Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-03-28@13:05:20 GMT

آیا مشکلات کشور بخاطر برجام است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۳۷۰۴

آیا مشکلات کشور بخاطر برجام است؟

آفتاب‌‌نیوز :

صباح زنگنه کارشناس مسایل گفت: بررسی برجام در این مدت زمانی که از اجرایی شدن آن می گذرد و دیگر تحولاتی که بر روی آن اجرا شده است باید مبتنی بر شناخت واقعیت ها و برنامه ها باشد. اگر در آن شرایطی که مذاکرات شروع شد می توانستیم حدس بزنیم که کشورهای مذاکره کننده ممکن است نتوانند به تعهداتشان پایبند باشند ممکن بود راه دیگری را انتخاب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تحولات سیاس داخلی کشورهای عضو برجام اتفاقاتی روی داد و از سویی شاهد دست کشیدن آمریکا از توافق بودیم که احتمالا قابل پیش بینی نبود.

وی ادامه داد: البته سرعتی که دوستان مذاکره کننده در ایران برای رسیدن به یک نتیجه روشن داشتند شاید موجب شد تا این توافق به تصویب کنگره آمریکا نرسد چرا که اگر این اتفاق روی می داد بسیاری از نقاط ضعف آن نشان داده می شد، البته آمریکا هم در آن مقطع حاضر نبود برای این کار تلاش کند و توافق را در کنگره به تصویب برساند.

این کارشناس مسایل بین الملل خاطرنشان کرد: توافق هسته ای قطعنامه های زیادی را از سر راه کشور برداشت و فضایی بازی را برای فعالیت و همکاری در سطح بین الملل فراهم کرد. البته این فرصت ها تثبیت شده نبودند و از طرفی نمی شد از آنها صرف نظر کرد در عین حال می باید در هر شرایطی این آمادگی وجود داشته باشد که در برابر تحولات جهانی و منطقه ای خودمان را در سطح خوبی نگه داریم و امورات کشور را به نحو بهتری اداره کنیم. متاسفانه مشکلی که داشتیم و داریم و امیدواریم درس عبرت شده باشد موضوع نارسایی و ناکارآمدی سیستم اقتصادی کشور است.

زنگنه گفت: در تمام سال های گذشته با وجود چندین طرح و برنامه پنج ساله که اجرا شده است علاج بیماری های مزمن اقتصادی نبوده است و این وضعیت خود را نشان داد که تحریم ها شروع شد و ضعف و ناتوانی سیستم اقتصادی برملا شد و این مساله را نمی‌شود به پای برجام نوشت. بیماری‌های مزمن اقتصادی و متکی بودن به نفت و درآمد آن، دشمن را تشویق کرده است که فشار بیاورد و تا وقتی کشور و مسوولان به این ضعف ها واقف نشوند در هیچ مذاکره و توافق بین المللی موفق نخواهیم بود.

وی در پاسخ به این که برخی مسوولان و نمایندگان مجلس مشکلات امروز کشور و ضعف دولت را به پای برجام و اجرا نشدن آن می گذارند گفت: این بی انصافی و ندیدن واقعیت هاست. این ارزیابی از مشکلات، ناشی از گرایش های سیاسی است و ما را در تشخیص مشکلات و پیدا کردن راه حل دچار اشتباه خواهد کرد. البته ضعف دولت هم در این بود که همه چیز را به برجام مربوط کرد. در حالی که دولت باید همزمان با مذاکرات به اصلاح بنیادین وضعیت اقتصادی و ترمیم روابط و تنش زدایی روابط با همسایگان می پرداخت. از این رو برای اجرایی شدن درست برجام حداقل از ناحیه ایران نیاز بود تا یک سلسله اقدامات سیاسی، اقتصادی در سطح داخلی، منطقه‌ای و بین المللی انجام می شد.

این کارشناس مسایل بین الملل تصریح کرد: دولت کار بزرگی در پیش داشت، مذاکره با شش کشور بزرگ و همه وقت و تمرکزش بر این مساله بود، سایر بخش ها و وزارت خانه ها باید به کمک می آمدند که این ابعاد را اصلاح کنند اما متاسفانه شاهد رخوت و سستی و سیاسی کاری بودیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۳۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولیدملی با مشارکت مردم مهمترین راه رفع مشکلات اقتصادی است

محمد دهقان منشادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با مشارکت دادن مردم در تولید و مردمی کردن اقتصاد می‌توان مشکلات اقتصادی را حل کرد.

وی با بیان اینکه باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که موانع حضور مردم در عرصه تولید برطرف شود اظهار داشت: مشارکت مردم در اقتصاد و اقتصاد مردمی نقطه مقابل اقتصاد دولتی است و هرچه مردم بیشتر در اقتصاد مشارکت کنند سهم دولت از اقتصاد کمتر می‌شود و در نتیجه جهش تولید اتفاق می افتد.

دهقان منشادی در خصوص راه‌های افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و تولید، تصریح کرد: افزایش مردمی شدن اقتصاد، مشارکت مردم در تولید و کاهش اندازه دولت، رشد اقتصاد بالاتری را برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی گفت: در ادبیات جدید اقتصادی بیشتر صحبت از اندازه بهینه دولت در اقتصاد مطرح است و بر نقش آفرینی بهینه دولت، کارایی و اثر بخشی دولت در اقتصاد تأکید می‌شود؛ به نحوی که اگر اندازه دولت از یک میزان بهینه‌ای افزایش یا کاهش یابد به تبع آن رشد اقتصادی نیز کاهش می یابد.

