Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز 'tj: در رتبه بندی جهانی لایدن در سال 2020؛ دانشگاه تبریز در حوزه های مختلف موضوعی از جمله در رشته های علوم فیزیکی، مهندسی، علوم ریاضیات و رایانه همچنان در جمع برترین ها دنیا قرار گرفته است.

رسول زوارقی امروز در گفت و گو با خبرنگار فارس در تبریز با بیان اینکه در رتبه بندی جهانی لایدن در سال 2020 که  بر اساس سوابق و مستندات علمی دانشگاه در طول سال های 2015 تا 2018 منتشر شده است، اظهار داشت: در این رتبه بندی جدید دانشگاه تبریز از نظر شاخص تأثیر علمی در حوزه موضوعی علوم فیزیکی و مهندسی رتبه 231 دنیا و در حوزه موضوعی علوم ریاضیات و رایانه رتبه 275 دنیا را به خود اختصاص داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با تاکید بر اینکه بر اساس داده های این گزارش رتبه جهانی این دانشگاه در همین حوزه ها از نظر شاخص ارتباطات علمی نیز 392 و 437  بوده است، تصریح کرد: بررسی دیگر نتایج این نظام رتبه بندی بین المللی نیز نشانگر آن است که این دانشگاه از نظر شاخص تأثیر علمی در حوزه موضوعی علوم حیاتی و زمین رتبه 437 جهانی و در حوزه موضوعی علوم زیست پزشکی و سلامت رتبه 997 جهانی را کسب کرده است.

 به گفته وی در این رتبه جهانی دانشگاه تبریز از نظر شاخص ارتباطات علمی در همین حوزه های موضوعی نیز 517 و 997 را بدست آورده است.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز در ادامه با بیان اینکه بر مبنای این دستاوردها و فعالیت ها، رتبه جهانی این دانشگاه نیز از نظر شاخص تأثیر علمی، 516 از نظر شاخص مشارکت علمی 647، از نظرشاخص های برابری جنسیتی در تولید علم 667 ارزیابی و گزارش شده است، اضافه کرد: در اطلاعات مندرج در این گزارش بر اساس بروندادها و مستندات علمی دانشگاه در بازه زمانی  2015 تا 2018 نشانگر آن است که ،  0/4 درصد از بروندادهای علمی دانشگاه تبریز جزء نشریات 1 درصد برتر؛ 3/9 درصد از آنها جزء 5 درصد برتر،  8/3 درصد جزء 10 درصد برتر و در نهایت 46/8 درصد از آنها جزء بروندادهای علمی 50 درصد برتر ارزیابی شده اند.

به گفته این مقام مسوول در این رتبه بندی 67/6 درصد از تولیدات علمی این دانشگاه حاصل مشارکت با سایر دانشگاه ها و سازمان ها؛ 30/7 درصد حاصل مشارکت با دانشگاه ها یا سازمان های بین المللی؛ 0/8 درصد حاصل مشارکت با صنعت؛ 14/2 درصد حاصل مشارکت های علمی با فاصله جغرافیایی کوتاه و 15/5 درصد حاصل مشارکت های علمی با فاصله جغرافیایی بسیار طولانی بوده و اینکه روند تولید کارهای علمی حاصل مشارکت های بین المللی رو به افزایش است.

وی به تحلیل این نظام بین المللی جهانی رتبه بندی از نظر شاخص های جنسیتی نیز اشاره کرد و گفت: 73/5 درصد از بروندادهای علمی  این دانشگاه را مردان و 16/5 درصد از این بروندادها را زنان تولید کرده اند. به گفته وی نسبت مردان به زنان در تولید علم در سطح دانشگاه تبریز 81/7 درصد و نسبت زنان به مردان در تولید علمی 18/3 درصد گزارش شده است.

وی همچنین یادآور شد: اخیرا نیز بر اساس رتبه‌بندی موضوعی شانگهای در سال 2020، دانشگاه تبریز در 8 رشته مهندسی(مهندسی مکانیک، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی اتوماسیون و کنترل، مهندسی علم و فناوری ابزار آلات، مهندسی عمران، مهندسی شیمی، علوم و مهندسی انرژی و منابع آب) در میان  دانشگاه های برتر جهان قرار گرفته بود.

