Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-24@22:50:56 GMT

تناسب شخصیت هالبروک با واقعیت آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۵۱۹۴

تناسب شخصیت هالبروک با واقعیت آمریکا

نشست «گفتگویی درباره پایان قرن آمریکایی» با بررسی کتاب «گزینه ما» نوشته ‌جورج پکر و با بررسی شخصیت و فعالیت‌های ریچارد هالبروک، از دیپلمات‌های سابق آمریکایی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نشست «گفتگویی درباره پایان قرن آمریکایی» بر مبنای کتاب «گزینه ما» نوشته ‌جورج پکر که به «ریچارد هالبروک و پایان قرن آمریکایی» می‌پردازد، یکشنبه ۲۲ تیر ماه با حضور الهام کدخدایی، عضو هیأت علمی دانشگاه مطالعات جهان برگزار و به صورت زنده از طریق فضای مجازی پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الهام کدخدایی، عضو هیأت علمی دانشگاه مطالعات جهان در این نشست درباره این کتاب و شخصیت محوری آن گفت: ‌ریچارد هالبروک از دیپلمات‌های شناخته شده آمریکایی بود که نقش بسیار موثر و مهمی در قرارداد دیتون و مداخله آمریکا در جنگ بوسنی و حوزه بالکان و پایان این جنگ داشت. وی در سال های پایانی عمر خود دستیار هیلاری کلینتون در وزارت امور خارجه آمریکا بود و ‌جورج پکر در کتاب خود با عنوان «گزینه ما: ریچارد هالبروک و پایان قرن آمریکایی» به بهانه زندگی نامه و کارنامه عملکرد هالبروک به عنوان یک دیپلمات آمریکایی، به بررسی سیاست خارجی آمریکا و کمرنگ شدن قدرت آن به ویژه در دهه اول قرن بیست و یکم پرداخته است.

وی افزود: شناخت آمریکا به واسطه کتاب‌هایی که در این زمینه منتشر می‌شود، اتفاق خوب و مثبتی است. چرا که بیوگرافی‌ها و واقعیت مختلفی درباره شخصیت‌ها و برهه‌های تاریخی حساس این کشور وجود دارد که در شکل گیری نگاه و سیاستگذاری ها بسیار موثر بوده و خواهد بود. بر این اساس کتاب «گزینه ما: ریچارد هالبروک و پایان قرن آمریکایی» تمرکز بر شخصیتی دارد که می‌توان آن را آیینه تمام نمای آمریکا دانست. به عبارتی نویسنده در این کتاب‌قصد دارد نقاط قوت و نقاط ضعف آمریکا را از روی بررسی این شخصیت به ما معرفی کند.

این تحلیلگر سیاسی در ادامه درباره نویسنده این کتاب گفت: جورج پکر عموما به عنوان منتقدی مطرح است که انتقاداتش سطحی بوده و زیاد وارد عمق نمی‌شود. البته نگاه او در این کتاب نگاه جانبدارانه‌ای نیست و تلاش دارد نشان دهد که قصد تخریب و یا تقدیس ریچارد هالبروک را ندارد. او سعی می‌کند نگاه واقع گرایانه ای داشته باشد و هالبروک را فردی با عظمت او نسبی و تقریبی معرفی کند که هیچگاه به آن قله‌ای که بواسطه زحماتش باید می‌رسید، دست نیافت. به عبارت دیگر روندی که از زندگی او ارائه می‌دهد، می‌توان برای آمریکا نیز درنظر گرفت.

