Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@18:43:25 GMT

زباله‌؛ عامل اصلی آبگرفتگی معابر ساری!

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۴۰۳۸۹

زباله‌؛ عامل اصلی آبگرفتگی معابر ساری!

ایسنا/مازندران آنچه مسئولان شهری را نگران می‌کند انباشت و ریختن زباله در داخل جوی‌هاست که به گفته معاون خدمات شهری شهرداری ساری عمدتاً و سهل انگارانه از سوی اصناف و بازاریان اتفاق می‌افتد که بدون در نظر گرفتن حفظ محیط زیست و رعایت حقوق شهروندی درحفظ نظافت و پاکیزگی شهر پسماندهای جمع شده را مستقیم وارد انهار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاکسازی انهار ولایروبی کانال‌های شهری به منظور جلوگیری از بروز آبگرفتگی معابر، هدایت آب‌های سطحی با هدف رفاه حال شهروندان و کنترل و پیشگیری از هرگونه حادثه احتمالی از مسائل جدی است که مجموعه شهرداری ساری برای حفظ سلامتی و همچنین زیبایی بصری شهر بصورت روزانه انجام می دهد.

اما آنچه مسئولان شهری را نگران می‌کند انباشت و ریختن زباله در داخل جوی‌هاست که به گفته معاون خدمات شهری شهرداری ساری عمدتاً و سهل انگارانه از سوی اصناف و بازاریان اتفاق می‌افتد که بدون در نظر گرفتن حفظ محیط زیست و رعایت حقوق شهروندی درحفظ نظافت و پاکیزگی شهر پسماندهای جمع شده را مستقیم وارد انهار می‌کنند.

واقعیت این است که بخشی از فعالیت‌های خدماتی و نظافتی کارکنان شهرداری، به پاکسازی و نظافت سهل انگاری عده‌ای از شهروندان در رها کردن زباله در شهر معطوف می‌شود که هزینه‌های مضاعفی را به همراه دارد.

البته نیروهای خدمات شهری شهرداری ساری روزانه اقدام به پاکسازی و خارج کردن زباله‌های انهاردر مناطق سه گانه شهری می‌کنند اما پسماندهایی که درداخل جوی‌ها رها می‌شوند وقتی با آب در می آمیزند وزنشان اضافه شده وبعضا در دهانه‌ها پُل‌ها گیر کرده و موجب آبگرفتگی می‌شوند و این دغدغه در زمان بارش باران بیشتر می‌شود.

رودخانه تجن در شهر ساری یکی از معروف‌ترین رودخانه‌هایی است بیشترین حجم آب را در زمان بارندگی دارد وحجم بسیاری از آب‌های سطحی شهر ساری نیز به این رودخانه هدایت می‌شود البته در زمان بارندگی آب با دِبی بالاتری از شهر خارج می‌شود.

نهرگذرخان در مجاورت میدان فرح‌آباد و اسپوورد از سمت گارد جنگل تا روستای عیسی خندق مهم‌ترین خروجی آب‌های سطحی و روان‌آبهای سطح شهر ساری است و البته پروژه‌های هدایت آبهای سطحی همه به رودخانه تجن و این دو نهر هدایت می‌شوند، برای اینکه در مواقع بارندگی که دِبی آب افزایش پیدا می‌کند مشکل آب‌گرفتگی دامنگیر شهر نشود؛ شهرداری هر سال اقدام به لایروبی این انهار می‌کند.

به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری ساری، به گفته مصطفی نیک‌نقش معاون خدمات شهری شهرداری ساری در گذشته این کار توسط پیمانکاران انجام می‌شد و هزینه انجام آن با توجه به طول نهر متفاوت بود، این موضوع هزینه سنگینی را به شهرداری تحمیل می‌کرد اما در دوره فعلی مدیریت شهری رویکرد به سمت استفاده ازظرفیت درون سازمانی تغییر کرده است و خدمات در این بخش توسط کارکنان شهرداری انجام می‌شود و البته مدیریت انجام کار نیز بر عهده شهرداری است؛ نظارت خوب، خدمات مطلوب و صرفه‌جویی در هزینه از خروجی مهم این رویکرد است بطوریکه که با منفعتی که از محل صرفه‌جویی حاصل می‌شود، می‌توان تجهیزات و امکانات شهرداری را به روزتر کرد. سازمان مدیریت پسماند هم مجری طرح هدایت آب‌های سطحی است و با استفاده از نیروهای درون سازمانی عملیات اجرایی این کار را به عهده دارد.

وی رها کردن زباله‌ها در انهار را به دور از فرهنگ شهروندی دانست و ادامه داد: یکی از معضلاتی که شهرداری در حوزه خدمات با آن مواجه است گروهی از کسبه‌ها هستند که متاسفانه بدون در نظر گرفتن سلامت شهروندان زباله‌های حجیم خود را در کانال‌های آب رها می‌کنند که منجر به مسدودی کانال‌ها شده و شرایط نامطلوبی را برای شهر ایجاد می‌کند .

