Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@08:04:14 GMT

تور ترکیه مجاز است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۹۷۶۶

تور ترکیه مجاز است؟

دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی می‌گوید: وقتی شرکت‌های هواپیمایی بلیت استانبول را می‌فروشند، پس تبلیغ تور ترکیه غیرقانونی نیست اما مسافرانی که الان به ترکیه می‌روند، قصد تفریح در ساحل را ندارند، انگیزه‌های کاری و تجاری دارند.

به گزارش ایسنا، در یک هفته گذشته اخطارهایی از سوی سازمان هواپیمایی درباره تبلیغ تور ترکیه داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترکیه که همزمان با شیوع ویروس کرونا، مرزهایش را با ایران مسدود کرد، هنوز رسما مرزهای کشورش را به روی گردشگران ایرانی باز نکرده است، با این حال، فروش بلیت پروازهای تهران ـ استانبول تقریبا از اوایل تیرماه از سر گرفته شده است. رضا جعفرزاده، سخنگوی سازمان هواپیمایی اما گفته ترکیه در حال حاضر اتباع خود و آن دسته از مسافران را که تبعیت آن کشور را داشته و کسانی را که دارای ویزای کاری هستند، می‌پذیرد و تبلیغات انجام تور و اعزام توریست به این کشور صحت ندارد. پس مسافران باید از صحت و سقم بلیتی که دریافت می کنند مطلع باشند.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی هم گفته که هیچ شرکت هواپیمایی تبلیغ تورهای خارجی را انجام نداده و دستگاه‌های نظارتی باید با آنهایی که به نام این ایرلاین‌ها تبلیغ می‌کنند یا آنکه نام آنها را در تبلیغ تور خود می‌آورند برخورد کنند.

مقصود اسعدی سامانی به مردم توصیه کرده تا زمانی که به صورت رسمی و قطعی راه‌اندازی پروازهای خارجی اعلام نشده بلیت آن را از سایت‌هایی که آن را تبلیغ می‌کنند نخرند.

بررسی‌های ایسنا نشان می‌دهد برخی شرکت‌های هواپیمایی داخلی و ترک، فروش بلیت مسیر استانبول را آغاز کرده‌اند. آنچه در آژانس‌های مسافرتی هم به فروش می‌رسد، بلیت همین پروازها به اضافه هتل است. آژانس‌های دیگری هم البته تورهای تفریحی و گردشگری را از حالا برای تاریخ مرداد، شهریور و مهرماه تبلیغ کرده‌اند. ایسنا تلاش کرد پاسخ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را درباره تبلیغ تورهای ترکیه و سایر مقاصد خارجی دریافت کند که از جانب مسؤولان مربوط تا کنون پاسخی دریافت نشده است.

مرتضی قربانی ـ دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ـ اما این اقدام آژانس‌های گردشگری را غیرقانونی نمی‌داند و به ایسنا می‌گوید: سفرهایی که به ترکیه انجام می‌شود، به قصد سیاحت نیست. فضای سفر به ترکیه را باید تفکیک کرد، ورودی به این کشور اغلب با ویزای توریستی انجام می‌شود، ولی بیشتر مسافران برای بیزنس و کار به این کشور سفر می‌کنند. طبق اطلاعاتی هم که دارم، در حال حاضر درخواست برای سفر توریستی به این کشور خیلی خیلی کم است. سفارتخانه‌هایی مثل کانادا، آمریکا و انگلیس باز شده‌اند و اگر مسافری از ایران به آنکارا یا استانبول می رود، برای پیگیری اموری این چنینی است.

