Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@09:35:05 GMT

تاریخ ایران باستان در سپهر نشر کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۷۴۸۸

تاریخ ایران باستان در سپهر نشر کشور

سومین شمارۀ مجلۀ گاهِ نقد، مجلۀ تخصصی بررسی و نقد کتاب، این‌بار با موضوع «تاریخ ایران باستان» منتشر شد.

این شماره از ماهنامۀ گاهِ نقد به بررسی و تحلیل «تاریخ ایران باستان» در فضای نشر کشور و واکاوی فرایند پدیدارشدن کشفیات باستان‌شناسی و شرق‌شناسی و بازتاب یافته‌های آن‌ها در کتاب‌های تاریخ می‌پردازد. از این روی مهم‌ترین و معتبرترین کتاب‌های تاریخ ایران باستان نقد و بررسی می‌شوند و نگاهی سرتاسری به سپهر نشر کشور انداخته خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«گفتار»، «دیدار»، «نقدوار»، «هشدار» و «رهیار» بخش‌های گوناگون این شماره هستند که هرکدام از زاویه‌ای ویژه به ایران باستان در آینۀ کتاب‌ها نگریسته‌اند.

در گفتار، جعفر مرادحاصلی، سردبیر این شماره از «گاه نقد»، به جست‌وجوی سرچشمه‌های کشفیات باستان‌شناختی در ایران می‌پردازد و آنچه را که ایرانیان از گذشته و تاریخ خود می‌دانند ریشه‌یابی می‌کند. در ادامه به نسل اول تاریخ‌پژوهان ایرانی می‌پردازد و نگاهی به تاریخ باستان در عرصۀ سیاست می‌اندازد.

وی در این گفتار با عنوان «مشک آن است که خود ببوید» می نویسد:

در طی ۱۵۰ سال اخیر شمار چشمگیری از ایران شناسان مشهور غربی پژوهش های بسیاری راجع به تاریخ ایران نگاشته اند، قلمرو پژوهش های این ایران شناسان چنان گسترده و وسیع بوده است که تقریبا تمامی دوره های تاریخ ایران از ایران باستان گرفته تا ایران پس از انقلاب اسلامی و طیف گسترده ای از مسائل و موضوعات تاریخی را در برمی گیرد...در نتیجه کاوش های باستان شناسی تعدادی از ایران شناسان مشهور اوایل قرن نوزدهم بود که بخش اعظم بقایای تاریخ ایران باستان کشف شد، این بقایا بناهای مدفون یا خط ها و زبان های فراموش شده ای بودند که قرن ها از دید مردم پنهان شده بودند و اگر هم مقابل چشمان مردم قرار داشتند یا کسی از گذشته و واقعیت آن ها با خبر نبود یا هاله ای رازآمیز از افسانه و اسطوره بر آن ها سایه انداخته بود...

نگاه ایرانیان به تاریخ سرزمین خود بیش تر محصول مستقیم پژوهش های ایران شناسان غربی است و تاریخ پژوهان ایرانی سهم چندانی در نگارش تاریخ سرزمین خود نداشته اند...

بخش دیدار از زاویۀ نگاه ایران‌شناسی به دیدار ایران باستان می‌رود و سه عنوان از کتاب‌هایی را که نگاهی کلی به گذشتۀ ایران انداخته‌اند مرور می‌کند.

در بخش نقدوار مهم‌ترین کتاب‌های چاپ‌شدۀ نویسندگان ایرانی و خارجی در زمینۀ ایران باستان بررسی و موشکافی می‌شوند. در این بخش کتاب‌ها بر پایۀ دوره‌های تاریخی دسته‌بندی شده‌اند و به‌ترتیب به دورۀ مادها، هخامنشیان، اسکندر مقدونی و سقوط هخامنشیان، دوران اشکانیان، سلسلۀ ساسانیان و در پایان ورود اسلام به ایران و سقوط ساسانیان پرداخته می‌شود. بخش ویژه‌ای نیز به کورش هخامنشی اختصاص دارد که به کتاب‌های گوناگون پیرامون زندگی و کشورداری کورش نگاهی می‌اندازد. همچنین در قسمت تازه‌های کتاب، جدیدترین کتاب‌های این حوزه معرفی و بررسی می‌شوند.

