Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دیوار پیرو مسئولیت اجتماعی خود و دغدغه و حساسیتی که روی حفظ گونه‌های حفاظت شده حیات وحش دارد، برای جلوگیری از انتشار این گونه آگهی‌ها و اصلاح این بخش، با فعالان حوزه محیط زیست و یگان حفاظت سازمان محیط زیست همکاری می‌کند.

فعالان محیط زیست به کمک دیوار آمدند

دوشنبه ۲ تیر، مدیران دیوار با فعالان سرشناس حوزه محیط زیست جلسه‌ای برای مشاوره و همفکری در این حوزه برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه افرادی چون احمد بحری (محیط‌بان و مدیر عامل انجمن نذر طبیعت)، محمد درویش (فعال محیط زیست)، ایمان ابراهیمی (مدیر انجمن آوای بوم)، صدرا محقق (روزنامه‌نگار اجتماعی حوزه محیط زیست)، حمیدرضا میرزاده (روزنامه‌نگار اجتماعی حوزه محیط زیست)، رضا ساکی (خبرنگار حوزه محیط زیست) و میترا حجار، هنرمندی که دغدغه محیط زیست دارد، حضور داشتند و از مجموعه دیوار، سجاد محمودخانی و اشکان میرآرمندهی (دو مدیر عامل) و مهدی امیرپور (مدیر روابط عمومی) پذیرای ایرادات و نکات فعالان محیط زیست بودند و به تبادل نظر و مشورت با آنها پرداختند.

در این نشست مدیران دیوار توضیح دادند که در حال حاضر بیش از ۹ هزار گونه حیات وحش در فهرست کلیدواژه‌های ممنوعه آگهی‌های دیوار وجود دارد که هم به صورت خودکار و هم توسط تیم نظارت از انتشار آگهی‌های شامل این کلیدواژه‌ها جلوگیری می‌شود. مدیران دیوار در ادامه گفتند:

«شکارچی‌ها و افرادی که به طور غیرقانونی به خرید و فروش گونه‌های حفاظت‌شده می‌پردازند، از کلمات و اصطلاحاتی استفاده می‌کنند که خارج از محدوده ۹ هزار کلیدواژه ممنوعه دیوار است یا مثلا عنوان آگهی را چیز دیگری می‌نویسند، اما در تصویر به گونه حیوان اشاره می‌کنند و اصطلاحا دیوار را دور می‌زنند.»

در این جلسه مدیریت دیوار اطمینان داد که این موضوع دغدغه آنها است و از فعالان محیط زیست خواست تا برای حل مشکل به دیوار کمک کنند، چرا که موضوع تخصصی است و برای حل مشکل نیز باید از متخصصین کمک گرفت.

در نهایت قرار بر این شد که با همکاری فعالان و ارائه آموزش‌های لازم، نظارت بر آگهی‌های دیوار در حوزه حیات وحش دقیق‌تر و تخصصی‌تر شود و در همین راستا بعضی از فعالان مثل احمد بحری و ایمان ابراهیمی چند جلسه با تیم نظارت دیوار برگزار کردند و آموزش‌ها و جزوه های لازم برای پایش آگهی‌های دسته‌بندی حیوانات سخت‌گیرانه‌تر و با دقت و تخصص بیشتری تدوین شد. یک نفر از تیم نظارت دیوار هم به عنوان رابط در نظر گرفته شد تا این ارتباط به طور مستمر ادامه داشته باشد.

آموزش تیم نظارت دیوار از سوی یگان حفاظت سازمان محیط زیست

یک هفته بعد در تاریخ ۱۰ تیرماه در دفتر یگان حفاظت محیط زیست، نشستی با حضور مدیران دیوار برگزار شد. در این نشست مدیران دیوار با تاکید بر دغدغه‌مندی این مجموعه جهت جلوگیری از انجام تخلفات خرید و فروش و سوءاستفاده در موضوعات مرتبط با محیط زیست و حیات وحش، آمادگی خود را جهت اصلاح فوری و عملیاتی ساختار آگهی‌ها و اعلان‌های این سایت تا رفع تمامی نگرانی‌ها و نواقص فعلی اعلام کردند. همچنین سرهنگ محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست ضمن تاکید بر الویت قرار گرفتن مقوله آگاهی بخشی و آموزش در رابطه با ارزش و اهمیت حیات وحش برای مراجعان به این سایت‌ها، خواستار ارتباط تنگاتنگ علمی و پژوهشی آنها با مجموعه کارشناسان عرصه حیات وحش کشور و بخصوص مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط‌زیست کشور شد.

در این جلسه علیرضا ساجدین، مسئول مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط زیست همراهی مدیران دیوار در این مهم را اقدامی اثرگذار و مثبت خواند.مجید غضنفری، مشاور رسانه‌ای یگان حفاظت محیط زیست هم خواستار برخورد قاطع دیوار با آگهی‌های متخلفان شد. در نهایت  تصمیم شد که این جلسات تداوم داشته باشد تا تیم نظارت دیوار از طرف یگان حفاظت سازمان محیط زیست، به عنوان رسمی‌ترین نهاد کشور تحت آموزش قرار بگیرند تا پایش دقیق‌تری بر آگهی‌های ممنوعه در حوزه گونه‌های حفاظت‌شده حیات وحش داشته باشند.

