Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در نامه ای به حسن روحانی رئیس جمهوری، نوشت: اوج‌گیری مجدد بیماری کووید ۱۹ و افزایش مرگ ‌و میر بیماران در بسیاری از استان‌های کشور موجب نگرانی مسئولین و مردم شده و ضرورت بازنگری جدی در روش‌های مواجهه با این بیماری را ایجاب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگرش علمی، علتی، قاطع و البته همه جانبه و با توجه به تجربیات بین‌المللی و روش‌های موفق در بعضی از کشورها در کنترل بیماری، چاره راه و حلال مشکل و معضلی است که هر روز چهره جدیدی از آن عرضه و شناخته می‌شود.

با توجه به اعلام اخیر مجامع علمی در مورد عدم ایمنی پایدار و طولانی در افراد مبتلا شده به این بیماری، مباحث اعلام شده قبلی در مورد امکان «ایمنی جمعیتی» را زیر سئوال برده و از سوی دیگر عدم چشم‌انداز روشن برای دسترسی به واکسن و داروی مؤثر در کوتاه مدت، تنها راه مواجهه علمی و کنترل مطلوب بیماری را به اعمال روش‌های علمی، دقیق و قاطع پیشگیری منحصر کرده است.

تجربه موفق کشورهایی مانند کره جنوبی، استرالیا و حتی کشورهای در حال توسعه مثل ویتنام مؤید این مطلب است که با غربالگری و پیگیری افراد مرتبط با فرد مبتلا و اعمال نظارت دقیق بر اجرای ضوابط بهداشتی می‌توان با حداقل آسیب از گسترش بیماری کرونا جلوگیری کرد.

اگر چه با توجه به شرایط اقتصادی مردم و کشور باید پذیرفت اجرای روش‌های تحدیدی شدید برای ما امکانپذیر نیست و زندگی با کرونا برای مدت‌های طولانی اجتناب ناپذیر است، ولی این به معنای عادی سازی اوضاع و بی‌توجهی به گسترش روزافزون این بحران نیست.

بخش‌های درگیر بیماری کرونا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که با توجه به اقدامات سنجیده و ارزشمند در آغاز شیوع بیماری به تدریج کاهش یافته بود مجدداً رو به افزایش رفته و ظرفیت پذیرش تخت‌های ICU برای بیماران بدحال کاهش یافته است.

در این شرایط بازنگری جدی علمی و اپیدمیولوژیک در سیاستگذاری‌ها و ادامه مسیر مواجهه و کنترل بیماری کرونا ضرورتی قطعی است که در این راستا و با توجه به مطالعات و بررسی‌های انجام شده در سازمان نظام پزشکی موارد ذیل به استحضار می‌رسد:

۱- نگرش راهبردی اولویت سلامت بر امور دیگر به رغم ضرورت توجه به اهمیت امور اقتصادی و اجتماعی، مبنای سیاستگذاری‌های صحیح در این بحران است. بدیهی است بدون در نظر گرفتن اولویت سلامت در برنامه‌ها، تحصیل اهداف اقتصادی و اجتماعی میسر نخواهد شد.

۲- قاعده استقرار روش‌های پیشگیرانه در همه بحران‌ها، رویکرد مردمی و جلب مشارکت مردم از طریق اطلاع‌رسانی، روشنگری، آگاه کردن مردم از ابعاد و عواقب بیماری به صورت مستدام و ارائه هشدارهای به موقع از طرق مختلف و به خصوص توسط رسانه ملی است.

استفاده از تمام ظرفیت‌های علمی، تبلیغی و هنری در این زمینه موجب تأثیر بیشتر و همراهی بهتر مردم خواهد شد.

۳- علاوه بر روش‌های ارشادی و توصیه‌های لازم، ضروری است که نظارت جدی و انتظامی و برخورد قانونی با موارد بی‌توجهی به ضوابط و دستورالعمل‌های ابلاغی از طریق دستگاه‌های ذیربط اعمال شود.

۴- توصیه می‌شود رصد و پیگیری فعال افراد مبتلا به بیماری و جستجوی دقیق افراد مرتبط با فرد بیمار در روزهای قبل از بروز علائم بیماری و مسیر غربالگری و ارزیابی افراد مرتبط و اعمال محدودیت‌های ضروری و مراقبت‌های پزشکی برای آنان در دستور کار قرار گیرد.

