Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@10:48:50 GMT

خبرهای خوب برای معلولان در هفته بهزیستی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۴۵۵۳

خبرهای خوب برای معلولان در هفته بهزیستی

به گزارش «تابناک»، ۲۵ تیر ماه در تقویم رسمی کشور روز «بهزیستی و تامین اجتماعی» نامگذاری شده و به این مناسبت اخبار مختلفی از سوی مسئولان سازمان بهزیستی کشور اعلام شد و نوید گام های بلندتر بهزیستی را برای جامعه هدف دارد.

اکنون ۹۳۱ مرکز توانبخشی و مراقبتی شبانه روزی با هدف ارتقای سطح کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت فعالیت می کنند و ۸۱۸ هزار فرد دارای معلولیت از خدمات حمایتی مانند مستمری، حق پرستاری، کمک هزینه تحصیلی و ایاب و ذهاب بهره مند شده اند و علاوه بر آن سازمان بهزیستی کشور، ۴۸۴ هزار فرد دارای معلولیت در ۹۹ درصد روستاهای کشور با برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه شناسایی شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی دیگر از خبرهای خوب برای افراد دارای معلولیت نیز طی ماه های اخیر این بوده که با ابلاغ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اجرای قانون سه درصد استخدام معلولان در دستگاه های دولتی الزامی شد.

اعطای تسهیلات مسکن به افراد دارای معلولیت نیز یکی دیگر از اقدامات خوبی است که به ویژه در ماه های اخیر به آن اهتمام ویژه ای شده است؛ از ۲۱۰۰ واحد مسکونی واگذار شده، ۴۶۶ واحد به خانوارهای دارای حداقل دو عضو معلول و هزار و ۶۳۴ واحد نیز به سایر خانوارها مانند خانوارهای دارای یک فرد معلول و زنان سرپرست خانوار اختصاص می یابد؛ این واحدها با همراهی وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مستضعفان، بنیاد مسکن، سپاه، خیرین مسکن ساز و بسیج سازندگی با متوسط متراژ ۷۵ متر با تسهیلات بانکی تا ۴۰ میلیون تومان و ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای خانوارها ساخته شده است.

برای مسکن خانوارهای دو معلول به بالا نیز ۵۵۰ میلیارد تومان تامین اعتبار شده که از این میزان ۳۱۰ میلیارد تومان هم هزینه شده است. هرچند که در حال حاضر صد هزار خانوار پشت دریافت نوبت مسکن هستند که برای تامین مسکن این تعداد به بیش از سه هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

اختصاص ۷۳ درصد بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان

درباره اعتبارات قانون حمایت از حقوق معلولان نیز وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در سال ۹۸ اولین بار بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان تخصیص یافت، اعلام کرد: بودجه در نظر گرفته شده در این بخش ۱۱۰۰ میلیارد بود که ۷۷۶ میلیارد یعنی ۷۳ درصد آن تخصیص یافته است.

وی با بیان اینکه دو هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان در سال ۹۸ مستمری برای یک میلیون و ۶۹ هزار خانوار پرداخت شده است، تصریح کرد: همچنین بعد از تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان برای شروع اجرای قانون در خصوص ماده ۲۷ پرداخت کمک هزینه نگهداری از معلولان شدید و خیلی شدید دهک‌های یک تا سه آغاز شد به طوریکه ۲۸۰ میلیارد تومان در سال به شکل هر سه ماه یکبار مبلغی برای ۱۹۱ هزار خانوار پرداخت می‌شود.

رییس سازمان بهزیستی افزود: حق پرستاری افراد معلول دارای ضایعه نخاعی شامل ۲۶ هزار خانوار در سال معادل ۱۷۴ میلیارد تومان پرداخت می‌شود که سرانه هر نفر ۵۵۴ هزار تومان است. این مبلغ در گذشته به شکل سرانه ۲۰۰ هزار تومان بود. برای فرزندان معلول در مراکز شبه خانواده نیز سرانه ۹۲۵ هزار تومانی در ماه پرداخت می‌شد که به شکل الکترونیکی و متمرکز روی کارت بانکی آنها قرار می‌گیرد.

معلولان و خانه های کوچک حمایتی

در هفته بهزیستی، شاهد راه اندازی چهل خانه کوچک حمایتی و گروهی معلولان، سالمندان و بیماران روانی مزمن بودیم؛ افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید، نیازمند نگهداری در مراکز هستند و قرار است آنها از مراکز بزرگ و از آسایشگاه ها به سمت مراکز کوچک سوق داده شوند.

برای توانبخشی معلولان، سالمندان و افراد دارای اختلال روان مزمن نیز ۴۸۵ میلیارد تومان در نظر گرفته و پرداخت شد.

همچنین برای کاردرمانی و فیزیوتراپی و توانبخشی به ازای هر فرد در مراکز درجه یک مبلغ ۶۲۷ هزار تومان در ماه پرداخت می‌شود. برای مراکز درجه دوم ۵۶۲ هزار تومان پرداخت می شود که این هم طبق مصوبه هیئت وزیران برای ۱۳۱۴ مرکز انجام می شود.