بخش هشدار گشتی در بازار کتاب ایران می‌زند و ناشران کتاب‌های تاریخی و زمینه‌های کاری آنان را تحلیل و بررسی می‌کند. این بخش به درون‌مایۀ کتاب‌های چاپ‌شده و ناشران آن‌ها نگاهی ژرف می‌اندازد و سهم مطالب تازه و نو و مطالب کهنه و تکراری را در عرصۀ نشر واکاوی می‌کند.

در بخش رهیار نیز یک بستۀ پیشنهادی کتاب برای دوست‌داران تاریخ ایران باستان فراهم شده است که موضوعات گوناگونی را پوشش می‌دهد و به شرق‌شناسی و انتقادات واردشده بر آن نگاهی ویژه دارد.

شمارۀ سوم ماهنامۀ «گاه نقد» به سردبیری جعفر مرادحاصلی، در ۲۲۰ صفحه در مراکز پخش و روزنامه‌فروشی‌ها عرضه شده است. همچنین علاقمندان می توانند نسخه الکترونیک این شماره و شماره‌های پیشین ماهنامۀ «گاه نقد» را از نرم‌افزارهای ویژه کتاب الکترونیک تهیه کنند.

ماهنامۀ «گاه نقد» به همت سامانۀ کارشناسی کتاب مجمع ناشران انقلاب اسلامی، با توجه به خلأ موجود در نقد تخصصی حوزه‌های مختلف کتاب تدوین و در حوزه‌های گوناگون ادبیات داستانی، تاریخ، علوم اجتماعی، فلسفه، زبان فارسی و درست‌نویسی، روان‌شناسی و دین عرضه می‌شود.

برچسب‌ها مجمع ناشران انقلاب اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجمع ناشران انقلاب اسلامی مجمع ناشران انقلاب اسلامی تاریخ ایران باستان ایران شناسان گاه نقد کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۷۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مادر شهید هیبت الله باستان آسمانی شد

عسگری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال و بختیاری گفت: شوکت محمدیان مادر شهید هیبت الله باستان دعوت حق را لبیک گفت.

بیشتر بخوانید

پیکر رزمنده دوران دفاع مقدس فردا تشییع و خاکسپاری می‌شود

وی افزود: هیبت الله باستان تا پایان دوره متوسطه در رشــته برق صنعتی درس خواند و دیپلم گرفت. کارمند شــهرداری و مداح بود. سال ۱۳۶۵ ازدواج کرد و صاحب یک پسر شد. از سوی بسیج در جبهه حضور یافت. ۲۳ اسفند ۱۳۶۶ در شاخ شمیران توسط نیرو‌های عراقی بر اثر اصابت ترکش به ســر، شــهید شد.

مزار او در گلزار شهدای زادگاهش قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • «رضاخان را بهتر بشناسیم»
  • تاریخ طب در ایران پس از اسلام در فهرست صد کتاب ماندگار قرار گرفت
  • اهمیت توجه محمود نجم‌آبادی به نسخ خطی و ترجمه‌شان
  • خدمات محمود نجم‌آبادی به علم پزشکی
  • نمایشگاه خوشنویسی سپهر سهراب + فیلم
  • برای نخستین بار در ایران؛ باستان‌شناسی در خدمت پلیس آگاهی
  • هواداران پرسپولیس به خانواده‌ام بدترین فحش‌ها را دادند / درباره سپهر حیدری اشتباه کردم!
  • تشییع مادر شهید در فارسان
  • مادر شهید هیبت الله باستان آسمانی شد
  • جزئیاتی عجیب درباره سریال پربیننده حشاشیش، روایت ناشیانه تاریخ