Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@14:32:05 GMT

ابتلای ۹ هزار پرستار به کرونا

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۶۳۸۰

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: براساس آمار موجود ۹ هزار نفر از پرستاران در بیمارستان‌ها به کرونا مبتلا شده‌اند. ناطقان: محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری درباره استخدام ۳ هزار نیروی پرستار، اظهار کرد: با شیوع کرونا، ظرفیت تخت‌های بیمارستانی و همچنین کمبود نیروی پرستار دوباره مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر چه در موج دوم باشیم چه در ادامه موج قبلی، نکته مهم آن است که کرونا توانسته بار دیگر بیشترین ظرفیت تخت‌های بیمارستانی را اشغال کند. از مردم خواهش می‌کنم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مانند ماسک زدن و فاصله گذاری اجتماعی هم به خودشان هم به مدافعان سلامت رحم کنند؛ زیرا کادر درمان دیگر توانی برای ادامه کار ندارند.

او ادامه داد: آماری که به دست ما رسیده این است که حدود ۹ هزار نفر از پرستاران ما مبتلا به کرونا شدند. حدودا ۷۰ هزار پرستار برای ۱۴۰ هزار تخت دولتی داریم که به ازای هر تخت بیمارستانی حدود ۰/۸ نیروی پرستار در حال خدمت به بیماران هستند. بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ درصد این پرستاران مدت هاست که به دیدار خانواده‌های خود نرفته اند، تا بتوانند موجب قطع زنجیره انتقال ویروس کشنده کرونا شوند، اما با این تعاریف مردم همچنان به رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی ادامه می‌دهند که کادر درمان بیشتر در معرض کرونا قرار بگیرند. مقیم بودن  چند ماهه پرستاران در بیمارستان به معنی روبه رو شدن با  خستگی زیاد جسمی، روحی و روانی و همچنین گذراندن بیشترین زمان در کنار بیماران کرونایی است.

نیرو پرستار

میرزابیگی تصریح کرد: همین امر موجب شده است تا ۹ هزار نفر از این پرستاران به کووید ۱۹ مبتلا شوند و ما با کمبود نیرو رو به رو شویم. در حال حاضر از این ۹ هزار نفر، بالغ بر ۴ هزار نفر هستند که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند و عملا از چرخه خدمت خارج شده اند. این ۴ هزار نفر از نیروهای پرستار متخصص و با سابقه، همچنین ماهری تشکیل شده است که می‌توانستند تعداد زیادی از تخت‌های بیمارستانی را تحت پوشش و حمایت خود قرار دهند.
صدور مجوز استخدام ۳ هزار پرستار از سوی سازمان برنامه و بودجه

او گفت: اگر مردم به طور جد پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، حتما  اختلالی در کار کادر درمان ایجاد خواهند کرد و همین امر موجب می شود که ما به آرامی نیروهای حاذق خود را از دست دهیم. اگر محدودیت ها به سرعت  برداشته نمی شد و مردم هم بیشتر به  پروتکل های بهداشتی مانند زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، نرفتن به مسافرت توجه داشتند حتما می توانستیم به سرعت با این ویروس کشنده  مقابله کنیم. در حال حاضر که مجوز استخدام ۳ هزار پرستار از طرف سازمان برنامه و بودجه داده شده است به سرعت مورد بررسی قرار می گیرد  تا بتوان جای آن ۴ هزار نفری که از گردانه خدمت خارج شده اند را پر کرد.



میرزابیگی بیان کرد: امیدواریم که به کارگیری این ۳ هزار نفر به سرعت انجام شده و مشمول استخدام کوتاه مدت نشود. نکته مهم این است که به این موضوع سرعت داده شود؛ زیرا هرچه سرعت دهی بالا باشد نیرو‌ها سریع‌تر می‌توانند به مردم خدمت کنند.

او گفت: پرستاران لیستی به عنوان اضافه کار و کارانه در سیستم بیمارستان ها دارند که ما مجبور هستیم به دلیل کمبود‌ شدید نیرو از آنها بخواهیم که اضافه کار بایستند، که البته حقوق این اضافه کاری را سیستم بین ۷ تا ۱۷ ماه پرداخت می کند.

نیرو پرستار

میرزا بیگی ادامه داد: باید مسئولان بدانند  که اگر بخواهیم فرصتی  به پرستاران بدهیم تا کمی سبک تر خدمت کرده و فشار کاری از روی آنها برداشته شود، باید حدود  ۱۰ هزار نیروی پرستار به سیستم تزریق شود. امیدواریم که تمام این  اعلام و ابلاغ‌ها هر چه سریع‌تر به مرحله عمل برسد.
منبع: تابناک برچسب ها: پرستار ، ابتلا ، ناطقان ، کرونا

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پرستار ابتلا ناطقان کرونا پروتکل های بهداشتی نیروی پرستار هزار پرستار هزار نفر ۹ هزار نفر ۳ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۶۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد

به گزارش خبرآنلاین، رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۷ مورد تب کریمه کنگو در کشور شناسایی شده است، گفت: در سال جاری نیز تاکنون ۶ مورد بیمار در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که متاسفانه یک نفر از این مبتلایان فوت شده است.

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با ایلنا درباره شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که از طریق گزش کنه بین دام‌ها گسترش می‌یابد، اما در دام‌ها علائم خاصی را ایجاد نمی‌کند تا دامدار متوجه شود که دام مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

وی ادامه داد: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو به مدت یک هفته در بدن دام می‌ماند و اگر در این مدت دام ذبح شده و قطعه قطعه شود، خطر انتقال این ویروس به کسی که این دام را ذبح کرده و یا گوشت تازه آن را قطعه قطعه کرده است وجود دارد. از سوی دیگر گزش کنه آلوده هم می‌تواند باعث انتقال بیماری به انسان شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: یک یا دو هفته بعد از انتقال ویروس علائم بیماری پدیدار می‌شود که معمولا هم با تب شدید همراه است. یک معضل بزرگ در بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو این است که اگر این بیماری در افراد به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند به دنبال تب، بدن درد و سردرد علائم دیگری مانند خونریزی در فرد نیز ظاهر می‌شود و ممکن است دچار خونریزی از بینی، خونریزی زیر پوستی، استفراغ خونی، اسهال خونی و… شود و این خون آلوده ممکن است باعث انتقال بیماری به سایر افراد در تماس با او شود. بنابراین یکی دیگر از راه‌های مهم انتقال این بیماری انتقال از فرد مبتلا به افراد سالم است.اگر در بیمارستان احتیاطات خاص در مورد بیمار انجام نشود، خطر انتقال بیماری به کارکنان بیمارستان، پرستاران و پزشکان منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۷۷ مورد مبتلا تشخیص داده شد و شش مورد منجر به فوت گردید. تاکنون نیز ۵ مورد مبتلا به تب خون‌ریزی‌دهنده کریمه کنگو را در استان سیستان و بلوچستان داشته‌ایم که یک مورد هم فوت شده است. این موارد به دنبال ذبح دام و قطعه قطعه کردن گوشت آن‌ها آلوده شده اند.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تاکید کرد: ذبح دام در کشتارگاه مانع از گسترش بیماری در جامعه می‌شود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898539

دیگر خبرها

  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • استخدام ۲۱ هزار پرستار / تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • ابتلای ترانه علیدوستی به یک بیماری با منشا نامشخص
  • آخرین وضعیت ترانه علیدوستی پس از خبر ابتلای وی به بیماری + عکس