Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی معتمدی به تشریح تاثیرات استرس و فشارهای روانی منجر به بروز خود بیمار انگار در بین افراد پرداخت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ هادی معتمدی، روانشناس، درباره بیماری خودبیمار انگاری و دلایل بروز آن گفت: عوامل روانشناختی بر وضعیت جسمانی فرد تاثیرگذار است. در این شرایط فرد فکر می‌کند که به بیماری‌های گوناگون دچار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرد به دلیل وسواس نسبت به بیماری خود با ضعف عضلانی، خستگی، احساس ناراحتی  و ... مواجه است.  

او تاکید کرد: مهمترین عامل بروز این مقوله استرس و فشارهای روانی است. در ضمن نباید استرس را با اضطراب یکی دانست، چون افراد تحت فشارهای گوناگون زندگی دچار آشفتگی در کارکردهای روانی خود می‌شوند که همین امر می‌تواند به نشانه‌های فیزیولوژیک  منجر شود.

اغراق در بیماری

این روانشناس افزود: زندگی روزمره فرد خود بیمار انگار می‌تواند تحت تاثیر قرار  بگیرد.

معتمدی تاکید کرد: این‌گونه افراد پاسخ‌های بیولوژیک و سایکولوژیک به دلیل مشکلات خانوادگی و فراز و نشیب‌های زندگی بیش از دیگران خود را نشان می‌دهد. برای مثال شاید برخی از مسائل در بین افراد به شکل ساده خودش را نشان دهد، اما در  افراد خودبیمار انگار واکنش‌ها نسبت به شرایط پیرامون اغراق شده‌تر جلوه می‌کند.

 این روانشناس گفت: افراد در  زندگی با مسائلی همچون مرگ و انواع مشکلات مواجه هستند. برخی از افراد به خوبی می‌توانند با این مسائل کنار بیایند اما دیگر افراد واکنش‌های افراطی از خود بروز می‌دهند.

معتمدی افزود: در افرادی که حساسیت‌های خاص دارند می‌تواند آن حساسیت به شکل درد بروز پیدا کند. درضمن این قضیه می‌تواند در هر نقطه از بدن ظاهر شود. اغلب دردها به حساسیت فرد نسبت به سلامتی خود بستگی دارد.

 اغلب خود بیمار انگارها با مشکلات معده مواجه می‌شوند

او اظهار کرد: افراد خود بیمار انگار بیشتر  به مشکلات معده مبتلا می‌شوند. هر چند اختلالات مختلف در بدن بروز می‌کند. برای مثال در برخی موارد فرد احساس کرده بیمار شده یا شی در گلویش گیر کرده است. در صورت برخورد با شرایط احساس ابتلا به سرطان پمی‌کند.

این روانشناس افزود: اغلب بیماری خودبیمار انگاری در قالب بروز مشکلات در روده، معده، دردهای شکمی و یبوست بروز می‌کند.  در این افراد اختلالات قلبی و عروقی به کررات مشاهده و این قضیه باعث می‌شود تا اضطراب‌ها  فشار خون افزایش یابد. در روزهای اخیر با  شیوع کرونا این علائم بیشتر مشاهده می‌شود. همچنین اگر فرد مبتلا به دیابت تحت درمان باشد علائم  شدیدتر بروز می‌کند.

 معتمدی تاکید کرد: تمامی بیمارها در بیماری خود بیمار انگاری بروز می‌کند، باید عوامل روانشناختی در بروز این بیماری شناسایی شود. برای مثال وقتی فرد در یک خانواده پرتنش متولد شده می‌تواند عوامل در قالب سردردهای تنشی بروز کند و در برخی مواقع فرد آن را با سکته مغزی اشتباه می‌گیرد.

اختلالات روان‌تنی مورد توجه قرار بگیرد

این روانشناس گفت: در اختلالات روان تنی عمده اقدامات این است که محیط زندگی فرد را نمی‌توان خالی از استرس کرد، بلکه باید استرس‌ها را مدیریت کرد و از روش‌های گوناگون روانشناسی و دارودرمانی، فرد  بتواند شرایط  را بهبود ببخشد.

معتمدی افزود: بهترین اقدام این است که فرد به خود برای درمانش کمک کند و مرتب به  سیستم درمانی پناه نبرد و اعتماد به نفس خود را دریابد.