قربانی درباره پاسخ به انتقادهایی که به تبلیغ تور ترکیه شده است، می‌گوید: وقتی مرز باز شده و شرکت‌های هواپیمایی بلیت این مسیر را در دسترس قرار داده‌اند، آژانس مجاز است تبلیغ کند، نمی‌توانند جلوی آن را بگیرند. از طرفی، سازمان هواپیمایی وظایف مشخصی دارد، سخنگوی آن که نمی‌تواند درباره تورها اظهار نظر کند، این وظیفه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است. کار ما آژانس‌ها هم مشخص است. مجوز گرفته‌ایم و ضمانت داده‌ایم که بلیت و خدمات تور بفروشیم. البته که تور تعاریف مشخصی دارد؛ زمانی آژانس فقط بلیت، ترانسفر فرودگاهی و هتل می‌فروشد، زمانی هم به این خدمات، گشت اضافه می‌کند. الان بیشتر آژانس‌ها بلیت مسیرهایی را که باز شده و پروازهایی را که برقرار شده‌اند، می فروشند، وقتی هم مسافر به هتل نیاز دارد، آژانس می‌تواند هتل نفروشد یا به مسافر خدمات ندهد!؟

او اضافه می‌کند: آژانس‌ها تبلیغ غیرقانونی انجام نداده‌اند. اگر مرز باز نیست، چرا پرواز برقرار کرده‌اند؟ اگر مرز باز است و هواپیمایی‌ها بلیت می‌فروشند، چرا به آژانس‌ها ایراد می‌گیرند که بلیت پرواز و هتل فروخته‌اند؟! پس مسافر از کجا باید این خدمات را بخرد؟

دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ادامه می دهد: حرف ما این است ترکیه از زمانی که اعلام کرده پروازهای مسیر ایران را برقرار می‌کند، مدام تاریخ این پرواز را عقب انداخته است. شش ماه است که این اتفاق می‌افتد و هر بار زمان برقراری پرواز فرا می‌رسد، دو خط نامه می‌فرستد که تاریخ عقب افتاده است، وقتی هم برگشت پول بلیت را طلب می کنیم می‌گویند ووچر استرداد را بفرستید تا از ترکیه استعلام بگیرند و بعد پول می‌دهند. تاخیر در آغاز پروازها باعث می‌شود هرگز تسویه حساب کامل صورت نگیرد. این رویه شش ماه است که ادامه دارد و با پول مردم بازی می‌کنند. برای همین رییس انجمن صنفی هم مصاحبه کرد که مسیر ترکیه فعلا باز نمی‌شود و مردم بلیت نخرند. سازمان هواپیمایی باید نسبت به این مساله موضع بگیرد. این سازمان که متصدی تورهای گردشگری نیست. اگر پرازها را برقرار کرده‌اند، چرا می‌گویند تور نفروشید؟

وی اضافه می‌کند: تا جایی که اطلاع دارم، شرکت‌های هواپیمایی ماهان، معراج و ایران ایر اعلام کرده‌اند به ترکیه پروازها دارند، هرچند رونقی ندارند و درخواست برای سفر پایین است. مردم بیشتر برای پیگیری کارهای اداری، تجاری، تحصیلی و اقامت به این کشور می‌روند و اهداف سیاحتی و تفریحی ندارند.

قربانی در ادامه می‌گوید: برخی از آژانس دارها وضع موجود را به فنری جمع شده تشبیه می‌کنند که یک‌دفعه رها خواهد شد، یعنی وقتی ترددها آزاد و مرزها باز شود، تعداد درخواست برای سفرهای توریستی زیاد خواهد شد. اما شخصا خلاف این نظر را دارم، فکر می‌کنم تقاضا اتفاق نمی‌افتد، چون با این نرخ ارز هزینه سفر خارجی چند برابر شده است، بخصوص برای مسیری مثل ترکیه که قبلا نرخ تبدیل ارز در بلیت هواپیما (ROE ) ۹ هزار تومان بود اما حالا نرخ آن ۱۶ هزار تومان رسیده است. همین حالا قیمت بلیت پرواز هواپیمایی قطری از تهران به استانبول، ۱۵ میلیون تومان است. قطعا از حالا نمی‌توان پیش‌بینی برای قیمت بلیت پروازهای خارجی داشت، چون کاملا وابسته به عرضه و تقاضا است اما باید در نظر گرفت که نرخ تبدیل ارز در بلیت هواپیما از ۹ هزار تومان به ۱۶ هزار تومان رسیده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد تور ترکیه شرکت های هواپیمایی سازمان هواپیمایی هزار تومان دبیر انجمن بلیت پرواز انجمن صنفی تبلیغ تور تور ترکیه آژانس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۹۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از 100 میلیارد تومان هزینه سینمای ایران برای تبلیغ در شبکه جم

