Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری، همه‌‌چیز از یک فیلم کوتاه ویدئویی شروع شد. ویدئویی که در موبایل‌ها دست به‌دست می‌چرخید و پسران نوجوانی را نشان می‌داد که در خرابه‌ای در حال جداسازی ماسک‌ها هستند. این تصاویر موجب این برداشت عمومی شد که این ماسک‌ها از زباله‌های تهران جمع‌آوری شده و به این ترتیب جداسازی می‌شوند و ممکن است دوباره در بازار به فروش برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از انتشار این ویدئو یکی از خبرنگاران تلویزیون گزارش داد که محلی که در این ویدئو دیده می‌شود در واقع کارگاه تولید ماسک بوده که بر اثر گودبرداری تخریب شده است و کارگران آن پس از تخریب در حال جمع‌آوری ماسک‌ها هستند. این اما تمام ماجرا نیست، آنچه درباره عرضه ماسک‌های دست دوم در جامعه به گوش می‌رسد، ریشه در اخبار دیگری هم دارد.

ایران در ماه‌های گذشته و پس از همه‌گیری کرونا در کشور افزایش تولید ماسک را در دستور کار قرار داده است. تا پیش از شیوع ویروس کرونا روزانه ۲۰۰هزار عدد ماسک در کشور تولید می‎شد، این آمار تا نیمه فروردین امسال به روزانه یک میلیون عدد رسید و با افزایش خط تولید ماسک رکورد تولید روزانه 4میلیون ماسک در کشور شکسته شد. آن‌طور که وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده، هم‌اکنون توان تامین مواد اولیه تولید روزانه 10میلیون ماسک در کشور وجود دارد و علاوه بر ماسک‌های سه لایه، مشکل برای تامین ماسک‌های 5لایه مورد نیاز کادر درمان نیز وجود ندارد؛ با چنین شرایطی و درحالی‌که وزارت صنعت چند روز پیش اعلام کرده بود، صادرات ماسک به خارج از کشور تا اطلاع ثانوی ممنوع شده است، ماجرای باز تولید ماسک‌های دست دوم چیست و برچه مبنایی و برای توزیع در چه بازاری شکل گرفته است؟

در این زمینه بخوانید

قاچاق ماسک واقعیت دارد؟ در شوی ماسک‌های لاکچری چه می‌گذرد ماسک‌ها را بعد از مصرف قیچی کنید!

ماجرا از چه قرار است؟

محمد‌رضا محبوب‌فر، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا  با تأیید این نکته که زباله‌گردان بخشی از ماسک‌های دست دوم را جمع‌آوری و بعد از شست‌وشو و اتوکشی دوباره وارد چرخه مصرف جامعه کرده‌‎اند، گفت: این ماسک‌ها پس از انتقال به کارگاه‌های خانگی و زیرزمینی، با مواد سفید‌کننده شسته شده و سپس خشک و اتو می‌شوند و به بازار عرضه می‌شوند. او در پاسخ به این پرسش  که گفته می‌شود یک خشکشویی در شرق تهران به‌دلیل اتوکشی ماسک‌های دست دوم پلمب شده؛ آیا این خبر درست است؟ گفت: یک مغازه خشکشویی به‌دلیل همکاری در اتو‎کشی مجدد ماسک‌های دست دوم جمع‌آوری شده از زباله‌ها، هفته قبل با گزارش‌های مردمی پلمب شد. البته این موارد عمومیت زیادی ندارد و مردم نباید نگران باشند.

محبوب‌فر تأکید کرد: ماسکی که شهروندان استفاده می‌کنند باید بسته بندی شده و دارای نشان استاندارد باشد و شهروندان باید از خریداری ماسک‌های بدون نام تجاری و استاندارد خودداری کرده و اقلام بهداشتی را از دستفروشان و مراکز فروش غیرمطمئن خریداری نکنند.

او ادامه داد: باتوجه به شیوع دوباره ویروس درکشور افراد سودجو از این مسئله سوءاستفاده کرده و با جمع‌آوری و شست‌وشوی مجدد این ماسک‌ها آلودگی را به جامعه برمی‌گردانند. به‌گفته این عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، استفاده از ماسک‌های ساده خانگی از این ماسک‎ها بهتر است و مردم می‌توانند با پارچه‌هایی که در خانه دارند برای خود و فرزندان‌شان آن را تهیه کنند. محبوب‌فر گفت: بهتر است مردم ماسک‌ها‌ی خریداری شده را نیز ابتدا با حرارت بالای 70درجه به وسیله اتو ضدعفونی و استریل کرده و بعد استفاده کنند. همچنین لازم است ماسک‌های خانگی هم بعد از هر بار استفاده با آب و مایع صابون شسته شده، یا داخل آب جوش قرار داده شده و به‌مدت 10 تا 20دقیقه جوشانده شود. ماسک‌های خانگی را اتوکشی کرده و بعد روزانه استفاده کنند.