کدخدایی همچنین درباره دلیل پرداختن نویسنده به این شخصیت برای قیاس با واقعیت‌های آمریکا، گفت: دلیل انتخاب نویسنده این بوده است که هالبروک دارای شخصیتی ویژه بود؛ به طوری که عنوان می‌کند زمانی که او وارد اتاقی می‌شد همه  را تحت تأثیر خود قرار می‌داد و همچنان تا آخرین لحظات زندگی خود در بیمارستان نیز همین‌گونه بود. به همین تناسب آمریکایی ها معتقدند که "ما ارزش‌های والا و جهان شمولی داریم که می‌توانیم آن را به سایر کشورها صادر کنیم" و با همین نگاه و قائل بودن حق تأثیرگذاری در سایر کشورها، با هالبروک تناسب پیدا می‌کند. اگرچه نویسنده قصد دارد این شخص را به عنوان نماینده آمریکا معرفی کند، اما لزوما همه آمریکایی ها به این موضوع اعتقاد ندارند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه مطالعات جهان به تجربه هالبروک در جنگ ویتنام اشاره کرد و گفت: جنگ ویتنام یک تجربه تلخ برای هالبروک بود؛ نقطه عطفی که باعث شد برخی از سیاستمداران سرخورده شوند و برخی نگاه صلح طلبانه پیدا کنند؛ اما نگاه هالبروک این بود که نباید اصلا این اتفاق می افتاد، اما در هر حال این نگاه حاکم بر سیاست آمریکا نبود. او هیچ شناخت و تصوری از ورود به جنگ ویتنام نداشت. همین اتفاق هم به دلیل عدم شناخت کافی در عراق رخ داد و همین گونه اتفاقات باعث شد ظاهر مدعی آمریکا را از بین برد.

وی در ادامه درباره نقش هالد بروک در جنگ کوزوو توضیح داد: او معتقد بود که در بحث کوزوو عملکرد موفقی داشته و به همین واسطه توقع دریافت نوبل را هم داشت. در قرن آمریکایی همین دوره را می‌توان به عنوان دوره طلایی آمریکا بدانیم. چراکه این اقدام یک کار صلحطلبانه بود که خیلی زود توانست یک صلح پایدار را ایجاد کند. این اقدام باعث شد این موضوع تثبیت شود که می‌توان برای ایجاد صلح، مداخله نظامی کرد. اما در اتفاقات عراق، افغانستان، پاکستان و فعالیت‌هایش در حوزه اروپا موفقیتی نداشت و این تجربه تکرار نشد.

کدخدایی در تشریح مفهوم واژه «افول» که در کتاب جورج پکر به آن اشاره شده گفت: ابتدا باید اشاره کنیم که این افول یک واقعیت است، موضوعی که در شعار ترامپ که می‌گوید "بیایید آمریکای بزرگ را دوباره درست کنیم" هم روشن است. آمریکایی‌ها در حال صحبت در باره گذشته از دست رفته‌ای هستند که هیچ یک تعریف مشخصی از آن دوره ندارند. نویسنده به صورت مفصل توضیح داده که چرا و چطور این افول اتفاق می افتد. البته اشاره می‌کند که با توجه به اختلافات داخلی آمریکا دلایل مختلفی برای این افول عنوان می‌شود برخی مداخلات آمریکا در دنیا را دلیل این افول و برخی کمرنگ شدن نقش آمریکا در دنیا را دلیل آن می‌دانند.

وی با اشاره به اینکه "منظور از افول در این مباحث به معنای فروپاشی و یا محو شدن از صفحه روزگار نیست  عنوان کرد: نویسنده در کتاب قبلی خود که آن را می‌توان به معنی "افول" ترجمه کرد عنوان می‌کند که آمریکا همیشه از این افول ها داشته و اغلب این موضوع باعث تقویت آمریکا شده است. یعنی در نهایت آمریکایی‌ها این امیدواری را دارند که باز به روزهای اوج خود بازگردند. بر همین اساس من این کتاب و این نگاه را در رده مباحث برتری گرایی در آمریکا می‌بینم.

این تحلیلگر سیاسی درباره نگاه آمریکا به اسلام و ایران نیز گفت: به طور کلی از ۱۱ سپتامبر به طور علنی و قوی اسلام به اشکال مختلف و عناوین مختلف، به «دیگری» آمریکا تبدیل شد و به شکلی قوی در گفتمان آمریکایی و رسانه‌ای مطرح شد، اما واقعیت هایی که در عراق و افغانستان با آن رو به رو شدند ورق را برگرداند. اگرچه از سال ۱۹۷۰ موضوع «ایران» برای آنها مطرح بوده، اما در ادامه به مرور زمان موضوع «ایران» برای آنها شدت گرفت و پروژه‌های ایران هراسی کلید خورد و حتی در سطح دانشگاهی و ادبیات سیاسی، تحلیل های بسیاری ارائه شد که ایران و دنیای اسلام را به عنوان دیگری مطرح کردند.

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: پایان قرن آمریکایی آمریکایی ها گزینه ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۵۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف قرار گرفتن دو پایگاه آمریکایی در سوریه

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، پایگاه آمریکایی در فرودگاه الجیر در شمال حسکه سوریه هدف حمله پهپادی قرار گرفت.

