Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-23@14:34:46 GMT

سیل در اردبیل جان ۲ نوجوان را گرفت

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۴۳۸۴

وقوع توفان‌های تندری تابستانه و سیلاب‌های موقت عصر سه‌شنبه موجب جان باختن ۲ نوجوان و بروز خساراتی در مناطق مختلف استان اردبیل شد.

فرهاد عبدالعلی‌پور مدیرکل مدیریت بحران استان اردبیل سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در منطقه‌ای مابین روستاهای چات‌قیه و تقی‌دیزج شهرستان اردبیل عصر امروز سه نوجوان هنگام بازی در کنار رودخانه گرفتار سیلاب شدند که در این حادثه ۲ نوجوان ۱۲ ساله جان خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اعلام اینکه نیروهای امدادی هلال احمر استان اردبیل درحال جستجوی اجساد این ۲ نوجوان می‌باشند، افزود: فرد سوم گرفتار در سیلاب توسط اهالی حاضر در محل نجات یافته است.

به گفته وی بارش بیش از ۵۲ میلیمتر باران رگباری امروز همچنین در شهرستان مشگین‌شهر سبب سیلاب گردید که براثر آن لوله اصلی خط انتقال آب این شهر شکست و ماموران امدادی هلال احمر و آب و فاضلاب درحال ترمیم این خط انتقال آب هستند.

عبدالعلی‌پور همچنین از تخریب ۲۰ تا ۱۰۰درصدی منازل روستای مصطفی‌لو در شهرستان خلخال براثر سیلاب امروز خبر داد و گفت تاکنون ۴۰ خانوار در این روستا اسکان اضطراری داده شده‌اند.

وی اظهار کرد: براثر اغتشاشات جوی عصر امروز خساراتی به کشتزارها و مراتع در نقاط مختلف استان اردبیل ازجمله خلخال ، مشگین شهر ، جعفرآباد و گرمی وارد شده است که کارشناسان درحال برآورد میزان آن هستند.

وی با هشدار به ساکنان استان اردبیل مبنی بر ادامه تندرهای شبانه در بعضی نقاط این استان به ویژه در منطقه اصلاندوز مغان خواستار رعایت موارد احتیاطی و ایمنی شد.

به گفته او، تمام فرمانداران ، نیروهای امدادی هلال احمر و دیگر اعضای ستاد مدیریت بحران استان اردبیل باتوجه به حوادث طبیعی در نقاط مختلف این استان در آماده باش کامل بوده و به یاری آسیب دیدگان شتافته‌اند.

نفوذ امواج ناوه‌ای مستقر در شرق و شمال اروپا از فراز دریای سیاه به شمالغرب ایران از چند روز گذشته به شکل متناوب سبب وقوع رگبار و رعدوبرق های تابستانه در بعضی نقاط این پهنه از کشورمان شده است.

تندرهای تابستانه باتوجه به خشکی زمین‌ها و عدم نفوذ فوری آب ناشی از بارش های رگباری به درون خاک و ازسوی دیگر ریزش حجم هنگفتی از آب باران در زمانی کوتاه سبب شکل گیری روان آبهای مخرب در نقاط مستعد و به خصوص در کوهپایه ها می‌شود.

مدیریت بحران استان اردبیل با استناد به پیش بینی هواشناسی مبنی بر وقوع رگبار و رعدوبرق های موقت تابستانه از ابتدای هفته جاری به ساکنان این استان هشدار داده بود. نقشه های همدیدی از ادامه وقوع تندرهای متناوب به خصوص در ساعات عصر تا پاسی از شب تا اواخر هفته جاری در این استان حکایت دارند.

لینک کوتاه: asriran.com/0035ts

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سیل اردبیل استان اردبیل ۲ نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۴۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟

آفتاب‌‌نیوز :

ایران یکی از کشورهای بلاخیز جهان با توجه به تجربه وقوع ۳۰ بلا از ۵۰ نوع بلای طبیعی است به نحوی که هر ساله بروز تعدادی از آنها در کشور به یک روال معمول تبدیل شده است ولی در عین حال گاهاً با وجود تامین زیرساختهای مقابله با این بحران‌ها، شاهد خساراتی بعضاً جسمی و جانی به دلیل بی توجهی مردم نسبت به این بحرانها نه تنها در مرحله پیشگری بلکه در حین وقوع آنها هستیم.

قطعاً طی یکی دو سال گذشته اخبار متعددی از حوادث ناخودخواسته ناشی از بلایای طبیعی برای شهروندان در نقاط مختلف کشورمان را شنیده‌اید؛ موضوعی که این روزها با توجه به همزمانی با فصل بهار و گاهاً بارش‌های سیل‌آسا، بر لزوم رعایت اصول ایمنی و هشدارها در این باره تاکید دارد.

قطعاً سهم دستگاه‌ها و دولت برای مقابله با خسارات ناشی از این حوادث بسیار حائز اهمیت است و در رابطه با سیلاب گزارشهای استان حکایت از اقدامات پیشگیرانه از سوی متولیان دارد به نحوی که لایروبی و مرمت بندهای تغذیه مصنوعی جهت مهار سیل با توجه به هشدارهای گذشته و احتمال وقوع سیل در فصل بهار از جمله این اقدامات است.