در ارتباط با تأمین وسایل بهداشتی افراد دارای معلولیت و دارای ضایعه نخاعی علاوه بر بحث حق پرستاری که به ۵۲۴ هزار تومان افزایش پیدا کرده، سرانه تامین وسایل بهداشتی آنها از ماه جاری به دو برابر افزایش پیدا میکند یعنی از ۸۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان به مبلغ ۱۶۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان بسته به ضایعه نخاعی، گردنی و کمری افزایش می‌یابد که برای ۲۷ هزار و ۸۷۶ خانوار این کار انجام شده است.

در حوزه پیشگیری از معلولیت نیز تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از خدمات مشاوره ژنتیک در کشور به منظور پیشگیری از معلولیت ها بهره مند شدند.

سازمان بهزیستی کشور به عنوان نهاد متولی امور افراد دارای معلولیت، به موجب لایحه قانونی سال ۱۳۵۹ در جهت تحقق مفاد اصول ۳، ٢١ و ٢۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و در زمینه تحقق عدالت اجتماعی تشکیل شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سند همکاری 25 ساله ایران و چین سوال از رئیس جمهور عیسی جعفری شهیندخت مولاوردی بهزیستی معلولان معلولیت مددجویان سند همکاری 25 ساله ایران و چین سوال از رئیس جمهور عیسی جعفری شهیندخت مولاوردی قانون حمایت از حقوق معلولان سازمان بهزیستی کشور افراد دارای معلولیت میلیارد تومان پرداخت می شود هزار خانوار هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۴۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟

همشهری آنلاین- سید محمد فخار: رئیس شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه صحن شورای شهر روز یکشنبه دوم اردیبهشت‌ماه از روند طی شدن مراحل آزمایشی قطار ملی مترو برای ورود به ناوگان خبر داد. به‌گفته مهدی چمران یک رام قطار ملی مترو در حال گذراندن مراحل آزمایشی است و در همین راستا هفته آینده بازدیدی از این قطار صورت خواهد گرفت تا این واگن‌ها بتوانند وارد چرخه خدمت‌رسانی شوند.

آغاز تولید انبوه قطار ملی مترو

۲۰فروردین امسال بود که روند مسافرگیری قطار ملی مترو کلید خورد. طبق اطلاعاتی که از معاونت حمل‌ونقل شهرداری به همشهری رسیده، در این زمینه تست‌های استاندارد قطار ملی مترو و صدور گواهی ایمنی حرکت با مسافران قطار، فرایند سیر با مسافر قطار در خطوط اصلی متروی تهران با اعزام قطار به متروی پرند آغاز شد. این قطار طبق جدول زمانی تعیین شده در حد فاصل ایستگاه شاهد در تهران تا ایستگاه شهر پرند و بالعکس تردد خود را آغاز کرد. طراحی و ساخت سیستم رانش این قطار برای نخستین‌بار در کشور توسط فناوران جهاددانشگاهی علم و صنعت انجام شده است. با توجه به انجام موفقیت‌آمیز مسافرگیری قطار ملی مترو، پروژه طراحی و ساخت ۱۱۳واگن مترو که نیاز مبرم کلانشهر تهران است، اجرایی می‌شود تا ضمن رفع نیاز کشور در زمینه واگن‌های مترو به ایجاد اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از خروج آنها از کشور کمک شود.

صدور مجوز بین‌المللی

قطار ملی مترو به‌تازگی توانسته با صدور تأییدیه مجامع رسمی و بین‌المللی فعال در این حوزه، مجوز تولید انبوه را دریافت کند. عمق داخلی‌سازی‌ قطعات و تجهیزات قطار ایرانی ۸۵درصد است. از سال۱۴۰۲، پیگیری‌های لازم به‌منظور دریافت تأییدیه‌های فنی از سوی ناظر بین‌المللی پروژه طراحی و ساخت قطار ملی مترو سرعت گرفت و با اعمال شاخص‌های استاندارد و جهانی صنعت تولید واگن، نهایتاً این افتخار ملی، تأییدیه اولیه سیر ایمن با مسافر را اخذ کرد. بدین‌ترتیب با اقدامات صورت گرفته، این قطار می‌تواند وارد شبکه متروی تهران شود و فعالیت خود را با حضور مسافران به میزان ۵۰هزار کیلومتر انجام دهد. کاظم طاهرزاده، مدیر پروژه قطار ملی در این‌باره می‌گوید: تمام کارهای مربوط به امور اداری تولید انبوه قطار ملی انجام شده و تا یک‌ماه دیگر شاهد شروع تولید انبوه آن در شرکت واگن‌سازی تهران خواهیم بود. این اقدام برای آن است که در فرایند تولید انبوه قطار ملی مترو، تمام پارامترهایی را که باید بهینه‌سازی شود شناسایی و رفع کنیم.

