین در میان انسان ها پدید آمد و کووید19 (شکل مختصری از "بیماری کروناویروس سال 2019") نامیده شد. این ویروس جدید با سرعت زیادی طی چند ماه در میان مردم سراسر جهان گسترش یافت و به دلیل جدید بودن، هیچ کس روی زمین در برابر آن ایمنی ندارد.

سازمان بهداشت جهانی در ماه مارس اعلام کرد که کووید19 یک پاندمی است و جهان تا پایان همان ماه شاهد بیش از نیم میلیون فرد آلوده و مرگ نزدیک به 30000 نفر بر اثر این ویروس بود. میزان عفونت در آمریکا و سایر کشورهای جهان همچنان در حال افزایش است.

با ظهور کروناویروس، مردم جهان از بهترین شیوه ها (از شستشوی دست ها تا رعایت فاصله گذاری اجتماعی) در طول همه گیری آگاه تر شدند. کشورهای سراسر جهان در خانه ماندن، تعطیلی مدارس، کسب و کارها و اماکن عمومی را اجباری کردند. ده ها شرکت و بسیاری از محققان مستقل در حوزه های آزمایش، درمان و ساخت واکسن وارد عمل شدند. فشار بر نسل بشر برای نجات یافتن از این همه گیری به دغدغه اصلی در جهان تبدیل شد.

تا این لحظه، پیش بینی نتیجه همه گیری کووید19 غیر ممکن است. اما با توجه به آموخته های ما از همه گیری های دیگر در طول تاریخ می توانیم بهترین گام ها را برداریم. آنفلوانزای اسپانیایی، ایدز و موارد دیگر، معلمان ما هستند.

همه گیری ایدز (AIDS) و اچ.آی.وی (HIV) (اوج آن در 2005 تا 2012)

تلفات: 36 میلیون نفر

این ویروس نخستین بار در جمهوری دموکراتیک کنگو در سال 1976 شناخته شد. ایدز و اچ.آی.وی با گرفتن جان بیش از 36 میلیون نفر از سال 1981 تاکنون ثابت کرده اند که بیماری همه گیر هستند. در حال حاضر بین 31 تا 35 میلیون نفر با HIV زندگی می کنند و اکثریت قریب به اتفاق آنها در جنوب صحرای بزرگ آفریقا که 5 درصد از کل جمعیت آن معادل 21 میلیون نفر آلوده هستند، قرار دارند.

با افزایش علم و آگاهی، درمان های جدیدی برای این بیماری به وجود آمد و آن را قابل کنترل ساخت. بین سال های 2005 تا 2012 تلفات سالانه جهانی بر اثر ایدز و اچ.آی.وی از 2.2 میلیون به 1.6 میلیون نفر کاهش یافته است.

همه گیری آنفلوانزا (1968)

تلفات: 1 میلیون نفر

دسته 2 همه گیری آنفلوانزا که گاهی آنفلوانزای هنگ کنگ نامیده می شود تنها 17 روز پس از شیوع در هنگ کنگ در سنگاپور و ویتنام گسترش یافت و ظرف 3 ماه در فیلیپین، هند، استرالیا، اروپا و آمریکا شایع شد. با اینکه این بیماری در سال 1968 میزان مرگ و میر اندکی داشت، اما منجر به مرگ بیش از 1 میلیون نفر از جمله 500000 ساکن هنگ کنگ (تقریبا 15 درصد از جمعیت این کشور) شد.

آنفلوانزای آسیایی (1956 تا 1958)

تلفات: 2 میلیون نفر

این بیماری در سال 1956 از چین شروع شد و تا سال سال 1958 ادامه داشت. این آنفلوانزا طی این 2 سال، از استان گوئیژوی چین به سنگاپور، هنگ کنگ و آمریکا رسید.

تخمین تلفات این بیماری نسبت به منبع، متفاوت است اما سازمان بهداشت جهانی آمار نهایی را حدود 2 میلیون کشته اعلام کرد که 69800 مورد آن در آمریکا بود.

