Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه رسانه های افغانستان «ژنرال مک‌ کنزی» روز گذشته در یک سفر از پیش اعلام‌ناشده وارد کابل  شد و با رئیس جمهوری محمداشرف غنی دیدار و از ادامه حمایت آمریکا از افغانستان تأکید کرده است.

وی در این دیدار افزود: به دلیل به افغانستان آمده‌ام تا به شما و مردم این کشور اطمینان دهم که حمایت و همکاری آمریکا از صلح، توسعه و تامین امنیت افغانستان پابرجاست و ما در کنار شما قرار داریم تا افغانستان بار دیگر به مکان امن برای تروریسم مبدل نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سخنان فرمانده ارتش آمریکا در حالی مطرح می شود که افغانستان با حضور روز افزون گروه‌های تروریستی پس از ۱۹ سال حضور نظامیان آمریکایی و  نیروهای پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مواجه شده است.

مقام های  افغان همواره تأکید کردند: حدود ۲۰ گروه تروریستی زیرچتر طالبان در مناطق مختلف این کشور فعالیت می کند و در بدخشان افغانستان روز دوشنبه گذشته نیز گروه طالبان، داعش و القاعده حمله مشترکی به نیروهای دولتی در این استان انجام دادند که در پی آن هفت نفر از نیروهای دولتی کشته شدند.

آمریکا در سال ۲۰۰۱ که به بهانه مجازات رهبر القاعده به افغانستان حمله کرد، تنها طالبان در مقابل دولت کابل می جنگید اما اکنون بیش از ۲۰ گروه تروریستی در این کشور حضور فعال دارند.

 اداره امنیت ملی افغانستان در کابل پس از حمله روز دوشنبه گروه طالبان به اداره امنیت استان «سمنگان» با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تمام نیروهای تحت امرخود را به حالت آماده باش درآورده و انتقام این حمله را از طالبان خواهند گرفت.

گروه طالبان همچنان بر طبل جنگ می کوبد و درگیری‌های شدید بین طالبان و نیروهای دولتی در استان های بدخشان، غور، پکتیا، فاریاب، غزنی، زابل، قندهار، ارزگان، میدان وردک، هرات و برخی دیگر استان‌ها ادامه دارد.

طالبان و آمریکا  همزمان با تشدید درگیری‌ها و افزایش تلفات غیر نظامیان در افغانستان، همدیگر را یکبار دیگر به نقض توافقنامه صلح متهم کرده اند.

گروه طالبان در اعلامیه‌ای ضمن استقبال از خروج نظامیان آمریکا از چهار استان افغانستان مدعی شده است که آمریکا و دولت افغانستان در رابطه با رهایی زندانیان طالبان و حذف نام رهبران این گروه از فهرست سیاه به تعهدات خود عمل نکرده اند.

طالبان  مدعی شده است : نیروهای امنیتی افغان و نظامیان آمریکایی بر خلاف توافقنامه دوحه، به مناطق غیرجنگی حملات هوایی انجام می دهند و هواپیماهای ارتش افغانستان توسط خلبان‌های آمریکایی هدایت می شود.

آمریکا هم از طالبان انتقاد کرده است که افزایش خشونت‌ها و حمله با خودرو بمب گذاری شده به مرکز یک استان غیرقابل قبول و خلاف توافقنامه دوحه است.

ناتو هم با گذشت ۱۳۵ روز و تکمیل مرحله نخست توافقنامه دوحه که قرار بود شمار نظامیان آمریکایی به ۸ هزارو ۶۰۰ تن برسد، اعلام موضع کرده و گفته است که خروج نظامیان خارجی از افغانستان وابسته به شرایط است.

اعضای ناتو با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کردند: به مشورت و حمایت خود از نیروهای افغان ادامه می دهند و در صورت پیشرفت روند صلح حضور نظامی خود را با توجه به حمایت از روند صلح تنظیم خواهند کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نظامیان آمریکا گروه طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۵۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد

دولت محافظه‌کار انگلیس سرانجام طرح اخراج پناهجویان افغانستانی به رواندا را تصویب کرد؛ طرحی که فعالان حقوق بشر می‌گویند غیرانسانی است، کارشناسان مهاجرت می‌گویند غیرقابل اجرا است و منتقدان حقوقی می‌گویند اعتبار این کشور درباره حاکمیت قانون را مخدوش می‌کند.

 این طرح در ماه جولای سال جاری آغاز خواهد شد و پرونده‌های پناهجویانی که از مسیرهای غیرقانونی خود را به انگلیس رسانده‌اند، از جمله نظامیان سابق و مترجمان همکار نیروهای انگلیسی، به رواندا اخراج خواهند شد.

این طرح ماه‌ها در پارلمان انگلیس تصویب نشد و نمایندگان خواستار اعمال اصلاحیه‌های در چند مورد بودند، اما پارلمان انگلیس در نهایت تصویب کرد رواندا کشور امنی برای این پناهجویان خواهد بود.

پیشتر مجلس اعیان انگلیس به معافیت نظامیان حکومت پیشین افغانستان و مترجمان سابق نظامیان انگلیسی از اخراج به رواندا رأی داده بود.

با این حال، برپایه این لایحه پناهجویانی که در فهرست انتقال به رواندا هستند، اگر در صورت اخراج به این کشور در معرض «خطر واقعی، قریب‌الوقوع و آسیب‌های جدی جبران‌ناپذیر» قرار می‌گیرند، می‌توانند درخواست تجدیدنظر کنند و دادگاه در این مورد تصمیم خواهد گرفت.

گاردین به نقل از منابع در وزارت داخله انگلیس نوشت پناهجویان افغانستانی هم در صورتی که واجد شرایط برنامه جابه‌جایی و کمک‌ به افغان‌ها باشند، از فهرست اخراج به رواندا حذف خواهند شد.

گروه‌های حقوق بشری مانند عفو بین‌الملل، از تصویب این طرح اخراج پناهجویان به رواندا انتقاد کردند و گفتند این لایحه «قانون اساسی و قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌کند و علاوه بر این پناهجویان را در معرض خطر آینده ناامن قرار می‌دهد».

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • طالبان: غربی‌ها فرهنگ خود را به دیگر کشورها تحمیل نکنند
  • خیز بلند چین در افغانستان؛ چالش‌ها و چشم‌انداز
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد
  • هشدار درباره خطر حملات پهپادی برای امنیت ملی آمریکا
  • تکذیب بیانیه منسوب به حزب‌الله عراق درمورد ازسرگیری حملات علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا