Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته استفاد از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی رکن اول مقابله با ویروس کرونا است اما عدم رعایت این نکات بهداشتی از سوی مردم سیستان و بلوچستان تب کرونا در استان روز به روز افزایش پیدا می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، این روزها با شیوع نگران کننده کرونا در سیستان و بلوچستان تعداد بیماری بستری در بیمارستان ها و فوتی های کرونا رو به افزایش است و استان سیستان و بلوچستان در وضعیت هشدار قرار دارد با این وجود برخی که گویا با زندگی مسالمت آمیز با کرونا عادت کرده اند بی خیال و بی توجه به رعایت موازین بهداشتی و حفظ فاصله فیزیکی به تردد و گشت و گذار در سطح شهر می پردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این در حالی است که با وجود تمام هشدارها و دستورالعمل های ستاد مقابله با کرونا، بسیاری از فعالیت های مردم به روال عادی ادامه دارد و در این‌میان مردم خودباید با رعایت موازین بهداشتی و ماسک زدن خودرا در معرض ابتلا به کرونا قرار ندهند.

 اما متاسفانه موضوع کرونا برای مردم عادی شده و با خیالی راحت تفریح و گردش می پردازند و  تردد و وقت گذرانی بسیاری از از مردم و تجمعات بدون فاصله احتماعی سبب افزایش بیماران در زاهدان شده است.


استفاد از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی رکن اول مقابله با ویروس کرونا است

محمد نادری پزشک فوق تخصص بیماری های عفونی دانشکده علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: استفاد از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی رکن اول مقابله با ویروس کرونا است شستن دست ها به مدت ۲۰ ثانیه و عدم تماس دست با صورت از جمله موارد بهداشتی است که باید رعایت شود.

وی افزود: در کنار همه این موارد استفاده از ماسک به طور صحیح یعنی ماسکی که مدام با آن بازی نکنیم روی چانه قرار ندهیم و ان را آلوده نکنیم می تواند تا حد زیادی در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر باشد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین فاصله اجتماعی یک ونیم تا دو متر با سایر افراد باید رعایت شود چرا که یک عطسه عفونی می تواند تعداد زیادی قطرات ویروسی را در هوا پخش کند و هزار ویروس می تواند فرد را مبتلا به کرونا کند و هر عطسه و سرفه می تواندحدود ۲۰۰ هزار ذره ویروسی در هوا پخش کند.

نادری تاکید کرد: پنج دقیقه صحبت کردن در فضای بسته می تواند سبب آلودگی طرف مقابل را ِشود حتی اگر دو طرف ماسک داشته باشند اما در فضای بسته به مدت پنج دقیقه بدون فاصله اجتماعی قرار بگیرنداحتمال ابتلا وجود دارد و بیماری باعث ایجاد استرس و فشارهای عصبی می شود واین موضوع سیستم ایمنی بدن افراد را ضعیف و مدت زمان بیماری را بیشتر می کند.

این پزشک متخصص عفونی ادامه داد: در حالت عادی یک ماسک معمولی سه لایه یا ماسک پارچه ای به طور صحیح استفاده شود یعنی ماسک بینی و‌ چانه را به طور کامل بپوشاند و تنفس کاملا درون ماسک انجام شود و نه از طریق کناره های باز ماسک کافی است و استفاده از ماسک های فیلتردار تنها برای افرادی که در بیمارستان ها مشغول به کار هستند توصیه می شود و حتما در فضای بیرون از منزل از ماسک استفاده شود.

بی توجهی مردم به فاصله اجتمای در تب داغ کرونا

وی افزود: ماسک باید روی صورت ثابت باشد و فرد با ماسک روی صورتش بازی نکند و تمام مدتی که فرد بیرون از منزل است باید از ماسک استفاده کند اما در کنار ماسک زدن باید بقیه مسائل بهداشتی را نیز رعایت کنیم.

نادری با بیان اینکه در آمار اولیه که کشور چین ارائه کرده بود گفته میشد کودکان زیر هفت سال کمتر مبتلا می شوند، اذعان کرد: چیزی که تاکنون مشاهده شده این بیماری در کودکان با علائم خفیف تری ظاهر می شود اما این به این معنا نیست که این بیماری در کودکان تشدید نمی شود بلکه مواردی از ابتلای شدید بیماری در کودکان نیز دیده شده است که اگرچه طول بیماری و شدت آن در اکثر کودکان کمتر بوده است اما کرونا در کودکان نیز می تواند خطرناک ظاهر شود.

وی گفت: تا رفتار اپیدولوژیک ویروس مشخص نشود و یک دوره را طی نکند نمی توانیم درباره عمر ویروس اظهار نظر کنیم ابتدا تصور می شد گرما سبب کاهش عمر ویروس شود اما این اتفاق نیفتاد و اکنون موج دوم ویروس در مناطق گرم کشور با شدت بیشتری وجود داردو اکنون رفتار ویروس قابل پیش بینی نیست اما اگر این ویروس قدرت تغییر دهندگی زیادی نداشته باشد و بتواند ایمنی پایدار ایجاد کند وقتی ایمنی گله ای یا گروهی ایجاد شد معمولا فروکش می کند اما اینها قابل پیش بینی نیست و باید منتظر گذر زمان باشیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ماسک و رعایت پروتکل سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۵۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و راه‌ها در سیستان وبلوچستان

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، وزیر کشور در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران سیستان و بلوچستان در فرمانداری شهرستان کنارک گفت: توجه به راه‌های استان به ویژه در جنوب استان برای توسعه سواحل مکران بسیار مفید است، زیرا راه؛ زیربنای توسعه است و باید برای ارتقای راه‌ها و استانداردسازی آنها با سرعت بیشتری حرکت کنیم و مسئله راه‌ها در دستور کار جدی مسئولان باشد.