همه گیری آنفلوانزا (1918)

تلفات: 20 تا 50 میلیون

بین سال های 1918 تا 1920 شیوع مهلک آنفلوانزا در سراسر جهان رخ داد و بیش از یک سوم جمعیت جهان را آلوده کرد و جان 20 تا 50 میلیون نفر را گرفت. 10 تا 20 درصد از 500 میلیون نفری که در سال 1918 به این بیماری مبتلا شدند جان باختند. تنها در 25 هفته اول، 25 میلیون نفر کشته شدند.

آنچه شیوع این بیماری را از سایر آنفلوانزاهای دیگر متمایز می کند، قربانیان آن هستند. پیش از این، فقط نوجوانان و سالمندان یا بیماران ضعیف بر اثر این بیماری کشته می شدند. اما در این مورد با اینکه کودکان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف تر هنوز زنده مانده بودند، بزرگسالان جوان به سختی مبتلا شده و جان باختند.

ششمین همه گیری وبا (1910 تا 1911)

تلفات: 800000 نفر

این همه گیری مانند 5 نسخه قبلی خود از هند سرچشمه گرفت و پیش از آغاز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، اروپای شرقی و روسیه بیش از 800000 نفر را به قتل رساند.

مقامات مربوطه در این مورد و طبق تجربه های گذشته، افراد مبتلا را به سرعت قرنطینه کردند. موارد وبا در سال 1923 با اینکه هنوز در هند ثابت بود به طور چشمگیری در آمریکا کاهش یافت.

همه گیری آنفلوانزا (1889 تا 1890)

تلفات: 1 میلیون

رشد سریع جمعیت در قرن 19 به ویژه در مناطق شهری تنها به شیوع آنفلوانزا کمک کرد. این نخستین همه گیری واقعی در عصر باکتری شناسی بود و چیزهای زیادی از آن آموختیم. این همه گیری از بین سال های 1889 تا 1890 جان بیش از 1 میلیون نفر را گرفت.

سومین همه گیری وبا (1852 تا 1860)

تلفات: 1 میلیون نفر

سومین شیوع بزرگ وبا که مانند اولین و دومین همه گیری از هند سرچشمه گرفته بود از سال 1852 تا 1860 به طول انجامید. این همه گیری، آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و آفریقا را درنوردید و جان 1 میلیون نفر را گرفت.

"جان اسنو" پزشک انگلیسی زمانی که در منطقه فقیرنشین در لندن مشغول به کار بود مواردی از وبا را ردیابی کرد و سرانجام موفق شد تا آب آلوده را به عنوان علت انتشار این بیماری معرفی کند.

مرگ سیاه (1346 تا 1353)

تلفات: 75 تا 200 میلیون نفر

علت: طاعون بوبیونی

شیوع بیماری طاعون از سال 1346 تا 1353، اروپا، آفریقا و آسیا را ویران کرد و جان 75 تا 200 میلیون نفر را گرفت. منشاء این بیماری کک های موجود در بدن موش ها بود که قاره ها را درنوردید. بنادر در آن زمان، مراکز مهم شهری محسوب می شدند و این موش ها در کشتی های بازرگانی زندگی می کردند و به همین دلیل این بیماری در این 3 قاره شیوع پیدا کرد.

طاعون جاستینیان (541 تا 542)

تلفات: 25 میلیون نفر

علت: طاعون بوبیونی

طاعون جاستینیان که شیوعی از طاعون بوبیونی بود نیمی از جمعیت اروپا را به قتل رساند و جان 25 میلیون نفر را گرفت.

طاعون آنتونین (165 پس از میلاد مسیح)

تلفات: 5 میلیون نفر

طاعون آنتونین یک بیماری همه گیر باستانی بود که آسیای صغیر، مصر، یونان و ایتالیا را تحت تأثیر قرار داد. تصور می شود که این بیماری، آبله یا سل بوده و علت واقعی آن هنوز ناشناخته است. این بیماری ناشناخته توسط سربازانی که حدود سال 165 پس از میلاد از بین النهرین بازگشته بودند به رُم برگشت. آنها نا آگاهانه بیماری را گسترش دادند و منجر به مرگ بیش از 5 میلیون نفر و تجزیه ارتش رُم شدند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: همه گیری آنفلوانزا میلیون نفر را گرفت همه گیری هنگ کنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۲۷۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لبیک اردنی‌ها به دعوت سخنگوی گردان‌های قسام

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، هزاران نفر از مردم اردن ساعتی پس از سخنرانی ابوعبیده سخنگوی گردان‌های قسام دعوت او را لبیک گفته و مجدداً به خیابان آمده و علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی دست به تظاهرات زدند.