گزارش فارس حاکی است؛ رتبه بندی جهانی لایدن در سال 2020 در واقع نهمین گزارش از رتبه بندی جهانی انجام شده توسط مرکز مرکز مطالعات علم و فناوری دانشگاه لایدن هلند است که مبتنی بر بروندادهای علمی نمایه شده دانشگاه ها در پایگاه وبگاه علوم کلرویت‌انلیتیکس در سالهای 2015 تا  2018 براساس شاخص هایی چون تأثیر علمی (Impact)، مشارکت علمی (Collaboration)؛ دسترسی آزاد (Open Access)؛ و شاخص های برابری جنسیتی (Gender) در طول گذشته منتشر شده است.

یادآور می شود: دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تاسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر با داشتن بیش از 20 دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از 20 هزار  نفر دانشجو و ... یکی از دانشگاه های بین المللی، سطح یک و برتر کشور است.

انتهای پیام/ 60023/   

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشگاه تبریز رتبه بندی مهندسی دانشگاه تبریز دانشجو فیزیک ریاضیات رایانه حوزه موضوعی علوم دانشگاه تبریز رتبه بندی جهانی نظر شاخص تأثیر علمی بین المللی دانشگاه ها درصد برتر سال 2020 حوزه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۵۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه دوم همدان در احداث خوابگاه‌های دانشجویی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی مجذوبی در نخستین دیدار و گردهمایی مدیران دانشگاه علوم پزشکی همدان طی سال ۱۴۰۳ با ادای احترام و تحیت به روح شهدا به ویژه شهیدان سلامت و شهدای حادثه تروریستی حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، اظهار کرد: از زحمات همه کارکنان، اساتید و مدیران دانشگاه در پیشبرد اهداف حوزه سلامت طی دو سال گذشته قدردانی می‌کنم که با اراده و کوشش بسیار برای ارتقا و حفظ سلامت مردم تلاش کردند.

وی بیان کرد: در حوزه مدیریت، افراد با شاخص و عملکردشان سنجیده می‌شود، اگر به افراد جوان میدان داده شود نام‌آوران ادوار بعد خواهند بود و این برای دانشگاه، افتخاری بزرگ است از این رو جوانگرایی در این سیستم مورد توجه قرار دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال گذشته دانشگاه در همه عرصه‌های بهداشت، درمان، آموزش و … بسیار پرکار بود و شیرینی نتایج آن را مردم احساس کردند عنوان کرد: از جمله این ثمرات بهره‌برداری از ۴۱ پروژه بهداشتی، کلنگ‌زنی مرکز سلامت خانواده، احداث ساختمان ستادی مرکز اورژانس، راه‌اندازی رادیوتراپی مرکز جامع سرطان، ایجاد دبیرخانه داخلی دانشکده‌ها و… بود.

وی تصریح کرد: افزایش رشته مقاطع جدید در حوزه آموزش، نمایه شدن مجلات دانشگاه و راه‌اندازی پارک علم و فناوری سلامت، گام‌های بلند در فراهم کردن زیرساخت‌ها و فراهم آوردن فضای فیزیکی و راه‌اندازی معاونت بین‌الملل دانشگاه از جمله دستاوردهای تلاش بی‌وقفه همکاران در سال گذشته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین به تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی دانشگاه به عنوان اقدام شایان توجه و ارزشمند مدیریتی دانشگاه اشاره و تبیین کرد: در مقاطعی که منابع مالی به وفور است مدیریت‌کردن سهل‌تر است و با منابع مالی محدودی که ما با آن مواجه هستیم جسارت و خلاقیت مدیریتی باید افزایش یابد.

وی تشریح کرد: با اولویت‌بندی کردن منابع تلاش کردیم کمترین آسیب در محدودیت منابع به کارکنان برسد بر این اساس در پرداخت‌های پرسنلی به موقع و به هنگام عمل کردیم.

