Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: در روزهایی که مقابله با کرونا و جلوگیری از گسترش آن در جهان پیامدهای اقتصادی قابل توجهی به دنبال داشته، ورزش از جمله حوزه های کاملا آسیب پذیر بوده طوریکه به خاطر تعویق و تعلیق رویدادهای ورزش در سطوح مختلف، برگزارکنندگان مسابقات متحمل ضررهای هنگفتی شده اند که المپیک در راس همه آنها قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته گزند این آسیب مالی به مسئولان تیم های درگیر این رویدادها هم وارد شده است؛ به هر حال به واسطه تعلیق مسابقات باشگاهی - به خصوص در فوتبال - منابع درآمدی باشگاه ها از محل هایی مانند بلیت فروشی و حق پخش تلویزیونی که هر دو وابسته به برگزاری لیگ بود، کاهش چشم‌گیری داشته است. حتی در سطوح خیلی بالا و حرفه‌ای‌تر هم، سهام باشگاه ها دچار افتی شدید شده است.

پیامدهای اقتصادی کرونا برای ورزش ایران هم بی تاثیر نبوده است. کما اینکه تعطیل شدن اماکن ورزشی کشور و توقف رفت و آمد به آنها باعث خسارت ۴۰ میلیارد تومانی تا تیرماه شد. این خسارت مالی در سطح کوچکتر و فقط برای استان تهران ۱۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

چه بسا به ماه ها زمان نیاز باشد تا آسیب های مالی حاصل از کرونا در ایران و دیگر کشورهای جهان جبران شود، شاید هم آینده مالی برخی باشگاه ها و سرمایه گذاران ورزشی به خاطر همین خسارت ها و غیرقابل جبران بودن رقم آن به خطر بیفتد. همه اینها اما یک رویِ «سکه کرونا و پیامدهای اقتصادی آن برای ورزش» است. حداقل در ورزش ایران، روی دیگر این سکه، نفعی است که مدیران می توانند از شرایط موجود ببرند البته اگر چاشنی مدیریت و آینده نگری لازم را به اندازه و به موقع به کار بگیرند.

ناهمخوانیِ شیرین «دخل و خرج» مالی در فدراسیون ها
چند هفته بیشتر از آغاز فعالیت های ورزشی نمی گذرد آنهم به صورت نصف و نیمه و فقط در سطح باشگاهی، در رده ملی هنوز هیچ مجوزی برای از سرگیری اردوها و تمرینات داده نشده و با توجه به اینکه فدراسیون های بین المللی هم تقویم جدیدی برای رویدادهای خود مصوب نکرده اند، به نظر می رسد عجله ای برای این کار وجود ندارد.

با این اوصاف فدراسیون های ورزشی ایران کم کارترین روزهای خود را سپری می کنند؛ نه دغدغه ای در زمینه اردوی آماده سازی و مهیا کردن شرایط و برنامه های جانبی آن برای ملی‌پوشان‌شان دارند و نه درگیر مسائل مرتبط به اعزام هستند.

با این اوصاف اما وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک که همیشه تامین بخشی از منابع مالی فدراسیون ها را عهده دار بوده اند، توقفی در این اقدام خود نداشته اند. کمیته ملی المپیک اوایل تیرماه و در اولین مرحله واریز بودجه ۹۹ به حساب فدراسیون ها، ۷۳ میلیارد و ۹۲۱ میلیون ریال اعتبار در اختیار آنها قرار داد. وزارت ورزش هم پرداختی مصوب خود به فدراسیون ها از محل اعتبارات سال جاری را داشته است. این روند طی ماه های آینده هم ادامه خواهد داشت.

در فدراسیون ها اما فعلا به جز «پرداخت حق و حقوق کارمندان» راه دیگری برای خروجی مالی نیست. منابع این بخش هم از طرف وزارت ورزش و جدا از بودجه واریزی به حساب فدراسیون ها، تامین می شود. (مهدی علی نژاد  معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش تاکید دارد که این وزارتخانه بابت حقوق کارمندان به فدراسیون ها بودجه مجزا می دهد).