سینما اعتماد نوشت: اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست ، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

سال گذشته فروش بالای هزار میلیارد تومانی گیشه برای سینمای دچار بحران در جذب مخاطب یک اتفاق مهم و اساسی به شمار می‌رفت. در میان خیل فیلم‌هایی که دخل و خرج خود را نمی‌توانستند با هم مطابقت بدهند و اصلا بود و نبود آنها بر پرده سینما فرقی نمی‌کرد و حتی ساخته شدن بسیاری از آنها شکست مطلق برای سازندگان بود.

گیشه بالای هزار میلیاردی (البته فقط برای چند فیلم) خوشحال کننده بود. حتی این عدد آن‌چنان شوقی ایجاد کرد که به سرعت آن را به کل سینما چسباندند و مسئولان آن را جزو افتخارات دوران کاری خود می‌دانند و از این فروش به عنوان تحول در سینما یاد می‌کنند.

خیلی هم خوب؛ به هر حال اتفاق خوب، خوب است و باید از آن حرف زد، ولی نکته قابل اهمیت اینکه باید آن را آنالیز کرد و دلایل و چرایی آن را بررسی کرد. برای شما پرسش نیست که چرا فقط چهار یا پنج فیلم توانستند رقم‌های گیشه را جابه‌جا کنند؟ چرا اکثر فیلم‌ها نه تنها بازگشت مالی نداشتند که هزینه‌های اولیه ساخت را هم برنگردانند؟

تعارف که نداریم، کیفیت چند فیلم پرفروش را حداقل خودمان می‌دانیم، اینکه چه جنسی به مخاطب ارائه دادیم قبل از همه خودمان مطلعیم، پس نمی‌توانیم مدعی شویم کیفیت باعث جذب مخاطب فروش این چند فیلم شده است. البته که فضای کمیک و شاد حاکم بر فیلم و حضور بازیگران شناخته‌شده در فروش فیلم تاثیرگذار هستند، اما دلیل اصلی و کافی نیست، چرا که فیلم‌های کمدی دیگری هم سال گذشته اکران شدند اما به فروش این چند فیلم نرسیدند.

ماجرا چیست؟

سال گذشته 22 مرداد بود که قربان نجفی کارگردان فیلم «فصل ماهی سفید» در گفت‌وگو با اعتماد درباره نحوه تبلیغات فیلم‌ها در ماهواره‌ها گفته بود: رسانه‌های خارجی فارسی‌زبان هفته‌ای 5 هزار تا 15 هزار دلار از فیلمساز می‌گیرند تا فیلم‌هایشان را در رسانه‌شان تبلیغ کنند.

همان زمان قربان نجفی توضیح داده بود متاسفانه یکی از همین فیلم‌های روی پرده مبلغ گزافی حدود 250 هزار دلار به این ماهواره‌ها داده و تمام تبلیغات را برای فیلمش گرفته و البته همین دوستان سینماگر ما قیمت را بالا برده‌اند تا دست کسی به تبلیغات آنجا هم نرسد.

دقت کنید، این نکات را سینماگری که سال گذشته فیلم روی پرده اکران داشته و طبیعتا از مناسبات اکران و تبلیغات فیلم‌ها اطلاع داشته بیان کرده است.

