Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-25@00:57:54 GMT

در دوره کرونا از این ۱۰ رفتار بپرهیزید

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۳۵۵۳

صراط:

وارد دوران طولانی و جانکاه زیست با کرونا شده‌ایم. در ابتدا گمان می‌رفت اگر ۳-۴ هفته همه چیز تعطیل و قرنطینه باشد، می‌شود از شر کرونا راحت شد اما بعدها معلوم شد این آرزویی دست نیافتنی است و باید با کرونا زندگی کرد.

زندگی کردن با کرونا با این «واژه نحس قرن»، به این معناست که جوامع انسانی و مردم دنیا باید خود را با این ویروس چموش وفق دهند؛ مادام که دارویی ویژه برای درمان یا واکسنی خاص برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا کشف نشده، این ما انسان‌ها هستیم که باید در برابر قواعد کرونا سر تعطیم فرود آورده و خواست‌های خود را مطابق با این ویروس عالمگیر و به شدت مُسری تعدیل کنیم که اگر چنین نشود باید هزینه‌های آن را به قیمت سلامت و حتی جان خود و عزیزان و اطرافیانمان، بپردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آداب زیستن در دوران کرونا قاعده‌ خاص خودش را دارد که مهم‌ترین و طلایی‌ترین قاعده، فاصله گذاری بین خود و دیگران است؛ چه در جامعه و چه حتی در داخل خانه.

باید حتی‌المقدور از یکدیگر فاصله بگیریم و در رعایت موارد بهداشت فردی اهتمام داشته باشیم که از جمله مهم‌ترین این موارد زدن ماسک و شستشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون است.

کرونا آمده است که در بسیاری حوزه‌ها سنت‌های خوب سابق را به لیست بدها و بدهای قبلی را به خوب تبدل کند؛ برای مثال صله رحم و دید و بازدید که از سنت‌های حسنه و توصیه شده است در دوره کرونا نه‌تنها تبدیل به ضد ارزش شده بلکه بالقوه حتی می‌تواند به لحاظ حقوقی نیز پیامدها و ضمان‌هایی بر ضمه فرد ناقل بیماری که با گرفتن و یا رفتن به دورهمی موجب بیماری دیگران می‌شود، بر جای گذارد.

در نقطه مقابل برخی تغییرات نیز می‌تواند در عصر استیلای کرونا خوب باشد که از آن جمله وارد شدن فشار کمتر به محیط زیست و تخریب کمتر آن است.

در دوره کرونا هر رفتا پرخطری که به شیوع بیشتر ویروس کمک کند رفتاری ضد ارزش محسوب می‌شود؛ حتی اگر آن رفتار به جای آوردن یکی از فروع مهم مذهبی مثل حج و زیارت باشد. حتی اگر آن رفتار پیش از پیدایش کرونا در زمره فضیلت‌ها و سنت‌های حسنه بوده باشد؛ سنت‌هایی مانند مراسم ازدواج، حضور در مراسم عزای قوم و خویش و دوست و آشنا، صله رحم یا حتی عزاداری جمعی و اجتماع در بقاع متبرکه که امروزه با شرایط کرونا در زمره رفتارهای پرخطر درآمده‌اند و به واسطه همین خطر و تهدیدی که از ناحیه آن متوجه جان و سلامتی انسان‌هاست، رفتاری ضد ارزش هم محسوب می‌شود؛ از جمله مهم‌ترین این رفتارها در شرایط کنونی ۱۰ رفتار زیر را می توان برشمرد:

– نزدن ماسک هنگام حضور در جامعه و اماکن عمومی

– نزدیک شدن به دیگران چه با ماسک چه بدون ماسک

– وادار کردن دیگران به انجام کارهایی که برایشان ریسک و خطر دارد

– نشستن در صندلی‌های ممنوع شده در مترو و یا اتوبوس‌های مسافربر شهری

– گرفتن مهمانی (عروسی، تولد، عزا و هر نوع دورهمی بزرگ و کوچک) و دعوت از دیگران برای شرکت در مراسم (به‌ویژه افرادی که ممکن است در معذوریت باشند اما به دلیل تعارفات معمول موجود بین ما ایرانی‌ها خود را مجبور به حضور بدانند.)

– رعایت نکردن موارد ایمنی و بهداشتی برای دیگران هنگام حضور آنها در منزل یا محل کار ما

– نگرفتن جلوی دهان و بینی هنگام عطسه و سرفه در هر مکان باز یا بسته‌ای حتی در صورت نداشتن علایم ابتلا به کرونا