به گزارش المیادین، دومین پایگاه آمریکا در سوریه نیز طی کمتر از یک ساعت هدف قرار گرفت.

در این ارتباط گفته شده است که پایگاه میدان نفتی العمر با ۴ موشک و پایگاه خراب الجیر با ۳ موشک و یک پهپاد هدف قرار گرفتند.

گفته شده است که اطلاعات دقیق از تلفات مستقیم در داخل پایگاه آمریکایی در خراب الجیر خبر می‌دهد.

هدف قرار دادن دو پایگاه آمریکایی حدود دو ماه پس از توقف هدف گیری پایگاه‌های آمریکایی در شرق سوریه صورت می‌گیرد.

ساعاتی پیش یک پایگاه آمریکایی در فرودگاه الجیر در شمال حسکه سوریه پس از هدف قرار گرفتن توسط یک پهپاد با انفجاری مهیب روبرو شد.

خبرگزاری رویترز هم به نقل از دو منبع امنیتی گزارش داد که حداقل ۵ موشک از شهر زمار عراق به سمت پایگاه نظامی آمریکا در شمال شرق سوریه شلیک شد.

همچنین خبرنگار المیادین اعلام کرد که صدای انفجار از پایگاه آمریکایی در روستای گرین نزدیک میدان نفتی العمر در حومه دیرالزور در شرق این کشور سوریه شنیده شده است.

یک منبع امنیتی عراقی نیز تائید کرد که ۵ فروند موشک از منطقه شمال غربی موصل به سمت پایگاه آمریکایی در پایگاه الجیر در سوریه شلیک شده است.

با شروع بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ آمریکا به دنبال تضعیف این کشور، تجزیه و در نهایت ساقط کردن نظام بشار اسد در این کشور برآمد اما پس از گذشت حدود یک دهه، این هدف‌ها تحقق نیافت. در نتیجه «بشار اسد» رئیس جمهوری این کشور ماندگار و آغوش کشورهای عربی بار دیگر روی دمشق باز شد. اوایل بهمن ماه، نشریه «فارن پالیسی» به نقل از منابع آگاه فاش کرد که آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای خروج از سوریه است و این نشریه به نقل از مقامات آمریکایی خبر داد: کاخ سفید دیگر اهمیتی برای مأموریت آمریکا در سوریه قائل نیست و مأموریت نیروهای آمریکایی در سوریه را غیرضروری می‌داند.

این گزارش اضافه کرد: بحث‌هایی در واشنگتن درباره تاریخ خروج نیروهای آمریکایی از سوریه در جریان است؛ اما زمان آن تا کنون مشخص نشده‌است. همزمان با فارن پالیسی، رسانه آمریکایی «پولیتیکو» نیز به نقل از سه مقام ارشد دولت آمریکا گزارش داد که مذاکراتی درباره خروج نظامیان آمریکایی از سوریه جریان دارد.

در عین حال حملات اخیر گروه‌های مقاومت علیه پایگاه نظامی آمریکا در سوریه و دیگر مناطق بیش از هرچیز تحت تأثیر تحولات غزه و ادامه جنگ علیه فلسطینی‌ها صورت می‌گیرد.

بسیاری از گروه‌های مقاومت در منطقه اعلام کرده‌اند که هدف قرار دادن اهداف و منافع آمریکایی در منطقه تا زمان توقف کامل جنگ علیه غزه ادامه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • رئیس سازمان بسیج: نگاه به ایران بعد از عملیات وعده صادق ارتقا پیدا کرد
  • ممنوعیت تیک‌‌تاک در آمریکا تبدیل به قانون شد
  • سنای آمریکا لایحه محدودیت «تیک تاک» را تصویب کرد
  • آمریکا ممنوعیت تیک تاک را در سنا تصویب کرد
  • «عملیات وعده صادق» از نگاه شخصیت‌های سیاسی ترکیه
  • پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا برای استحاله اراده ملت ایران/ روزنامه شرق: ایران در عملیات وعده صادق صهیونیست‌ها را پشت خط ترس نگاه داشت
  • کلید ۹۵ میلیارد دلاری برای دو جنگ؟
  • (ویدیو) هدف قرار گرفتن دو پایگاه آمریکایی در سوریه
  • هدف قرار گرفتن دو پایگاه آمریکایی در سوریه