پاسخ رسمی وزارت بهداشت

وزارت بهداشت دیروز به‌طور رسمی به خبرها و مطالب منتشره درباره ماسک‌های دست دوم پاسخ داد. 2نفر از مسئولان این سازمان در سخنانی جداگانه از مردم خواستند که در تهیه ماسک‌های مصرفی روزانه بیشتر دقت کنند. ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت در واکنش به این خبرها تأکید کرد، استفاده از ماسک‎های خانگی و دست‌دوز برای مقابله با بیماری کرونا مفید است و مردم حتما نباید از بیرون ماسک بخرند.

او گفت: برخی اوقات ممکن است ماسک‌هایی که از طریق دستفروشان به فروش می‎رسد بهداشتی نباشند یا بازیافت شده باشند.

اما واکنش اصلی و روشن‌تر را در نهایت کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت نشان داد. او با تأکید بر ضرورت امحای ماسک‌های مصرف شده، از مردم خواست به هیچ عنوان ماسک را از منابع نامشخص و دستفروشان خریداری نکنند و ماسک‌های مصرفی را پاره کنند و دور بریزند.

جهانپور در گفت‌وگو با ایسنا و در واکنش به ویدئوهای منتشره در فضای مجازی مبنی بر جمع‌آوری ماسک‌های مصرف شده توسط زباله‌گردها و فروش دوباره آنها، گفت: چگونگی امحای ماسک‌های مصرف شده، بسیار مهم است. مردم دقت داشته باشند که ماسک‌های مصرف شده می‌توانند به نوعی زباله عفونی تلقی شوند، بنابراین چگونگی امحای آنها اهمیت ویژه‌ای دارد. او ادامه داد: امحای ماسک‌ها در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی طبق پروتکل مربوطه بوده، به‌عنوان زباله عفونی با آنها برخورد می‌شود، ابتدا گندزدایی شده و سپس برای امحا توسط شرکت‌ها به مناطق مشخص حمل می‌شوند.

جهانپور گفت: در سطح شهرها خانواده‌ها دقت کنند باتوجه به اینکه احتمال سوء‌استفاده از ماسک‌های مصرف شده، وجود دارد، بعد از مصرف یا آن را به نوعی قیچی کنند یا طوری باشد که قابل استفاده مجدد نباشد، سپس آن را داخل کیسه فریزر قرار داده و در سطل‌های زباله بیندازند. رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت تأکید کرد: مردم حتما ماسک را از مراکز مجاز مانند داروخانه‌ها و فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی تهیه کنند. البته ماسک‌های خانگی و پارچه‌ای که در منزل تهیه شده نیز در کنترل و پیشگیری از بیماری بسیار تأثیر‌گذار است؛ این ماسک‌ها قابل شست‌وشو هستند و افراد می‌توانند پس از هر بار مصرف آن را ضدعفونی و اتو کرده و مجددا استفاده کند. جهانپور با تأکید بر اینکه ماسک از هر واکسنی برای پیشگیری از کرونا مؤثرتر است، گفت: استفاده از ماسک تا ۹۵درصد از ابتلا به بیماری کووید-1۹ جلوگیری می‌کند و مردم نباید در استفاده از آن سهل‌گیرانه عمل کنند. جهانپور افزود: راه‌های پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ در همه دنیا چیزی به‌جز شست‌وشوی مداوم دست با آب و صابون، پرهیز از حضور در اجتماعات غیرضروری، فاصله‌گذاری فیزیکی دقیق و مهم‌تر از همه استفاده همگانی از ماسک به‌خصوص در هنگام حضور در اماکن عمومی نیست. خبرهایی و همچنین شایعاتی درباره استفاده از ماسک‌های دست دوم نخستین ‌بار نیست که بعد از شیوع ویروس کرونا منتشر شده است. در اولین ماه شیوع ویروس کرونا، این موضوع مطرح شد که ماسک‌های استفاده شده در دیگر کشورها اتوکشیده و دوباره سپس در چرخه استفاده مردم قرار می‌گیرند، یا به کشورهای دیگر صادر می‎شوند.‎ در چین هم زمانی که درگیر همه‌گیری شدید کووید-19 بود، گمانه‌زنی‌هایی درباره استفاده مجدد از ماسک‌ها بر سر زبان‌ها افتاد و بعدها مشخص شد که کارگاه‌هایی برای شست‌وشوی مجدد این ماسک‌ها راه‌اندازی شده‌‌اند تا کمبود ماسک را در این کشور جبران کنند.