به گفته او خود بیمار انگاری اختلال در روانشناس است و  مقوله روان تنی در آن مطرح است.

معتمدی تصریح کرد: این اختلال باعث می‌شود تا مشکلات متعدد برای بیمار بروز کند و دلیل بروز آن استرس است و برای درمان آن آموزش ارتقای اعتماد به نفس، دوری گزیدن از دارو درمانی به مقدار زیاد، شناخت بیمار نسبت به خود و آرام سازی خود را بیاموزد و  بتواند در شرایط بحرانی از آن استفاده کند.

این روانشناس افزود: این مهارت‌ها به سن، شرایط مختلف، بیماری‌های اضطرابی و ... بستگی دارد. در برخی مواقع باید اختلالات زمینه‌ای در افراد درمان شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیمار انگاری بیماری خود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۷۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفخ زیاد نشانه کدام بیماری هاست؟

خوشبختانه در بسیاری از موارد نفخ معده با رعایت رژیم غذایی متعادل و سالم برطرف می‌شود؛ اما اگر این مشکل ادامه‌دار و همراه با سایر علائم از قبیل موارد زیر بود، باید به دنبال بررسی‌های بیشتر پزشکی بروید.

علل عمده نفخ شامل موارد زیر است:

اختلالات گوارشی: اکثر مردم در برخورد با اختلالات مختلف گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، کولیت اولسراتیو و بیماری سلیاک، علائمی مانند نفخ، اتساع و … را تجربه می‌کنند. برخی از گزارش‌ها حاکی از آن است که نفخ معده در ۹۶ درصد از افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر رایج است و ۵۶ درصد از افراد مبتلا به یبوست مزمن نیز آن را تجربه می‌کنند.

احتباس مایعات یا اِدم: گاهی اوقات مایعات می‌توانند در سراسر بدن از جمله در نزدیکی شکم یا لگن تجمع کرده و باعث نفخ بیش از حد و افزایش وزن موقت شوند. شما همچنین ممکن است تورم و درد در مفاصل را در نتیجه آن تجربه کنید. این روند می‌تواند ناشی از سرطان البته در موارد نادر باشد.

کم آب شدن بدن: مصرف غذا‌های شور یا نوشیدن الکل بدن را دچار پف و کم آبی می‌کند. یبوست ناشی از کم آبی بدن نیز علت دیگر تجربه نفخ است.

یبوست: یبوست ناشی از یک رژیم غذایی کم فیبر، کم آبی، کم تحرکی و استرس عامل دیگری برای احساس نفخ و ناراحتی در معده است.

حساسیت‌های غذایی: اغلب حساسیت‌های غذایی از قبیل عدم تحمل لاکتوز از دلایل شایع احساس نفخ در معده است. مواد غذایی حاوی گلوتن مانند غلات و حبوبات و برخی محصولات لبنی نیز این علامت را می‌توانند ایجاد کنند.

عفونت: شما می‌توانید در برخورد با یک عفونت و التهاب ناشی از آن، احساس نفخ را تجربه کنید. برخی از نشانه‌های دیگر ابتلا به عفونت مانند تب و تورم غدد لنفاوی نیز باید بررسی شوند.

انسداد روده: این نشانه همراه با یبوست، تهوع، استفراغ و البته نفخ است. انسداد روده توسط بافت اسکار یا تومور ایجاد می‌شود. روده مسدود شده مانع از خروج مدفوع شده و شرایط دردناک را همراه با نفخ ایجاد می‌کند.

تغییرات هورمونی: سندرم پیش از قاعدگی همراه با مسائل گوارشی از جمله نفخ است و فرد را در معرض یبوست و احتباس مایعات نیز قرار می‌دهد.

سرطان: نفخ می‌تواند یکی از نشانه‌های سرطان روده بزرگ یا سرطان رحم باشد. در صورت تشدید و ادامه دار بودن نفخ برای شناسایی این نوع سرطان‌ها حتما با پزشک خود در تماس باشید.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، رعایت نکات پیشگیرانه زیر مفید خواهد بود:

فیبر بخورید: رژیم غذایی شما نقش مهمی در پیشگیری و یا تشدید نفخ دارد. برای پیشگیری از نفخ باید مطمئن شوید رژیم غذایی حاوی فیبر بالا دارید. مصرف فیبر باید حداقل ۲۵ تا ۳۰ گرم در روز باشد. افزودن فیبر به رژیم غذایی سخت نیست و کافیست شما سبزیجات، میوه‌ها، آجیل و دانه‌های بیشتری را مصرف کنید.

