Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- بورس این روزها همچنان بر مدار صعود است و در بین بازارهای سرمایه ای نیز بیشترین بازدهی را در کمترین زمان به خود اختصاص داده است، به طوریکه طی دو ماه گذشته شاخص کل بورس از مرز یک میلیون واحد عبور کرد و امروز در نزدیکی قله دو میلیون واحدی قرار دارد.
به گزارش فرارو، این روزها در فضای مجازی و گروه های بورسی بسیاری از سهامداران از اینکه تنها در این دو ماه نمادهای بزرگ رشد ممتد را تجربه کردند و در مقابل بسیاری از نمادهای کوچک و متوسط درجا زدند و حتی بازدهی منفی داشتند، حسابی گله مند بودند، حال در این زمینه طی روزهای اخیر عرضه های حقوقی در نمادهای بزرگ و شاخص ساز بسیار زیاد بوده و برخی از کارشناسان به سرمایه گذاران خرد هشدار می دهند، که در قیمت های بالا وارد این گونه از سهم ها نشوند، زیرا که ممکن است آن ها با اصلاح در کوتاه مدت همراه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر در هفته آینده نمادهای بزرگ برای برگزاری مجامع عادی سالیانه بسته می شوند، در چنین صورتی به نظر می رسد فضا برای رشد نمادهای کوچک بازار نیز فراهم شود.   دلایل رشد شارپی نمادهای بزرگ
احسان رضاپور کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه طی دو ماه اخیر نمادهای به اصطلاح شاخص ساز و بزرگ با رشد بسیار خوبی روبرو بوده اند، گفت: برای این مسئله چند دلیل می توان ذکر کرد، اولا این دسته از نمادها در سال گذشته و در دوماه ابتدایی امسال چندان رشدی نکردند، برای بررسی این موضوع می توان میزان رشد شاخص کل که برآینده عملکرد نمادهای بزرگ است را با شاخص هم وزن که نشان دهنده عملکرد نمادهای کوچک و متوسط است را با هم مقایسه کرد.
وی افزود: شاخص هم وزن در مقایسه با شاخص کل در سال گذشته و همین طور تا نیمه اردیبهشت رشد بسیار زیادی کرد، به طوریکه این روند افزایشی خیلی بیشتر از شاخص کل بود، اما بعد از اصلاح حدود سه هفته‌ای بازار در اردیبهشت، این نماد‌های بزرگ و شاخص ساز بودند که طی تقریبا دو ماه شاخص کل را با افزایش بیش از ۸۰۰ هزار واحدی روبرو کردند، بنابراین می‌توان اینگونه نتیجه گرفت که از اوایل اردیبهشت ماه شاهد یک تغییر شفیت سرمایه از نماد‌های کوچک به نماد‌های بزرگ بودیم، به عنوان مثال در این رابطه در اردیبهشت ماه که نماد ایران خودرو بعد از افزایش سرمایه حدود ۱۴۰ تومان باز شد، امروز بعد از نزدیک ۷۰ روز قیمت آن به ۵۵۰ تومان رسیده و به نوعی چهار برابر شده است.
رضاپور با اشاره به اینکه افزایش نرخ دلار در این دوماهه تاثیر بسیار زیادی بر روی افزایش قیمت سهام نمادهای بزرگ داشته است، اظهار داشت: از سوی دیگر با توجه به اینکه شرکت های بزرگی بورسی عمدتا تابع نرخ گذاری دولتی هستند، افزایش نرخ ها در این ماه های اخیر باعث شده که آن ها نیز با اقبال روبرو شوند، همچنین دولت به دلیل اینکه قرار است سهام خود در شرکت های دولتی را در قالب صندوق های ETF به بازار عرضه کند، طبیعتا از سهام خود حمایت خواهد کرد تا با قیمت های بهتری آن ها را واگذار کند.