ماسکی که شهروندان استفاده می‌کنند باید بسته‌بندی شده و دارای نشان استاندارد باشد و شهروندان باید از خریداری ماسک‌های بدون نام تجاری و استاندارد خودداری کرده و اقلام بهداشتی را از دستفروشان و مراکز فروش غیرمطمئن خریداری نکنند

پربیننده ترین مهمترین عناوین روزنامه‌های صبح کشور +عکس فعالیت برخی صنوف ممنوع می‌شود وزیر کار سابق فوت کرد +عکس مهمترین عناوین روزنامه‌های صبح کشور +عکس افرادی که ماسک نمی‌زنند جریمه می‌شوند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ماسک ویروس کرونا کرونا کرونا در ایران کرونا ویروس تولید ماسک ماسک N٩۵ ماسک ایرانی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت استفاده از ماسک ماسک های مصرف شده ماسک های خانگی وزارت بهداشت ماسک ها تولید ماسک جمع آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۰۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟

چند روزی در فضای مجازی شهرستان بروجرد، مطالبی در مورد انتقال اشیای تاریخی بروجرد به قلعه فلک‌افلاک خرم‌آباد سوژه کاربران فضای مجازی و واکنش شهروندان بروجردی شده است. 
میراث فرهنگی و اشیا تاریخی هر شهر، متعلق به آن دیار می‌باشد و ارزش و اعتبار آن در همان آب و خاک است، سنت‌های قدیمی، آثار تاریخی، اشیا کهن در کنار مردم هر شهر ارزش و اعتبار دارد. 
بروجرد یکی از شهرستان‌های استان لرستان است که دارای بیشترین بافت تاریخی در لرستان و در کشور نیز در رده سوم و یا چهارم است، اماکن تاریخی بروجرد مانند مسجد جامع و مسجد تاریخی امام (ره) قدمتی هزاران ساله دارند، امامزاده جعفر (ع) نیز طبق شواهد تاریخی یکی از قدیمی‌ترین گنبد‌های مخروطی کشور را دارد. 
بروجرد دارای ۵۰ خانه تاریخی است که چند خانه آن بازسازی و مرمت شده است و خانه‌های تاربخی، افتخارالاسلام و حاج‌آقا کمال، در ایام مختلف سال پربازدیدترین اماکن تاریخی شهر هستند. 
مردم شهرستان بروجرد به میراث فرهنگی و اشیا تاریخی آن بسیار حساس هستند و چند روزی است که مطالبی درباره انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری اشیا تاریخی در قلعه فلک‌افلاک در فضای مجازی منتشر شده است، که مردم خواستار توضیح مسئولان میراث فرهنگی در این رابطه هستند. 
مردم بروجرد می‌خواهند، اشیا قدیمی و تاریخی بروجرد در همین شهر نگهداری و در معرض دید عموم با شرایط مطلوب قرار گیرد.
در این راستا به عنوان خبرنگار خبرگزاری فارس لرستان موضوع را از رئیس میراث فرهنگی بروجرد به عنوان یک مطالبه جدی مردم بروجرد پیگیری کردم. 
رئیس اداره میراث فرهنگی بروجرد گفت: انتقال ۳۲ قلم اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری موزه قلعه فلک‌افلاک لرستان به با دستور سازمان بازرسی و نظارت فرمانداری ویژه بروجرد انجام شده است. 
کامران حسینی افزود: با توجه به بازدید بازرسان سازمان میراث فرهنگی لرستان، مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد استاندارد نبود و فردی با سمت، امین اموال فرهنگی در اداره میراث فرهنگی بروجرد وجود ندارد. 
وی اظهار داشت: لذا سازمان بازرسی لرستان تصمیم گرفت ۳۲ قلم اشیا تاریخی متعلق به موزه مردم شناسی میراث فرهنگی بروجرد که مربوط به دوران معاصر هستند به صورت موقت به مخزن نگهداری اشیا تاریخی موزه قلعه فلک‌افلاک لرستان منتقل شوند. 
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری بروجرد گفت: اقدامات لازم برای استاندارد سازی مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد در حال انجام و فردی نیز به عنوان امین اموال فرهنگی در اداره میراث‌فرهنگی و گردشگری بروجرد به استان لرستان معرفی تا آموزش‌های لازم را فرا بگیرد. 
حسینی افزود: اشیا تاریخی نیز که به مخزن نگهداری اشیا تاریخی قلعه فلک‌افلاک لرستان منتقل شده بعد از استاندارد سازی مخزن نگهداری به زودی به میراث فرهنگی بروجرد بازگشت داده خواهد شد. 