بنابراین برخلاف همیشه که به واسطه اردوها و اعزام های متوالی، خرجِ فدراسیون ها بیشتر از دخل آنها بود، این روزها کفه ترازوی مالی فدراسیون ها به نفع دخل‌شان سنگینی می‌کند. این هم یکی از ثمرات مثبتی است که کرونا با همه بدی هایش برای ورزش ایران داشته است.

لطفا «چاله» نکَنید
به گزارش خبرنگار مهر، هرچند   نمی توان منکر خسارت های کرونا شد اما می توان از ذخیره شدن بودجه فدراسیون ها هم به عنوان تنها حُسن این روزهای کرونایی ورزش نام برد. اگر برای بودجه دریافتی امروز در فدراسیون ها چاله ای کَنده نشود، می توان آن را برای ماه های آینده که ذخیره کرد و اینگونه استفاده به جا از آنها داشت.

به هر حال سال آینده به خاطر برگزاری المپیک، سال پُرهزینه ای برای فدراسیون ها خواهد بود به خصوص که هنوز برخی از رویدادهای گزینشی هم برگزار نشده اند. مدیران فدراسیون ها می توانند از شرایط ناخواسته و تحمیلی این روزها به عنوان فرصتی برای تامین منابع مالی لازم در روزهای مَبادا استفاده کنند. 

کد خبر 4971609 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت ورزش و جوانان کمک مالی کمیته ملی المپیک فدراسیون های ورزشی ویروس کرونا لایحه بودجه تیم فوتبال استقلال تهران لیگ برتر فوتبال ایران تیم فوتبال پرسپولیس ویروس کرونا والیبال فدراسیون کشتی تیم فوتبال تراکتور علیرضا بیرانوند لیگ برتر والیبال فدراسیون والیبال فوتسال تیم فوتبال فولاد خوزستان باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران فدراسیون ها وزارت ورزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۳۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شدید اولین مربی میراسماعیلی از شرایط فدراسیون جودو

نخستین مربی رئیس فدراسیون جودو و پیشکسوت این رشته با انتقاد از شرایط کنونی گفت: اقدامات میراسماعیلی باعث شده چیزی برای جودو باقی نماند. - اخبار ورزشی -

یوسف مهری‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، ضمن اشاره به اتفاقات چند سال اخیر فدراسیون جودو اظهار داشت: به عنوان اولین مربی آرش میراسماعیلی و‌ کسی که بیشتر عمرش را در این رشته گذرانده، می‌گویم که هیچ زمانی تا به امروز وضعیت این رشته المپیکی به این نابسامانی نبوده است. در حیرتم که چرا هیچ مسئولی به داد جودو نمی‌رسد. واقعاً وزارت ورزش منتظر چه اتفاق دیگری است تا به موضوع ورود کند؟

پیشکسوت جودو ایران و لرستان اضافه کرد: بحث پرونده میراسماعیلی مشخص و‌ با قطعی شدن رأی محکوم شده است. طبق مواد مرتبط به موضوع که در اساسنامه فدراسیون‌های آماتوری کشور تدوین شده، او‌ دیگر نمی‌تواند ریاست فدراسیون را در اختیار داشته باشد. چرا به دستور قضایی توجه نمی‌شود؟ سؤال من این است که چرا بعد از برکناری اجازه دادند او‌ مجدد به فدراسیون بازگردد؟ آیا ریاست او‌ در چند ماه اخیر غیرقانونی نیست؟

وی تأکید کرد: این حرف‌ها را مربی او‌ می‌زند؛ کسی بهتر از هر کسی میراسماعیلی را می‌شناسد. جالب است که کلاس من جزو‌ اولین کلاس‌هایی بود که منحل شد و‌ بعد از آن نیز مرا به کمیته انضباطی فراخواندند. میراسماعیلی چیزی برای جودو باقی نگذاشته و‌ این موضوع با بررسی سطحی در استان‌ها کاملاً مشخص است.

مهری‌پور با اشاره به دوران تعلیق جودو عنوان کرد: میراسماعیلی چند سال جودو را درگیر موضوع شکایت از فدراسیون جهانی کرد و‌ به این ترتیب به اجبار چهار سال تعلیق شدیم. کدام منطقی حکم می‌کرد که از فدراسیون جهانی شکایت کند؟ چند مرتبه پیش از این جودو ایران تعلیق شده بود و‌ با گفت‌وگو و رایزنی مشکل حل شد؛ نمی‌دانم چرا این بار چنین کاری کرد.