دهقان منشادی با بیان اینکه بررسی‌های تجربی در ایران نیز نشان می‌دهد که اندازه دولت در وضع موجود بسیار بیشتر از اندازه بهینه است و این موضوع سبب کاهش معنادار رشد اقتصادی در کشور شده است، گفت: از طرف دیگر شاخص کارایی و اثر بخش دولت در ایران نیز نشان از سطح پایین این شاخص در مقایسه با سایر کشورها دارد که خود قابل توجه است.

نقش آفرینی مردم در اقتصاد باید تقویت شود

وی با بیان اینکه پیشبرد هر راهبردی در سطح اقتصاد کلان نیازمند مجموعه اقداماتی در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است گفت: در کوتاه مدت هر اقدامی که مانع از بزرگ‌تر شدن اندازه دولت در اقتصاد شود، با محوریت کاهش هزینه‌های جاری دولت در اولویت قرار دارد و مدیریت استخدام کارکنان جدید، برقراری انضباط مالی، کاهش تصدی‌گری دولت، ادغام دستگاه‌های اجرایی، حرکت به سمت مدیریت واحد شهری، توسعه دولت الکترونیک و افزایش بهره‌وری از این قبیل اقدامات هستند.

مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان یزد در رابطه با راهبرد اقتصادی برای مردمی کردن اقتصاد در میان مدت، گفت: ضرورت دارد به سمت تقویت نقش آفرینی مردمی در اقتصاد حرکت کنیم. توسعه فرهنگ کار آفرینی، افزایش مشارکت اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار کشور با محوریت کاهش زمان و هزینه‌های خدمات دولتی، تعریف مشوق‌های سرمایه‌گذاری، توسعه زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری، عدم تصدی‌گری جدید دولت، ثبات قوانین و مقررات و افزایش امنیت سرمایه‌گذاری از مهمترین اقدامات میان مدت است.

وی با تأکید بر اینکه باید در بلندمدت به سمت اصلاحات ساختاری در اقتصاد کلان کشور حرکت کنیم، تصریح کرد: افزایش آزادی اقتصادی، محدود کردن هزینه‌های دولت به درآمدهای مالیاتی، تقویت صندوق توسعه ملی به منظور مدیریت درآمدهای نفتی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، افزایش سهم بازار سرمایه در اقتصاد و تقویت نقش آن در تأمین مالی بخش تولید، ثبات اقتصاد کلان، افزایش کیفیت قوانین، خصوصی‌سازی صحیح و افزایش کارایی و اثر بخشی دولت از مهمترین اقدامات قابل برنامه‌ریزی در بلند مدت است.

یکی از راهبردهای استمرار رشد اقتصادی بالا، مردمی کردن اقتصاد است

دهقان منشادی گفت: بر اساس آمار، رشد اقتصادی ایران در سال ۱۴۰۲ برابر ۵ درصد بوده که در مقایسه با عملکرد سال‌های اخیر، رشد اقتصادی بالاتری را نشان می‌دهد. در ادبیات اقتصادی پایداری و استمرار رشد اقتصادی بالا به افزایش رفاه مردم منجر خواهد شد و یکی از راهبردهای استمرار رشد اقتصادی بالا و مستمر، مردمی کردن اقتصاد خواهد بود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی یزد گفت: سهم مردم در اقتصاد استان یزد در مقایسه با سایر استان‌ها، جایگاه مناسب‌تری است به‌نحوی‌که وزیر اقتصاد و دارایی در سفر اخیر خود به یزد، از استان یزد به‌عنوان استانی در تراز اقتصاد مردمی یاد کرد.

دهقان منشادی در رابطه با دلایل اینکه استان یزد در تراز اقتصاد مردمی است، تصریح کرد: استان یزد رتبه اول سرانه واحدهای صنعتی بالا بودن نرخ مشارکت اقتصادی زنان و مردان، نرخ پایین بیکاری، رشد اقتصادی ۷٫۵۵ درصدی در آخرین ارزیابی صورت گرفته، بالاتر بودن درآمد سرانه، رتبه اول در استقرار چرخه بهره‌وری در کشور، سهم بالای اشتغال بخش خصوصی، سهم بالای بخش خصوصی در اقتصاد استان و میزان صادرات مناسب از جمله دلایل است.

کد خبر 6063221

دیگر خبرها

  • تا حاکمیت تغییر معناداری در سیاست خارجی و سیاست اقتصادی ندهد مشکلات همچنان باقی است؛ بدترهم خواهد شد
  • نماینده مجلس: باید FATF، برجام و سند ۲۰۳۰ را در کشور بومی کنیم!
  • جلالی، نماینده مجلس: باید FATF، برجام و سند 2030 را در کشور بومی کنیم!
  • تولید مردم محور کلید حل مشکلات اقتصادی کشور است
  • افزایش تولید ملی با مشارکت مردم از مهمترین راهکار‌های رفع مشکلات اقتصادی
  • افشاگری ظریف در خصوص عدم احیای برجام در تابستان + فیلم
  • افزایش تولیدملی با مشارکت مردم مهمترین راه رفع مشکلات اقتصادی است
  • مشکلات اقتصادی چگونه باعث فروپاشی شوروی شد؟ (اینفوگرافی)
  • سامانه نظارت بر قراردادها و دعاوی دولتی راه‌اندازی می‌شود/ بخشی از مشکلات اقتصادی بدلیل فاصله گرفتن از قانون اساسی است
  • افشای دیدار ضدبرجامی جان کری و سعودالفیصل در داخل هواپیما به روایت روحانی /چه کسانی ترامپ را برای خروج از برجام تشویق کردند؟