Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت‌های دانش‌بنیان در سال‌های اخیر نقش بسزایی در تحقق سیاست‎های اقتصاد مقاومتی کشور داشتند و موجب حرکت گسترده دانشگاهیان به سمت کسب و کار نوآورانه و فناورانه شدند. این شرکت ها علاوه بر حصول ارزش‌ افزوده، با درآمدزایی پایدار و گردش مالی بالا، نقش بسزایی در اشتغال زایی بر عهده دارند.

در چند سال گذشته تعداد قابل توجهی از این شرکت ها با سیاست های حمایتی دولت کار خود را از مراکز رشد دانشگاهی آغاز کردند و پس از حرکتی منطقی به موفقیت رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استان مازندران در هفت سال اخیر با بسته‌های حمایتی دولت تعداد شرکت های دانش بنیان رشد سه برابری داشت و توانست دایره فعالیت و کسب و کار خود را گسترش دهد.

طبق گزارش های رسمی ، حمایت دولت در حوزه شرکت های دانش بنیان استان مازندران نه تنها باعث رشد سه برابری تعداد این شرکت ها شده ، بلکه میزان اشتغال آنها را نیز تقریبا هفت برابر کرده است. 

پارک علم و فناوری مازندران از سال ۸۹ فعالیت خود را با چهار شرکت دانش بنیان آغاز کرد و در ابتدای کار ، دایره محدودی از اعتماد و فعالیت را به نمایش گذاشت ، اما در سال های اخیر بسته های حمایتی باعث شد که نه تنها شرکت های جدید وارد فعالیت فناورانه شوند، بلکه شرکت های صنعتی قدیمی نیز پا در عرصه دانش بنیان گذاشتند تا کیفیت و رقابت پذیری محصولات خود را ارتقا بخشند.

رییس پارک علم وفناوری در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفت: در سال ۹۲ تنها ۳۳ شرکت فعال در حوزه دانش بنیان زیرمجموعه پارک علم و فناوری فعالیت داشتند که این تعداد امروزه به ۱۷۹ شرکت رسیده است.

علی معتمدزادگان بسته های حمایتی دولت و فراهم کردن محیط کسب و کار را از عمده دلایل رشد شرکت های دانش بنیان در استان عنوان کرد و افزود : همواره عمده مشکل شرکت های دانش بنیان تامین سرمایه اولیه و فضایی برای استقرار شرکت بود که خوشبختانه در سال های اخیر این ۲ دغدغه برطرف شده است. 

افزایش هشت برابری تسهیلات دولت

وی تسهیلات ارزان قیمت را از مهم ترین بسته حمایتی دولت تدبیر و امید برای تشویق وتقویت شرکت های دانش بنیان توصیف کرد و گفت : در سال های اخیر شاهد رشد هشت برابری تسهیلات دولتی برای استقرار شرکت های دانش‌بنیان در مازندران بودیم که منجر به استقبال خوب ایده های فناورانه برای تجاری سازی بود. 

معتمدزادگان با اشاره به اینکه در سال ۹۱ تنها ۲ میلیارد ریال تسهیلات برای شرکت های دانش بنیان مازندران اختصاص یافت ، گفت : فقط در سال گذشته ۱۶ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت در اختیار این شرکت ها قرار گرفت.

رییس پارک علم و فناوری با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۴۸ محصول اختراع شده در پارک علم و فناوری مازندران ثبت شده است ، افزود: این اعداد نشان دهنده استقبال دانشجویان وفارغالتحصیلان استان به حضوردر عرصه دانش‌بنیان و کسب وکار فناورانه است. 

معتمدزادگان حجم گردش مالی شرکت های دانش‌بنیان مازندران را حدود ۴۵۰ میلیارد تومان در سال عنوان کرد و گفت : البته در سال های اخیر تحریم ها باعث شده شاهد کاهش در صادرات و کسب درآمد باشیم و گرنه میزان گردش مالی شرکت های دانش‌بنیان استان می توانست بیش از این میزان باشد.