– سالم فرض کردن خود و اطمینان صد درصدی از سلامت خود یا حتی دیگران

– گسترده کردن دایره افرادی که با آنها در ارتباط و تعامل نزدیک هستیم

– پنهان کردن علایم مشکوک ابتلا به کرونا چه خفیف باشد چه شدید و جدی

– در صورت ابتلا به کرونا حضور در مجامع و عدم اطلاع دادن به افرادی که در ۲ هفته گذشته با آنها از نزدیک تماس داشته‌ایم.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: دوره کرونا نزدن ماسک ویروس کرونا صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۳۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت هفته سلامت درباره بیماری‌های واگیرداری که در سال گذشته شیوع ببشتری داشتند، گفت: یکی از مهم‌ترین بیماری‌های واگیرداری که سال گذشته با آن مواجه بودیم، بیماری آنفلوآنزا در نیمه دوم سال بود. شیوع این بیماری از اوایل مهرماه آغاز شد و در اسفند به حدی کمتر از اپیدمی رسید. ما هر ساله انتظار داریم آنفلوآنزا از اواسط آبان آغاز و به تدریج در آذر به پیک برسد و در اواخر بهمن ماه فرو بنشیند، اما سال گذشته هم شیوع این بیماری زودتر شروع شد و هم دیرتر پایان یافت.

به گزارش میزان، وی با بیان اینکه در سال گذشته به طور همزمان علاوه بر آنفلوآنزا با کرونا که همان تظاهرات بالینی را دارد نیز رو به رو بودیم و این مسئله کار را برای ما تا حدودی مشکل کرده بود، ادامه داد: خوشبختانه افرادی که واکسن آنفلوآنزا را دریافت کرده بودند، مشکل کمتری داشتند، امیدواریم امسال با تزریق بیشتر این واکسن به گروه‌های هدف شاهد بروز مشکل‌های کمتری در مبتلایان به این بیماری باشیم.

افزایش ابتلای کودکان به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اشاره به گرم شدن هوا و لزوم توجه به بیماری‌های فصلی افزود: خوشبختانه سال گذشته چندان بیماری گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) از نوع التور را نداشتیم چراکه دانشگاه‌های مختلف وارد عمل شدند و موارد تکثیر را شناسایی کردند.

عرشی با اشاره به اینکه سال گذشته بیماری آبله مرغان و ویرس RSV را نیز در کودکان داشتیم، بیان کرد: یکی از دلایل افزایش شیوع این بیماری‌ها در سال گذشته این بود که طی ۳ سال گذشته به دلیل شیوع کرونا تماس کودکان با یکدیگر کاهش یافته بود و مدارس غیرحضوری بودند و همین امر موجب کاهش موارد ابتلا به این بیماری‌ها در آن سال‌ها شده بود و به همین دلیل موارد ابتلا به آبله مرغان و ویرس RSV در سال گذشته نسبت به سال‌های قبلش با افزایش همراه شده بود.

وی توضیح داد: خدا را شکر بعد از سال‌ها که از تصویب ورود واکسن پنوموکوک و روتاویروس به سیستم بهداشتی کشور می‌گذشت و موفق به خرید این واکسن‌ها نشده بودیم، در اواخر سال گذشته تامین اعتبار صورت گرفت و واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس وارد کشور شد، امیدواریم طی روز‌ها و هفته‌های آینده حداقل در تعدادی از استان‌ها واکسیناسیون این بیماری‌ها به صورت فراگیر انجام شود.

حجاج این دو توصیه را جدی بگیرند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به آغاز ایام حج گفت: مهم‌ترین مسئله برای حجاج این است که به کم آبی بدن توجه و حتما در طول روز آب کافی مصرف کنند به ویژه اینکه ممکن است با توجه گرمای هوا شاهد گرمازدگی فراوان در حجاج باشیم.

وی تاکید کرد: به همین دلیل لازم است حجاج به توصیه‌های بهداشتی که توسط روسای کاروان‌ها به آن‌ها گفته می‌شود، توجه داشته باشند. همچنین حجاج از مواد خوراکی بسته بندی شده و بهداشتی استفاده کنند تا دچار گاستروانتریت (اسهال و استفراغ) نشوند.

شیوع سویه JN ۱ کرونا در کشور

عرشی درباره وضعیت شیوع کرونا در کشور عنوان کرد: شیوع این بیماری در حال حاضر نسبت به فصل زمستان کاهش پیدا کرده هر چند موارد خفیف کووید همچنان در سطح دنیا وجود دارد و این بیماری بخش عمد‌های از سرماخوردگی‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی گفت: آخرین سویه‌ای که هم اکنون در جریان است همان سویه JN ۱ است که بسیار واگیردار است، اما شدت بیماری آن زیاد نیست و در افراد عادی با قدرت ایمنی طبیعی شاهد بروز علائم شدید نیستیم، به طور کلی این بیماری همچنان وجود دارد، اما سویه جدیدی شیوع پیدا نکرده است.

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر در آذربایجان غربی برگزار می شود
  • برگزاری نشست هیئت رئیسه فدراسیون جهانی ووشو با حضور علی‌نژاد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • برگزاری پنجمین دوره مسابقات ملی دوچرخه‌سواری جام چشمه سبز گلمکان
  • برپایی دوره‌های آموزش صنایع دستی در استان همدان
  • برگزاری دوره آموزشی زیست عفیفانه در مشهد
  • جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
  • جزئیات و ساعت بازدید نمایشگاه کتاب اعلام شد