با تامین اعتبارات لازم از سوی دولت، می‌توان فرایند تولید انبوه قطار ملی مترو با سطح داخلی‌سازی‌ ۸۵درصد را با جدیت دنبال کرد تا در کنار روش تامین واگن از محل فاینانس خارجی، ظرفیت‌های داخلی صنعت واگن‌سازی‌ فعال و نیاز انباشته شبکه حمل‌ونقل ریلی پایتخت و حتی کلانشهرهای کشور به ناوگان استاندارد به مرور زمان محقق شود.

در این پروژه بزرگ، هم‌افزایی توان علمی و اجرایی شرکت‌های دانش‌بنیان و ارگان‌های مرتبط با صنایع داخلی، این واقعیت را متبلور ساخت که می‌توان با تکیه بر توانمندی نیروهای ایرانی، کارهای بزرگ، سخت و پیچیده را به سرانجام رساند؛ این پروژه نیز محصول همراهی نهادهای مختلفی ازجمله نهاد علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، جهاد دانشگاهی، مپنا لکوموتیو، شرکت واگن‌سازی‌ تهران و ۲۵شرکت دانش‌بنیان بود که خوشبختانه زحمات آنها با موفقیت به‌بار نشست.

جزئیاتی از قطار ملی مترو

۱.طراحی کاملا ایرانی

تمامی بخش‌های داخلی قطار ملی در بخش طراحی و ساخت، حاصل تلاش متخصصان ایرانی است. محیط واگن‌ها با خلاقیت، زیبایی و طراحی بهینه، فضای مطلوبی را فراهم آورده است.

بدنه قطار ملی مترو با طراحی مهندسان و کارگران در سالن‌های تولید و مونتاژ شرکت واگن‌سازی تهران آغاز شد تا ساخت بدنه فلزی نیز ۱۰۰درصد ایرانی باشد.

۲.بوژی ایرانی

بوژی ترکیبی از چرخ و محور را تشکیل می‌دهد و از طریق شاسی به زیر واگن متصل می‌شود. این محصول تا پیش از این ۱۰۰درصد وارداتی بود، اما در پروژه قطار ملی مترو بومی‌سازی‌ و طراحی فریم آن به‌صورت کامل انجام گرفت. اجزای اصلی تشکیل‌دهنده بوژی شامل فریم، چرخ، محور و سیستم‌های اولیه و ثانویه است که سیلندرهای ترمز، موتور و گیربکس نیز روی فریم بوژی نصب می‌شود. این بخش قطار مترو شامل ۲ نوع موتوردار و کشنده است.

۳. رفع انحصار خارجی

یکی از بخش‌های قطار مترو که از سوی کشورهای سازنده همواره مورد تغییر قرار گرفته، سیستم راهروی بین واگنی است. در این زمینه برای نخستین‌بار در کشور، طراحی و ساخت سیستم راهروی بین واگنی برای قطار ملی مترو انجام شد.

۴.فناوری پیشرفته سیستم ترمز

بی‌شک ازجمله حیاتی‌ترین قطعات مترو، سیستم ترمز آن است که از پیچیدگی، ظرافت و حساسیت بالایی به واسطه توقف‌های متعدد برخوردار است. طراحی و ساخت سیستم ترمز در پروژه قطار ملی مترو توسط شرکت تیوان ترمز با همکاری طرف خارجی انجام شد.

۵.اطلاع‌رسانی هوشمند

متخصصان و مهندسان کشور با اشراف تکنیکال سیستم اطلاع‌رسانی را وارد فرایند طراحی قطار ملی کردند. این سامانه به لحاظ خلاقیت، گامی نو محسوب می‌شود و در مرحله تست است.

۶. ابتکار ایرانی در سیستم تهویه

سیستم تهویه قطار ملی مترو برای نخستین‌بار در کشور صورت گرفته است. در این پروژه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخلی از خروج مبالغ قابل‌توجهی ارز از کشور ممانعت به عمل آمد.

۷.مانیتورینگ درها

طراحی و ساخت مکانیسم مربوط به در واگن مترو سیستم DCU است که توانسته تمامی تست‌های استاندارد اروپا و تأییدیه‌های بین‌المللی را اخذ کند و امکان مانیتورینگ کامل را دارد.

۸.نوآوری در سیستم رانش

در ساخت سیستم رانش قطار مترو زنجیره کامل سیستم رانش شامل ترکشن موتور، گیربکس و کوپلینگ، باکس برق فشار قوی، مبدل برق کمکی، مبدل کنترل ترکشن موتور، مقاومت ترمزی و سلف خط بومی‌سازی‌ شده است.

کد خبر 846623 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ریل و راه آهن - قطار شهردارى تهران مترو تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • مروری بر آخرین خبرهای ورزشی استان
  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • تشخیص خبرهای جعلی از خبرهای واقعی با سواد رسانه‌ای + فیلم
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • هموفیلی ها دارو ندارند؛ خطر معلولیت با درمانی غیر علمی‌
  • بهره مندی ۸۰ معلول میبدی از حق پرستاری
  • پیگیری جدی برای جلوگیری از بازمانده از تحصیل شدن کودکان
  • واریز ۸۵۰ هزار تومان به حساب معلولان دهک سوم خراسان‌رضوی
  • ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر زیر پوشش بهزیستی آذربایجان‌غربی