صادرات دانش بنیان مازندرانی به ۱۸ کشور 

رییس پارک علم و فناوری مازندران به رقابت‌پذیر شدن محصولات دانش بنیان استان در عرصه‌های جهانی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۶ محصول فناورانه از داخل استان به ۱۸ کشور صادر می شود. 

وی صادرات دانش بنیان را یکی از ظرفیت‌های ارزآوری کشور توصیف کرد و افزود : در حال حاضر با وجود تحریم‌های یکجانبه آمریکا نسبت ایران ، حجم صادرات محصولات دانش بنیان مازندران بیش از پنج میلیون دلار است. 

معتمدزادگان با بیان اینکه شاید استان های دیگر حجم صادرات دانش بنیان بیشتری نسبت به مازندران داشته باشند ، گفت : اینگونه مقایسه بین استان ها نمی تواند مفید و کارساز باشد چرا که مازندران استان صنعتی نیست و عمده محصولات دانش بنیان استان مربوط به شرکت های کوچک است. 

رفع مشکل فضای فعالیت 

رییس پارک علم و فناوری مازندران یکی از دستاوردهای چند سال اخیر این مجموعه را برطرف کردن مشکل فضای مورد نیاز  استقرار شرکت های دانش بنیان توصیف کرد و گفت : در حال حاضر حدود ۶ هزار و ۶۳۵ متر فضای ساختمانی در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار دارد. 

معتمدزادگان با بیان اینکه هم اکنون هیچ شرکتی در استان دغدغه کمبود فضا ندارد ، افزود : با این حال طبق برنامه ریزی ، ۲ مرکز دیگر در نوشهر و آمل و همچنین پردیس پارک علم وفناوری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در حال ساخت است. 

وی از برنامه ریزی برای افتتاح مرکز رشد آمل در مرداد ماه امسال خبر داد و گفت : مرکز رشد نوشهر با ساختمانی سه طبقه و پردیس پارک علم و فناوری با ۱۲ هزار مترمربع فضای فیزیکی در ساری اواسط سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید. 

رییس پارک علم و فناوری مازندران گفت : با این میزان فضای پارک شاهد جهش بزرگی در فعالیت شرکت های دانش بنیان مازندران خواهیم بود و به طور حتم دولت هم مانند همیشه حمایت های لازم را خواهد داشت. 

برچسب‌ها دولت تدبیر و امید مازندران اشتغال زایی پارک علم و فناوری کارآمدی دولت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دولت تدبیر و امید مازندران اشتغال زایی پارک علم و فناوری کارآمدی دولت دولت تدبیر و امید مازندران اشتغال زایی پارک علم و فناوری کارآمدی دولت پارک علم و فناوری مازندران رییس پارک علم و فناوری شرکت های دانش بنیان دانش بنیان مازندران دانش بنیان استان سال های اخیر حمایتی دولت شرکت ها حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۴۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرق مازندران نیازمند پایانه صنعتی دام است

به گزارش خبرنگار مهر، بابک مؤمنی در این نشست با بیان اینکه برای دستیابی به جهش تولید نیازمند فعالیت‌های دانش بنیان در بخش کشاورزی هستیم وگرنه جهش تولید اتفاق نمی‌افتد، گفت: هر هفته باید نشست‌های مشترک کاری با شرکت‌های دانش بنیان استان داشته باشیم و از لحاظ تسهیلات و کمک‌های فنی و اعتباری و اعطای مجوزها از این شرکت‌ها حمایت کنیم و حل مسائل و مشکلات این بخش را بر عهده این شرکت‌ها بگذاریم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: برای تحقق شعار سال و پیشبرد اهداف وزارت جهاد کشاورزی باید به دنبال رفع موانع تولید و تسهیل در امور کشاورزان باشیم و گره‌ها و موانع موجود را برطرف کنیم.