۵- در شرایط موجود با توجه به پراکندگی جغرافیایی و ابعاد اپیدمیولوژیک بیماری و شرایط متفاوت گسترش و شدت بیماری در مناطق مختلف کشور، پیشنهاد می‌شود تدوین دستورالعمل‌های منطقه‌ای به صورت سیال و منعطف جایگزین دستورالعمل‌های عمومی و ملی شده و حتی با توجه به شیوع و پراکندگی بیماری برای هر شهر و در کلان شهرها برای هر منطقه شهری مقررات خاص و هوشمند معین و ابلاغ شود.

۶- ارزیابی دقیق و مداوم و بازنگری در مورد بازگشایی و تعلیق موقت بعضی فعالیت‌ها و مشاغل و اماکن عمومی به صورت سیال و با توجه به ۳ اصل:

الف: میزان تأثیر در آلوده‌کنندگی و گسترش بیماری

ب: ضرورت ادامه فعالیت به لحاظ شرایط اقتصادی

ج: امکان تعطیل موقت فعالیت به لحاظ نیازهای مردم و ضرورت‌های اجتماعی در مناطق مختلف کشور دائماً مورد رصد، توجه و اقدام قرار گیرد.

به طور مثال با توجه به ۳ اصل فوق بعضی از فعالیت‌ها ممکن است برای مدت کوتاهی تعطیل و با بهبود شرایط بازگشایی شوند.

حتی در شرایط حاضر با توجه به مشکلات مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و کمبود تخت‌های ویژه و امکان آلودگی کادر درمانی توصیه می‌شود برای مدتی اعمال جراحی غیر ضروری و بعضی اقدامات دیگر به تعویق افتاده و در زمان مناسب دیگری انجام شود.

۷- به منظور حفاظت از کارکنان ادارات و کارمندان در بخش‌های دولتی، در مناطق قرمز و هشدار و به خصوص در شهرهای بزرگ حداقل ۳۰ درصد از کارکنان اداری و دولتی به صورت گردشی و با انجام دورکاری از حضور در محل کار منع شده تا هم بار تجمعی این مراکز کاهش داده شود و هم اثرات مثبت حمل و نقل و ترافیک شهری حاصل گردد.

۸- در خصوص سهولت دسترسی آحاد مردم و جامعه پزشکی به ملزومات پیشگیری و بهداشتی و حفاظتی پیش‌بینی دراز مدت و کافی و تمهیدات اجرایی مقتضی مورد توجه قرار گرفته و از تولید تا توزیع صحیح توسط دولت و مراکز نظارتی مورد رصد قرار گیرد.

۹- تخصیص اعتبارات لازم و کافی برای جبران هزینه‌های ناشی از بیماری کرونا در مراکز درمانی چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، ضرورت ادامه کار طولانی و با کیفیت مناسب برای مدیریت مناسب این بیماری است.

هنور بخش عمده اعتبارات تخصیص یافته از صندوق ذخیره ارزی که با مجوز رهبری برای این بحران در نظر گرفته شد، تأمین و تحویل بخش سلامت نشده است.

۱۰- در پایان وظیفه خود می‌دانم ضمن تقدیر و سپاس بیکران از همکاران خدوم و ایثارگر جامعه پزشکی و کادر درمان و پرستاران ارجمند به استحضار برسانم با توجه به طولانی شدن این معضل و افزایش حجم کار و خدمات و فرسودگی پرسنل ضروری است راهکارهای حمایتی و تشویقی به صورت عملی و اجرایی مد نظر و عمل دولت قرار گیرد.

کد خبر 4974386

منبع: مهر

کلیدواژه: ویروس کرونا محمدرضا ظفرقندی سازمان نظام پزشکی حسن روحانی ویروس کرونا وزارت بهداشت ماسک طبی فاصله گذاری اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران علیرضا زالی کووید 19 دیابت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سازمان نظام پزشکی سازمان غذا و دارو مکمل های ورزشی بیماری کرونا قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد

شهردار مشهد گفت:شهرداری مشهد ۳۱ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدرضا قلندرشریف امروز در نشست ادواری شهرداران کلان‌شهرها و مراکز استان‌های کشور، اظهار داشت: میزبان واقعی همه ما، حضرت رضا(ع) است و به رسم میزبانی زائران امام هشتم، حضور شهرداران کشور را در شهر مشهد گرامی می‌داریم.

وی افزود: پیروزی مقتدرانه و تنبیه رژیم صهیونیستی توسط سربازان ولایت موجب ایجاد رضایت بین مردم و ایجاد لبخند رضایت در بین سربازان ولایت شد.

شهردار مشهد تصریح کرد: شهر مشهد در حوزه های مختلف از جمله هوشمندسازی پیشرو است؛ در حوزه خدمات شهری و پسماند نیز اقدامات بسیار خوب و بزرگی انجام شده است.