این کارشناس بازار سهام بیان داشت: در مقابل نیز مردم هم وقتی حمایت دولت از این سهم های را می بینند، آن ها نیز به سراغ این نمادهای می روند و شاید یکی از دلایل درجا زدن نمادهای کوچک خروج نقدینگی از آن ها و سرازیر شدنشان به سمت نمادهای بزرگ و شاخص ساز است، از سوی دیگر به دلیل افزایش نرخ ارز نیمایی در این روزها و رسیدن آن به نزدیک هجده هزار تومان، این امر بسیار برای نمادهای بزرگ و شاخص ساز خوب شده و همین مسئله نیز به رشد آن ها کمک کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تا زمانیکه عرضه این صندوق های دولتی ادامه یابد، حمایت دولت از بازار سهام و مشخصا این نمادهای بزرگ و شاخص ساز نیز ادامه پیدا خواهد کرد، ادامه داد: نقدینگی و سرمایه در بازار سهام هوشمند است و به خوبی موقعیت هایی که پتانسیل رشد بسیار خوبی را دارند، شناسایی می کنند، در مورد رشد دوماهه اخیر نمادهای بزرگ نیز چنین اتفاقی رخ داده است، اما از سوی دیگر برخی از سهام داران که در این مدت در نمادهای کوچک سرمایه گذاری کرده اند از این مسئله که شرکت های کوچک همپای بزرگان بازار رشد نکرده اند، بسیار گله مند هستند و می گویند دولت از سهم های خود تنها حمایت می کند و بقیه بازار از این رشد جا مانده اند، اما همانطور که عرض کردم در سال گذشته و فروردین ماه که بورس با یک رشد صد درصدی روبرو بود، نمادهای کوچک رشد بسیار خوبی را تجربه کردند.   این روزها برخی از سهام داران بورسی نسبت به رویه دولت در این بازار شکایت دارند   سهام داران خرد باید برای خود استراتژی معامله گری داشته باشند
رضاپور یادآور شد: متاسفانه بسیاری از افراد تازه وارد در بورس، ناآگاهانه اقدام به خرید به سهام می کنند و در این رابطه هیچگونه استراتژی مشخصی ندارند، نقطه ورود به سهم بسیار مهم است، زیرا اگر شما در قیمت های بالایی وارد یک سهمی بشوید، ریسک آن بسیار بالا است و ممکن است شما با ضرر و زیان روبرو شوید، ورود به این قیمت ها با ریسک بالایی همراه است، مخصوصا اگر شما در این باره برنامه و هدف خاصی نداشته باشید و تنها به دنبال کسب سود در کوتاه مدت باشید.
این فعال بازار سرمایه خاظر نشان کرد: در مورد نمادهای کوچک و متوسط نیز آن ها به کف های قیمتی خود را رسیده اند و به نظر می رسد با توجه به اینکه در هفته آینده نیز نمادهای بزرگ برای برگزاری مجامع سالیانه بسته می شوند، مجال برای رشد نمادهای کوچکتر بازار فراهم شود، بنابراین سهام داران این گونه از شرکت ها نیز بهتر است با توجه به اینکه تا الان سهامداری کردند، در ادامه نیز به این کار خود ادامه دهند، تا بتوانند از رشد سهم مورد خود نیز بهره ببرند، چرا که ممکن است افراد بعد از مدتی که در سهم حضور داشتند، از درجا زدن و روند نزولی خسته شوند، اما اندکی که از خارج شدن آن بگذرد، نماد شروع به حرکت کند، بنابراین آن ها باید در این زمینه صبور باشند، چرا که یکی از اصول مهم سهامداری در بورس برای رسیدن به یک سود مناسب، صبر است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه در مورد آینده بازار حتی در کوتاه مدت نمی توان پیش بینی دقیقی ارائه کرد، گفت: به دلیل اینکه بورس این روزها با توجه به جوء حاکم بر آن و همچنین اخبار حرکت می کند، نمی توان چشم اندازی دقیقی برای آن ترسیم کرد، اما با توجه به حجم ورود نقدینگی و حمایتی که دولت از این بازار به عمل آورده، می توان گفت، اگر اخبار منفی مخابره نشود و یا اینکه ریسک سیاسی خاصی رخ ندهد، می توان روند بلند مدت بورس را صعودی قلمداد کرد، زیرا که بازارهای موازی بورس نظیر دلار، سکه، ارز، خودرو و مسکن به هیچ عنوان بازدهی بورس را نداشته اند، بنابراین می توان گفت در حال حاضر جذاب ترین بازار، برای سرمایه گذاری بورس محسوب می شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بورس تهران بازدهی بورس سرمایه گذاری در بورس نمادهای کوچک سوی دیگر سهام داران بازار سهام رشد بسیار شاخص کل قیمت ها شرکت ها دو ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۰۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس به مدار برگشت؟