نخستین مربی رئیس فدراسیون جودو با اشاره به نارضایتی جامعه جودو از عملکرد میراسماعیلی، گفت: تمام اهالی جودو چه در کانون جودوکارها و چه در استان‌ها از وضعیت موجود شاکی هستند، اما نمی‌دانند به کجا پناه ببرند. بیشتر پست‌های کلیدی در اختیار افراد غیر جودویی است. این موضوع چه معنایی جز این دارد که اهالی جودو حاضر نیستند با او‌ کار کنند.

وی خاطرنشان کرد: نه تنها در عرصه بین‌المللی جایگاه خودمان را از دست دادیم، بلکه بیشتر کلاس‌های آموزشی خالی شده است. تیم ملی پیش از حضور میراسماعیلی در رقابت‌های جهانی با سه ورزشکار موفق به کسب یک طلا و یک برنز شد، اما حالا حتی توان شرکت در مسابقات معمولی را ندارد. در این چند ماه که از تعلیق خارج شدیم چرا تیم به هیچ‌تورنمنتی اعزام نشده است؟ آیا مسئولان می‌دانند که جودو ایران با توجه رنکینگ اعلامی از سوی فدراسیون جهانی در این دوره از مسابقات جهانی هم هیچ نماینده‌ای نخواهد داشت؟ این یعنی یک المپیک و یک جهانی تا اینجای کار از دست رفته و هشت سال عقب افتادیم.

این مربی گفت: بروید پای درددل جودوکاران از پیشکسوت بنشینید و ببینید چه دل خونی دارند. تکلیف آکادمی تخصصی جودو چه شد؟ بعد از گذشت چند سال فقط جای کلنگ‌ها بر روی زمین مانده است! ورزشکاران ما از دست این سیستم به رشته‌های دیگر می‌روند و استعدادسوزی به اوج‌ خود رسیده است. در برخی استان‌ها که جزو استان‌های قهرمان خیز بودند سال‌ها تکلیف انتخابات مشخص نشده و جودو در آن‌ منطقه در حال نابودی است.

مهری‌پور عنوان کرد: عاجزانه از وزیر ورزش و جوانان خواهش می‌کنم به داد جودو برسد. حالا که حکم قطعی قضایی از سوی مراجع مربوطه اعلام شده است؛ چرا وزارت ورزش اقدامی نمی‌کند؟ یک جمعیت چند هزار نفری عمر، جوانانی و زندگی‌شان را در این رشته گذاشته‌اند. خدا را خوش می‌آید که با دست دست کردن، شرایط آزار دیدن این نفرات را فراهم کنیم؟! بیشتر پیشکسوتان خانه‌نشین شده‌اند. جودو نفس‌های آخرش را می‌کشد و‌ امیدوارم‌ وزارت نشین‌ها این موضوع را درک کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دبیر جديد فدراسیون کبدی معرفى شد
  • گاف عجیب دولت رئیسی /عدد نمی فهمید یا عدد نمی فهمید؟! /گردش مالی یک بنگاه املاک تک نفره در اشکولک تپه سفلی هم از ۵۰ میلیون تومان بیشتر است
  • رضاییان رسما مدیرعامل فولاد خوزستان شد
  • رضاییان: شکایتی از رحمتی دریافت نکردم/ عضو هیات رئیسه هستم، اما قرارداد مالی با فدراسیون ندارم
  • رضاییان به مدیرعاملی باشگاه فولاد خوزستان رسید!
  • انتقاد شدید اولین مربی میراسماعیلی از شرایط فدراسیون جودو
  • مصدومیت شدید ستاره آمریکا: چقدر بدشانسی پسر!‏
  • آینده اقتصاد سوریه/ شرایط روزبه‌روز سخت می‌شود
  • صحبت مهم عضو هیات مدیره استقلال درباره آینده نکونام
  • جزئیات چگونگی اجرای طرح فیرپلی مالی باشگاه‌ها با اصلاح آیین نامه/تاکید چند باره وزیر ورزش به فدراسیون فوتبال