«علی اصغر زارع زاده» مدیر بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی شرکت آب منطقه‌ای یزد ضمن اشاره به انجام این اقدام پیشگیرانه در استان، می‌گوید: در حال حاضر بندهای صادق‌آباد، مروست، بهاباد۲ و بهادران۲ در حال لایروبی هستند.

وی همچنین ابراز می‌کند: با توجه به آبگیری کامل بند دره‌گاهان در بارندگی ۲۹ فروردین، با همکاری مدیریت بحران شهرستان تفت و کشاورزان تخلیه حداکثری این بند برای آمادگی مهار سیلاب انجام شده است.

البته این اقدامات پیشگیرانه در مناطق مختلف استان دنبال و از سوی مسئولان گزارش می‌شود به عنوان مثال «سید یحیی هاشمی نژاد» رئیس اداره منابع آب شهرستان ابرکوه در این باره ضمن اشاره به ورود سامانه‌های بارشی متعدد به استان، اظهار می‌کند: با همکاری واحد رودخانه‌ها و سواحل، بخشی از بستر رودخانه گاشار به عنوان اصلی‌‍ترین مسیل این شهرستان لایروبی شده است.  

وی اضافه می‌کند: عملیات بهسازی و مرمت بند تغذیه مصنوعی رحیم‌آباد نیز با پیشرفت حدود ۷۰ درصدی همراه است که این عمل باعث افزایش تاب‌آوری این بند در مواجهه با سیل خواهد بود.   

هاشمی‌نژاد در ادامه تصریح می‌کند: در زمان بارندگی، گروه گشت و بازرسی و دیگر همکاران این اداره در حالت آماده باش کامل هستند و به صورت مستمر بندها، رودخانه‌ها و محل‌های حادثه خیز را رصد و پایش می‌کنند تا در صورت بروز مشکل فوراً وارد عمل شوند.

وی همچنین به برگزاری جلسات متعدد در محل فرمانداری جهت ارائه راه حل دفع سیلاب‌های غرب ابرکوه اشاره و اظهار می‌کند: این موضوع توسط مشاور در حال مطالعه است.

با تمام این اوصاف و اعلام آمادگی‌ها، گاهاً در هنگام بروز بحرانهایی این چنینی شاهد حضور برخی افراد در دل بلایا بی‌توجه به هشدارهای داده شده برای تماشا و لذت بردن از خشم طبیعت یا احیاناً تهیه عکس و انتشار آن در فضای مجازی هستیم؛ غفلتی که گاهاً منجر به خساراتی جبران ناپذیر و بعضاً تلفات جانی و فوت افراد می‌شود.

«جواد محجوبی» مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای یزد در این باره از همشهریان می‌خواهد که حتماً هشدارهای سیل را با توجه به هشدار سطح نارنجی وقوع سیلاب در استان، جدی بگیرند.

وی با اشاره به وقوع بارندگی‌هایی در سراسر استان که ممکن است موجب ایجاد رواناب یا سیلاب‌هایی در نقاط مختلف شود، از مردم شریف استان تقاضا می‌کند که نکات ایمنی را در مواجهه با این موارد رعایت کنند.

این مسئول اظهار می‌کند: ضروری است مردم در زمان وقوع بارندگی از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل ها فاصله گرفته و هیچ گونه اسکان و توقفی در این مکان‌ها نداشته باشند. علاوه بر این در زمان وقوع سیلاب، اکیداً از تردد در محل تقاطع رودخانه و جاده و مسیرهای سیلابی خودداری شود.

وی ادامه می‌دهد: جمله نکات مورد توجه در این شرایط، دریافت اطلاعات لازم از مراکز و رسانه‌های معتبر توسط مردم و پرهیز از هر گونه تماس با آب سیل است.

محجوبی همچنین از مردم می‌خواهد از خطوط نیروی برق که آسیب دیده‌اند، دوری و هنگام وقوع سیل، در اولین فرصت به سمت ارتفاعات حرکت کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مردم از مراجعه به مناطق سیل‌خیز کاشان خودداری کنند
  • کاشانی‌ها از تردد در مسیر رودخانه‌ها خودداری کنند
  • تلاش برای تخلیه سیلاب از منازل زرند/تخریب شبکه آب شرب ٨ روستا
  • چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟
  • بارش‌های رگباری در خراسان رضوی / وقوع سیلاب در برخی مناطق پیش بینی می‌شود
  • بارش‌های رگباری در خراسان رضوی/وقوع سیلاب در برخی مناطق پیش بینی می‌شود
  • جسد نوجوان ایرانشهری پس از سه روز پیدا شد
  • هشدار قرمز؛ پیش‌بینی وقوع سیلاب در ۱۵ استان کشور
  • هواشناسی ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / موج بارشی جدید در راه ایران
  • وقوع بارش های رگباری طی دو روز آینده در بیشتر نقاط کشور