مؤمنی خاطرنشان کرد: نیاز به احداث کشتارکاه و پایانه صنعتی دام در شرق مازندران داریم و با توجه به جایگاه مازندران در صنعت دام و طیور کشور و فعالیت زنجیره‌های طیور در مازندران، صنعت دام هم باید در قالب زنجیره به ادامه فعالیت بپردازد.

وی با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از تولیدات کشاورزی استان در شرق مازندران است، افزود: ۷۰ درصد کلزا و ۵۰ درصد گندم استان در شرق تولید می‌شود.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: یکی از برنامه‌های پنجگانه جهاد کشاورزی برای تحقق شعار سال، توجه به توسعه کشت محصولات گلخانه‌ای و کم آب بر بویژه در شرق مازندران است که نیاز به حمایت‌های ملی در سطوح مجلس و وزارتخانه‌ای دارد تا برخی قوانین اصلاح و بروز رسانی شود و مقدمات اجرای طرح‌های محوری در این منطقه فراهم شود.

مؤمنی اظهار کرد: کشت محصولات کشاورزی در شرق مازندران باید به حداقل مصرف آب باشد چراکه در این منطقه با مشکلات محدودیت منابع آب مواجه هستیم.

وی ادامه داد: شرق مازندران باید محور فعالیت‌های گلخانه‌ای، پرورش ماهیان خاویاری و پرورش دام باشد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: با توجه به بندر امیرآباد در شرق مازندران، باید بزرگترین پایانه تجاری محصولات کشاورزی در این منطقه احداث و راه اندازی شود.

شریعتی نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: دانش بنیان مقوله‌ای است که می‌تواند به جهش تولید کمک کند و آزمون خود را برای این کار به خوبی پس داده است.

وی با بیان اینکه حمایت از شرکت‌های دانش بنیان بخش کشاورزی باید در اولویت کارهای سازمان جهاد کشاورزی استان باشد و مسیر برای فعالیت این شرکت‌ها هموار باشد، گفت: بازسازی و نوسازی تراکتورهای فعال در بخش کشاورزی می‌تواند گامی برای رسیدن به جهش تولید در این بخش باشد.

شریعتی ادامه داد: جهاد کشاورزی باید تلاش کند تا تولیدات دانش بنیان کشاورزی استان را تجاری سازی کند و برای فعالان این بخش جذابیت ایجاد کند.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کشاورزان از عرضه محصول به بازار گلایه مند هستند و بخش عمده‌ای از محصولات تولیدی کشاورزان استان چه باغی چه زراعی توسط دلالان و واسطه‌ها از دسترس کشاورزان خارج می‌شود و سود نهایی به جیب دلالان می‌رود.

وی بیان کرد: در شرق مازندران نیاز به راه اندازی پایانه خرید محصولات کشاورزی با محوریت محصولات باغی است تا به صورت متمرکز در این پایانه خرید و فروش محصولات کشاورزی بدون واسطه انجام شود.

کد خبر 6083791

دیگر خبرها

  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند
  • پیشرفت‌های چشمگیر ایران در منطقه و جهان با کاربست های فناوری
  • دهقانی: زیست‌بوم دانش‌بنیان حامی سپاه درمسیر پیشرفت و اقتدار
  • زیرساخت‌های حمل‌ونقل کشور در مسیر پیشرفت
  • مدارس را به شرکت‌های دانش‌بنیان پیوند بزنید
  • شکوفایی استعداد‌های دانش‌آموزان با پیوند مدارس و شرکت‌های دانش‌بنیان
  • دانش‌آموزان در لبه پرتگاه مهاجرت قرار دارند
  • شرق مازندران نیازمند پایانه صنعتی دام است
  • برگزاری دومین اردوی راهیان پیشرفت دانش‌آموزی در محمدیه و مهرگان
  • در مازندران مطرح شد: جهش تولید با رفع موانع کشاورزی