Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، فرقی نمی‌کند در مرکز شهر باشی یا کوی سیاحی چون پای شبکه آب و فاضلاب در همه جای اهواز لنگ می‌زند! وارد منطقه که شدیم بوی تند فاضلاب حتی سد ماسک‌ها را هم شکست و حشرات موذی تمام قد در برابر پروتکل‌های بهداشتی ایستادند و به آن نیشخند زدند. کافی است درِ خانه‌ای باز شود و ساکنانش چند قدمی جلو بیایند، آن وقت با یک رود جاری متعفن روبه‌رو می‌شوند که به آن کانال فاضلاب می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلم | این فاضلاب روباز قتلگاه کودکان است!

ام سارا، مادر جوانی است که به قول خودش بدِ روزگار آن‌ها را مجبور به سکونت در منطقه کوی سیاحی کرده است، دست سارا را کشید و همانطور که رو گرفته بود از پشت در جوابم را میداد: "فاضلاب در کوچه رها شده، چقدر میتوانیم جلوی بچه‌ها را بگیریم" انگشت‌هایش را بالا آورد و شروع به شمردن کرد، بوی فاضلاب، آب گندیده، مجاری روباز و بچه‌هایی که کم کمش ماهی یک بار به انواع و اقسام بیماری‌های پوستی و روده‌ای مبتلا می‌شوند.

به پسر بچه‌ای که وسط جوی فاضلاب نشسته بود اشاره کرد و گفت: "پسر همسایه‌مان است، هرچقدر پدر و مادرش بر سرشان زدند که سمت فاضلاب نرو بی‌فایده است و قصه مریض شدنش همچنان ادامه دارد، چه میدانم، شاید قسمتمان شده که اسیر تشنگی و بوی گند فاضلابیم. "

بنرها

جوان‌های بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد به صف ایستادند و بنرهایشان را بالا آوردند، دلشان از سکوت مسئولان خون شده بود، از کنار تک به تک بنرهایی که بوی مطالبه‌گری میداد گذشتم و عکس‌هایی نه برای یادگار بلکه به امید دیده و شنیده شدن رنج اهوازِ رنجور ثبت کردم.

حصار رودخانه‌ها

مجید که زنجیره جوانان مطالبه‌گر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد را دید خریدهایش را به خانه سپرد و نزدیک‌تر آمد، برای حرف زدن مردد بود، میگفت شنیدن کی بود مانند دیدن، ولی حالا باید گفت که از «دیدن» هم برای ما آب گرمی حاصل نشد، برادر من در مرکز اهواز زندگی میکند اما وضعیت آن‌ها هم تعریف چندانی ندارد چون تنها سهم خوزستانی‌ها از حصار رودخانه‌ها و سدها، آب بدبویی است که باید از هزار فیلتر ردش کنیم تا شاید به آب شرب مطبوعی برسیم؛ خودتان هم که اهل اهوازید و واقعا شرم‌آور است که مردم خوزستان با آن شریان‌های آبی، تشنه باشند و آب سیار بخرند!

پیرمردی که رد روزگار را میشد از چروک پیشانی‌اش چید همانطور که دست‌ها را پشت کمر حلقه کرده بود با ناامیدی به حلقه مطالبه بسیجیان دانشگاه آزاد خیره شده بود: این‌ها جوان‌اند و انرژی دارند وگرنه تا بوده و منِ پیرمرد دیدم آب و فاضلاب اهواز تعریفی جز لجن نداشته، با همدیگر که شوخی نداریم، روزگار پهلو گرفتن کشتی‌ها لب کارون گذشته است. مشکلات ما قابل شمارش نیست، نمی‌دانم عیب از صدای اهوازی‌ها است یا گوش مسئولان سنگین است ولی  ما حرفمان را میزنیم، ایها الناس، آب نداریم، فاضلاب تا خانه‌هایمان رسیده، بچه‌هایمان مریض شده‌اند، جوانان ما بیکار هستند، کجاست مسئولی که جوانمردی کند و این گره کور را باز کند؟