پس از کاهش ریسک‌های غیراقتصادی در اقتصاد کشور، اکنون شواهد، حاکی از بازگشت آرامش نسبی به بازار‌ها است. روز گذشته بازار سهام برای سومین روز متوالی سبزپوش شد و شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران نیز توانست با ثبت عدد ۲میلیون و ۳۱۳هزار واحد، در سقف ۱۰ماهه خود قرار بگیرد.

به گزارش دنیای اقتصاد، حقوقی‌ها نیز در دو روز بیش از هزارمیلیارد تومان پول به بازار تزریق کردند. به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی و با کاهش جذابیت بازار‌های موازی، بورس توانسته است خود را به رالی بازار‌ها بازگرداند.

معاملات روز یکشنبه با سبزپوشی مجدد بازار سهام به انتها رسید. در این بین نماگر اصلی بورس اوراق‌بهادار با رشد ۱.۱۹‌ درصدی در سقف ۱۰ ماهه خود یعنی ۲‌ میلیون و ۳۱۳ هزار واحد قرار گرفت، کانالی که عبور از آن مانع سختی به حساب می‌آید.

شاخص‌های هموزن بورس و کل فرابورس نیز به ترتیب رشد ۱.۱۳ و ۱.۱۵‌ درصدی را به‌ثبت رساندند و با قرارگرفتن در محدوده ۷۵۳‌هزار و ۴۳۸ واحد و ۲۵‌ هزار و ۴۹۶ واحد به‌کار خود در این روز پایان دادند. به‌علاوه ورود نقدینگی ۲۶۹‌ میلیارد‌ تومانی نیز از جانب حقیقی‌ها صورت‌گرفت. در حالی‌که بیش از ۲۰ روز از شروع ناآرامی‌های اخیر منطقه می‌گذرد و اکنون ابهامات و نگرانی‌های مرتبط با این مساله کاهش یافته‌اند، به‌نظر می‌رسد رفته‌رفته مشکلات و ریسک‌هایی که از گذشته بازار سهام و سودآوری شرکت‌ها را تحت‌تاثیر قرار داده‌اند، مجددا شروع به خودنمایی کنند.

پس از رشد چشمگیر شاخص‌های بازار سهام و رکوردشکنی‌های قابل‌توجه در نخستین روز هفته جاری، ساعات معاملاتی روز یکشنبه در حالی به انتها رسید که هر چند محدودتر، اما صعود شاخص‌های اصلی ادامه‌دار شدند، به‌طوری‌که شاخص‌کل بورس اوراق‌بهادار تهران در این روز ۲۷‌ هزار و ۲۴۸ واحد معادل ۱.۱۹‌ درصد افزایش یافت و در محدوده ۲‌ میلیون و ۳۱۲‌ هزار واحد قرارگرفت که بالاترین مقدار این شاخص از تاریخ ۳ خرداد ۱۴۰۲ است. لازم به ذکر است که نماد‌های «فولاد»، «فملی» و «نوری» به‌ترتیب بیشترین تاثیر مثبت را بر این شاخص گذاشتند. شاخص هموزن نیز که از جهاتی نماگر مناسب‌تری از وضعیت بازار است و عملکرد شرکت‌های کوچک و متوسط پذیرش‌شده در بورس را به‌طور دقیق‌تر نمایش می‌دهد، با رشد ۱.۱۹‌ درصدی در سطح ۷۵۳‌ هزار و ۴۳۹ واحد قرار گرفت.