قلندر شریف عنوان کرد:یکی از نکات مهم که باید به آن توجه شود، تاثیر مثبت مدیریت شهری در حوزه خدمات مختلف است؛ به خدماتی که توسط شهرداری کلان‌شهرها بدون کمک دولت صورت می‌گیرد باید توجه بیشتری شود؛ تبادل تجارب بین کلان‌شهرها نیز اهمیت ویژه‌ای دارد‌. سه دهه پیگیر برای قانون درآمدهای پایدار بودیم اما آن چیزی که تصویب شد، مورد قبول شهرداری نبود.

وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل عمومی دولت توجه خوبی به یارانه‌های بلیت ندارد که باید به این امر نیز توجه شود؛ دولت در حوزه بازآفرینی شهر قوانینی را تصویب می‌کند اما توجهی به آن ندارد که نتیجه آن افزایش حاشیه نشینی و بالارفتن هزینه های شهرداری‌ها است.

شهردار مشهد خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که در این راستا بوجود آمده، بدهی دولت به شهرداری‌ها است؛ تنها شهرداری مشهد 31 هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار است.

میدان داری مردم در عرصه های مختلف کلانشهر مشهد مشهود است

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز اظهار داشت: ما با یک فهم خوب از مردم و جامعه ایرانی باید کارهای خوب و موثری برای مردم انجام دهیم. یکی از موضوعاتی که برای مردم شیرین است و شوق به پاسخگویی درباره آن دارند، امام رضا(ع) است. ️ 

وی افزود: یکی از مباحثی که باید به آن توجه کنیم دهه کرامت است و شهرداری کلانشهرها در این خصوص بار سنگینی بر دوش خود دارند. ️ وجود امام رضا(ع) مایه خیر و و برکت برای ایران و به ویژه مردم مشهد است و میدان دادن به مردم در مناسبت های مختلف شهری در کلانشهر مشهد به واسطه حضور امام هشتم کاملا مشهود است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: اگر به درک درستی از حضور این مضجع نورانی برسیم، به راحتی از کنار فرصت حضور مردم نمی‌گذریم و از آن به نحو احسن استفاده می‌کنیم.

قمی گفت: سازمان تبلیغات در کنار مدیریت شهری حضور دارد تا هم افزایی و مشارکت مردم را افزایش دهیم و مجاهدت های فرهنگی خوبی نیز در شهرهای کشور توسط مدیریت شهری در حال انجام است.

 تلاش مدیران شهری کلانشهرها برای ایجاد نشاط اجتماعی

پرویز سروری، عضو شورای شهر تهران نیز اظهار داشت: مدیریت شهری دنبال این است که فرصت های موثری را براساس نیازهای مردم ایجاد کند. مسئله دین نیاز اساسی مردم است و ما نمی توانیم به آن بی توجه باشیم. در واقع دین به مدیریت شهری نیز کمک های بسیاری کرده است.

وی افزود: وجود امام رضا (ع) فرصت مناسبی برای مردم کل ایران است که باید استفاده حداکثری از وجود ایشان  در راستای خدمت مناسب به مردم توسط مدیریت داشته باشیم.

سروری تصریح کرد: یکی از ابتکارات موثر جمهوری اسلامی، تبدیل موضوعات نشاط اسلامی به یک برنامه مفصل است و توانسته تهدیدها را به فرصت تبدیل کند. هرچقدر مدیریت شهری در حوزه فرهنگی ورود کند، توانسته برای خود ظرفیت سازی کند تا در رفع محرومیت و نشاط مردم گام موثری بردارد.

عضو شورای شهر تهران بیان کرد: در روز ولادت حضرت معصومه(س) اردوهایی برای دختران پیش بینی کرده ایم و این برنامه در شهرهای نزدیک به قم نیز انجام خواهد شد و امیدوارم که برنامه معرفتی خوبی را برای دختران ایران با محوریت شهر قم برگزار کنیم.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • افزایشی در بیماری‌های پوستی به سبب آب همدان نداریم
  • لزوم توجه به محیط زیست
  • بدهی ۳۱ هزار میلیارد تومانی دولت به شهرداری مشهد
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • امیدآفرینی در تحقق شعار سال مورد توجه باشد
  • محدودیت ترافیکی در مسیرهای منتهی به دیدار رییس جمهور با مردم
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • محدودیت‌ها و حرایم بهداشتی مانعی برای مشارکت مردم در صنعت دام‌داری و توسعه بخش کشاورزی
  • دامداران از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها خودداری کنند
  • بیماران هموفیلی چشم انتظار توجه ویژه دولت و مجلس