مجذوبی ادامه داد: مولدسازی و آغاز آن را با ساخت مدرسه بهداشت، داروخانه دانشگاه، ساختمان ستاد سابق دانشگاه همگام کردیم و امسال هم باید در مولدسازی همت بلندتری صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه طی هفته‌های آتی، احداث کتابخانه پردیس دانشگاه و ساختمان غذا و دارو آغاز می‌شود گفت: کاهش تصدی‌گری باید در اولویت قرار گیرد و حرکت جدی در این زمینه انجام شود، کمیته‌ها به صورت مرتب تشکیل شود و حرکت‌های خوبی که در انضباط مالی شکل گرفته باید پرقوت تداوم یابد.‌

رئیس دانشگاه همچنین بر لزوم برنامه‌محوری در توزیع اعتبارات تأکید کرد و افزود: این موضوع امسال باید با دقت بیشتری دنبال شود و ردیف‌های مختلف در معاونت‌ها و مراکز تابعه مورد توجه باشد.

وی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که در خصوص پروژه‌های عمرانی باید اجرایی شود کار به صورت امانی می‌تواند به ذخیره منابع منجر شود و اگرچه ممکن است در ابتدا با سختی مواجه شود اما آورده و فواید بسیاری خواهد داشت.

مجذوبی ادامه داد: طراحی پروژه‌های حوزه سلامت باید با محور قراردادن اصل زیباسازی و طی بررسی در کمیته‌های متمرکز با کارشناسان متعدد با دید نو و به روز دیده شود که اثرات روانی مراجعین و بیماران نیز به مراکز مدنظر قرار گیرد.

وی متذکر شد: در موضوع تجهیزات پزشکی باید با دید تحولی، مدیریت این فضا را با توانمندی کارشناسان خبره و صاحب‌مهارت پیش ببریم که خوشبختانه اراده و بستر آن در دانشگاه وجود دارد و به روز کردن تجهیزات مستعمل نیز انجام شده است.

رئیس دانشگاه با تأکید بر اینکه داشبوردهای مدیریتی باید با سرعت بیشتری پیش رود و هوشمندسازی دانشگاه را در نتیجه این حرکت نو شاهد باشیم گفت: طی نخستین جلسه مشورتی با اعضای هیأت علمی و کارشناسان هوش مصنوعی، اولین دفتر هوش مصنوعی شکل خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: تقویت حوزه مشارکت‌های مردمی و بین‌المللی با محوریت تبادل استاد و دانشجو و گردشگری سلامت امسال در دستور کار قرار گیرد، همچنین توجه بیشتر به زیرساختهای پارک علم و فناوری و افزایش شرکت‌های مستقر در پارک با سیاست نیازسنجی در سطح استان و پاسخگویی به نیازهای جامعه بیشتر مدنظر باشد.

مجذوبی باید تولید دارو با اولویت داروی گیاهی با برند Avicenna در حوزه تحقیقات و فناوری را باید آغاز کنیم، اظهار کرد: برگزاری کرسی آزاداندیشی باید در اولویت معاونت دانشجویی و فرهنگی مدنظر باشد همچنین اخلاق حرفه‌ای و پوشش حرفه‌ای با استفاده از تجارب اساتید گذشته با کار فرهنگی مورد نظر قرار گیرد چراکه گاهی یک رفتار بیش از چندین توصیه اثرگذار است.‌

وی در ادامه با اشاره به این ضرورت که جلسات هم‌اندیشی در موضوعات تخصصی معاونت‌ها برگزار شود.، تصریح کرد: در توسعه خوابگاه‌های متأهلی رتبه دوم را بعد از شیراز کسب کردیم و با برنامه‌ریزی موجود می‌توانیم به رتبه نخست برسیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه پازل خدمتی بیماران سرطانی با خرید کت‌اسکن تکمیل می‌شود که خوشبختانه اقدامات اولیه خرید آن انجام شده‌است، ادامه داد: توجه به مطالبات و تکریم بیشتر اعضای هیأت علمی حتماً مدنظر قرار گیرد و کرامت آنها و متخصصینی که وارد می‌شوند نیز حفظ شود.‌

وی با اظهار به اینکه تکریم بیماران با تقویت اورژانس‌ها که بیشترین رضایت یا نارضایتی در آن شکل می‌گیرد تبیین کرد: موضوع هتلینگ و اقدامات رفتاری و گفتاری پرسنل با آموزش مداوم و به‌روز مدنظر قرار گیرد، در این راستا لازم است تغییرات اتاق عمل مدنظر باشد.