شبکه سالخورده

شبکه آب و فاضلاب اهواز دوران نشاط و جوانی را پشت سر گذاشته و وارد دوران چهل سالگی شده است، با مشکلاتی که حل نشده ریشه‌دارتر هم می‌شوند و ارمغانی جز آب شرب ناپایدار و متعفن، جوی‌های‌ روباز و به تبع آن، بیماری‌های مختلف روده‌ای و پوستی ندارند. مردم فریاد میزنند، جوانان مطالبه می‌کنند و مسؤولان، به‌راستی مسؤولان چه میکنند که کلانشهری مهم چون اهواز و استانی استراتژیک چون خوزستان از ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی بشری یعنی یک جرعه آب آشامیدنی شیرین و سالم محروم‌اند؟ از خدا که پنهان نیست، از شما چه پنهان ...

کد خبر 531078 برچسب‌ها آب آبفا - آب و فاضلاب روستا استان خوزستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آب آبفا آب و فاضلاب روستا استان خوزستان آب و فاضلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۴۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای اهواز بر مدار آلودگی / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای یک شهر در وضعیت ناسالم و تعداد ۲۲ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _دوشنبه سوم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم برای عموم (قرمز) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلان‌شهر اهواز با شاخص ۱۳۷، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد، به طوری که روز گذشته شهر اهواز بر مدار ناسالم (نارنجی) ثبت شدند.

در همین راستا، سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهرهای تبریز با شاخص ۵۴، اصفهان با شاخص ۸۶، کرج با شاخص ۷۵، بوشهر با شاخص ۷۱، تهران با شاخص ۷۷، شهرکرد با شاخص ۷۸، مشهد با شاخص ۸۱، بجنورد با شاخص ۷۸، زنجان با شاخص ۷۳، سمنان با شاخص ۷۱، زاهدان با شاخص ۷۳، قزوین با شاخص ۵۷، قم با شاخص ۵۱، کرمان با شاخص ۶۰، کرمانشاه با شاخص ۵۵، یاسوج با شاخص ۶۱ و اراک با شاخص ۸۶، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

لازم به یادآوری است که روز گذشته دوم اردیبهشت، شهرهای تبریز، ارومیه، اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، شهرکرد، مشهد، بجنورد، زنجان، زاهدان، قم، کرمانشاه، اراک و همدان، در وضعیت هوای سالم (زرد) بودند.

به این ترتیب شاخص کیفیت هوا امروز در کلانشهرهای ارومیه با شاخص ۳۶، اردبیل با شاخص ۵۰، بیرجند با شاخص ۴۰، سنندج با شاخص ۲۹ و همدان با شاخص ۴۶، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، اما روز گذشته شهرهای بیرجند، سمنان، قزوین، سنندج، کرمان، یاسوج و یزد، در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

لازم است بدانیم، امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد، ثبت نشده است، در حالی که روز گذشته شهرهای اردبیل، ایلام، شیراز، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری و بندرعباس بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۷ شهر سالم (زرد)، پنج شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده ثبت شده‌اند، به‌طوری که روز گذشته یک شهر ناسالم (نارنجی)، شمار ۱۵ شهر سالم (زرد)، هفت شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 746871

دیگر خبرها

  • هراس نتانیاهو از تظاهرات حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا
  • اعتراضات سراسری دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از غزه
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • اعتراض دانشجویان دانشگاه سیستان به انتصاب مجدد مدیر متخلف
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند
  • تعطیلی کلاس‌ها در دانشگاه کلمبیای آمریکا پس از بازداشت دانشجویان حامی فلسطین
  • بازدید دانشجویان دانشکده بهداشت از تصفیه خانه آب ارومیه
  • هوای اهواز بر مدار آلودگی / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • سال سخت خانه‌به‌دوشان
  • وضعیت «قرمز» هوا در اهواز