تظاهرات کنندگان اردنی با سردادن شعارهایی مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در امان حمایت خود را از غزه و مقاومت اعلام کردند.

ساعاتی پیش از این، سخنگوی گردان‌های قسام با اشاره به تلفات بی‌سابقه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه تاکید کرد که این عملیات آغازی بر پایان این رژیم است. ابو عبیده سخنگوی گردان‌های قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین در اظهاراتی تاکید کرد که تصاویری که از درگیری‌ها با رژیم صهیونیستی منتشر می‌شود، بخشی از دستاوردهای میدانی مقاومت است و تلفات در میان اسرای اسرائیلی بسیار بالا رفته است.

وی جنگ طوفان الاقصی را آغازی بر پایان قدیمی‌ترین اشغالگری در طول تاریخ معاصر دانست و تاکید کرد که این عملیات نقطه‌ای سرنوشت ساز در تاریخ امت اسلام خواهد بود.

وی ابراز داشت: مبارزان ما تلفات بسیار زیاد و بی‌سابقه‌ای در میان نیروهای دشمن به جای گذاشته‌اند و افراد آن را در کمین‌های محکم خود گرفتار کرده‌اند.

سخنگوی نظامی حماس با اشاره به اینکه فیلم‌هایی که منتشر می‌شود، تنها بخشی از دستاوردهای میدانی مقاومت است، ابراز داشت که بنا به دلایل امنیتی انتشار برخی فیلم‌ها را به آینده سپرده‌ایم، عناصر مبارزه ما برخی عملیات بی‌سابقه و کشنده را انجام داده‌اند و دیگر گروه‌ها نیز در موازات این عملیات فعالیت دارند.

وی ابراز داشت که عناصر گردان‌های قسام در تمامی محورهای درگیری از شمال غزه گرفته تا مرکز و جنوب آن با تاکتیک‌های متنوع و تسلیحات مناسب وارد عرصه جنگ شده‌اند و مقاومت در برابر دشمن اسرائیلی تا خروج آخرین نظامی صهیونیست از نوار غزه ادامه خواهد داشت.

وی بار دیگر هشدارهای موجود در خصوص اسرای دشمن صهیونیستی در نزد مقاومت را تکرار کرده و در عین حال گفت که سران دشمن به این هشدارها اهمیت نمی‌دهند.

ابوعبیده ادامه داد که گروه‌های مقاومت اهمیتی به فریبکاری‌های میدانی دشمن نمی‌دهند و آینده، دروغ بودن ادعاهای دشمن را نشان خواهد داد.

این مقام نظامی حماس خاطرنشان کرد: تلفات اسرای اسرائیل بسیار زیاد شده است، البته ما از ماه‌ها قبل تلاش داریم از آنها محافظت کنیم تا بتوانیم منافع ملت خود را تأمین کنیم و این موضوع همچنان ادامه دارد.

کد خبر 6087094

دیگر خبرها

  • (ویدئو) ملکی: مورد مصدوم و تلفات جانی تا این لحظه نداشتیم
  • عمل به آموزه‌های قرآن، نسخه شفابخش نجات بشریت است
  • «جغد شب» و «قاتلان ماه کامل» سینمایی‌های هفته اول اردیبهشت ماه
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • زایمان با تاریخ رُند، بازی با جان نوزاد؟! + فیلم
  • لبیک اردنی‌ها به دعوت سخنگوی گردان‌های قسام
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های استان/صفر شدن آمار تلفات ناشی از سیل در قزوین
  • سفیر بولیوی در تهران: نسل کشی در فلسطین سینه همه بشریت را به درد آورده است
  • نسل کشی در فلسطین سینه همه بشریت را به درد آورده است
  • سازمان همکاری اسلامی تداوم حملات اسرائیل را جنایت علیه بشریت خواند