وضعیت در رکن دیگر بازار سهام، یعنی فرابورس ایران هم یکسان بود، به‌طوری‌که شاخص‌کل فرابورس نیز رشد ۱.۱۵‌ درصدی را به‌ثبت رساند و با قرارگرفتن در ارتفاع ۲۵‌هزار و ۴۹۶ واحد به‌کار خود در این روز پایان داد. همچنین بورس و فرابورس در این روز مجموعا شاهد ۲۶۹‌ میلیارد‌ تومان ورود پول از جانب سهامداران حقیقی بودند و ارزش معاملات خرد سهام و حق‌تقدم نیز با کاهش ۱.۷‌ درصدی نسبت به‌روز ماقبل، در سطح ۴۷۲۱‌ میلیارد‌ تومان قرار گرفت. اکنون که یک هفته از پاسخ نظامی ایران به حمله اسرائیل می‌گذرد و به‌نظر می‌رسد که شرایط منطقه کمی آرام‌تر شده و هیجانات نیز از بازار تخلیه شده‌اند، بررسی آمار ۷‌ روزه نشان می‌دهد که در این مدت به‌مرور شدت روند خروج پول از بازار کاهش‌یافته و در این روز‌ها حتی جای خود را به ورود پول نیز داده‌است. به طوری که در دو روز نخست اردیبهشت‌ماه ورود پول حقیقی ۱۰۳۲ میلیارد تومان بوده است.

روند صعودی؛ موقت یا ادامه‌دار؟

هر زمان که ریسک سیستماتیک جدیدی به‌وجود می‌آید، کلیت رفتار معامله‌گران و روند بازار با توجه به نوع این ریسک و شدت آن برای مدتی تحت‌تاثیر قرار می‌گیرد. بازار سهام در روز‌های انتهایی هفته دوم فروردین ماه با حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در شهر دمشق دچار چنین وضعیتی شد. حال که بیش از ۲۰ روز از این اتفاق می‌گذرد، به‌نظر می‌رسد که ابهامات و نگرانی‌های مرتبط با تنش‌های منطقه کاهش یافته‌اند. در این شرایط کارشناسان عقیده دارند که مشکلات و ریسک‌های اساسی‌تری که مدت‌ها است در بازار وجود دارند و نقشی اساسی در عقب‌ماندگی این بازار نسبت به دیگر بازار‌های موازی ایفا می‌کنند، رفته‌رفته شروع به خودنمایی کرده و تاثیراتشان نمایان می‌شود.

از مهم‌ترین این مشکلات می‌توان به دلار چند نرخی و فاصله دلار نیما از دلار آزاد که در روز تنظیم این گزارش به بیش از ۲۳‌هزار‌ تومان رسیده‌است، اشاره کرد. به‌علاوه تصمیمات کلان اقتصادی که از سوی دولت اتخاذ می‌شوند و در بسیاری از مواقع پیش‌بینی‌پذیر نبوده و گاهی ضد بورس نیز هستند، سبب به‌وجود آمدن فضایی پر از نااطمینانی شده است که پیش‌بینی در آن نیز گاهی غیر‌ممکن می‌شود و به همین دلیل درصد قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاران بالقوه و نقدینگی را به بازار‌های موازی هدایت می‌کند، لذا به‌نظر می‌رسد که تا زمان برطرف‌نشدن مشکلاتی از این قبیل، نتوان روند مثبت این روز‌های بازار را اتفاقی ادامه‌دار دانست.

دیگر خبرها

  • بورس تغییر جهت داد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • کاهش بیش از ۱۳ هزار واحدی شاخص کل بورس/ فاز اصلاحی شاخص شروع شد؟
  • گزارش روزانه بورس ۴ اردیبهشت/ رشد بورس موقتی بود؟
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود
  • گزارش روزانه بورس ۳ اردیبهشت؛ شاخص بورس ۴ هزار واحد رشد کرد
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت
  • گزارش روزانه بورس ۳ اردیبهشت/ بازار متعادل شد
  • بورس به مدار برگشت؟