مجذوبی همچنین بر لزوم توجه بیشتر بر سلامت روان و معنوی بیماران تأکید کرد و گفت: راه‌اندازی آزمایشگاه‌های ژنتیک، کلینیک‌های تخصصی تغذیه و خانواده نیز در برنامه‌های سال جاری قرار دارد.‌

وی با بیان اینکه در حوزه آموزش باید با وسواس و دقت بیشتری در مورد edc و آموزش مجازی با سرعت مضاعف اقدام کنیم عنوان کرد: در موضوع بهداشت، در جای جای استان زحمات بسیاری کشیده شده و قدردان زحمات همه کارکنان بهداشتی هستیم به ویژه در موقعیت‌های ویژه مثل بحران آب و پویش غربالگری فشارخون و دیابت که اقدامات شایان توجهی صورت گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه افزود: موضوع جمعیت، اولویت پررنگ دانشگاه است که باید با همفکری بیشتر، به راهکارها و پیشنهادات معقول و عملیاتی برسیم چراکه ارائه راهکار و برنامه، بیشتر از بررسی علل و مسائل پیری جمعیت نیاز امروز است.

وی با بیان اینکه ارزیابی‌های مستمر مورد توجه باشد تا محوریت برنامه‌ها و اهداف به صورت مرتب بررسی و حرکت درست دانشگاه در ریل خود بررسی شود گفت: در ایام نوروز، زحمات بسیاری کشیده شد تا بیشترین خدمت و بدون وقفه به مردم ارائه شود.

این مقام مسئول به لزوم معرفی گروههای شاخص و افراد شاخص دانشگاه در ارزیابی عملکردها اشاره کرد و افزود: فعالیت‌های فرهنگی فوق‌العاده خوبی در سال گذشته با وجود محدودیت منابع انجام شد که باید تداوم یابد.

وی همچنین با بیان اینکه بازرسی به صورت کاملاً میدانی در این دو سال انجام شده‌است عنوان کرد: در حوزه رسانه‌ای نیز اقدامات خوبی انجام شده که قدردان خدمات همه هستم همچنین از مدیران گذشته دانشگاه و مدیران فعلی که بار زحمات حوزه سلامت را به دوش کشیده و می‌کشند قدردانی می‌کنم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه هدفگذاری سال جدید بر کسب رتبه نخست در فراهم آوری خوابگاه‌های دانشجویی کشور است گفت: سال گذشته به لطف خدا و همت مدیران دانشگاه، موفق به کسب رتبه دوم شده بودیم که امسال برای ارتقای شرایط برنامه‌ریزی می‌کنیم.

کد خبر 6079590

دیگر خبرها

  • المپیاد علمی دانشجویی غیرمتمرکز ۳۱ فروردین برگزار می‌شود
  • طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تدوین می‌شود
  • طرح رتبه‌بندی و اعتبار سنجی موسسات آموزش عالی کشور تهیه می شود
  • کسب رتبه دوم همدان در احداث خوابگاه‌های دانشجویی کشور
  • برترین دانشگاه‌ها در هر رشته کدامند؟
  • درخشش عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر در مسابقات جهانی ارشمیدوس
  • رتبه اول جهانی طراحی معماری آینده غذا برای دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس
  • حضور ۶۸ گروه آموزشی دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی کیواس ۲۰۲۴
  • این دانشگاه ایرانی در جمع ۱۰ دانشگاه برتر خاورمیانه
  • دنیا ظهور یک ابرقدرت جهانی را با چشم خود دید