Web Analytics Made Easy - Statcounter

عباس پاپی زاده عضو سابق کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دولت می خواست با واگذاری بخش بازرگانی به وزارت صمت، بازارها را به یک ثبات قیمت برساند و بازرگانی را به خدمت تولید درآورد اما پس از یک سال از این واگذاری ما شاهد افزایش قیمت ها در بازار هستیم که گرانی مرغ تا 20 هزار تومان و یا تخم مرغ شانه ای 22 هزار تومان حاصل بی تدبیری در تنظیم بازار و تفکیک بخش بازرگانی از وزارت کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روند افزایشی قیمت ها در بازار باعث ایجاد نارضایتی مردم شده است و ما هر از چندگاهی شاهد گرانی مرغ، گوشت، میوه و یا موارد دیگری هستیم. این نشان دهنده آن است که هیچ نظارتی برای کنترل قیمت ها وجود ندارد. از طرفی در برخی گزارش ها آمده که محصولات کشاورزان روی دست کشاورزان مانده است یعنی اگر منطقی تصور شود نباید با حجم زیادی از محصولات کشاورزی برخی از اقلام مصرفی مردم گران شوند. این درحالی است که علاوه بر گرانی، گاهاْ احتکار هم باعث تشدید این گرانی‌ها شده است و انتظار می رود که وزات صمت به عنوان یک نهاد اجرایی با متخلفان برخورد جدی داشته باشد.

عباس پاپی‌زاده عضو سابق کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا با اشاره به مخالفت‌های نمایندگان در مجلس قبل با واگذاری بخش بازرگانی وزرات جهاد کشاورزی به وزارت صمت گفت: منطق اقتصادی ایجاب می کند تا بخش بازرگانی در خدمت بخش تولید کشور باشد تا با استفاده از کنترل و نظارت در بخش بازرگانی بتوان از بخش های تولیدی حمایت کرد. متاسفانه در تاریخ این کشور ما برای بخش بازرگانی هیچ تدبیری نبوده و همواره بخش های تولیدی از این نظر متضرر شدند.

وی در ادامه افزود: الگوهای موجود در 60 ساله گذشته نشان می دهد که ایران همواره به عنوان یک کشور مصرف کننده به حساب می آید نه کشوری تولید کننده لذا همواره سیاست ها بر اساس نظام سرمایه داری شکل می گرفت. شاید نبود تکنولوژی یا بخشی از فرهنگ تولید در این کشور سالیان است که ایران را ملزم به خام فروشی کرده است.

این کارشناس حوزه کشاورزی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی درچند ساله گذشته سعی در اصلاح قانون برای حمایت از بخش کشاورزی داشته است، اظهار کرد: قبل از واگذاری بخش بازرگانی جهاد کشاورزی به وزرات صمت، در سال 91 مجلس شورای اسلامی قانونی با عنوان قانون تمرکز برای بخش های مختلف کشاورزی تصویب کرد. این قانون موجب شد تا شکاف های ایجاد شده در تولیدات کشاورزی بسته شود.

پاپی زاده در ادامه افزود: از این قبیل شکاف ها می توان به واردات بی رویه محصولات کشاورزی اشاره کرد که از مهمترین آن ها به شمار می رفت چراکه واردات باعث می شد کشاورز برای تولید ناامید شود و کشور در این بخش آسیب های جبران ناپذیری را تحمل کند.

وی با تاکید بر اینکه واگذاری بخش بازرگانی به جهاد کشاورزی هم در همین جهت بود عنوان کرد: دولت می خواست با واگذاری بخش بازرگانی به وزارت صمت، بازارها را به یک ثبات قیمت برساند و بازرگانی را به خدمت تولید درآورد اما پس از یک سال از این واگذاری ما شاهد افزایش قیمت ها در بازار هستیم که گرانی مرغ تا 20 هزار تومان و یا تخم مرغ شانه ای 22 هزار تومان حاصل بی تدبیری در تنظیم بازار و تفکیک بخش بازرگانی از وزارت کشاورزی است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: با تصویب قانون تمرکز در وزارت جهاد کشاورزی، دولت در چند سال گذشته با ادغام بخش بازرگانی با بخش های تولیدی مخالفت کرد و بخش تجاری از تولید فاصله گرفت. آسیب هایی که از جدا سازی این دو بخش ایجاد شد، روند افزایشی در بازار قیمت ها رخ داد که موجب اختلال در نظام بازار شد. این درحالی است که دولت ها سعی می کنند تا با تورم موجود قیمت ها را افزایش دهند اما ما متوجه جهش قیمتی در بازار مصرفی مردم شدیم. عواملی مثل احتکار یا ماندن محصولات کشاورزی روی دست کشاورز و یا عدم صادارت گواه این موضوع خواهد بود.

 

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

کلیدواژه: واگذاری بخش بازرگانی جهاد کشاورزی هزار تومان قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۷۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسي قيمت گوشت با قيمت هاي نامتعارف در جلسه تنظيم بازار استان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، سوژه اصلی جلسه کارگروه تنظیم بازار این هفته، عرضه گوشت با قیمت‌های نامتعارف بود؛ نظارت بر قیمت تالار‌ها و رستوران ها، عرضه کالا‌های اساسی و کاسبان امین هم از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • بنگاه‌های املاک همدان زیر ذره‌بین نظارت کارگروه تنظیم و کنترل بازار مسکن
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بررسي قيمت گوشت با قيمت هاي نامتعارف در جلسه تنظيم بازار استان
  • علی ربیعی خطاب به مسئولان: فعلاً تصمیمی نگیرید تا اوضاع بدتر نشود
  • ایران به جایگاه خود در کدکس کشاورزی باز می گردد
  • اجرای طرح تشدید کنترل کیفی آب و کیفیت مواد غذایی در اهواز
  • طرح تشدید کنترل کیفی آب آشامیدنی اهواز عملیاتی می‌شود
  • بورل اوضاع غزه بدتر از ویرانه‌های آلمان در جنگ جهانی