نیک‌نقش به موضوعی اشاره می‌کند که نشان می‌دهد پای عده ای دیگر نیز در ایجاد مشکلات مسدودی کانال‌ها باز است آنهم عده‌ای از کشاورزان که در طول مسیر کانال و خارج از حوزه شهری اقدام به درخت‌کاری در مسیر انهار می‌کنند که این اقدام آنان زمانی که دِبی آب بالا باشد منجر به پس‌زدگی آب و خسارت می‌شود از اینرو از کشاورزان خواست که از کاشت درخت در مسیر انهار با توجه به مشکلات مطروحه خودداری کنند.

معاون خدمات شهری شهرداری ساری با بیان اینکه قطعا در مورد کسبه‌ها، تلاش می‌کنیم با فرهنگ سازی این فضا را مدیریت کنیم و اعتقاد ما این است که زندگی شهری، زندگی مدنی است و همه باید از یک قوانین پیروی کنیم از صاحبان صنوف شهر ساری خواست تا در این زمینه همکاری مناسبی را با شهرداری داشته باشند و با جمع‌اوری روزانه زباله‌های خود و نریختن آنها در داخل نهرها و جوی ها در حفظ محیط زیست و سلامتی شهروندان و همچنین کمک به شهرداری سهیم باشند.

نیک نقش همچنین گفت: شهروندان می‌توانند با رعایت مواردی همچون پرهیز از رهاسازی زباله در معابر، جوی‌ها و کانال‌های سطح شهر، مانع از انباشت و انسداد کانال‌های دفع آب‌های سطحی و انهار شوند، زیرا این موضوع علاوه بر دوچندان شدن زحمات نیروهای خدمات شهری مشکلات دیگری از جمله آبگرفتگی معابر در زمان بارندگی را هم سبب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زباله استانی اجتماعی آب های سطحی شهر ساری زباله ها کانال ها جوی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۰۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح آزمایشی جمع‌آوری زباله از جلوی در منازل در تبریز

طرح آزمایشی تفکیک و جمع‌آوری پسماند از جلوی در منازل از شهرک رشدیه و شهرک زعفرانیه تبریز آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، در این طرح که از شامگاه _دوشنبه سوم اردیبهشت_ آغاز شده است، پسماندهای شهری تفکیک و به صورت شبانه و خانه به خانه از جلوی در منازل جمع‌آوری می‌شود.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری منطقه پنج تبریز با نصب بنرهای اطلاع‌رسانی، چاپ و توزیع تراکت، برقراری ایستگاه‌های اطلاع‌رسانی و توجیه اصناف و کسبه محل، این طرح را از شهرک آزمایشی آغاز کرد.

در طرح آزمایشی تفکیک و جمع‌آوری پسماند به صورت شبانه و خانه به خانه، شهروندان پس از نصب اپلیکیشن behroob.ir پسماندهای قابل فروش را تفکیک و آدرس خود را در سامانه برای فروش بارگذاری می‌کنند، سپس پسماندهای غیرقابل فروش را بعد از تفکیک در منزل خود قرار می‌دهند.

ساعت جمع‌آوری پسماندها ۹ شب تعیین شده و لازم است شهروندان در این ساعت پسماندهای خود را برای جمع‌آوری در مقابل در منزل خود قرار دهند. هادی بدری، معاون خدمات شهری شهرداری تبریز کاهش ترافیک و کاهش آلودگی محیط زیست را مهمترین دستاورد این طرح اعلام کرد و از شهروندان خواست تا در این خصوص با همکاران شهرداری همکاری کنند.

شهرداری منطقه ۲ پایلوت جمع آوری شبانه زباله

موسی علیپور، شهردار منطقه دو تبریز اظهار کرد: این طرح از ناحیه یک منطقه دو تبریز به صورت پایلوت کار خود را آغاز کرده است.

وی با اشاره به مزایای این طرح از خدمات‌رسانی بهتر در راستای رفاه حال شهروندان دانست و تاکید کرد: جلوگیری از ایجاد ترافیک در معابر به هنگام تخلیه باکس‌ها به ویژه ممانعت از ترافیک در مسیرهای اصلی، جلوگیری از استهلاک خودروهای جمع آوری زباله، اتلاف سوخت، انرژی و زمان از دیگر مزیت‌های این طرح محسوب می‌شود.

شهردار منطقه دو تبریز با تاکید بر اینکه شهروندان با هدف رعایت زمان بیرون گذاشتن زباله‌ها و در راستای اجرای مفید این طرح، از آن‌ها درخواست می‌شود با کارگران تلاشگر حوزه خدمات شهری همکاری کنند.

کد خبر 747137

دیگر خبرها

  • سیلابی شدن معابر شهری کاشان + فیلم
  • آغاز اجرای طرح آزمایشی جمع‌آوری زباله از جلوی در منازل در تبریز
  • عملیات لکه‌گیری و ترمیم آسفالت معابر شهری بروجن
  • ۸۰ خاور زباله از یک منزل کشف شد!
  • کشف ۸۰ خاور زباله از یک منزل در بجنورد
  • آماده باش دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان استان اصفهان
  • آماده باش دستگاه های امدادی و خدمات رسان استان اصفهان
  • پاسخگویی سامانه ۱۳۷ شهرداری یزد به ۶۵۰ تماس/ گزارشات مردمی از آبگرفتگی معابر و جوی‌های شهر
  • تقدیر شهرداری اهواز از حمایت‌های شركت نفت و گاز كارون
  • پاسخگویی سامانه ۱۳۷ به بیش از ۶۵۰ تماس تلفنی