آلرژی به گندم و یا حساسیت به لاکتوز را بررسی کنید. این ۲ ماده نفخ‌آور است، اما باید توسط پزشک تشخیص داده شود.

از سریع خوردن پرهیز کنید: سریع خوردن غذا بدون این که خوب بجوید باعث قورت دادن هوا و نفخ معده می‌شود. غذا خوردن باید حداقل ۳۰ دقیقه طول بکشد. توجه داشته باشید که هضم غذا از دهان شروع می‌شود و با جویدن بیشتر می‌توانید نفخ معده را کاهش دهید. یک ویژگی دیگر آهسته خوردن، احساس سیری است. بررسی‌ها نشان داده که هرچه کندتر غذا بخورید، مقدار کمتری غذا خواهید خورد.

از مصرف بیش از حد نوشابه‌های گازدار پرهیز کنید: این نوع نوشیدنی‌ها حتی انواع رژیمی آن‌ها می‌تواند منجر به گیر افتادن گاز در معده شود. به جای آن آب معدنی با طعم لیمو، پرتقال، خیار بخورید و یا مصرف روزانه نوشیدنی‌های گازدار را کاهش دهید. چای نعناع برای کاهش و تسکین نفخ معده نیز موثر است.

نمک را محدود کنید: مواد غذایی آماده سرشار از نمک و میزان پایین فیبر است که هر دو ایجاد نفخ می‌کند. هنگام خرید مواد غذایی آماده و کنسرو به محتویات آن توجه کنید.

مصرف حبوبات و سبزی‌های نفاخ را کاهش دهید: اگر به خوردن حبوب عادت ندارید، با خوردن سبزی‌هایی مانند کلم بروکلی و گل کلم، با نفخ مواجه خواهید شد. این کار به این منظور نیست که آن‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کنید بلکه آن‌ها را کم کم به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا بدن به ترکیبات عادت کند.

به وعده‌های غذایی کوچک‌تر رو بیاورید: به جای ۳ وعده غذایی کامل به وعده‌های متعدد و کوچک‌تر بپردازید؛ این کار باعث می‌شود علاوه بر جلوگیری از نفخ، میزان قند خون و گرسنگی نیز کنترل شود؛ بنابراین به ۵ تا ۶ وعده غذایی کوچک‌تر در روز و مواد مغذی توصیه شده رو بیاورید.

ورزش کنید: فعال بودن به تنظیم عملکرد سیستم گوارش، مبارزه با یبوست و بهبود گردش خون کمک می‌کند و فرایند سم زدایی از بدن را تسریع می‌کند. انجام حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش برای ۵ روز در هفته نشان‌های نفخ را می‌تواند تخفیف دهد.

با پزشک خود صحبت کنید: اگر نفخ به علت بیماری‌های زمینه‌ای دیگر باشد، شما نیاز به آزمون‌های تشخیصی برای تعیین علت نفخ دارید. پزشک شما ممکن است برای تعیین علت نفخ آزمایش خون، سونوگرافی، آندوسکوپی، کولونوسکپی یا بیوپسی را تجویز کند.

منبع:عصرترکیه

دیگر خبرها

  • بیان بیماری‌های روحی و روانی حاصل تجربه ۱۴ هزار ساعت مشاوره
  • تشریح بیماری‌های روحی و روانی حاصل تجربه ۱۴ هزار ساعت مشاوره 
  • نفخ زیاد نشانه کدام بیماری هاست؟
  • تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی قبل از بروز علائم ممکن شد
  • چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار
  • به گفته یک پزشک افراد باید در مورد فشار خون بالا چه کنند؟
  • اجرای پویش ملی سلامت در استان گلستان؛ غربالگری یک میلیون نفر
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی سلامت در گلستان
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی در گلستان
  • آلودگی آب‌های سطحی عامل بروز بیماری‌های پوستی/ کودکان تن به آب نزنند