اینکه فیلم‌ها چرا و چگونه در ماهواره‌ها و شبکه‌های فارسی زبان تبلیغ می‌کنند اصلا موضوع این نوشته نیست. حتی اینکه آیا تبلیغات ماهواره‌ها در جذب مخاطب تاثیر دارد هم منظور نظر ما نیست، آنچه قابل تحلیل است مبلغ هنگفتی است که پشت فروش هزار و دویست میلیاردی سود سینمای ایران نهفته است و اینکه سال گذشته پخش‌کننده‌ها برای تبلیغ فیلمشان هزینه‌های بالایی به ماهواره دادند تا فیلمشان دیده شود و مخاطب از آن استقبال کند.

ما گفته قربان نجفی مبنی بر اینکه رقم 250 هزار دلار برای تبلیغ یک فیلم شده را حساب نمی‌کنیم، اما شما در نظر بگیرید تعداد فیلم‌هایی که سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند چقدر بوده؟ بالای 10 فیلم سال گذشته در شبکه جم تبلیغ داشتند، از فسیل و هتل و شهر هرت گرفته تا ویلای ساحلی و هاوایی و…، آن هم نه یک بار و حتی ده بار، به طرز مشمئزکننده‌ای بیشتر از هزار بار.

تبلیغ فیلم‌ها آنقدر زیاد بود که لابه‌لای این تبلیغ‌ها سریال‌ها و برنامه‌های جم هم پخش می‌شد، از زیرنویس گرفته تا تیزر و عکس و… فیلم‌های در حال اکران سینماهای ایران از سر و روی شبکه جم می بارید. کمااینکه در حال حاضر هم وضع برای فیلم‌های تمساح خونی و بی‌بدن و سال گربه همین‌گونه است.

حالا شما خودتان محاسبه کنید برای تبلیغات هزار باره فیلم‌ها در شبکه‌های جم چقدر هزینه شده باشد خوب است؟

بر اساس شنیده‌های موثق ما ،  سال گذشته از سینمای ایران رقم بیش از صد میلیارد تومان به شبکه ماهواره‌ای جم تبلیغ داده شده و پخش‌کننده‌ها چنین رقم بالایی را برای تبلیغ فیلم‌شان هزینه کرده‌اند.

بله، یک‌ونیم میلیون دلار ارز از کشور خارج شده است.حالا این پرسش به وجود می‌آید که با توجه به این پرداخت بالا به ماهواره‌ها، آیا سود اصلی از اکران فیلم‌های کمدی را سینمای ایران برده یا ماهواره‌ها؟

سریال‌های پلتفرم‌ها که از همان دقایق ابتدایی انتشار ، بلافاصله در ماهواره‌ها با زمان‌بندی کامل پخش می‌شود، تبلیغات فیلم‌های ایران که به ماهواره‌ها داده می‌شود…. آیا رواست که سرمایه‌های کشور این‌گونه از کشور خارج شود؟

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رخشان بنی‌اعتماد یا پوران درخشنده/ جای هم را تنگ نمی‌کنند! چرا دشمنی صداوسیما با سینما تمامی ندارد؟ فروش سینمای ایران در هفته سوم فروردین

دیگر خبرها

  • رئیسی: با تبلیغ همجنس بازی ‌می خواهند نسل بشر را قطع کنند
  • قیمت بلیت هواپیما افزایش می‌یابد؟!
  • ترکیه‌: غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری مواجه است
  • تبلیغات ۱۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران در شبکه GEM
  • بیش از 100 میلیارد تومان هزینه سینمای ایران برای تبلیغ در شبکه جم
  • ساخت ۳۰ پارکینگ جدید در تهران و اخطار سازمان هواپیمایی به دفاتر متخلف
  • تبلیغ عجیب گوشی در چین + فیلم
  • مبلغ استرداد بلیت هواپیما باید ظرف ۷۲ ساعت بازگردانده شود
  • اخطار سازمان هواپیمایی کشوری به تمامی شرکت های هواپیمایی داخلی و خارجی و دفاتر خدمات مسافرت هوایی
  • سازمان هواپیمایی: شرکت‌ها باید به امور مسافران خود رسیدگی کنند