وحیدی وزیر کشور افزود: مسائل و مشکلات سیل‌زدگان از لحظات اولیه توسط مسئولان به ویژه استاندار و فرمانداران در حال پیگیری است و مشکلات براساس اولویت پیگیری و رفع خواهد شد، دولت با تمام قوا در کنار مردم است و از هیچ کوششی برای حل مشکلات مردم دریغ نخواهد کرد.
وی افزود: در بحث برق، اقدامات لازم در حال انجام است، به زودی تمام مشکلات مردم سیلزده حل می‌شود البته در ابتدا باید آب مصرفی مردم به صورت سالم و بهداشتی تامین شود تا شاهد مشکلات دیگری در این مناطق نباشیم.
وی گفت: اقدامات اساسی برای تامین زیرساخت‌ها و رفع مشکلات مردم انجام شود تا مردم نگرانی در هنگام بارندگی نداشته باشند.
وزیر کشور با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان در روستا‌ها زندگی می‌کنند، وباید سرعت بیشتر در اجرای طرح‌های حوزه راه، برق، آب، تلفن، اینترنت و آبخیزداری باشد، تصریح کرد: مشکلات آبگرفتگی خانه‌ها در شهر کنارک نیز باید پیگیری شود و طرح‌های نیمه تمام فاضلاب شهری و هدایت آب‌های سطحی به نتیجه برسد تا همیشه در زمان بارندگی مردم با مشکل مواجه نشوند.
وحیدی با اشاره به اینکه که آب پشت سد‌ها برای اشتغال و تولید کاربرد دارد، ادامه داد: گرگرو‌ها (فرسایش خندقی خاک) برخی روستا‌ها را با مشکل جدی تخریب مواجه کرده که امیدواریم با انجام طرح‌های آبخیزداری و مهار آب‌ها بتوانیم گرگرو‌ها را ساماندهی کنیم.

 

استاندار سیستان و بلوچستان هم با اشاره به اینکه با فعالیت سامانه بارشی در این استان بیشترین آسیب به جاده‌ها وارد شد، گفت: بخش‌های خصوصی در کنار دستگاه‌های دولتی در حال تلاش برای برطرف کردن معضلات هستند.
 کرمی بیان کرد: در برخی شهرستان‌های جنوبی این استان مانند ایرانشهر، سراوان، دلگان، بمپور، قصرقند و نیکشهر بارندگی‌هایی رخ داد و خسارت‌هایی به جاده‌ها و برخی زیرساخت‌ها وارد شد و حجم زیادی از آب به سمت دریا هدایت شده است.
وی افزود: به دلیل حجم بالای بارش‌ها برق تعدادی از روستاها قطع شده و برخی منازل دچار آبگرفتگی شدند، همچنین اختلالاتی در ارتباطات به وجود آمد که بخش‌های خصوصی و دستگاه‌های دولتی در حال تلاش برای برطرف کردن این معضلات هستند.
وی اظهار کرد: با فعالیت سامانه بارشی در سیستان و بلوچستان بیشترین آسیب به جاده‌ها وارد شد، همچنین با ورود آب به برخی منازل بخشی از وسایل زندگی مردم از بین رفته که باید کمک برای جایگزینی آنها انجام شود‌.
کرمی گفت: برق تعدادی از روستاها به علت وزش شدید باد و باران قطع شده که باید هرچه سریعتر مشکل برطرف شود، پست برق کهیر نیز دچار مشکل شده که تلاش تیم‌ها برای رفع این مشکل ادامه دارد.
وی تاکید کرد: تامین آب شرب مردم یکی از مهم‌ترین وظایفی است که باید به درستی انجام شود، در این زمینه یکی از اقدامات آبرسانی توزیع آب معدنی در نقاط درگیر سیل است.

دیگر خبرها

  • دستور مهم سردار سلامی به نیروهای سپاه
  • تداوم خدمت‌رسانی سپاه به سیل زدگان سیستان و بلوچستان
  • کمک به سیل‌زدگان در استان سیستان و بلوچستان ادامه دارد
  • یگان‌ امدادی سپاه تا پایان خدمت‌رسانی به مردم سیل‌زده حضو دارد
  • وضعیت مناطق سیل‌زدۀ جنوب سیستان و بلوچستان/ مردم مراقب خطر تمساح باشند
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و راه‌ها در سیستان وبلوچستان
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • آخرین اخبار از سیل در جنوب سیستان و بلوچستان
  • رابط مردمی سازی دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان منصوب شد
  • ۴۳ تیم‌ عملیاتی واکنش سریع آبفا برای مقابله با سیلاب در سیستان و بلوچستان