مشکل حل می‌شود؟

خروجی این همکاری‌ها این است که در دسته حیوانات دیوار، کار برای متخلفین بسیار دشوار خواهد شد و خرید و فروش گونه‌های حفاظت شده با نام واقعی غیرممکن خواهد بود، اما کماکان امکان دور زدن فیلترها و نظارت‌ها وجود دارد و به همین خاطر دیوار با فعالان محیط زیست که در شبکه‌های اجتماعی صفحه‌های حمایت از حیوانات و حیات وحش دارند، رایزنی کرده و از آنها خواسته در صورت رویت هر گونه تخلفی مستقیما آن را از طریق کانال‌های ارتباطی که برقرار شده به دیوار اطلاع دهند.

همچنین دیوار از همه شهروندان درخواست کرده که در صورت مشاهده هر گونه آگهی گونه‌های حفاظت شده حیات وحش آن را به اطلاع تیم پشتیبانی دیوار برسانند.

۲۱۲۱

کد خبر 1410240

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۰۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آق‌داغ» زیستگاه ایمن پلنگ ایرانی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: منطقه حفاظتی «آق‌داغ» در خلخال محیطی ایمن و مطلوب برای زیست و تکثیر گونه نادر پلنگ ایرانی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حسن قاسم‌پور عصر شنبه در بازدید از منطقه حفاظتی آق‌داغ خلخال، گفت: در ماه‌های گذشته چندین قلاده پلنگ در این زیستگاه مشاهده و تصویربرداری شده بود و اخیرا نیز شاهد ثبت تصاویر 2 قلاده پلنگ در محل حفاظت شده آق‌داغ خلخال بودیم.

وی تصریح کرد: مأموریت یگان حفاظت محیط زیست شهرستان خلخال و عوامل نیروی انتظامی نسبت به مشاهده و تصویربرداری از این 2 قلاده پلنگ اقدام و بر صیانت از این گونه نادر تاکید کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل به ممنوعیت شکار در سطح استان اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط اکولوژیکی منطقه حفاظتی آق‌داغ، تنوع زیستی بالا و وجود امنیت در منطقه، شرایط محیطی برای تکثیر و زیست این گونه ارزشمند فراهم شده است.

قاسم‌پور افزود: پیشتر از این نیز در چندین نوبت حضور چند قلاده پلنگ توسط دوربین‌های تصویربرداری محیط بانان و یا با استفاده از دوربین‌های تله‌ای به ثبت رسیده بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: منطقه حفاظت شده آق‌داغ خلخال 93 هزار هکتار مساحت دارد و به صورت شبانه‌روزی توسط مأموران یگان حفاظت محیط زیست خلخال حراست و حفاظت می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل از رهاسازی کبک‌های کشف شده از سوی شکارچیان در طبیعت منطقه آق‌داغ خلخال خبر داد و اضافه کرد: گشت و کنترل در نیمه‌های شب توسط یگان حفاظت محیط زیست خلخال به اتفاق مأموران پاسگاه انتظامی هشتجین انجام شده تا شاهد آرامش حیات وحش در منطقه حفاظتی خلخال و مناطق کوثر باشیم.

قاسم‌پور به بازدید خود از دربند مشکول نیز اشاره کرد و ادامه داد: تلاش شبانه‌روزی محیط‌بانان در جهت حفاظت و حراست از گونه‌های جانوری و گیاهی منطقه قابل تقدیر است.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: پستاندارانی نظیر پلنگ، کل، بز، خرس قهوه‌ای، انواع سمور، تشی، گرگ، روباه، گربه جنگلی و گونه‌های پرندگان بومی نظیر عقاب طلایی، عقاب شاهی، کبک معمولی، کرکس، دیلیجه، دال سیاه، زنبورخوار و سبز قبا و خزندگان شاخص نظیر افعی گرزه مار، مار آتشی، یله مار و مار پلنگی، سوسمارها و لاک پشت‌های متنوع در این زیستگاه نگهداری می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تصریح کرد: چرخه غذایی کامل با وجود تنوع کم‌نظیر گونه‌های گیاهی و جانوری شکل گرفته و منطقه حفاظت شده دربند مشکول به وسعت 10 هزار هکتار در شهرستان کوثر مورد حفاظت و صیانت جدی است.

قاسم پور به دستگیری 2 شکارچی غیرمجاز نیز اشاره کرد و گفت: مأموران گشت کنترل شهرستان نمین و یگان حفاظتی این منطقه 2 شکارچی غیرمجاز را که دارای یک قبضه سلاح شکاری غیرمجاز، یک قبضه سلاح شکاری قاچاق و چهار قطعه از گونه‌های پرندگان کنار آبزی، چهار قطعه پرنده نادر در منطقه بودند، دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.

انتهای پیام/131

دیگر خبرها

  • کسب رتبه دوم خراسان رضوی در پایش‌ های زیست محیطی کشور
  • خراسان رضوی در جایگاه دوم انجام پایش های نظارتی در کشور
  • خراسان رضوی در پایش‌های زیست محیطی کشور دوم شد
  • افزایش جرایم آسیب به حیات وحش در انتظار تصویب شورای عالی محیط زیست 
  • سلامت مردم و محیط زیست در رأس دغدغه‌ها و نیاز جامعه
  • صدور نخستین کارت «همیار محیط‌بان» در خراسان رضوی
  • نخستین کارت «همیار محیط‌بان» در خراسان رضوی صادر شد
  • دسته ۲۰ راسی قوچ و میش ارمنی در بوکان مشاهده شد
  • جریمه آسیب به حیات وحش سنگین شد
  • «آق‌داغ» زیستگاه ایمن پلنگ ایرانی