وی اظهار داشت: اشیا انتقال داده شده با حضور مسئولان حفاظت از میراث فرهنگی لرستان و بروجرد و نماینده فرمانداری بروجرد صورتجلسه شده است که بدون کم و کاستی دوباره به بروجرد انتقال داده شود.
به گزارش خبرنگار فارس از بروجرد اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری لرستان نیز بیانیه‌ای درباره این موضوع صادر کرد که به شرح زیر می‌باشد. 
در این بیانیه آمده است؛ در پی گفتگو و انتشارکلیپی از طرف مدیر سابق میراث فرهنگی شهرستان بروجرد در فضای مجازی و موضوع جابه‌جایی اشیا تاریخی شهرستان بروجرد به گنجینه قلعه فلک‌افلاک خرم‌آباد، به استحضار مردم شریف و فرهیخته بروجرد می‌رساند این اداره کل در راستای رسالت اصلی خود که همانا صیانت و نگهداری از اشیا تاریخی به عنوان بخشی از مواریث و هویت ملی ایران عزیز هستند، اقدام به جابه‌جایی چند قلم از اموال مردم شناسی شهرستان بروجرد نموده است که دلیل آن به شرح زیر جهت تنویر اذهان عمومی به سمع و نظر مردم می‌رسد. 
در ابتدا این جابه جایی به دستور نهاد‌های نظارتی اداره کل بازرسی استان بوده که به خاطر محرمانه بودن از بیان دلایل 
آن معذوریم، ثانیا بر خلاف ادعای مطروحه هیچگونه شی تاریخی نفیس یا گرانبها از بروجرد خارج نشده بلکه تنها ۳۲ قلم اموال مردم شناسی مربوط به دوران معاصر به صورت موقت به مرکز استان منتقل شده که به محض راه‌اندازی مخزن استاندارد، امن، حفاظت شده و انتصاب امین اموال فرهنگی پس از سیر مراحل قانونی به محل خود بازگردانده خواهد شد.
در خصوص دیگر ادعای مطرح شده مبنی بر اهدا اشیا از سوی مردم به میراث فرهنگی بروجرد لازم به توضیح است که هیچگونه صورتجلسه‌ای مبنی بر تحویل اشیا اهدایی از سوی مردم با شرط نگهداری در بروجرد در لحظه انتقال اشیا وجود خارجی نداشته و این ادعا کذب محض است. 
اداره کل میراث‌فرهنگی و گردشگری لرستان، ضمن پیگیری قضایی از کسانی که با نشر اکاذیب، موجب تشویش اذهان عمومی شده و با ادعا‌های کذب و اهداف تفرقه افکنانه و مغرضانه، آب را به آسیاب دشمن سرازیر می‌کنند و در این برهه حساس از تاریخ ایران به جای همدلی و وفاق ملی، دم از جدایی طلبی و نفاق بین اقوام ایرانی می‌زنند، به اطلاع می‌رساند ادعای مطرح شده از سوی کسی است که مدت ۱۵ سال رئیس اداره میراث فرهنگی شهر بروجرد بوده و در این مدت حتی یک مکاتبه در خصوص 
راه‌اندازی گنجینه ایمن، استاندارد و مناسب و همچنین معرفی امین اموال فرهنگی جهت سیر مراحل قانونی به اداره کل موزه‌ها، تعیین صلاحیت و سیر مراحل قانونی نداشته است. 
در پایان ضمن سپاس از دغدغه و حساسیت مردم شریف بروجرد نسبت به سرنوشت آثار تاریخی و فرهنگی خود در آینده نزدیک در خصوص راه اندازی مخزن اشیا در خور شان و مقام و منزلت آن دیار اقدامات لازم صورت خواهد گرفت. 
به گزارش خبرنگار فارس از بروجرد، با توجه به اتفاقات پیش آمده و روشن شدن موضوع انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک لرستان تا زمان استاندارد سازی مخزن نگهداری اشیا تاریخی در میراث فرهنگی بروجرد و گماردن فردی به عنوان امین اموال فرهنگی در این اداره، این موضوع توسط خبرنگار فارس در بروجرد پیگیری خواهد شد.

منبع:فارس

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • تشریح ماجرای عفو مسعود رجوی توسط شاه
  • طرح پاکسازی زباله در چهارمحال و بختیاری
  • ماجرای انتقال اشیا تاریخی بروجرد به مخزن نگهداری قلعه فلک‌افلاک چه بود؟
  • زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های محیط‌زیست
  • پارلمان استرالیا ایلان ماسک را یک گاوچران خودشیفته توصیف کرد!
  • ماجرای موشکی که جلوی چشم رهبری از آب بیرون آمد
  • ماجرای موشکی که جلوی چشم رهبری از آب بیرون آمد | جواب جالب طهرانی مقدم به ژنرال روسی
  • کنایه ذوالنوری به قالیباف: اگر رئیس شوم، از بیرون به صورت اتوبوسی جمعیت ناآشنا به مجلس نمی‌آورم